Έχω την εντύπωση πως οι τράπεζες εκδίδουν πιο εύκολα μια πιστωτική κάρτα, αν η αίτηση γίνει απο e-banking παρά απο κατάστημα και με μεγαλύτερο όριο θα έλεγα. Αναφέρομαι πάντα σε ίδιο ακριβώς προιόν. Δεν ξέρω αν περνάει απο άλλη διαδικασία η αίτηση. Παράδειγμα αίτηση για απλη visa Πειραιώς με μικρό όριο (1000) έφαγε όριο, ούτε καν χαμηλότερο αποδεκτό όριο. Μετά απο λίγο καιρό έγινε αίτηση απο e-banking με παραπάνω απο διπλάσιο όριο και έγινε αποδεκτό. Φαντάζομαι είναι πολλά μέσα, οπώς πχ το κατάστημα που κάνεις αίτηση, η περίοδος που κάνεις αίτηση κλπ.
Εμφάνιση 1-15 από 22
-
10-05-25, 12:40 Συζήτηση για πιστωτικές κάρτες #1
-
10-05-25, 14:29 Re: Απάντηση: e-banking #2
Σε ποιά τράπεζα;
Εγώ έβγαλα πρώτη φορά στη ζωή μου πιστωτική (δεν είμαι fan αυτού του τρόπου πληρωμών, αλλά έβγαλα γιατί ήθελα να παίρνω πολύ συγκεκριμένα πράγματα με άτοκες δόσεις, αυστηρά) πέρυσι, στην Πειραιώς.
Ζήτησα πιστωτικό όριο 6000 (λολ δεν ήξερα ότι είναι τόσο σφιχτά τα όρια) και μου έδωσαν 2800 με την πρώτη (το αιτήθηκα online).
Να σημειώσω ότι διατηρώ τη μισθοδοσία μου εκεί και κάποιες μικρές σχετικά καταθέσεις, όπου σίγουρα έπαιξαν ρόλο, αλλιώς μάλλον δύσκολα να μου ενέκριναν τέτοιο όριο."Listen, I'm a nice person, so, if I'm an a$$hole to you, you need to ask yourself why."
-
10-05-25, 16:53 Απάντηση: Re: Απάντηση: e-banking #3
Αν εξοφλεί κανείς πάντα και μόνο ολόκληρο το ποσό οφειλής, μια πιστωτική είναι εξαιρετικό εργαλείο, αν εκμεταλλεύεσαι τον κύκλο πληρωμής: αν ο λογ/μος της κάρτας εκδίδεται πχ στις 20 κάθε μήνα: αν κάνεις μια αγορά ας πούμε στις 21-22 Μαΐου, η οφειλή θα μπει στον λογ/μο που θα εκδοθεί στις 20 Ιουνίου, και θα είναι πληρωτέος τέλη Ιουνίου/αρχές Ιουλίου, δίνοντάς σου περιθώριο σχεδόν 2 μηνών για να πληρώσεις την αγορά.
Είναι βέβαια τεράστιος πειρασμός να μην την φορτώσεις...You can tell who is skinny dipping when the tide goes away
Truth is like poetry - and most people hate fucking poetry
-
10-05-25, 17:01 Απάντηση: Re: Απάντηση: e-banking #4
-
10-05-25, 17:23 Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: e-banking #5
Ναι σωστά αυτά που λες.
Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να πάρω κάτι για να το πληρώσω σε 2 μήνες. Έχω να το πληρώσω και τον τρέχων μήνα.
Πιο πολύ θέλω να μπορώ να σπάω μεγάλες αγορές σε άτοκες δόσεις (τουλάχιστον 6).
Πχ τέλη κυκλοφορίας και ασφάλειες για 2 οχήματα που βγαίνουν κανένα 500αρι, τα σπάω σε 12 άτοκες και έτσι πληρώνω 41 το μήνα αντί να δώσω πακέτο τον Δεκέμβριο.
