Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 17
    Περιοχή
    Πειραιάς
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    D:8815 kbps / U:975 kbps
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Router
    ZTE H108NS
    Αυτό το βίντεο είναι πολύ βοηθητικό σχετικά με αυτό που δεν μπορώ να κάνω:

https://www.youtube.com/watch?v=k16ZX9hzh4Q

Ο εκτυπωτής μου έχει static ip, και, όπως φαίνεται καί στο βίντεο, υπάρχει wizard σχετικά με το εάν θέλεις, στα Windows ΟΜΩΣ, να αναθέσεις σαν πόρτα εκτύπωσης, την static ip τού εκτυπωτή.

Το πρόβλημα είναι πως δεν μπορώ να κάνω το ίδιο με τις mobile συσκευές. Στα κινητά μου και στο tablet, έχω δοκικάσει με πολλά printer service plugins (τόσο Samsung που είναι ο εκτυπωτής [Samsung ML-2525W], όσο καί από HP, αλλά και από άλλα generic plugins). Το πρόβλημα δεν είναι εκεί. Ούτε και στα δικαιώματα. Δικαιώματα έχω δώσει.

Το πρόβλημα είναι πως, όταν ξεκινάνε τα plugins να κάνουν αναζήτηση του εκτυπωτή, δεν τον βρίσκουν ούτε καν με άσχετη πόρτα, ώστε να πάω να τρέξω κάποιο wizard, και να αλλάξω πόρτα (να βάλω την TCP/IP static πόρτα που έχει ο εκτυπωτής -> 192.168.1.118 ).

Σε ubuntu, σε W7, W10, W8.1 έχω αναθέσει την πόρτα 192.168.1.118, και οι εκτυπώσεις γίνονται ασύρματα. Υπάρχει ένα ψιλομπέρδεμα, που αυτό μπορεί να είναι κάπου το πρόβλημα. Έτσι όπως έχω φτιάξει το δίκτυο εδώ στο σπίτι, οι εκτυπώσεις, δίνονται, μεν, ασύρματα στον εκτυπωτή, αλλά μέσω router. Η διαδρομή μιάς εκτύπωσης είναι:

print από υπολογιστή καλωδιακά στο router -> router -> εκτυπωτής ασύρματα

Δεν δίνεται, δηλαδή, η εκτύπωση με ασύρματη κάρτα δικτύου από κάθε υπολογιστή. Καλωδιακά, η εκτύπωση δίνεται από κάθε υπολογιστή στο router, και ο router χρησιμοποεί την ασύρματη κάρτα του για να τη στείλει ασύρματα στον εκτυπωτή.
    Δε μπορώ να μάθω σε κανέναν τίποτα.
    Το μόνο που μπορώ είναι να του μάθω να σκέφτεται.

Σωκράτης

Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300000/150000
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΕΡΨΙΘΕΑ
    Router
    GL-MT6000 (+openwrt)
    Το ότι η εκτύπωση πάει μέσω router δεν σε ενοχλεί
    (όσο μιλάμε για ένα router και όλα είναι στο ίδιο subnet).

Αυτό που μπορεί να σε ενοχλεί είναι η ρύθμιση περί client isolation
    που έχουν κάποια router/ap και δεν επιτρέπει στους wifi clients
    να επικοινωνούν μεταξύ των.
    Disclaimer:
    Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.

Περιοχή
    Πειραιάς
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Router
    ZTE H108NS
    Το router:
    COSMOTE Speedport Entry 2i

Σωκράτης

Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300000/150000
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΕΡΨΙΘΕΑ
    Router
    GL-MT6000 (+openwrt)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από johnyb98 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το router:
    COSMOTE Speedport Entry 2i
    Και?
    φαντάζεσαι ότι ξέρω το 2i και τα χούγια του?
    Είχα κάποτε ένα (εκ της cote/T), πάνε χρόνια,
    δεν θυμάμαι αν το είχα καν χρησιμοποιήσει έστω για να δω τι/πως κάνει.
    Disclaimer:
    Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.

