Ναι το διάβασα...
Με την αλλαγή κινητού θ δω και διάφορα σε όλα..
Προς το παρόν μένω με αυτό και όλα καλά!!!
Να είστε καλά
Εμφάνιση 331-345 από 433
Θέμα: Cudy WR3000
-
09-05-25, 17:26 Απάντηση: Cudy WR3000 #331
-
09-05-25, 21:42 Απάντηση: Cudy WR3000 #332
Πιθανότατα αυτή είναι και η εξήγηση για το "ταβάνι" στην ταχύτητα...θέμα κινητού.
Πάντως και στην ταπεινή δικιά μου 300/300 με το καινούργιο wifi 6 router + Samsung S24 Ultra τσίμπησε κάτι και από 300-310 έπιανε άνετα 330....7 μέτρα μακρυά από ρούτερ + πίσω από τοίχο με άνοιγμα. Βέβαια εδώ ήταν θέμα ρούτερ (το κινητό ήδη υπήρχε)
- - - Updated - - -
Επειδή κάποιοι "ανησυχούν" εάν παίρνει OpenWRT κλπ, ορίστε κάποια απλά λινκς:
https://openwrt.org/toh/cudy/wr3000_v1 (από το "επίσημο" openwrt)
https://www.cudy.com/blogs/faq/openw...tware-download (τι δίνει η Cudy)
https://www.cudy.com/blogs/faq/how-t...icial-firmware (πως λέει cudy να γυρίσεις από openwrt σε δικό τους)
https://www.cudy.com/blogs/faq?page=5 (FAQ - 5 pages)
Προσωπικά κάποια στιγμή στο μέλλον είμαι σίγουρος ότι θα μπω στον πειρασμό να δοκιμάσω το OpenWRT (εδώ το έβαλα σε Android TVbox, στο Cudy 3000 που το έχει έτοιμο θα κολλήσουμε?). Όμως η αλήθεια είναι ότι το στοκ firmware είναι τόσο απλό και ελκυστικό που πιθανότα το 90% + των χρηστών ποτέ να μιην το κάνουνε.
Η μόνη ίσως πραγματικά σοβαρή κριτική για το συγκεκριμένο ίσως αφορά το μέγεθος της μνήμης του. Δεν έχω προσωπική άποψη, εάν βάζοντας Openwrt μήπως το μέγεθος της μνήμης σου δημιουργεί τυχόν θέματα σε πακέτα/features που τυχόν θα θέλεις. Ίσως όμως κάτι τέτοιο να είναι θέμα για κανένα 1% των χρηστών του.
-
09-05-25, 22:06 Απάντηση: Cudy WR3000 #333
Παιδιά υπάρχει η δυνατότητα κάθε φορά που προγραμματίζεις να ανοίγει και να κλείνει το WiFi να ανοίγει μόνο το επιλεγμένο κανάλι που έχεις πχ 5G.
Γιατί όταν ανοίγει,ανοίγουν και τα δύο
2,4 & 5G
-
09-05-25, 22:14 Απάντηση: Cudy WR3000 #334
Περα απο το γεγονος οτι οι οδηγιες μου φαινονται χαοτικες το λιγοτερο , το ερωτημα μου ειναι , υπαρχει λογος να περασει καποιος openwrt ? Καποιος που καλυπτεται απο το stock firmware. Εννοω , το openwrt προσφερει κατι που μας λειπει ? Αποδιδει καλυτερα το ρουτερ ? Εχει καποιες επιλογες παραπανω , που λειπουν απο το stock και που δεν ξερουμε οτι τις θελουμε ?
Σκρινσοτς υπαρχουν καπου να δουμε πως ειναι αυτο το openwrt στο cudy ?
YΓ : Οσο για την μνημη του , ειναι ενα θεμα και το εχουν αναφερει διαφοροι σε φορουμς. Αλλα αμα δεν περασει πολλα πακετα καποιος , ισως και να μην του δημιουργηθει προβλημα.