Επίσης μόλις χθες ανακάλυψα ένα πολύ ωραίο feature στην πιστωτική της Πειραιώς (δεν ξέρω αν το έχουν και οι άλλες τράπεζες):
Μπορείς οποιαδήποτε αγορά άνω των 30€ να την μετατρέψεις σε μέχρι 12 άτοκες δόσεις (ακόμα κι αν δεν υποστηρίζει άτοκες ο πωλητής). Οπότε πρακτικά, οποιαδήποτε αγορά άνω των 30€ μπορεί να μετατραπεί και να σπάσει μέχρι 12 άτοκες δόσεις. Βέβαια στα ψιλά γράμματα αναφέρει ότι έχει μια μικρή προμήθεια 0.30 λεπτά ανά μήνα δόσης, οπότε στο 12μηνο βγαίνει 3.60. οκ αμελητέα χρέωση αν πεις να αγοράσεις κάτι ακριβό που δεν υποστηρίζει άτοκες και εσύ να το μετατρέψεις σε άτοκες δόσεις."Listen, I'm a nice person, so, if I'm an a$$hole to you, you need to ask yourself why."
-
10-05-25, 17:50 Απάντηση: Re: Απάντηση: e-banking #6
Πειραιως
- - - Updated - - -
Αυτο με τις ατοκες δοσεις σε εφαπαξ συναλλαγες ειναι φοβερο εργαλειο και μεχρι στιγμης δεν το προσφερουν αλλες τραπεζες περα απο Πειραιως. Αναρωτιεμαι πως κατι Klarna και TBI πιανουν τοπο οταν υπαρχει αυτο, ειδικα οταν λειτουργει ειτε σε αγορες σε POS ειτε online. Θεωρω πως σβηνει πιστωτικες καρτες αλλων τραπεζων, τουλαχιστον τις απλες καρτες οχι συγκεκριμενες που εχουν cashback πχ σε καυσιμα τυπου YES Visa eurobank.
-
11-05-25, 17:48 Απάντηση: Re: Απάντηση: e-banking #7
Υπαρχει μια ουσιωδης διαφορα, Klarna και TBI προσφερουν κατα βαση Buy Now Pay Later (BNPL), κατι που θα ειναι πρακτικα και το κυριο προιον της Snappi οταν ξεκινησει, το οποιο ως προιον εχει μικρο πιστωτικο κινδυνο καθως προσφερει ατοκα, για περιορισμενο αριθμο δοσεων (συνηθως 3) τη συγκεκριμενη αγορα που κανεις (λχ μια τηλεοραση ή καποια ρουχα). Επισης αν δεν πληρωσεις εγκαιρα εχεις χρεωσεις αρα περιοριζουν τον πιστωτικο τους κινδυνο για το flexibility και τη λιγοτερη χαρτουρα/μεγαλυτερη ευκολια να σου παρεχουν αυτο το προιον εναντι μιας συστημικης που πρεπει να γινεις πρωτα πληρης πελατης για να εχεις προσβαση σε credit facilities.
Η πιστωτικη της Πειραιως για να την αποκτησεις πρεπει να γινεις πελατης και να περασεις θεωρητικα απο τον αντιστοιχο πιστωτικο ελεγχο που μπορει να σε περασει ή να σε κοψει, δεν ειναι στανταρ τι πιστωτικο οριο θα λαβεις, αν δεν εισαι ηδη πελατης της τραπεζας καθισταται ποιο δυσκολο να γινεις νεος πελατης μονο πιστωτικης αν δεν εχεις καλα εισοδηματα κτλ. Επισης εχεις και το μικρο κοστος 0,30 ανα δοση αρα πρακτικα δεν ειναι ατοκα αλλα διαιρεις το 0,30*μηνες με το εκαστοτε ποσο αγορας και αυτο ισοδυναμει με ενα πρακτικο τοκο (εστω και του 0,κατι% αλλα δεν παυει να ειναι εμμεσος τοκος και ας το βαφτιζει η Πειραιως ως δηθεν προμηθεια/facility πρακτικα ειναι εμμεσος τοκος).
Κατι χανεις κατι κερδιζεις εκατερωθεν.
To BNPL ειναι χρησιμο ιδιως για νεους και χαμηλοεισοδηματιες με ταβανιασμενες καρτες ή χωρις ρευστοτητα ή αδυναμια να αποκτησουν πιστωτικη λογω εισοδηματων. Σε αυτους το BNPL εγκρινεται σχετικα ευκολα για τους λογους που ανεφερα ανωτερω για αυτο και τσουλαει καλα σαν προιον και θα το υιοθετησουν και αλλοι αμεσα ως ανταγωνιστικο δηθεν πλεονεκτημα (λχ Snappi) αν δεν εχουν κατι αλλο να πουλησουν ως καινοτομια (εκτος απο το δηθεν τρελο προενδιαφερον με τις δηθεν προεγγραφες και το δωρεαν καφε που θα προσφερουν στο hub Κοραη- Drink Now Pay Later).
