Εδώ και δέκα μέρες έχω ένα παράξενο πρόβλημα με την cosmote και την τηλεφωνία της.
Απο την αρχή του συμβολαίου μου η τηλεφωνία παίζει μέσω VOIP PBX αφού μου έχουν δώσει τους σχετικούς κωδικούς.
Σημειώστε το λαμπάκι τηλεφωνίας στο ρουτερ σβηστό.
Αντιληφθήκαμε ότι υπάρχει πρόβλημα όταν φίλοι μας έπαιρναν τηλ στο σταθερό και τους έβγαινε ηχογραφημένο μήνυμα βλάβης.
Σε δοκιμές, είδα ότι οι VOIP σερβερς γίνονται registered στο τηλ κέντρο, οι εξερχόμενες καλούν κανονικά αλλά οι εισερχόμενες βγάζουν το ηχογραφημένο μύνημα βλάβης.
Πρώτη επικοινωνία, μια ειδήμων με ντοκτορά, μου λεει θα το φτιάξουμε σε δύο λεπτά. Μετά απο λίγο έκανε reboot το ρουτερ, άναψε το λαμπάκι της τηλεφωνίας.
Δοκιμή, οι VOIP σερβερς γίνονται registered στο τηλ κέντρο, οι εξερχόμενες καλούν κανονικά αλλά οι εισερχόμενες ακούγεται κλήση, τίποτα δεν φτάνει στο VOIP PBX, όμως εμφανίζεται η κλήση (με αναγνώριση) στο μενού του ρούτερ.
Επόμενη επικοινωνία, άλλος ειδήμων απο ΜΙΤ, μου είπε να κάνω disable μια ρύθμιση στο μενού τηλεφωνίας του ρούτερ και επανεκίνηση.
Δοκιμή, οι VOIP σερβερς γίνονται registered στο τηλ κέντρο, οι εξερχόμενες καλούν κανονικά αλλά οι εισερχόμενες βγάζουν μύνημα απασχολημένου, τίποτα δεν φτάνει στο VOIP PBX, τίποτα δεν εμφανίζεται στο μενού του ρούτερ.
Άλλη επιστήμων, επιπέδου πυρόσφαιρας-Λακαφώση, έκανε reboot το ρουτερ ενώ μιλούσα μαζί της για να επαναφέρει τις ρυθμίσεις, δεν κατέστη δυνατόν να την ξαναβρώ.
Επόμενος, στο τσατ, μου είπε ότι αυτοί βέπουν ότι έχω τηλεφωνία άρα όλα ΟΚ
Επόμενος, απο το 13788, μου είπε να σβήσω τις ρυθμίσεις απο τον ρούτερ.
Δοκιμή, οι VOIP σερβερς γίνονται registered στο τηλ κέντρο, οι εξερχόμενες καλούν κανονικά αλλά οι εισερχόμενες δίνουν ηχογραφημένο μήνυμα βλάβης, λαμπάκι σβηστό.
Δεύτερη καταχώρηση βλάβης, με παίρνουν αυτοί τηλέφωνο στο κινητό, αυτός ήταν πιο σχετικός, μου λέει πως την δεδομένη στιγμή που εγώ βλέπω ότι οι VOIP σερβερς γίνονται registered στο τηλ κέντρο, αυτοί με βλέπουν εκτός και για αυτό βγαίνει το τυποποιημένο μήνυμα βλάβης. Δοκιμή εξερχόμενης και δουλεύει κανονικά. τσεκάρω άλλες γρμμές (modulus, callingcredit) μην έχει γίνει καμιά στραβή αλλά η κλήση είναι καθαρά απο την cosmote.
Πως γκέγκεν αυτό και πως το φτιάχνουμε; Άλλαξαν κάτι στις ρυθμίσεις τους;
Εμφάνιση 1-15 από 21
-
11-04-25, 17:53 VOIP τηλεφωνία, εισερχόμενες κλήσεις δεν φτάνουν στο VOIP PBX #1Αγαπάτε αλλήλους!
-
11-04-25, 19:51 Απάντηση: VOIP τηλεφωνία, εισερχόμενες κλήσεις δεν φτάνουν στο VOIP PBX #2
-
12-04-25, 10:31 Απάντηση: VOIP τηλεφωνία, εισερχόμενες κλήσεις δεν φτάνουν στο VOIP PBX #3
-
12-04-25, 10:45 Απάντηση: VOIP τηλεφωνία, εισερχόμενες κλήσεις δεν φτάνουν στο VOIP PBX #4
Για λόγους διάγνωσης ας ξεχάσουμε το pbx αρχικά,
κάνε disable το trunk με cote.