-
09-05-25, 22:22 Απάντηση: Cudy WR3000 #335
Αν θελεις να βαλεις ενα πακετο που δεν το εχει το μαμα firmware τοτε μια λυση ειναι το openwrt.
Ας πουμε λοιπον οτι δεν εχει pihole ή adguard για να σου κοβει διαφημισεις.
Με το openwrt κατεβαζεις το πακετο που θελεις και εισαι ετοιμος.
ή ας πουμε το Zerotier
Ενδεικτικα μονο τα παραπανω γιατι εχει ενα σωρο πακετα.
-
09-05-25, 22:33 Απάντηση: Cudy WR3000 #336
Όπως ήδη είπα το 90%+ των χρηστών δεν θα το κάνει (ίσως να έπρεπε να γράψω το 99% για να είναι πιο ρεαλιστικό νούμερο). Από εκεί και πέρα πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα το τολμήσουν είτε από πραγματική ανάγκη ή απλά επειδή τους αρέσει ο πειραματισμός
Και για να καταλάβεις το "πείραγμα" που πιθανόν έχουμε ορισμένοι ορίστε ένα screenshot από Openwrt που δοκίμασα πριν καιρό (2024) σε Android TVbox (HK1 Box S905X3 αλλά και σε άλλα που έχω).
-
09-05-25, 22:35 Απάντηση: Cudy WR3000 #337
Adguard εχει βαλει πειραματικα η cudy σε beta firmware. Παντως βλεπω ενα καρο πακετα/services στο openwrt , που δεν ξερω ποσο νοημα εχουν να υπαρχουν σε ρουτερ. Δηλαδη αν καποιος τα χρειαζεται , προτιμοτερο ειναι να στησει εναν μινι σερβερ σε καποιο raspberry για παραδειγμα. Το service που βλεπω οτι μπορει να εχει καποιο πρακτικο ενδιαφερον για εμας ειναι κατι voip services πακετα που βλεπω στην λιστα , για να στησει τηλεφωνια στο cudy και να καταργησει εντελως το isp router , αν παιζει με ont + isp router.
-
09-05-25, 22:55 Απάντηση: Cudy WR3000 #338
Υπηρχε παλιοτερα κονσολατο asterisk.
Μια που ανεφερες raspberry μου θυμησες pi4 me openwrt ρουτερ που ειχα και εκανα καποιες δοκιμες περσυ.
Ασε που ειχα και ssd και πεταγε το εργαλειο.
Anyway δεν το προτεινω για τον μεσο χρηστη.
Θελεις μνημη για να τρεξεις εκτος απο τα βασικα και τα επιπλεον που μπορει να χρειαζεσαι.
-
09-05-25, 23:28 Απάντηση: Cudy WR3000 #339
Αυτό θα το κρίνει ο ενδιαφερόμενος αναλόγως αναγκών/προτιμήσεων.
Κάποιος που καλύπτεται απο το stock firmware και είναι ευχαριστημένος από αυτό, μια χαρά, μπορεί να μείνει στο stock.
Δεν ξέρω τι λείπει στον καθένα, οπότε = idk?
Το wrt είναι linux, θα υποστηρίξει ότι υποστηρίζει το linux
(βασικά τα πάντα σε ότι non-proprietary protocol).
Δοθείσης ικανής γνώσης μπορεί κανείς να κάνει περίπου οτιδήποτε
(το αν είναι καλή ιδέα να το κάνει σε soho hardware είναι άλλη συζήτηση, αλλά θα γίνεται...).
Δεν είναι απαραίτητο ότι θα το κάνει εύκολα όμως,
ούτε ότι θα γίνεται μέσα απ'το gui
(ούτε κάν ότι θα υπάρχει ικανή τεκμηρίωση/guides εκ του openwrt, αν ψάχνει κάποιος κάτι όχι σύνηθες θα ψάξει τα docs του linux),
και τυπικά wizards δεν υπάρχουν,
οπότε, ok, μπορεί πχ να κάνει ότι είδους ipsec μπορεί να θέλει κάποιος,
αλλά θα φτιάξει το config με το χέρι.