-
11-05-25, 20:00 Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: e-banking #8
Σχετικά με αυτό, επειδή έτυχε να αγοράσω πέρυσι προϊόν και έβαλα 4 δόσεις με TBI, αν δεν κάνω λάθος, πλήρωσα κι εκεί μία προμήθεια για κάθε δόση, τύπου 30 λεπτά, οπότε αυτό δεν τη διαφοροποιεί σε σχέση με τη χρέωση που βάζει η πειραιώς.
Και όταν μιλάμε για τόσο μικρές προμήθειες (τόκο, whatever), είναι σχετικά αμελιταίες.
Δηλαδή αν πάρεις κάτι που κοστίζει 1000€ και το βάλεις 12 έντοκες δόσεις, θα σου βγεί πολύ παραπάνω και δεν θα είναι αμελιταίο."Listen, I'm a nice person, so, if I'm an a$$hole to you, you need to ask yourself why."
-
11-05-25, 22:15 Απάντηση: Re: Απάντηση: e-banking #9
Έχεις δίκιο όντως, ειδικά αμα σκεφτείς στα χρόνια της κρίσης που έσκασαν ολα τα δανεία και πολλοι ηταν καταχρεωμενοι απο καρτες, στην Ελλαδα οι πιστωτικες καρτες απεκτησαν μια ρετσινια του οτι συνεπαγονται με καταστροφη και γενικα ειναι διαβοητες. Εχει βελτιωθει η κατασταση ειναι η αληθεια απο τοτε αλλα εξακολουθει να υπαρχει αυτην η ημιμαθεια οσον αφορα τις καρτες. Ισως το BNPL βοηθησει σε αυτο πολυ στο να μαθει ο κοσμος και οι νεοτεροι ειδικα πως λειτουργουν τα πιστωτικα προιοντα ειδικα αν διατιθονται και πολυ ευκολα μεσω mobile banking. Παντως η χρεωση ανα δοση 0,30 λεπτα θα ελεγα ειναι αρκετα χαμηλη. Μου κανει εντυπωση πως αυτην η δυνατοτητα στην πειραιως υπαρχει αν θυμαμαι καλα απο το 2022 και απο τοτε δεν εχει εμφανισει αλλη τραπεζα αναλογη δυνατοτητα, περα απο την Flexy Card της εθνικης οπου εχει MAX οριο 500 ευρω και κανει οποιαδηποτε συναλλαγη ανω των 50 ευρω επιμερισμο σε 4 δοσεις με μεγαλη προμηθεια, τυπου 4 ευρω για 50 εως 100 ευρω συναλλαγη.
- - - Updated - - -
Klarna στο skroutz πχ εχω παρατηρησει οτι δινει εως ατοκες δοσεις μονο μεχρι 3. Παραπανω δοσεις εχουν τοκο (ολες οι δοσεις, οχι μετα τις 3 πρωτες). Κατι αναλογο γινεται με δοσεις με πιστωτικη στο skroutz πανω απο 3 δοσεις σου κοτσαρει γυρω στα 4 ευρω "κοστος υπηρεσιας" αλλα αν ειναι μεγαλο το κοστος ειναι αμελητεο.
-
12-05-25, 00:22 Απάντηση: Re: Απάντηση: e-banking #10
Ποιος να προσφερει αυτη τη δυνατοτητα? Η Alpha Bank που τα δανεια Νομου Κατσελη τα τηρει και τα επανυπολογιζει εδω και χρονια με εξελακια?
Για να μην μιλησω για διαφορα ρεζιλικια γενικα αδυναμιας τραπεζικων συστηματων να εκτοκισουν ημερησιακαι αν πραγματοποιηθει πληρωμή ή κατι αλλο στο ενδιαμεσο πρεπει γινουν υπολογισμοι, αντιλογισμοι και νεες εγγραφες με το χερι? Αν ηξερε ο κοσμος ειδικα οσοι ηταν/ειναι Κατσελη με ποσα παραπανω εχουν επιβαρυνθει απο λαθος υπερβαλλοντες τοκους ή χρεωσεις τοκων χωρις να προβλεπεται θα τους ειχαν παρει με τα καλασνικοφ. Ειναι τυχεροι που οι περισσοτεροι υπαλληλοι στις συστημικες ειναι ζουλαπια, οι καρχαριες και τα λαμογια ειναι λιγοι στο συνολο του τραπεζικου κλαδου, και οι πελατες/δανειοληπτες ειναι μεγαλυτερα προβατα και απο τα ζουλαπια υπαλληλους.
