Σελ. 3 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123
Εμφάνιση 31-41 από 41
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500M/250M
    ISP
    Nova
    Router
    Huawei HG8145X6-10
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από dimitri_ns Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πολλά λες
    Εχεις καταλάβει πως θα πεθάνεις με αυτό ?
    Αντε να πάρεις κι ένα Τ14s > gen5 όταν βαρεθείς να βλέπεις το Τ480

Πόση μνήμη έβαλες ?
    64 ?

ΥΓ
    Αν είσαι παιγνιδιάρης και γουστάρεις
    Κόλλα μια εξωτερική κάρτα γραφικών
    στο thunderbolt
    Κοστίζει ..
    Πιό ακριβά από το laptop
    Κοιτα , το Τ480 το ειχα ως δευτερο και το αναβαθμιζα απο ανωμαλια και ψυχαναγκασμο 32γιγα ραμ , intel ax210 , 2 x δισκους , cpu double heatpipe κλπ. Χαιρετησε το βασικο μου λαπτοπ , οποτε εκτος απο gaming , το Τ480 το αντικατεστησε επαξια. Οσο για το gaming , εχω μια gtx 1080 ti να καθεται. Αν βρω ενα egpu (thunderbolt) σε λογικη τιμη , το ψηνω αρκετα ... και ναι ψηνομαι να πεθανω με το Τ480 αγκαλια ή καποιο αλλο lenovo γενικοτερα
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από imitheos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν αυτο-αναιρούμαι γιατί δεν είπα ποτέ ότι υπέφερε η μάνα μου. Είπα ότι για σοβαρή δουλειά θα αργούσε. Για casual δουλειά έπαιζε μια χαρά. Της είχα δώσει ένα μπούσουλα πχ ειδησεογραφικά sites με απλά λογάκια όσα θες, e-shops με πολλές φωτος και εφέ καμμιά 15αριά καρτέλες το πολύ, youtube 4-5 το πολύ. Είναι τόσο βάσανο αυτό δηλαδή; Έτσι και αλλιώς σε casual χρήση τόσα θα ανοίξεις. Έβλεπε με το mpv ταινίες που της είχα γράψει και έπαιζαν μια χαρά. Ακόμη και το LO που είναι σχετικά βαρύ, ακόμη και αυτό έπαιζε μια χαρά. Τη μισή ημέρα δούλευε στατιστικά στο LO και θα μου γκρίνιαζε αν αργούσε. Και ο cpu της OP είναι από 50% μέχρι 100% γρηγορότερος.
    Με λιγα λογια της εδωσες ενα λειτουργικο με οδηγιες χρησης. Μην ξεφυγεις στα σαιτς , μην ξεφυγεις στα tabs , μην ξεφυγεις γενικοτερα. Ουτε καταδικασμενοι δεν ζουν ετσι Μονο και μονο που εγραψες mpv , καταλαβαινουμε τι τραβαει η γυναικα
    Ένα πράγμα που δεν λες να καταλάβεις είναι ότι αυτό που εσύ λες "ελάχιστα λεφτά" δεν είναι ελάχιστα για όλους. Ακόμη και για 150€ refurbished να μιλάμε, δεν μπορούν να τα διαθέσουν όλοι. Επίσης, ακόμη και να μπορούν να τα διαθέσουν, η πρώτη σκέψη κάθε λογικού ανθρώπου είναι να προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει αυτό που ήδη έχει και κάθεται.
    Αυτο που λεω εγω ελαχιστα λεφτα προκυπτει απο τον πληθωρισμο , την αγορα των καινουργιων , των μεταχειρισμενων και των refurbished. Αν καποιος δεν εχει να δωσει 150-250 ευρω για ενα refurbished και να κανει ανετοτατα την δουλεια του για χρονια , τοτε εχει σοβαροτερα προβληματα επιβιωσης και δεν θα επρεπε να σκεφτεται τους υπολογιστες. Το να ανασυρει μηχανηματα 15ετιας και βαλε και να υποφερει βαζοντας στον εαυτο του διακοσιους περιορισμους στην χρηση , μονο κακο κανει στην ψυχολογια του και τιποτα παραπανω.
    Πολύ καλά έλεγαν γιατί, όπως αποδείχτηκε αργότερα, δεν υπήρχε κανένας τεχνικός περιορισμός που απέτρεπε το συγκεκριμένο hardware να λειτουργήσει. Ήταν ένας artificial περιορισμός που έβαλαν για το κέρδος.
    Εγω δεν ειπα το αντιθετο. Εγω ειπα οτι η κλαψα ειχε ακυρα επιχειρηματα.
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από K1m0n Εμφάνιση μηνυμάτων
    Υπό το πρίσμα αυτής της θεώρησης λοιπόν,
    το να μπορεί η χ συσκευή να συνεχίσει να προσφέρει της υπηρεσίες της
    vs του να πάει στα βουνά του e-waste προς (τυπικά ατελή) ανακύκλωση είναι κάτι πολύ θετικό.
    Εγω ειπα οτι η κλαψα οτι η microsoft μας ωθει σε e-waste και αλλα δραματικα ηταν υποκριτικη αντιμετωπιση των πραγματων. Γιατι πολυ απλα ουτε η microsoft ουτε κανενας αλλος δεν μας ωθει σε τετοιες ενεργειες. Υπαρχουν εξω απο κατι μαγαζια που εχω δει , κατι σαν καδους που ριχνεις εκει οτι ηλεκτρονικο "αποβλητο" εχεις. Φορητα ? Εκτυπωτες ? Οθονες ? Τα ριχνεις εκει. Απο κει και περα , ποσο ανακυκλωνονται , τι τελικο οικολογικο αποτυπωμα μενει απο ολη αυτη την διαδικασια δεν ξερω και σιγουρα συμφωνω σε οσα εγραψες παραπανω. Αλλα ας κανουμε εμεις , που θελουμε να ξεφορτωθουμε τα πραγματα μας , το ελαχιστο και ας μην κλαιγομαστε οτι η κακια η microsoft μας ωθει σε e-waste.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Ta windows 11 δεν τα σηκώνει με τίποτα το λαπτόπ μου,
    με το ζόρι τώρα σηκώνει τα 10 και είναι πολύ αργό και δουλεύει το fan πάρα πολύ.
    Αν του κάνω Factory Reset λέτε να στρώσει;