Οπότε, αν κάποιος δεν ξέρει ήδη τα βασικά,
ή/και δεν έχει όρεξη για διάβασμα,
μην περιμένει ότι το wrt θα του έχει κάποιον wizard να τον πιάσει απ'το χεράκι και να τον συνδέσει αυτόματα στο internet,
ή θα του κάνει mesh αυτόματα.
Αλλά είναι opensource,
και τυπικά, σε targets με ικανά specs θα υποστηρίζεται για χρόνια μετά απο το eol του vendor
(βασικά θα υποστηρίζεται για όσο το hardware θα έχει επαρκή specs για να τρέξει το wrt),
και όταν θα βγεί ένα cve θα τυπικά θα έχει fix (με point release) εντός ημερών.
Και θα τρέχει και ένα σύγχρονο kernel,
και τυπικά θα είναι cleaner code vs του ODM sdk.
Και από major release σε major release κληρονομεί όλη την εξέλιξη του linux,
ενώ το vendor firmware τυπικά θα μείνει στον kernel του odm sdk (σύν τα όποια backports),
που τυπικά είναι -2 χρόνια απο τότε που πρωτο-κυκλοφόρησε το soc
(που σημαίνει 5 χρόνια πίσω και βλέπουμε...).
Τελείως bug-free (προφανώς) δεν είναι (τίποτα δεν είναι...),
αλλά η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι σε ικανά υποστηριζόμενα targets
έχει πολύ λιγότερα προβλήματα απο το τυπικό soho all-in-1 router/ap.
Και ως opensource, πλην του ιδίου του soc,
μπορεί κάποιος να είναι αρκούντως σίγουρος ότι δεν έχει το backdoor baked-in.
Και το config είναι linux, οπότε είναι απολύτως διαφανές τι ρυθμίσεις έχει
και τι/πως κάνει απο κάτω.
Αναλόγως το target.
Στα mtk-based routing/vpn θάναι πάνω-κάτω τα ίδια,
o proprietary wifi driver συχνά είναι γρηγορότερος.
Εγώ ήθελα sqm/cake,
με το wrt απλώς εγκατέστησα τα σχετικά και πλέον έχω cake.
Και ήθελα και upnp/pcp με acl, εγκατέστησα τον σχετικό daemon, πλέον έχω και upnp.
Και αν αύριο θέλω (πχ) 0-tier, μπορώ να εγκαταστήσω τα σχετικά και θα παίξει.
Και αν αύριο η cote/T το πάει σε map-e, θα εγκαταστήσω το map package,
και πλέον το router μου υποστηρίζει και map-e/t (και θεωρητικά θα παίξει... δεν έχω δοκιμάσει ακόμα).
Και κάποιος άλλος θα θέλει το x/y/z και θα εγκαταστήσει τα a/b/c packages αναλόγως των αναγκών του
και τυπικά θα παίξει ok.
Και επειδή εγώ έχω βίτσιο να βλέπω firewall/nat tables προτιμώ το wrt.
Αν κάποιος έχει ανησυχίες μπορεί να δει το openwrt (+ friends...),
αν του κάνει το stock, μια χαρά, ας κάνει την δουλειά του με το stock.
Είναι σαν να ρωτάς γιατί κάποιος να προτιμήσει το debian (πχ) vs Μ$ Windows.
Εγώ θα το πρότεινα σε έναν χρήστη που και έχει ανησυχίες, και το βλέπει ως ευκαιρία να μάθει πράγματα.
Μπορείς να διαβάσεις τα docs/guides του wrt.
Ίδιο είναι το wrt/luci σε όλα τα targets.
Ή θα μπορούσες να το βάλεις πάνω και να το δοκιμάσεις.
H ram είναι επαρκής για soho όσο κάνεις απλώς routing.
Η rom καλό θα ήταν να είναι μεγαλύτερη.Disclaimer:
Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.
