θα μπορουσες να πεις οτι εσενα ο dns server του vpn σου κοβει 100Μbps
και δε σε νοιαζουν τα online πιαχνιδια
αν σου κανει τοτε εχεις κανει σωστη επιλογη για τα δικα σου δεδομενα
Εμφάνιση 376-390 από 433
Θέμα: Cudy WR3000
-
14-05-25, 21:51 Απάντηση: Cudy WR3000 #376
-
14-05-25, 21:53 Απάντηση: Cudy WR3000 #377
-
14-05-25, 21:55 Απάντηση: Cudy WR3000 #378
ο google και cloudfare γιατι ειναι οι ταχυτεροι?
(μιλαω μονο για ταχυτητα μονο)
οταν επιλεγεις DNS κανεις και τεστ για καποιο καιρο για δεις (ενας απ του λογους που επελεξα cloudflare και οχι καποιον αλλο πχ του παροχου)
υπαρχουν τεστ που βλεπεις και την ασφαλεια που για εμενα ειναι συμαντικοτερο αλλα οπως θελει ο καθενας
-
14-05-25, 21:57 Απάντηση: Cudy WR3000 #379
-
14-05-25, 21:59 Απάντηση: Cudy WR3000 #380
-
14-05-25, 22:01 Απάντηση: Cudy WR3000 #381
-
14-05-25, 22:06 Απάντηση: Cudy WR3000 #382
Είναι αλήθεια ότι τα δημιουργεί τα προβληματάκια του ο Dns του VPN.Πχ το Vodafone tv δεν παίζει με τίποτα τσεκαρισμένα και με κλειστό το VPN σε όλες τις συσκευές που είναι εγκατεστημένο.Και το ανέβασμα σε cloud υπηρεσίες πχ Dropbox κάποιες φορές έχει θέμα και μπορεί να κάνει και time out. Και γενικά δε βρίσκω προσωπικά το λόγο να βάλω κεντρικά VPN στο router, όταν όλα τα δημοφιλή και όχι μόνο VPN έχουν εφαρμογές για όλες τις πλατφόρμες και τις συσκευές εκτός των Smart tv. Που ακόμα και εκεί αν το θέλει κάποιος , μπορεί να πάει και να βάλει χειροκίνητα τους DNS του VPN server.Το εγκαθιστάς στη συσκευή που θέλεις , το ανοίγεις όταν το χρειάζεσαι και μετά το κλείνεις.
-
14-05-25, 22:09 Απάντηση: Cudy WR3000 #383
-
14-05-25, 22:21 Απάντηση: Cudy WR3000 #384
Γιατί πολύ απλά το βάζεις 1 φορά στο ρούτερ και δεν χρειάζεται να ασχοληθείς με τίποτα άλλο? Μετά απλά ON/OFF VPN από το κινητό με ένα switch?
Γιατί έχει ενσωματωμένο Kill Switch (που το ενεργοποιείς 1 φορά για όλες τις συσκευές)? Γιατί ορισμένα VPN (όπως το NordVPN) δεν έχουν καν Kill Switch σε Android TV app?
Γιατί έτσι ουσιαστικά "ξοδεύεις" μόνο 1 συσκευή από τις 10 που είχε/έχει ο NordVPN? Άρα μπορείς να το βάλεις σε πολλές άλλες?
Όσο αφορά το Vodafone TV, που το έχω με 3μηνη προσφορά, γιατί να το παίζεις πίσω από VPN? απλά από το κινητό σου το switch και όλα ΟΚ.
Α και πλέον ευτυχώς δεν έχω NordVPN....κάθε εμπόδιο σε καλο που λένε.
-
14-05-25, 23:04 Απάντηση: Cudy WR3000 #385
Αν ειχατε Μικροτικ θα μπορουσατε για καθε συσκευη να επιλεγατε αν θα κανει χρηση ή οχι VPN.
Θα μποροουσατε και για καποια site να ειχατε εναν κανονα ωστε οποια συσκευη ηθελε να παει εκει να βγει απο το VPN.