Περιοχή
    Πειραιάς
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Router
    ZTE H108NS
    Σωστό το "Και?". Που να γνωρίζει κάποιος τι κάνει και πως συμπεριφέρεται κάθε router.

Το θέμα είναι πως, η εκτύπωση δεν δίνεται απευθείας ασύρματα από κάποιο client. Από το καλώδιο πηγαίνει στο router, και η ασύρματη κάρτα του router τη στέλνει στην ασύρματη κάρτα τού εκτυπωτή.

Όπως και συ σωστά λες στην απάντησή σου, δεν έχω πρόβλημα που η εκτύπωση δίνεται μεσω router. Άλλωστε, αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι υπολογιστές στο δίκτυο δεν έχουν επάνω κάρτες ασύρματες, αλλά οι εκτυπώσεις πραγματοποιούνται.

Το πρόβλημα είναι πως τα Android plugins είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να αναζητούν wifi κάρτα ΕΚΤΥΠΩΤΗ. Για το λόγο αυτό, ακόμη και manually να προσπαθήσω να προσθέσω την ασύρματη κάρτα τού router, αυτό είναι απλά χαμένος χρόνος.

Σωκράτης

Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300000/150000
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΕΡΨΙΘΕΑ
    Router
    GL-MT6000 (+openwrt)
    Το πρόβλημα είναι πως τα Android plugins είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να αναζητούν wifi κάρτα ΕΚΤΥΠΩΤΗ. Για το λόγο αυτό, ακόμη και manually να προσπαθήσω να προσθέσω την ασύρματη κάρτα τού router, αυτό είναι απλά χαμένος χρόνος.
    Αυτά μάλλον ψάχνουν να βρούν printer που να υποστηρίζει wifi direct,
    το έχουν κάποιοι εκτυπωτές και είναι μια wifi κάρτα που παίζει ως AP,
    και το σκεπτικό είναι ότι το smartphone θα συνδεθεί κατευθείαν πάνω στον εκτυπωτή.

Δοκίμασε το mopria αν το υποστηρίζει ο εκτυπωτής σου.
    Disclaimer:

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Cosmote
    Περιμένουν να κάνουν discover τον εκτυπωτή μέσω πρωτόκολλων όπως το bonjour/mDNS κλπ. Δες στο web up του εκτυπωτή αν είναι ενεργοποιημένα όλα τα σχετικά.

Περιοχή
    Πειραιάς
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Router
    ZTE H108NS
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από John82 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Περιμένουν να κάνουν discover τον εκτυπωτή μέσω πρωτόκολλων όπως το bonjour/mDNS κλπ. Δες στο web up του εκτυπωτή αν είναι ενεργοποιημένα όλα τα σχετικά.
    Με πρόλαβες πριν κάνω edit την τελευταία μου απάντηση, στην οποία ήθελα να προσθέσω:

Έχω εγκαταστήσει 7 plugins, και κανένα δεν βλέπει τον εκτυπωτή. Δεν είναι θέμα ασυμβατότητας των plugins. Είναι αυτό που περιγράφω παραπάνω:τα Android plugins είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να αναζητούν wifi κάρτα ΕΚΤΥΠΩΤΗ. Όσα plugins και να εγκαταστήσω, εκτυπωτή σε κινητό/tablet δεν θα έχω. Τουλάχιστον έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή τα settings σε router + εκτυπωτή. Αν και για να 'μαι ειλικρινής, δε θα 'θελα να πολυπαίξω αρχίζοντας να αλλάζω setting(s) σε router ή/καί εκτυπωτή διότι αυτό μπορεί να τινάξει στον αέρα δίκτυο, πραγματοποιήσεις εκτυπώσεων, κ.ο.κ.