-
10-05-25, 09:43 Απάντηση: Cudy WR3000 #340
Ακριβώς αυτό συμβαίνει και σε εμένα.
Σοβαρά ρε παιδιά λέτε να σας έλεγα ψέματα? Ποιο λόγο είχα να σας πω ψέματα?
Πάντως έχω δοκιμάσει και με shurfshark vpn και εννοείτε και με Openvpn αλλά και με wireguard εννοείτε και με τους δυο vpn(Shurfshark & nord).
Όπως επίσης έχω δοκιμάσει και με static ip αλλά και με dhcp dynamic που έχω τώρα.
- - - Updated - - -
Είδες που έλεγες ότι είναι κουλό/περίεργο?
Είδες τελικά που συμβαίνει και δεν δούλευα/έλεγα ψέματα?
Και αν είναι να χάσουμε το kill switch τότε είναι δώρον - άδωρον γιατί όλη η ουσία του vpn είναι να έχει kill switch γιατί αν είναι ανενεργό το kill switch τότε ποιος ο λόγος να έχουμε βάλει vpn εξ' αρχής?
Ίσως, λέω ίσως είναι πρόβλημα του firmware και το διορθώσει σε μελλοντικά firmware updates η cudy.
- - - Updated - - -
Έτσι - έτσι ελάτε να γίνουμε πολλοί γιατί κάποιοι πήγαιναν να με βγάλουν τρελό.
- - - Updated - - -
Νομίζω χωρίς να είμαι και απόλυτα σίγουρος ότι το μαμά firmware που έχει εξ' αρχής είναι απλά ένα πειραγμένο openwrt firmware.
- - - Updated - - -
Εγώ αγόρασα αυτή τη συνδρομή και μια χαρά ενεργή είναι ακόμα η συνδρομή μου.
Μα καλά δεν υπάρχουν κάποια μέτρα ασφάλειας στο g2a που να ελέγχουν και τέτοιου είδους κλειδιά που είναι απάτες?
-
10-05-25, 09:48 Απάντηση: Cudy WR3000 #341
Προετοιμάσου ψυχολογικά για σοκ...ελπίζω πως όχι....δεν είπες και τι ποσό έδωσες εκεί και από ποιον? Ποια είναι τα 6-8 πρώτα ψηφία του κωδικού σου?
Έχει βουίξει ο τόπος και τα νήματα από αυτά.
Άσε που από την στιγμή που αποφάσισα να αλλάξω τις ρυθμίσεις μου για να επαληθεύσω ή διαψεύσω τα λεγόμενά σου άρχισαν όλα τα παλαβά..όχι ότι φταις εσύ βέβαιαα,
*** Αλλιώς εφαρμόσθηκε ο "Νόμος του Μέρφυ"....τεράστιες απανωτές συμπτώσεις εξαιτίας παντελώς ανεξάρτητων μεταξύ τους λόγων !!!
Μέχρι και η Ιναλαν φάνηκε κάποια στιγμή να μου ζητάει να πληρώσω τον λογαριασμό μου που είχα ήδη πληρώσει από 25/4/2025....τελικά αποδείχθηκε μία γενική (καθολική) δυσλειτουργία του συστήματος που όπως με ενημέρωσαν τηλεφωνικά πράγματι αποκαταστάθηκε σύντομα....επειδή συνέβη 1η φορά σε 20 μήνες αρχικά αισθάνθηκα ότι μου χάκαραν το σύστημα
UPDATE: Πάντως και να σου λήξει η υπερπροσφορά κανένα θέμα...ticket...και σε 2 ημέρες FULL REFUND !!!....έτσι έγινε και σε εμένα και σε άλλους....άρα bottom line?....ΔΩΡΕΑΝ ΧΡΗΣΗ του NordVPN για κάποιες εβδομάδες (ή και μήνες σε κάποιους), δοκιμή του ρούτερ μας, του OpenVPN, NordLynx κλπ....για όσους τυχόν χαιρέκακα πήγαν να μας την πουν. Βέβαια καμία "κακία" σε κανέναν. Προχωράμε εποικοδομητικά για το θέμα του νήματος. Καλή συνέχεια σε όλους.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος athkal : 10-05-25 στις 11:16.
