Θέλω τη βοήθειά σας σχετικά με την παραπάνω υπηρεσία, καθώς με το τεχνικό τμήμα δεν βγάζω άκρη. Ουσιαστικά τώρα είμαι με VoIP πάροχο και ίντερνετ Cosmote, αλλά οι τιμές θα ανέβουν και έλαβα καλή προσφορά από τη Vodafone, οπότε θα κάνω αίτηση για OneNet 4-Channel (χωρίς το δικό τους Cloud PBX). Αυτή τη στιγμή οι εξοπλισμοί μου είναι με την εξής σειρά: LEOX ONT → UDM SE → USW-E-8-120 → UCM6302.
Μου είπαν ότι στη VDF ότι δουλεύουν με peer SIP trunk και θα πρέπει απαραίτητα να έχω το ρούτερ τους πριν από το δικό μου.

1. Υπάρχει τρόπος να συνδέεται το Cisco/Aethra τους αποκλειστικά με το UCM και το πρώτο να συνδέεται πάνω στο switch; Ή, ακόμα καλύτερα, να χρησιμοποιήσω αποκλειστικά τον δικό μου εξοπλισμό;
  2. Βρήκα από άλλο topic τα settings του SIP Trunk της VDF, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πού μπαίνουν τα παρακάτω στοιχεία, καθώς δεν βρίσκω όλες τις ρυθμίσεις αυτές στο SIP config του UCM.

Spoiler:
    OneNet SIP TRUNK Configuration

Sip Settings-Protocols to be applied between SIP server and IP PBX are provided below. These parameters need to be respected by the PBX engineer and have configured their equipment accordingly.

SIP Early Offer or Delayed Offer or Early Media support =Early Media

Transport protocol, TCP or UDP =UDP ports 10000-30000

VoIP Codec support =G711 a law

FAX method =passthrough

Any authentication needed on SIP trunk =Line id // ip peer to peer

Any registration needed on SIP trunk =gn

Autoframing =yes

Canreinvite =no

Ignoresdpversion =yes

Type =peer

Insecure =port,invite

Dtmfmode =inband