Το 2019 του είχα βάλει SSD και εγκατέστησα τα 10 από την αρχή και έγινε αρκετά γρήγορο
    Λέτε να χαλάσει εντελώς άμα του κάνω Reset

Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    12288/1024
    ISP
    Wind
    Router
    Technicolor TG788v v3
    SNR / Attn
    14.2(dB) / 27(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Ρέα Εμφάνιση μηνυμάτων
    με το ζόρι τώρα σηκώνει τα 10 και είναι πολύ αργό και δουλεύει το fan πάρα πολύ.
    Τρέξε browser άνοιξε και 3 καρτέλες απο τον browser. Επίσης τρέξε και το ms word.
    Ενώ τα έχεις όλα αυτά ανοιχτά πηγαίνεις στον task manager στην καρτέλα perfomance--> memory και δώσε ένα screenshot.
    Αν είναι πάνω απο την μέση η μπάρα της μνήμης τότε έχεις πρόβλημα θες παραπάνω μνήμη.
    ἀναφαίρετον ὅπλον ἡ ἀρετή

Περιοχή
    Παλαιό Φάληρο
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    FTTH Φως το αληθ
    ISP
    OTE
    Router
    Fritz 7590
    Kανά καθάρισμα
    και καμμιά παστα
    Μπορεί να βοηθούσε

Προσωπικά
    Θα έπαιρνα refurbished με δυνατότητες της προκοπής (αναβάθμιση μνήμης)
    Σίγουρα καλύτερη οθόνη
    " Ούτε λαχανικά δεν θα φόρτωνα. "

----
    No fm radio ?
    No headphone jack ?