Χωρίς το pbx, με το cpe της cote, στις default ρυθμίσεις, παίζει?
Αν ναι, κάτι γίνεται από μέρους σου (που δεν έχω ιδέα τι...), ψάχνεσαι αναλόγως.
Αν όχι, κάτι γίνεται παραπάνω, το δηλώνεις βλάβη.
Σημειωτέον, πλέον η τηλ. της cote θέλει proxy (είτε sdvims.otenet.gr είτε ims.otenet.gr, δες τι ρυθμίσεις τραβάει το cpe...),
και στο dns θέλεις να επιλέξεις SRV records.
Και ρίξε μια ματιά και στα άλλα Threads γιατί όλο και κάτι θα ξεχνάω.Disclaimer:
Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.
-
12-04-25, 12:59 Απάντηση: VOIP τηλεφωνία, εισερχόμενες κλήσεις δεν φτάνουν στο VOIP PBX #5
Με proxy, όποιον και να βάλω, δεν γίνεται registered!
Μου έστειλαν καινούριους κωδικούς, δοκιμάζω και επανέρχομαι
ΥΓ το τηλ κέντρο είναι yeastar S20, που στο καλό θα δώ αυτό το SRV records ;
ΥΓ2 Αφου μου έστειλαν καινούριους κωδικούς και τους πέρασα, έκανα reboot τα πάντα, το λαμπάκι της τηλεφωνίας έσβησε όμως το trunk του cosmote δεν γίνετε registered, οπότε ούτε εισερχόμενες, ούτε εξερχόμενες.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος navigatoras : 12-04-25 στις 13:25.
Αγαπάτε αλλήλους!
-
12-04-25, 13:28 Απάντηση: VOIP τηλεφωνία, εισερχόμενες κλήσεις δεν φτάνουν στο VOIP PBX #6
Θα έπρεπε.
Αν είναι στους παλαιούς ims θα κάνει με το ims.otenet.gr,
αν είναι στους καινούργιους θα είναι sdvims.otenet.gr.
Να δοκιμάσεις, αλλά δεν είναι θέμα κωδικών.
Δεν έχω ιδέα.
Το grandstream μου έχει μια επιλογή στο sip dns mode: A_record/srv/naptr/configured_ip,
τα yeastar δεν έχω ιδέα τι/πως κάνουν, *υποθέτω* ότι θάναι κάπου στο sip trunk.
Δες το admin manual τι λέει.
Και μην ασχολείσαι με το yeastar πρίν επιβεβαιώσεις ότι η τηλεφωνία παίζει ok με το cpe του isp.
Αλλάζουν πράγματα στους ims, έχουν αναφερθεί προβλήματα,
μπορεί να μην παίζει ούτε με το cpe της cote και το πρόβλημα να είναι παραπάνω,
στην οποία περίπτωση είναι δικό τους πρόβλημα να λύσουν.
Αλλά δεν θα το ξέρεις πριν δοκιμάσεις το cpe του isp.
Αφού επιβεβαιώσεις ότι με το isp cpe παίζει ok,
μετά ψάχνεις να βρείς τις πταίει στο yeastar,
και αν ενδεχομένως ενοχλεί το cpe που είναι μπροστά του.Disclaimer:
Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.
-
12-04-25, 14:08 Απάντηση: VOIP τηλεφωνία, εισερχόμενες κλήσεις δεν φτάνουν στο VOIP PBX #7
Βαλε με το χερι τους κωδικους που σου εδωσαν στο ρουτερ του παροχου και ανοιξε την τηλεφωνια
να δεις αν κανει register εκει.
Δοκιμασε εισερχ και εξερχ κλησεις και βγαλτο.
Παντα υπαρχει η περιπτωση αν εχει παλιο firmware να κανει update και να ξαναζητησει κωδικους
με tr069 αλλα σαν εσχατη λυση μπορεις να το ρισκαρεις.
Σε αλλη δοκιμη μπορεις να φερεις την τηλεφωνια στο ρουτερ οπως λεω και να δωσεςι στο yeastar αναλογικα την γραμμη (αν εχει εισοδο fxo)
Σαν καθαρη λυση προτεινω αλλαγη σε fritz με fritzos 7 που εχει μεσα και την κοσμοτε οποτε τραβαει αυτοματα τα παντα απο τον παροχο.