Κανω την παρεμβαση γιατι ισως καποιοι δεν γνωριζουν την χρηση του DNS.
Η μονο διαφορα των DNS σε μας ειναι η ταχυτητα της απαντησης τους και αν θα μεταφρασουν το site σε ip.
Αν πχ εχουμε DNS cosmote και ζητησουμε site με παρανομο περιεχομενο που ειναι ενημερωμενοι οτι DNS της κοσμοτε ΔΕΝ προκειται να παρουμε απαντηση στο ερωτημα ποτε....
ή μπορει να μας οδηγησει σε κατι τετοιο.
Μπορουμε να βαλουμε και DNS που μας κοβουν διαφημισεις ή DNS που αφορα την προστασια ανηλικων κλπ.
Τωρα αν αλλαξουμε τους DNS με google συνηθως ξεπερναμε το προβλημα.
Η αλλαγη των DNS ΔΕΝ αλλαζει την ταχύτητα μας.
Εχω την εντυπωση οτι ορισμενοι νομιζουν οτι με την αλλαγη DNS κερδιζουν και σε ταχυτητα στο ιντερνετ κατι που δεν ισχυει.
Υπαρχουν και αλλες λεπτομερειες για τους DNS αλλα τα παραπανω νομιζω ξακαθαριζουν καποια πραγματα.
-
14-05-25, 23:28 Απάντηση: Cudy WR3000 #386
-
15-05-25, 00:02 Απάντηση: Cudy WR3000 #387
Εχω την εντυπωση οτι ορισμενοι νομιζουν οτι με την αλλαγη DNS δεν υπαρχει διαφορα σε ταχυτητα (ουτε σε ping) .... προφανος δεν εχουν δοκιμασει ποτε να κανουν καποια τεστ να δουν οποτε λογικο... ποσο μαλλον για την ασφαλεια οπου επισης δε θα εχουν κανει ποτε πχ spoof test να δουν ποσο ασφαλεις ειναι ο καθε ενας
αλλα οκ ο καθενας οπως νομιζει
εγω την πληροφορια οτι αν μπει dns στο ρουτερ ολα περνανε απο αυτο το dns την ειπα
Ο καθενας αποφσιζει μονος του και αγοραζει κα οτι θελει (αν μετα σέρνετε η εχει πεσει ο σερβερ η δε μπορει να παιξει παιχνιδια να του εξηγησετε εσεις οτι λεει μπορδες)
καλο βραδι
-
15-05-25, 00:26 Απάντηση: Cudy WR3000 #388
Δώσε μας τα φώτα σου λοιπόν, τι είναι και τι κανει το spoof test αλλά και ποια test να κάνουμε για την ασφάλεια μας . Διότι οι περισσότεροι εδώ μόνο speedtest ξέρουμε να κάνουμε.
Ο dns ειναι , ρουτερ? Ειναι κάποιος accelerator?
Εάν βαλω δικό μου dns , πχ , bind , unbound , θα εχω ποιο γρήγορο ping και μεγαλύτερη ταχύτητα?
-
15-05-25, 00:49 Απάντηση: Cudy WR3000 #389
Mα την Παναγια δεν εχω καταλαβει τι ειναι αυτο που συζητατε με τους dns servers. Προσωπικα εχω σεταρει proton vpn στο router να υπαρχει. Το configuration file βαζει για dns server τον 1.1.1.1 . Ο,τι και να κανει ο σερβερ αυτος δεν θα αλλαξει την ταχυτητα της συνδεσης. Μπορει καποιοι να cache-αρουν και καποιοι οχι , αλλοι να υλοποιουν ad-blocking , αλλος μπορει να κανει resolution πιο γρηγορα και αλλος πιο αργα κλπ κλπ. Ολα αυτα θα εχουν αντικτυπο στο ποσο γρηγορα θα φορτωσει μια σελιδα. Ο,τι και να κανει ομως , οταν τραβηξω speedtest δεν προκειται να δω αλλη ταχυτητα απο την ονομαστικη της γραμμης μου.
Στην περιπτωση των vpn , υπεισερχονται και αλλοι παραγοντες. Αποσταση του σερβερ , ποσο φορτωμενος ειναι , για τι πρωτοκολλο μιλαμε (openvpn/wireguard) και τι ταχυτητες επιτυγχανει το ρουτερ σε αυτα τα πρωτοκολλα. Το cudy σε wireguard παει εως 300/300. Αρα μεχρι εκει θα δουμε στην καλυτερη των περιπτωσεων και ειναι υπεραρκετη ταχυτητα για ο,τι ειναι να κανουμε μεσω vpn.
Eπισης δεν καταλαβα γιατι να περνανε ολα μεσα απο το vpn. Κατι για παιχνιδια διαβαζω παραπανω... Εγω παντως παιζω με το vpn app στις συσκευες μου για πιο ευελιξια. Περι ορεξεως ...
YΓ: Εκανα κατι dns/webrtc leak tests , ειμαι κομπλε
-
15-05-25, 02:30 Απάντηση: Cudy WR3000 #390
Πως ακριβώς το κάνεις αυτό?
Και στην ουσία αν έχω καταλάβει καλά αυτό σημαίνει ότι απλά δηλώνεις ποιες συσκευές που είναι συνδεδεμένες πάνω στο cudy wr3000 όταν έχεις ενεργό το vpn θα χρησιμοποιούν το vpn ή όχι?
Επίσης το wr3000 υποστηρίζει dual tunnel?
- - - Updated - - -
To cloudflare dns είναι από τα καλύτερα και γρηγορότερα.
Το θέμα δεν είναι αυτό όμως το θέμα είναι ότι αν έχεις ενεργό το vpn πολλά site το βλέπουν και δεν σε αφήνουν καν να πας σε αυτά. Επομένως το cloudflare dns που είναι ενεργό είναι το λιγότερο.
- - - Updated - - -
Οποιοδήποτε καλό vpn αν έχεις αν βάλεις wireguard δεν έχει και μεγάλη πτώση ταχύτητας αλλά αν βάλεις openvpn τότε έχεις τρελή πτώση απόδοσης.
Γενικότερα δεν προτείνετε το openvpn γιατί και αρχαίο είναι σαν μέθοδος vpn και κόβει αρκετά στη ταχύτητα του isp που έχεις.
Όταν έχετε ενεργό το wireguard vpn είναι καλύτερο να έχετε σαν χώρα Ελλάδα ή κάποια άλλη χωρα και γιατί?
- - - Updated - - -
Ο λόγος για να βάλεις το όποιο vpn στο ρουτερ και όχι σαν πρόγραμμα στο pc σου είναι πολύ απλός.
Αν το pc σου είναι πολύ παλιό και δεν θέλεις να του κόψεις από πουθενά επεξεργαστική ισχύς τότε βάζεις το όποιο vpn στο ρουτερ και καθάρισες.
Γιατί οποιοδήποτε πρόγραμμα vpn τρώει από τους πόρους του συστήματος σου όσο είναι ενεργό το vpn.
- - - Updated - - -
Το οποιοδήποτε dns το μόνο που κάνει είναι στην ουσία απλά να μετατρέπει το site που έγραψες στον οποιοδήποτε browser σου στην ip του κάθε site και τίποτα άλλο.
Σχεδόν πάντα δεν είναι υπεύθυνο για τις ταχύτητες του ίντερνετ παρά μόνο ίσως λίγο για την ταχύτητα του σερφαρισματος σε διάφορα sites τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω.
Όλα τα άλλα που λες ότι χάνεις σε ταχύτητα είναι λόγο vpn και όχι λόγο dns.
Αυτό μπορείς να το δοκιμάσεις πολύ εύκολα απλά με ανενεργό vpn βάλε dns Και θα δεις ότι δεν θα έχεις καμιά διαφορά στις ταχύτητες του ίντερνετ σου.
- - - Updated - - -
Νομίζω μια χαρά αντέχει και σε μεγαλύτερη ταχύτητα το wr3000.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος fits79 : 15-05-25 στις 02:47.
Bookmarks