Sorry no phone.

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΟΥΜΠΑ
    Router
    Fritz!box 7530
    Θα σχολιάσω μόνο το παρακάτω:

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από mphxths Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτο που λεω εγω ελαχιστα λεφτα προκυπτει απο τον πληθωρισμο , την αγορα των καινουργιων , των μεταχειρισμενων και των refurbished. Αν καποιος δεν εχει να δωσει 150-250 ευρω για ενα refurbished και να κανει ανετοτατα την δουλεια του για χρονια , τοτε εχει σοβαροτερα προβληματα επιβιωσης και δεν θα επρεπε να σκεφτεται τους υπολογιστες. Το να ανασυρει μηχανηματα 15ετιας και βαλε και να υποφερει βαζοντας στον εαυτο του διακοσιους περιορισμους στην χρηση , μονο κακο κανει στην ψυχολογια του και τιποτα παραπανω.
    Υπάρχει συνάδελφος στη δουλειά που θεωρεί τα 10-15€/μήνα για το κινητό του κάθε μήνα περιττά και δεν έχει ουσιαστικά ενεργό πρόγραμμα ποτέ, το κινητό το έχει μόνο για να τον καλούν. Αυτός έχει πρόβλημα επιβίωσης; Δε θα το 'λεγα, απλά οι ανάγκες οι δικές μου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με τις ανάγκες του. Ο ίδιος άνθρωπος όμως ξέρω ότι επιλέγει να ξοδέψει σε άλλα πράματα, επομένως δε θεωρώ ότι έχει πρόβλημα επιβίωσης (δουλειά σταθερή έχει).

Εσένα μπορεί να σου φαίνονται λίγα τα 150-250€, αλλά για κάποιους ανθρώπους ή είναι όντως πολλά για να τα διαθέσουν για μια ανάγκη τους γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να τα διαθέσουν ή είναι πολλά και δε θέλουν να τα διαθέσουν για αυτή την «ανάγκη». Είναι αυτό κατακριτέο;
    ... Morpheus: What is "real"? How do you define "real"? If you 're talking about what you can feel, what you can smell, what you can taste and see, then "real" is simply electrical signals interpreted by your brain...

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    xaris2335

η ram είναι στο 54%, 4.6 από 7.99
    δεν σηκώνει πάνω από 8G

dimitri_ns
    δεν είναι πρόβλημα χρημάτων
    έχω και ένα ΟΜΕΝ
    απλά προσπαθώ να το φτιάξω

Περιοχή
    Λάρισα
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    CosmOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    Router
    FRITZ!Box 7590
    Path Level
    Fastpath
    Κρατα τα αρχεια σου καπου (εξωτερικο μεσο), φτιαξε ενα usb εγκαταστασης και ξεκινα. Θα δεις αν ειναι γρηγορο η οχι, αν σου κανει η οχι. Εφοσον δεν ειναι production μηχανακι δεν εχει νοημα να το ψειριζουμε.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500M/250M
    ISP
    Nova
    Router
    Huawei HG8145X6-10
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από GoofyX Εμφάνιση μηνυμάτων
    Υπάρχει συνάδελφος στη δουλειά που θεωρεί τα 10-15€/μήνα για το κινητό του κάθε μήνα περιττά και δεν έχει ουσιαστικά ενεργό πρόγραμμα ποτέ, το κινητό το έχει μόνο για να τον καλούν. Αυτός έχει πρόβλημα επιβίωσης; Δε θα το 'λεγα, απλά οι ανάγκες οι δικές μου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με τις ανάγκες του. Ο ίδιος άνθρωπος όμως ξέρω ότι επιλέγει να ξοδέψει σε άλλα πράματα, επομένως δε θεωρώ ότι έχει πρόβλημα επιβίωσης (δουλειά σταθερή έχει).