Στη συνεχεια σηκωνεις ενα τρανκ απο το φριτζ και το βαζεις στο κεντρο σου και εχεις φερει πλεον ψηφιακα τη γραμμη μεσα.
Το εχω δοκιμασει με επιτυχια σε αρκετα 7490 που ειναι και σχετικα οικονομικα (ebay 7490 international)
-
12-04-25, 15:41 Απάντηση: VOIP τηλεφωνία, εισερχόμενες κλήσεις δεν φτάνουν στο VOIP PBX #8
Λοιπον, πλέον δεν παίζει ούτε με το παλιό κωδικό, ούτε με τον καινούριο, ούτε με ή χωρίς proxy ( τον ένα ή τον άλλον).
ΕΕπίσης απο την στιγμή που έστειλαν τον καινουριο κωδικό και έκανα reboot έσβησε το λαμπάκι της τηλεφωνίας στο speedport smart.
Όπως ήταν εδω και ένα χρόνο που δούλευε με το voip trunk.
Μπαίνοντας στο μενού της τηλεφωνίας στο speedport smart, όπως είπα με το λαμπάκι σβηστό.
Status State Phone Number Authentification Name Actions
Enabled DOWN +302χχχχχχχχχχχ@ims.otenet.gr Edit Delete
Enabled DOWN +302χχχχχχχχχ Disable
Το σενάριο λέει ότι πάμε για πληρωμένο support, το ίδιο χούι με την προηγούμενη φορά
- - - Updated - - -
Μην το ψάχνουμε παιδιά, αυτοί του 13788 είναι καθυστερημένοι που πρέπει να πάνε για ίδρυμα και ψυχοφάρμακα.
-" Δεν δίνουμε κύριε ρυθμίσεις για τηλεφωνικά κέντρα, μόνο κωδικούς"
- Πείτε μου, ο σερβερ είναι ο ims.otenet.gr και η πόρτα 5060; έχετε αλλάξει κάτι;
-"Δεν μπορώ να σας πώ, αυτά μόνο ο τεχνικός που θα έρθει αφού δηλωθεί βλάβη"
Μου τραβάει και ένα reboot στο ρουτερ και τα είδα όλα.
Πλέον πάμε για 4η δήλωση βλάβης, του εγκεφάλου τους, ας φέρουν τεχνικό, ας φέρουν τον CEO, να μου αποκαλύψει το μέγα μυστικό ποιος είναι ο voip σερβερ τους.
ΥΓ τωρα ανάβει το λαμπάκι της τηλεφωνίας και όλα τα δικά μουΑγαπάτε αλλήλους!
-
12-04-25, 20:16 Απάντηση: VOIP τηλεφωνία, εισερχόμενες κλήσεις δεν φτάνουν στο VOIP PBX #9
Αν θες να ξεπερασεις τα παντα παρε και βαλε το fritz 7490.
-
13-04-25, 20:16 Απάντηση: VOIP τηλεφωνία, εισερχόμενες κλήσεις δεν φτάνουν στο VOIP PBX #10
κάτι πρέπει να κάνω, για αρχή πρέπει να ξεφορτωθώ το ρουτερ τους, ποτέ ξανά ρούτερ του παροχου!
Αγαπάτε αλλήλους!
-
13-04-25, 22:29 Απάντηση: VOIP τηλεφωνία, εισερχόμενες κλήσεις δεν φτάνουν στο VOIP PBX #11
-
14-04-25, 00:33 Απάντηση: VOIP τηλεφωνία, εισερχόμενες κλήσεις δεν φτάνουν στο VOIP PBX #12
Κρίνοντας απο το fritzbox μου (που τραβάει τις ρυθμίσεις από το provisioning),
δεν είμαι στους νέους ims,
παρόλα αυτά το profile της cote μέσω του provisioning σπρώχνει τον proxy ims.otenet.gr
(που παλαιότερα δεν είχε καθόλου proxy).
^Σε μένα τουλάχιστον, δεν έχω τρόπο να ξέρω αν το κάνουν κάθετα σε όλους τους συνδρομητές...
Οπότε, θα υπέθετα ότι είναι ασφαλές να πούμε ότι πλέον χρησιμοποιούν
(η σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν?) τον proxy.