Για να δούμε. Να μπω στα settings τού εκτυπωτή στο web browser, να κοιτάξω αυτό που λες, χωρίς, αρχικά, να το αλλάξω απαραίτητα. Ας βρω, πρώτα, εάν υπάρχουν τέτοια πρωτόκολλα, και βλέπουμε. Για να δούμε...

- - - Updated - - -

Στα settings τού εκτυπωτή πήγα:

Network Settings -> UPnP

Εκεί είχε:

Auto IP : Disabled
    Multicast DNS : Disabled
    SSDP : Disabled
    SSDP TTL : 1 (1~255) TTL

Τα έκανα καί τα τρία enabled, και άφησα το SSDP TTL στην τιμή 1.

Έκανα save, ανοιγόκλεισα τον εκτυπωτή, αλλά δεν βρίσκουν τα προγραμματάκια τον εκτυπωτή.

- - - Updated - - -

Το mDNS, απ' ό,τι διάβασα, και εάν κατάλαβα σωστά, λένε σελίδες ότι μπορεί να μην το υποστηρίζει η συσκευή, αν και υπάρχει σαν επιλογή.

Παίζει ρόλο και η ημερομηνία αγοράς τής συσκεύης, και το πότε βγήκε στην αγορά το πρωτόκολλο. Εγώ, τον Samsung ML-2525W τον αγόρασα Απρίλιο 2012. Νομίζω είναι αργότερα τού πρωτοκόλλου, γι' αυτό και υπάρχει σαν επιλογή. Πάντως, στα settings τού εκτυπωτή, ακόμη και με ενεργποιημένο το mDNs, δεν βρίσκο πουθενά να σου δίνει τη δυνατότητα αλλαγής ονόματας bonjour network.

Βέβαια, ίσως άλλο:

bonjour name

κι άλλο

mDNS name

Αν και δε νομίζω.

Σωκράτης

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Cosmote
    Multicast DNS, mDNS, Bonjour είναι το ίδιο πρωτόκολλο. Το να το έχει σαν επιλογή και να μην το υποστηρίζει είναι κουφό. Με το SSDP δεν έχω ασχοληθεί δεν ξέρω να σου πω.

Εγώ έχω τον 2070W και δουλεύει μια χαρά, όλα default.

Κλειστά όλα ηλεκτρικά και ξανάνοιξε τα, τα σαπάκια router των ISP τρώνε κολλήματα.

- - - Updated - - -

Επίσης μπορείς να ελέγξεις τα broadcast πακέτα του mDNS στο δίκτυο σου με tools που υπάρχουν και φυσικά με Wireshark.

Περιοχή
    Πειραιάς
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Router
    ZTE H108NS
    Κλειστά όλα ηλεκτρικά και ξανάνοιξε τα, τα σαπάκια router των ISP τρώνε κολλήματα.
    Τα ανοιγόκλεισα ηλεκτρικά όλα:τίποτοις.

Επίσης μπορείς να ελέγξεις τα broadcast πακέτα του mDNS στο δίκτυο σου με tools που υπάρχουν και φυσικά με Wireshark.
    Δυστυχώς οι γνώσεις μου δεν φτάνουν γι' αυτόν τον έλεγχο της ύπαρξης των broadcast πακέτων (ούτε με tools ούτε στο Wireshark). Αν και νομίζω, εάν το πχ Wireshark έβγαζε ύπαρξη πακέτων, θα είχα και συνδεσμολογία από direct.

Σωκράτης

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τα specs του printer, αναφερουν οτι υποστηριζει εκτυπωση απο mobile συσκευες; Αν ναι, αναφερουν οτι υποστηριζει καποιο συγκεκριμενο πρωτοκολλο (πχ Apple Airprint κλπ) ή μεσω συγκεκριμενης εφαρμογης του κατασκευαστη το πριντερ;
    Αν οχι, λογικο να μη δουλευει.

