Καλησπέρα σε όλους,
Πρόσφατα είχα γράψει παλι για ένα θέμα που είχα με τη γραμμή μου. Εν τέλη αποδείχθηκε ότι το πρόβλημα δεν είναι στην γραμμή, καθώς συνδεοντας τις συσκευές απευθείας στο ρουτερ του παρέχουν δεν είχα αποσυνδεσεις, αλλά στο tp link router που συνδέω και προσπαθώ να ρουταρω από εκεί.
Κάνοντας αναζητηση σε φόρουμ κλπ καποιοι λένε να σεταρω vlan άλλος έλεγε να κάνω clone mac address άλλος έλεγε να κλεισω nat και άλλος να κλείσω dhcp server.
Το θέμα δεν είναι το τι έλεγαν εκείνοι αλλά το ότι στη πράξη τίποτα από αυτά δεν λειτούργησε.
Συνοπτικά το πρόβλημα μου είναι οτι όταν συνδέεται συσκευή στο tp link χάνει τη σύνδεση με το internet. Έχω τοπικά δίκτυο αλλά δεν έχω internet.
Εχω αλλάξει καλώδια εχω αλλάξει ρουτερ του παροχου έχω αλλάξει το tp link έχω ψάξει πόσα configuration και παλι το πρόβλημα παραμένει.
Δεν μπορώ με τίποτα να το κάνω να δουλέψει. Να πω επίσης ότι όλο αυτο ξεκίνησε μετά από εργασίες που έγιναν κάποιο βράδυ στη περιοχη μου και είχαμε μεινει εκτός σύνδεσης για περίπου 8-9 ώρες. Πριν απο αυτό λειτουργούσαν τα πάντα κανονικά.
Υπάρχει κάποιος που να έχει σεταρει ίδιο ή αντίστοιχο ρουτερ και να μην εχει πρόβλημα; και αν ναι πως το έκανε.
Εγω το σεταρω με dynamic ip. Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη γραμμή ένα απλό vdsl.
Ευχαριστω πολύ για το χρόνο σας.
Η οποιαδήποτε οδηγία-συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη.
Εμφάνιση 1-2 από 2
-
08-05-25, 11:25 Σύνδεση - Configuration Speedport Plus 2 και TP-Link Archer AX55 #1
-
08-05-25, 12:41 Απάντηση: Σύνδεση - Configuration Speedport Plus 2 και TP-Link Archer AX55 #2
Χωρίς να έχω ιδέαν τυχόν προβλημάτων/ιδιοτροπιών/αναπηριών
που κάλλιστα μπορεί να έχει το tp-link, γενικά:
Η μία επιλογή είναι να το στήσεις ως cascaded router:
---xdsl--->[isp_cpe]---eth/subnet1--->[tp-link]---eth/subnet2--->[switch/clients/etc]
η wan του tp-link θα συνδεθεί σε μια lan του isp cpe.
Μπορεί να έχει μια static ip στο subnet του isp cpe (που δεν θα την μοιράζει ο dhcp server του isp cpe),
ή μπορεί να είναι dhcp client.
Θα έχεις +1 nat layer @ipv4,
δεν θα έχεις ipv6 @lan-side του tp-link.
δεν θα παίζει upnp/pcp.
---------------------------
Η άλλη επιλογή είναι να κάνεις pppoe passthrough:
βεβαιώνεσαι ότι η σχετική επιλογή είναι ενεργή στο isp cpe, και:
---xdsl--->[isp_cpe]---pppoe--->[tp-link]---eth/lan--->[switch/clients/etc]
η wan του tp-link θα συνδεθεί σε μία lan του isp cpe,
και θα σηκώσεις σύνδεση pppoe με τα credentials της cote/T
(που αν δεν τα έχεις θα ζητήσεις να σου στείλουν).
Θα παίξει και το ipv6, δεν θα έχεις +1 nat @ipv4, θα παίξει upnp/pcp,
αλλά αν έχεις public ip στο isp cpe κατά πάσα πιθανότητα θα σου δώσει cg-nated στο 2ό ppp session,
ή, θα βάλεις τα generic credentials στο isp cpe
(και αυτό θα ξαναπάρει τα δικά σου στο επόμενο provisioning...)
και θα βάλεις τα δικά σου credentials στο tp-link.
Σημειωτέον: η cote/T έχει ξεκινήσει την χρήση map-e,
ψάξε αν το tp-link υποστηρίζει τα σχετικά,
γιατί αν δεν τα υποστηρίζει δεν θα έχεις ipv4 αν σηκώσεις pppoe στο tp-link.
Αυτά ως hints για δική σου περεταίρω έρευνα.
Ψάξε το forum έχουν εξηγηθεί επανηλειμένως.
Ή, αν δεν θες να παιδεύεσαι με πράγματα που βλέπω ότι δεν κατέχεις,
και ξέρεις και ότι η σύνδεση σου είναι όντως ok,
απλώς βάλε ένα fritzbox πάνω.
Τα cascaded routers καλό είναι να αποφεύγονται αν δεν υπάρχουν καλοί λόγοι για το αντίθετο.
My 0,02$Disclaimer:
Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.
Bookmarks