Εσένα μπορεί να σου φαίνονται λίγα τα 150-250€, αλλά για κάποιους ανθρώπους ή είναι όντως πολλά για να τα διαθέσουν για μια ανάγκη τους γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να τα διαθέσουν ή είναι πολλά και δε θέλουν να τα διαθέσουν για αυτή την «ανάγκη». Είναι αυτό κατακριτέο;
    Αλλο δεν εχω λεφτα για να ξοδεψω για ενα εργαλειο μου και αλλο θεωρω οτι δεν θελω να ξοδεψω Χ λεφτα για ενα εργαλειο μου. Το ενα ειναι αντικειμενικη πραγματικοτητα , το αλλο ειναι προσωπικη θεωρηση. Για καποιον με μηδενικο εισοδημα ενα refurbished ακομα και με κοστος κατω των 100 ευρω θα ειναι πανακριβο. Αν καποιος εχει σταθερη δουλεια , βγαζει π.χ. 2000 το μηνα και θελει να παιρνει το τελευταιο μοντελο iphone αλλα οταν ειναι να ξοδεψει για το πισι του δεν θεωρει οτι αξιζει να ειναι το ιδιο ανοιχτοχερης , αυτο ειναι τελειως διαφορετικη περιπτωση. Πριν χρονια που δουλευα ως τεχνικος η/υ , υπηρχαν πολλοι με τετοια νοοτροπια , δηλ ξοδευω εκει αλλα για το πισι οχι και ειχαμε παζαρια , μανουρες κλπ.

Σε τελικη αναλυση , το πισι ειναι εργαλειο. Αν καποιος θελει να ξοδεψει λιγα ή να μεινει με κατι παλιο που δυσλειτουργει ή δεν λειτουργει επαρκως τελοσπαντων , ειναι δικαιωμα του και επιλογη του. Αλλα κανείς δεν μπορει να μου περασει την χρεπολαγνεια ως πανακεια λυση για ολες τις περιπτωσεις. Αναλογικα οπως ειπα με την αγορα , το τι υπαρχει εκει εξω και ποσο κοστιζουν , ναι τα refurbished ειναι ιδανικη φτηνη λυση.

ΥΓ : Στην δεκαετια των '90ς , οταν κοιτουσα να παρω το πρωτο μου πισι , τα φορητα τοτε κανανε περιπου 700.000-800.000 δρχ , οταν ενα 8088 pc εκανε 150.000-160.000 δρχ. . Τυχεροι οσοι μπορουν να παρουν φορητο με 250-300 ευρω

Περιοχή
    Θεσσαλονικη
    Downloads
    19
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    100/100
    ISP
    Inalan
    Router
    FRITZ!Box Fon WLAN 7360

Το 2019 του είχα βάλει SSD και εγκατέστησα τα 10 από την αρχή και έγινε αρκετά γρήγορο
    Λέτε να χαλάσει εντελώς άμα του κάνω Reset
    Ο Υπολογιστής από όπου γράφω αυτή τη στιγμή είναι πολύ παλιότερος από τον δικό σου. Είναι του 2008 σε λίγο θα κλείσει εικοσαετία
    Μια χαρά τρέχει windows 11

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  windows.jpg 
Εμφανίσεις:  13 
Μέγεθος:  19,6 KB 
ID: 263888

Σβήσε τα πάντα και κάνε καινούρια εγκατάσταση. Τα 11 δεν έχουν μεγάλη διαφορά απο τα 10 τις ίδιες απαιτήσεις έχουν

Downloads
    11
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    16384/1024
    ISP
    Forthnet
    Router
    d-link g624t
    SNR / Attn
    6(dB) / 22(dB)
    πόσο δύσκολο είναι να εγκαταστήσουμε linux σε παλιό windows laptop.

πως είναι διαδικασία;
    μπορεί κάποιος να μου πει με λίγα λόγια πως γίνεται;
    Κράτα backup τα αρχεία σου και ξεκίνα
    είτε από εδώ -> https://ubuntu.com/tutorials/install...top#1-overview (για Ubuntu)
    είτε από εδώ -> https://linuxmint-installation-guide....io/en/latest/ (για Mint)
    Time marches
    On and on and on, flies eternally

Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    12288/1024
    ISP
    Wind