Μεγαλη πληγη ο τραπεζικος κλαδος στο μπανανισταν δυστυχως
-
12-05-25, 02:48 Απάντηση: Re: Απάντηση: e-banking #11
-
12-05-25, 18:24 Απάντηση: Re: Απάντηση: e-banking #12
Χαρακτηριστικά με αλφα, ηθελα να αλλαξω τον λογαριασμο που ειχα συνδεδεμενο με μια enter visa χρεωστικη καθώς ειχα κλεισει τον λογαριασμο που ηταν ηδη. Μεσω e-banking ηταν αδυνατο και πετουσε ενα error διχως να εξηγει τιποτα. Στην τηλεφωνικη υποστηριξη με παρεπεμψαν σε καταστημα. Μετα απο λιγο καιρο πηγα σε καταστημα, οπου συμπληρωσα χειρογραφα τον αριθμο της καρτας και τον λογαριασμο οπου ηθελα να συνδεθει ωστε να σταλει σκανναρισμενο στα κεντρικα για αλλαγη. Απιθανα πραγματα πραγματικα για κατι που στις αλλες τραπεζες γινεται σε 1 δευτερολεπτο.
Γενικά αυτό που συμβαίνει είναι το οτι όσες διαδικασίες δεν έχουν αυτοματοποιηθεί, γίνονται με τριτοκοσμικές μεθόδους και αν τυχον τυχει στραβη με το αυτοματοποιημενο συστημα ειναι τυραννια να βγαλεις ακρη. Πχ αύξηση πιστωτικού ορίου στην Πειραιώς γίνεται μόνο σε κατάστημα ουτε καν τηλεφωνικά όπως στις άλλες 3 ενω εχει φτιαξει ολοκληρη online υποδομη για αιτηση, εκδοση και αποστολη καρτας η το οτι πληρώνεις την κάρτα και βλέπεις το υπόλοιπο να άλλαζει μετα απο 1-2 εργάσιμες σε (1 εργασιμη αν τυχον εγινε σε εργασιμη μερα εως και 18:30). Οπότε φαντάσου οπώς λες με νόμο κατσέλη τι γίνεται γενικά.
-
14-05-25, 11:51 Απάντηση: Συζήτηση για πιστωτικές κάρτες #13
Υπάρχει και κάτι αλλο σημαντικό. Η Κlarna τηρεί δικό της credit score με αποτέλεσμα να εξυπηρετεί και κόσμο που ειχε μαυρίσει για διαφορους λόγους στον Τειρεσία, αλλά επανήλθε οικονομικα και θέλει μια "δεύτερη" ευκαιρία σε credit προϊόντα. Κατι που οι συστημικές δεν κάνουν σε καμμια περιπτωση (εκτος ισως αν κερδίσεις το Τζοκερ και πας με κανενα 6ψηφιο ποσό). Προσοχή δεν αναφέρομαι σε επαγγελματίες μπαταχτσήδες.
Και μιας και το αναφέραμε, θεωρώ οτι η Revolut εχει χάσει μια πολύ καλή ευκαιρία να δώσει BNPL ή και πιστωτικά προιόντα (πχ κάρτες) στην Ελλάδα. Ισως οταν το αποφασίσει να είναι too late..Τελευταία επεξεργασία από το μέλος prometheas : 14-05-25 στις 12:06.
-
14-05-25, 12:33 Απάντηση: Συζήτηση για πιστωτικές κάρτες #14
Και πώς/που διατηρεί το score η Klarna; Γιατί αν πας να κάνεις την 1η συναλλαγή, δεν τρως άκυρο
Να πω βέβαια ότι δεν έχω κάνει αγορά μέσω Klarna, οπότε υποθέτω.You can tell who is skinny dipping when the tide goes away
Truth is like poetry - and most people hate fucking poetry
-
14-05-25, 13:13 Απάντηση: Συζήτηση για πιστωτικές κάρτες #15
Υποθέτω οτι σε νεους πελάτες δινει ενα μικρό όριο πίστωσης για αγορές το οποίο αναπροσαρμόζει ανάλογα με την μελλοντική συναλλακτική τους συμπεριφορά. Περίπου όπως χτίζεται το credit score σε πολλές χώρες
Bookmarks