Κοιτα , το Τ480 το ειχα ως δευτερο και το αναβαθμιζα απο ανωμαλια και ψυχαναγκασμο32γιγα ραμ , intel ax210 , 2 x δισκους , cpu double heatpipe κλπ. Χαιρετησε το βασικο μου λαπτοπ , οποτε εκτος απο gaming , το Τ480 το αντικατεστησε επαξια. Οσο για το gaming , εχω μια gtx 1080 ti να καθεται. Αν βρω ενα egpu (thunderbolt) σε λογικη τιμη , το ψηνω αρκετα ... και ναι ψηνομαι να πεθανω με το Τ480 αγκαλια ή καποιο αλλο lenovo γενικοτερα
Με λιγα λογια της εδωσες ενα λειτουργικο με οδηγιες χρησης. Μην ξεφυγεις στα σαιτς , μην ξεφυγεις στα tabs , μην ξεφυγεις γενικοτερα. Ουτε καταδικασμενοι δεν ζουν ετσιΜονο και μονο που εγραψες mpv , καταλαβαινουμε τι τραβαει η γυναικα
Αυτο που λεω εγω ελαχιστα λεφτα προκυπτει απο τον πληθωρισμο, την αγορα των καινουργιων , των μεταχειρισμενων και των refurbished. Αν καποιος δεν εχει να δωσει 150-250 ευρω για ενα refurbished και να κανει ανετοτατα την δουλεια του για χρονια , τοτε εχει σοβαροτερα προβληματα επιβιωσης και δεν θα επρεπε να σκεφτεται τους υπολογιστες. Το να ανασυρει μηχανηματα 15ετιας και βαλε και να υποφερει βαζοντας στον εαυτο του διακοσιους περιορισμους στην χρηση , μονο κακο κανει στην ψυχολογια του και τιποτα παραπανω.
Εγω δεν ειπα το αντιθετο. Εγω ειπα οτι η κλαψα ειχε ακυρα επιχειρηματα.
Εγω ειπα οτι η κλαψα οτι η microsoft μας ωθει σε e-waste και αλλα δραματικα ηταν υποκριτικη αντιμετωπιση των πραγματων. Γιατι πολυ απλα ουτε η microsoft ουτε κανενας αλλος δεν μας ωθει σε τετοιες ενεργειες. Υπαρχουν εξω απο κατι μαγαζια που εχω δει , κατι σαν καδους που ριχνεις εκει οτι ηλεκτρονικο "αποβλητο" εχεις. Φορητα ? Εκτυπωτες ? Οθονες ? Τα ριχνεις εκει. Απο κει και περα , ποσο ανακυκλωνονται , τι τελικο οικολογικο αποτυπωμα μενει απο ολη αυτη την διαδικασια δεν ξερω και σιγουρα συμφωνω σε οσα εγραψες παραπανω. Αλλα ας κανουμε εμεις , που θελουμε να ξεφορτωθουμε τα πραγματα μας , το ελαχιστο και ας μην κλαιγομαστε οτι η κακια η microsoft μας ωθει σε e-waste.
Εμφάνιση 31-41 από 41
Θέμα: LINUX σε παλιό laptop
-
15-04-25, 19:54 Απάντηση: LINUX σε παλιό laptop #31
-
15-04-25, 20:27 Απάντηση: LINUX σε παλιό laptop #32
Ta windows 11 δεν τα σηκώνει με τίποτα το λαπτόπ μου,
με το ζόρι τώρα σηκώνει τα 10 και είναι πολύ αργό και δουλεύει το fan πάρα πολύ.
Αν του κάνω Factory Reset λέτε να στρώσει;
Το 2019 του είχα βάλει SSD και εγκατέστησα τα 10 από την αρχή και έγινε αρκετά γρήγορο
Λέτε να χαλάσει εντελώς άμα του κάνω Reset
-
15-04-25, 20:35 Απάντηση: LINUX σε παλιό laptop #33
Τρέξε browser άνοιξε και 3 καρτέλες απο τον browser. Επίσης τρέξε και το ms word.
Ενώ τα έχεις όλα αυτά ανοιχτά πηγαίνεις στον task manager στην καρτέλα perfomance--> memory και δώσε ένα screenshot.
Αν είναι πάνω απο την μέση η μπάρα της μνήμης τότε έχεις πρόβλημα θες παραπάνω μνήμη.ἀναφαίρετον ὅπλον ἡ ἀρετή
-
15-04-25, 20:36 Απάντηση: LINUX σε παλιό laptop #34
Kανά καθάρισμα
και καμμιά παστα
Μπορεί να βοηθούσε
Προσωπικά
Θα έπαιρνα refurbished με δυνατότητες της προκοπής (αναβάθμιση μνήμης)
Σίγουρα καλύτερη οθόνη" Ούτε λαχανικά δεν θα φόρτωνα. "
----
No fm radio ?
No headphone jack ?
Sorry no phone.
-
15-04-25, 21:32 Απάντηση: LINUX σε παλιό laptop #35
-
15-04-25, 21:50 Απάντηση: LINUX σε παλιό laptop #36
xaris2335
η ram είναι στο 54%, 4.6 από 7.99
δεν σηκώνει πάνω από 8G
dimitri_ns
δεν είναι πρόβλημα χρημάτων
έχω και ένα ΟΜΕΝ
απλά προσπαθώ να το φτιάξω
-
15-04-25, 22:13 Απάντηση: LINUX σε παλιό laptop #37
Κρατα τα αρχεια σου καπου (εξωτερικο μεσο), φτιαξε ενα usb εγκαταστασης και ξεκινα. Θα δεις αν ειναι γρηγορο η οχι, αν σου κανει η οχι. Εφοσον δεν ειναι production μηχανακι δεν εχει νοημα να το ψειριζουμε.
-
15-04-25, 22:23 Απάντηση: LINUX σε παλιό laptop #38
Αλλο δεν εχω λεφτα για να ξοδεψω για ενα εργαλειο μου και αλλο θεωρω οτι δεν θελω να ξοδεψω Χ λεφτα για ενα εργαλειο μου. Το ενα ειναι αντικειμενικη πραγματικοτητα , το αλλο ειναι προσωπικη θεωρηση. Για καποιον με μηδενικο εισοδημα ενα refurbished ακομα και με κοστος κατω των 100 ευρω θα ειναι πανακριβο. Αν καποιος εχει σταθερη δουλεια , βγαζει π.χ. 2000 το μηνα και θελει να παιρνει το τελευταιο μοντελο iphone αλλα οταν ειναι να ξοδεψει για το πισι του δεν θεωρει οτι αξιζει να ειναι το ιδιο ανοιχτοχερης , αυτο ειναι τελειως διαφορετικη περιπτωση. Πριν χρονια που δουλευα ως τεχνικος η/υ , υπηρχαν πολλοι με τετοια νοοτροπια , δηλ ξοδευω εκει αλλα για το πισι οχι και ειχαμε παζαρια , μανουρες κλπ.
Σε τελικη αναλυση , το πισι ειναι εργαλειο. Αν καποιος θελει να ξοδεψει λιγα ή να μεινει με κατι παλιο που δυσλειτουργει ή δεν λειτουργει επαρκως τελοσπαντων , ειναι δικαιωμα του και επιλογη του. Αλλα κανείς δεν μπορει να μου περασει την χρεπολαγνεια ως πανακεια λυση για ολες τις περιπτωσεις. Αναλογικα οπως ειπα με την αγορα , το τι υπαρχει εκει εξω και ποσο κοστιζουν , ναι τα refurbished ειναι ιδανικη φτηνη λυση.
ΥΓ : Στην δεκαετια των '90ς , οταν κοιτουσα να παρω το πρωτο μου πισι , τα φορητα τοτε κανανε περιπου 700.000-800.000 δρχ , οταν ενα 8088 pc εκανε 150.000-160.000 δρχ. . Τυχεροι οσοι μπορουν να παρουν φορητο με 250-300 ευρω
-
15-04-25, 23:04 Απάντηση: LINUX σε παλιό laptop #39
-
16-04-25, 10:50 Re: LINUX σε παλιό laptop #40
Κράτα backup τα αρχεία σου και ξεκίνα
είτε από εδώ -> https://ubuntu.com/tutorials/install...top#1-overview (για Ubuntu)
είτε από εδώ -> https://linuxmint-installation-guide....io/en/latest/ (για Mint)Time marches
On and on and on, flies eternally
-
16-04-25, 11:13 Απάντηση: Re: LINUX σε παλιό laptop #41
Bookmarks