-
10-05-25, 12:24 Απάντηση: Cudy WR3000 #342
Εσυ καθησες και σπαταλησες χρονο για να γραψεις ... "ειδατε οτι ειχα δικιο ? ειδατε οτι δεν ειμαι τρελος ? ειδατε οτι ελεγα την αληθεια ?". Εγω σπαταλησα χρονο για να δω αν οντως ειναι ετσι η κατασταση γιατι αλλιως την θυμομουν και παρολα αυτα επιβεβαιωσα αν αυτα που θυμομουν εστεκαν , και μετα σπαταλησα χρονο να βρω λυση και να την μοιραστω. Νοιωθεις εποικοδομητικος με τον χρονο που σπαταλησες σε αυτα σου τα ποστς ?
-
10-05-25, 12:38 Απάντηση: Cudy WR3000 #343
Και με το δωρεάν hotmail μπορείς να φτιάξεις ψευδώνυμα - μειλς.
Σιγά την μανούρα 2 λεπτά δουλειά είναι. Το πιο δύσκολο είναι να βρεις ένα μειλ που δεν υπάρχει ήδη.
- - - Updated - - -
Δυστυχώς πολλά site όταν εντοπίσουν ότι είσαι πίσω από vpn δεν σε αφήνουν να πας καν σε αυτά.
Ένα είναι το vendora που παράθεσες εικόνα, ένα άλλο το car.gr και πολλά άλλα.
Το θέμα είναι ότι γενικότερα πλέον θα πρέπει να έχουμε το vpn on/off συνέχεια.
- - - Updated - - -
Υπάρχει κάποιος τρόπος στο cudy wr3000 να του βάλεις κάποια site στα οποία όταν πας να μην δουλεύει το vpn ακόμα και αν το έχεις ενεργό?
Είναι ένας τρόπος αυτός αν φυσικά γίνεται να μην ανοιγοκλεινεις συνεχώς το vpn.
Επίσης αν έχεις συνδέσει οποιαδήποτε συσκευή πάνω στο wr3000 και έχεις ενεργό το vpn δεν χρειάζεται να σεταρεις και στη κάθε συσκευή το smartdns σωστά?
-
10-05-25, 12:46 Απάντηση: Cudy WR3000 #344
Αντε πηγαινε φτιαξε aliases στο hotmail. Θα περιμενεις 24 ωρες να ενημερωθει το συστημα. Μπορεις να φτιαξεις μεχρι 10 το ετος και αν σβησεις ενα , μετραει μεσα στην δεκαδα. Δηλαδη αν εφτιαξες 5 και εσβησες 5 , εκλεισες 10αδα. Aν εσβησες κατα λαθος ενα alias , και το θες πισω , αυτο θα ειναι διαθεσιμο μετα απο 30 μερες. Κατσε παιξε με το hotmail , εγω δεν εχω καμμια ορεξη.
-
10-05-25, 12:57 Απάντηση: Cudy WR3000 #345
Υπάρχει τρόπος που στην ουσία θα ξεγελά τα site και θα φαίνεται ότι δεν χρησιμοποιείς vpn ενώ στην ουσία θα χρησιμοποιείς?
Αν ναι ποιος είναι αυτός ο τρόπος και το κάνει το wr3000???
- - - Updated - - -
Νομίζεις.
- - - Updated - - -
Γιατί πιστεύεις ότι η εταιρία tp-link είναι πιο γνωστή από την cudy? Επειδή απλά και αυτή έχει οικονομικά μοντέλα και γι' αυτό το λόγο έχει γίνει γνωστή?Τελευταία επεξεργασία από το μέλος fits79 : 10-05-25 στις 13:11.
Bookmarks