Θα υπέθετα επίσης ότι τους χρησιμοποιούν για load-balancing(?)
για να αποφασίουν σε ποιόν sip server θα κάνει register ο client
Απο προηγούμενο thread με ρυθμίσεις σε pbx/ata?
Δεν έχω link εύκαιρο, κάνε μια αναζήτηση,
νομίζω κάτι έλεγε ο astbox.
Άσε που είναι πιο ασφαλές,
άν δεν χρησιμοποιούν srv και έχει μόνο A record θα επιστρέψει μόνο ip,
αν χρησιμοποιούν θα επιστρέψει service/port/weight/etc.
Στα bussiness voip πακέτα το ζητούν/υποστηρίζουν κατηγορηματικά,
στα soho δεν βλέπω λεπτομέρειες,
αλλα στο spec έχουν:
Κώδικας:"Geo-redundancy mechanism must be supported (SIP proxy failover/failback). SIP proxy destination must be determined by applying the DNS & DNS SRV procedures described within RFC3261, RFC 2782, RFC 3263"
capture δεν έχω κάνει ώστε να μπορώ να αποδείξω τι κάνουν.Disclaimer:
-
14-04-25, 06:36 Απάντηση: VOIP τηλεφωνία, εισερχόμενες κλήσεις δεν φτάνουν στο VOIP PBX #13
Αμα ο proxy και ο registration server ειναι ακριβως το ιδιο ονομα, τι load balancing να κανει.
Καποιος τα πηρε ισιωμα και το βαλε παντου. Μην δινεις σημασια, τα παιδια παιζει.
100 νουμερα ανα μερα!. Υπερβολες. Με το χερι το κανουν? :P Με κατι εκατομυρια συνδεσεις θα χουν παρει συνταξη και ακομα. Και τι κανουν? τους παιρνουν και τηλεφωνο μετα? Καλα χριστουγεννα, καλη σαρακοστη, καλο πασχα, καλο καλοκαιρι, καλο φθινοπωρο κλπ?
-
14-04-25, 08:54 Απάντηση: VOIP τηλεφωνία, εισερχόμενες κλήσεις δεν φτάνουν στο VOIP PBX #14
Έλα ντέ...
IDK, μπορεί να έχεις δίκιο και να είναι goof στο provisioning profile.
Η σκέψη μου ήταν ότι το sip endpoint ρωτάει πρώτα τον proxy ως ενδιάμεσο (αν είναι δηλωμένος)
και αναλόγως απάντησης μπορεί να καταλήξει σε άλλον registrar.
Οπότε θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το proxy field
για να κάνουν redirect το registration σε άλλον server.
Αλλά δεν είναι ότι έχω ψάξει τι/πως κάνουν.
Γενικά ακολουθώ τις ρυθμίσεις που βλέπω στο cpe/fritz,
μετά ότι οσμίζομαι στα specs της cote,
και μετά βλέπω αν τα πράγματα παίζουν ok.
Αν δεν παίζουν αρχίζουν οι δοκιμές.
Στην ανάγκη capture,
αλλά και πονοκέφαλος είναι,
και πλέον θέλω 2 ζευγάρια γυαλιά...Disclaimer:
-
14-04-25, 10:20 Απάντηση: VOIP τηλεφωνία, εισερχόμενες κλήσεις δεν φτάνουν στο VOIP PBX #15
Η ζωή μου κύκλους κάνει!
Σήμερα το πρωί ήρθε SMS με καινούριο password.
Αλλαγή και reboot το ρουτερ και το τηλ κέντρο.
Στο ρούτερ έσβησε (πάλι) το λαμπάκι της τηλεφωνίας, το trunk του COSMOTE δεν γίνεται registered ούτε με sdvims.otenet.gr, ούτε με ims.otenet.gr
Αν βάλω proxy η διαδικασία απόρριψης γίνεται πιο σύντομη και με τους δύο servers.
(μόλις πατήσω apply, το εικονίδιο του trunk γίνεται πορτοκαλί, αν συνδεθεί αλλάζει σε πράσινο, αλλιώς γκριζάρει)
Τώρα αν τους ξαναπάρω τηλ για βοήθεια θα ξανακάνουν remote reload στον ρούτερ και πάλι απο την αρχή.
Όμως δεν έχω τηλεφωνία....Αγαπάτε αλλήλους!
Bookmarks