Έχω κάποια αρχεία πολλών GB και θέλω να τα μεταφέρω από το desktop μου στο laptop. Επειδή αργούν πολύ για να το κάνω με στικακι, γνωρίζεται αν υπάρχει τρόπος να συνδέσω μεταξύ τους υπολογιστές και να μεταφέρω τα αρχεία απευθείας από τον έναν στον άλλον πχ μέσω ethernet η USB.
Εμφάνιση 1-9 από 9
Θέμα: Σύνδεση δύο υπολογιστών
-
07-04-25, 21:24 Σύνδεση δύο υπολογιστών #1
-
08-04-25, 09:00 Απάντηση: Σύνδεση δύο υπολογιστών #2
Μέσω ethernet σίγουρα μπορείς, αρκεί το pc και το laptop να είναι συνδεδεμένα στο ίδιο LAN (ενσύρματα/ethernet/switch ή ασύρματα/wi-fi/access point, όχι μεταξύ τους) και να έχεις ορίσει και στα δύο το ίδιο workgroup (να είναι στο ίδιο workgroup για να μπορεί να δει το ένα το άλλο).
Κατόπιν, φτιάχνεις ένα share folder στο laptop και μεταφέρεις σε αυτό τα αρχεία σου.
Έχε υπόψη σου ότι την μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς θα την καθορίσουν οι επιδόσεις των σκληρών δίσκων και κυρίως αυτός του laptop που θα κάνει write.
-
08-04-25, 13:51 Απάντηση: Σύνδεση δύο υπολογιστών #3
-
08-04-25, 14:02 Απάντηση: Σύνδεση δύο υπολογιστών #4
Πρέπει να το συνδέσεις κάπως στο ίδιο δίκτυο που δημιουργεί το router του isp,
και είναι ήδη συνδεμένο το desktop.
Μπορείς να το συνδέσεις με καλώδιο ή με wifi.
Αυτό^ ήδη συνιστά ένα lan.
Απο κει και πέρα, ενεργοποιείς file sharing,
ορίζεις network shares στο laptop/desktop αναλόγως αναγκών,
και μπορείς να μεταφέρεις μεταξύ των.
Βρές κανα tutorial με τα βασικά για windows file sharing διότι αναλόγως τι εκδόσεις windows τρέχεις,
και αν είναι home/pro,
και σε τι zone σε έχει βάλει το firewall τους,
και πως τα έχεις στημένα μπορεί να χρειαστούν μια σειρά ρυθμίσεις,
και δεν είναι εύκολο να γραφούν όλα σε ένα post.
Όχι, δεν θες να το κάνεις αυτό.Disclaimer:
Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.
-
08-04-25, 18:01 Απάντηση: Σύνδεση δύο υπολογιστών #5
Πριν 20+ χρόνια θυμάμαι συνδέαμε υπολογιστές μεταξύ τους απευθείας με ένα ανεστραμμένο καλώδιο LAN, ούτε καν θυμάμαι πως το λέγανε, είχε ένα ειδικό όνομα γιατί κάποια καλώδια ήταν διαφορετικά βαλμένα για να επιτρέψουν αυτού του είδους τη σύνδεση. Λογικά γίνεται ακόμα, αλλά έχω χάσει κάθε ανάμνηση από τις λεπτομέρειες...
-
08-04-25, 18:09 Απάντηση: Σύνδεση δύο υπολογιστών #6Disclaimer:
Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.
-
08-04-25, 18:23 Απάντηση: Σύνδεση δύο υπολογιστών #7
crossover
https://en.wikipedia.org/wiki/Ethern..._crossover.svg
Οι νέες κάρτες δικτύου το αναγνωρίζουν αυτόματα
-
08-04-25, 20:44 Απάντηση: Σύνδεση δύο υπολογιστών #8
-
09-04-25, 13:31 Απάντηση: Σύνδεση δύο υπολογιστών #9
Δεν ξέρω αν είναι ο ταχύτερος, δεν το έχω δοκιμάσει αν παίζει με gigabit.
Τα περισσότερα routers - switches είναι gigabit πλέον.
Τη λύση την έγραψε ο Βασίλης με μοναδική επιφύλαξη να έχει περιορισμούς (από τον διαχειριστή του δικτύου). Σε οικιακά routers δεν θα υπάρχει πρόβλημα.
Bookmarks