το προβλημα ΔΕΝ ειναι ο router. κι εγω εχω τον εκτυπωτη μου στο speedport της cosmote (μεσω ethernet ή μεσω wifi, δεν παιζει ρολο) και τυπωνω απο τις mobile συσκευες. αλλα ο εκτυπωτης υποστηριζει mobile print

εδω παντως ειναι στη λιστα με τους συμβατους με το app
    https://support.hp.com/ca-en/documen...portedPrinters
    εχεις κανει αυτα;
    Network connections

If using a network connection, make sure the printer and the phone are connected to the same network (same router).
    Open the Samsung Mobile Print app.
    Tap Select Device, or to change an existing printer selection, tap the Add icon.
    Select RAW as the connection type, type the printer IP address, and then keep the default 9100 Port number selection.
    Tap Search to find and add the printer.

Περιοχή
    Πειραιάς
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Router
    ZTE H108NS
    Αυτό το app, και τους συμβατούς με αυτό εκτυπωτές, δηλαδή τη συγκεκριμένη σελίδα, την είχα δει στο παρελθόν. Ο δικός μου ML-2525W, δεν είναι στη λίστα.

α. Είναι στη λίστα η σειρά ML-2525 (Samsung ML-2525 Laser Printer series). Το ότι είναι η σειρά, βάζει μέσα καί τον δικό μου Wireless ή όχι;

β. Σχετικά με τους Wireless εκτυπωτές (W) κάνει μεγάλη εντύπωση ότι σε αυτή τη σελίδα, μόνον ένας W είναι συμβατός με το συγκεκριμένο app:ο Samsung ML-1865W Laser Printer. Δεν είναι πολύ παράξενο?? Μόνον ένας wireless να είναι συμβατός με app της ίδιας της Samsung/HP; Απ' τη μία είναι πολύ παράξενο απ' την άλλη έχουμε ένα πάτημα:να κατεβάσουμε το manual τού ML-1865W να δούμε τί λέει για κινητές συσκευές, πρωτόκολλα, κοκ. Γιά να δούμε. . .

Σωκράτης

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    α. Είναι στη λίστα η σειρά ML-2525 (Samsung ML-2525 Laser Printer series). Το ότι είναι η σειρά, βάζει μέσα καί τον δικό μου Wireless ή όχι;
    θεωρω εννοει ολη τη σειρα (και ο δικος σου)

κοιτα κι εδω στο compatibility
    https://support.hp.com/us-en/product...model/17156815

δοκιμη να τον συνδεσεις με ethernet στο speedport εκανες;

Περιοχή
    Πειραιάς
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Router
    ZTE H108NS
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ariadgr Εμφάνιση μηνυμάτων
    δοκιμη να τον συνδεσεις με ethernet στο speedport εκανες;[/B]
    Όχι. Sorry guys αλλά το να πειράξω τις ρυθμίσεις όπως είναι τώρα σχετικά με το wifi, και να πάω να κάνω συνδέσεις USB ή ethernet είναι κάτι που θέλω να αποφύγω όσο τίποτα.

- - - Updated - - -

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ariadgr Εμφάνιση μηνυμάτων
    κοιτα κι εδω στο compatibility
    https://support.hp.com/us-en/product...model/17156815
    Εδώ ακριβώς είδα, και έχει μόνον τη σειρά και όχι το μοντέλο ακριβώς.

Σωκράτης

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Όχι. Sorry guys αλλά το να πειράξω τις ρυθμίσεις όπως είναι τώρα σχετικά με το wifi, και να πάω να κάνω συνδέσεις USB ή ethernet είναι κάτι που θέλω να αποφύγω όσο τίποτα.
    παιδευεσαι τοσο καιρο, και σου κανει κοπο να κουμπωσεις ενα ethernet καλωδιο;
    ποιες ρυθμισεις θα πειραξεις; αυτες που δεν δουλέυουν;

USB προφανως μην ασχοληθεις, ουδεποτε ανεφερα usb

Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία