Αυτό δεν σημαίνει ότι μετράμε και συγκρίνουμε ότι θέλουμε.
Καμία σχέση.
Δεν θα συγκινηθεί κανένας πάροχος επειδή η inalan συγκρίνει μήλα με πορτοκάλια.
Λογικό μου ακούγεται αφού έχει περισσότερα έξοδα συντήρησης/λειτουργίας.
- - - Updated - - -
Ναι έχει βγάλει και ο ΟΤΕ ανάλογη παπάτζα όπου μετράνε το 5G με πληθυσμιακή και όχι γεωγραφική κάλυψη.
Γενικά η στατιστική είναι μια επιστήμη που πάντα με εξέπληττε γιατί μπορείς να παρουσιάσεις ότι θέλεις όπως θέλεις βλ. πολιτικές δημοσκοπήσεις.
Εμφάνιση 16-30 από 64
-
17-05-25, 19:42 Απάντηση: INALAN: ταχύτερο δίκτυο στις μετρήσεις της OOKLA, στις Αθήνα και Θεσσαλονίκη #16
| "Anyone can build a fast CPU.
| The trick is to build a fast system."
|____________Seymour Cray...
-
18-05-25, 00:47 Απάντηση: INALAN: ταχύτερο δίκτυο στις μετρήσεις της OOKLA, στις Αθήνα και Θεσσαλονίκη #17
Ο μονος λογος που οι ταχυτητες της inalan ειναι τοσο χαμηλες στο αρθρο αυτο ειναι γιατι η εταιρεια εδινε ρουτερ με κακο wifi και δεν πιανεις το 100% ασυρματα. Ή πρεπει να ζητησεις αλλο ρουτερ η να βαλεις δικο σου με wifi 5 τουλαχιστον
-
18-05-25, 09:33 Απάντηση: INALAN: ταχύτερο δίκτυο στις μετρήσεις της OOKLA, στις Αθήνα και Θεσσαλονίκη #18
Σε επιστημονικες καταστασεις, οταν καποιος κανει κατι τετοιο του την πεφτει το peer review.
Στις διαφημισεις ομως ισχυει οτι τρεχουν 3 και βγαινουν και οι τρεις πρωτοι, απλα σε διαφορετικες κατηγοριες.
Ο ενας στη κατηγορια χελωνων, ο αλλος στη κατηγορια λαγων κλπ.
Γιαυτο το λενε και marketing.
-
18-05-25, 10:26 Απάντηση: INALAN: ταχύτερο δίκτυο στις μετρήσεις της OOKLA, στις Αθήνα και Θεσσαλονίκη #19
Ως πελάτης τους απ το 18, δεν έχω κανέναν παράπονο. Δεν είχα ποτέ αποσυνδέσεις και η ταχύτητα πάντα ήταν σταθερή. Ήρθαν στην περιοχή μου σε περίοδο που οι άλλοι πουλούσαν adsl. Κινήθηκαν ταχύτατα και εξαπλώθηκαν γρήγορα. Το τί μετράνε δεν έχει για μένα καμία σημασία. Η σύνδεσή μου δουλεύει όπως θέλω να δουλεύει.
ουδέν μονιμότερο του προσωρινού
-
18-05-25, 13:23 Απάντηση: INALAN: ταχύτερο δίκτυο στις μετρήσεις της OOKLA, στις Αθήνα και Θεσσαλονίκη #20
- Περιοχή
- Περιστέρι Αττικής
- Downloads
- 0
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 12
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 500M/250M
- ISP
- Cosmote
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
- Router
- Speedport Plus 2
- Path Level
- Interleaved
-
18-05-25, 13:38 Re: Απάντηση: INALAN: ταχύτερο δίκτυο στις μετρήσεις της OOKLA, στις Αθήνα και Θεσσαλονίκη #21
-
18-05-25, 14:58 Απάντηση: Re: Απάντηση: INALAN: ταχύτερο δίκτυο στις μετρήσεις της OOKLA, στις Αθήνα και Θεσσαλονίκη #22
Δουλεύω απ το σπίτι και εγώ και η γυναίκα μου. Απο το 18 η μόνη αποσύνδεση που είχα ήταν προχθές λόγο έργων της ΔΕΔΗΕ, 2 φορές μάλιστα. Η μια αποσύνδεση κράτησε 5 ώρες και η δεύτερη που έγινε παρασκευή κράτησε 2 ημέρες δεν ξέρω για πιο λόγο τόσο πολύ.
ουδέν μονιμότερο του προσωρινού
-
18-05-25, 15:30 Απάντηση: INALAN: ταχύτερο δίκτυο στις μετρήσεις της OOKLA, στις Αθήνα και Θεσσαλονίκη #23
- Περιοχή
- δυο κλικ πιο κατω
- Downloads
- 38
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 24
- Τύπος
- ADSL2+
- Ταχύτητα
- 9500 εως 6500 /650
- ISP
- βρωμονταφον
- Router
- της hol
- SNR / Attn
- 9.5(dB) / 29(dB)
- Path Level
- Interleaved
το προηγουμενο μηνυμα με το "πως τους ξεσκισες ετσι" , δεν ειναι αποτελεσμα οπαδισμου , ειναι αποτελεσμα αξιολογησης του νηματος που διαβαζω εδω και αρκετα χρονια στο παρον φορουμ για την πορεια της ιναλαν και τις εμπειριες των χρηστων της , οπως και της απαξιωσης των "μεγαλων" που μονο στην παραφορη κερδοσκοπια ειναι μεγαλοι , οχι στις παροχες και στις υπηρεσιες που ειναι οι καθυστερημενοι νανοι της εποχης μας (το "σκουλικια" ειναι πιο σωστος χαρακτηρισμος αν και ακουγεται σκληρος ) .
εγω δυστυχως εχω υπαρξει πελατης των τριων αλλων .και σε κινητη και σε σταθερη . οπως και σε αλλες εταιριες που εξαλειφθηκαν (λιγοι θα θυμουνται την vivodi εξαιτιας της οποιας εκανα εγγραφη καπου στο 2007 για να εκφρασω τα παραπονα μου για μικροτερες αποκλισεις απο αυτες που συμβαινουν στις πιο συνχρονες υπηρεσιες σχεδον 20 χρονια επειτα (lol) ή την tellas που υπηρξα υποψηφιος πελατης αλλα και βρεθηκα να γινω και τηλεφωνικη υποστηριξη τους , οπου συγκρατησα την εμπειρια για το περιβαλον του τηλεπλασιε που επικρατουσε στον χωρο που βρεθηκα 1500 ατομα ασχετα , γυναικες κυριως ,να μιλανε στα τηλεφωνα υπο το υπομνημα 500 σελιδων εμπορικων ασυναρτησιων (Ακομα πρεπει να εχω χαρτι για προσαναμα στο τζακι , απο εκεινη την εποχη )
στην vivodi υπηρξα και επαγγελματικος πελατης ,με συμετρικη 4up 4down , στα 400 ευρω τον μηνα που λειτουργουσε πολυ καλυτερα απο την αλλη ξεχασμενη εταιρια την forthnet που ειχα πληρωσει 2500 χιλιαδες για εξοπλισμο για dual wan τοτε , με προτροπη της, με αποτελεσμα αναξιο το οποιο με οδηγησε στην vivodi που τα 4megabit , με σωστη διαχειρηση εφταναν για να λειτουργησει ιντενετ καφε .
σε αλλη αποπειρα ,αλλου καταστηματος ιντερνετ καφε ,με καλυτερη γνωση των τεχνολογιων το 400ευρω το μηνα το μειωσα σε 40-50 ευρω το μηνα (δεν θυμαμαι ακριβως ποσα ) με διαφορετικη διαχειρηση απο το load balancing μεταξυ δυο συνδεσεων που ειχε προτεινει η forthnet , και δομολογηση της χρησης των πακετων σε διαφορετικη συνδεση ,web και τορεντς στην μια, gaming και video calls στην αλλη .
παραλληλα με το μηνυμα αυτο , νομιζω παρουσιαζονται και καποια διαπιστευτηρια προσωπικων εμπειριων που δεν σχετιζονται με οπαδισμο
- - - Updated - - -
το περιγραφει στην ανακοινωση αυτη το uptime με αριθμους που αντιστοιχουν στις παραθεσεις εμπειριων χρηστων .
να μην πω τι εμπειρια εχω απο οτε και βονταφον στο uptime . 5-10 φορες τον χρονο τουλαχιστον ,επι 11 χρονια χρειαζεται να επικοινωνησω για προβληματικη γραμμη . ποσο πιο αθλια μπορει να γινει η συνδεσιμοτητα ;αντεχεις να αμφιβαλεις για ολα οσα εχεις διδαχτει ;εξαιρετικη η μετριοτης !
Cancel my subscription to the Resurrection. Send my credentials to the House of Detention
ο φασισμος ειναι ο νομος των δουλων
AV tip:να ακολουθεις αυτο που ψαχνεις , οχι αυτο που σε βρισκει .
αν δεν υπαρχει δικαιοσυνη δεν υπαρχει νομιμοτητα
-
18-05-25, 16:27 Re: Απάντηση: INALAN: ταχύτερο δίκτυο στις μετρήσεις της OOKLA, στις Αθήνα και Θεσσαλονίκη #24
Που περιγράφει uptime στην ανακοίνωση? Πως μπορεί να διαπιστωθεί uptime από τις μετρήσεις της Ookla?
Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα βέβαια όταν μιλάς για uptime άλλων όταν το μέσο ήταν χαλκός.
Κατά τα άλλα το σχόλιό μου για όσους διαβάζουν το topic της Inalan ήταν για τα downtimes που έχει εξαιτίας τρίτων, δλδ έργων/σκαψίματος που κάνουν άλλοι εργολάβοι.
Δυστυχώς ο τρόπος που είναι σχεδιασμένο κι επεκτείνεται το δίκτυο της λόγω κόστους, το κάνει πιο επιρρεπές και σε κόψιμο ίνας και στο να επηρεάζονται πολύ περισσότερες περιοχές από ότι όταν κόβεται ίνα των άλλων 3-4 παρόχων.
-
18-05-25, 16:33 Απάντηση: Re: Απάντηση: INALAN: ταχύτερο δίκτυο στις μετρήσεις της OOKLA, στις Αθήνα και Θεσσαλονίκη #25
- Περιοχή
- δυο κλικ πιο κατω
- Downloads
- 38
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 24
- Τύπος
- ADSL2+
- Ταχύτητα
- 9500 εως 6500 /650
- ISP
- βρωμονταφον
- Router
- της hol
- SNR / Attn
- 9.5(dB) / 29(dB)
- Path Level
- Interleaved
αντεχεις να αμφιβαλεις για ολα οσα εχεις διδαχτει ;εξαιρετικη η μετριοτης !
Cancel my subscription to the Resurrection. Send my credentials to the House of Detention
ο φασισμος ειναι ο νομος των δουλων
AV tip:να ακολουθεις αυτο που ψαχνεις , οχι αυτο που σε βρισκει .
αν δεν υπαρχει δικαιοσυνη δεν υπαρχει νομιμοτητα
-
18-05-25, 16:39 Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: INALAN: ταχύτερο δίκτυο στις μετρήσεις της OOKLA, στις Αθήνα και Θεσσαλονίκη #26
-
19-05-25, 09:55 Απάντηση: INALAN: ταχύτερο δίκτυο στις μετρήσεις της OOKLA, στις Αθήνα και Θεσσαλονίκη #27
Δηλαδή εγώ που έγραψα ότι συγκρίνονται μήλα με πορτοκάλια με θεωρείς εμπαθή;
Από την μία έχεις μια εταιρεία που προσφέρει πακέτα μόνο ftth
και σου λέει ότι είναι γρηγορότερη από τις άλλες που οι περισσότερες συνδέσεις τους είναι σε xdsl.
Αυτό το συμπέρασμα το θεωρείς εσύ ότι έγινε για κάποιον λόγο.
Όσο για την εμπειρία χρήσης είναι τελείως άσχετο.
Ένας με 1000άρα γραμμή στον έναν πάροχο μπορεί με ένα χρέπι μηχάνημα να σου λέει ότι σέρνεται
και η κυρά Κούλα στον άλλο πάροχο να κλειδώνει στα 5Μ και να σου λέει ότι η σύνδεσή της πάει μια χαρά.
Τι συμπέρασμα βγάζεις εσύ για τους δύο παρόχους από την παραπάνω εμπειρία χρήσης;| "Anyone can build a fast CPU.
| The trick is to build a fast system."
|____________Seymour Cray...
-
19-05-25, 10:45 Απάντηση: INALAN: ταχύτερο δίκτυο στις μετρήσεις της OOKLA, στις Αθήνα και Θεσσαλονίκη #28
Πριν 7 χρονια ηταν σχεδον μονοπωλιο στις οπτικες.
Στην πορεια το χαλασαν....
Εβλεπαν που πανε οι αλλοι παροχοι και εβαζαν οπτικες και πηγαιναν και αυτοι απο πισω.
Μετα προσπαθουσαν να πουλησουν με οπλο το upload και τις πολυ καλες προσφορες (πρωτος στο κτιριο,φερε εναν φιλο κτλ)
Εαν ειχαν ακολουθησει το αρχικο πλανο και να πηγαινουν σε "ορφανες" περιοχες θα ειχαν πολλους περισσοτερους συνδρομητες.
Τωρα μονο ατομα που ασχολουνται σοβαρα με την τεχνολογια και οι συγγενεις αυτων τους προτιμανε.
- - - Updated - - -
Mονο που εδω εχουμε μια φαση τυπου :
Ενας που πουλαει μονο καρπουζια και λεει πουλαω τα μεγαλυτερα φρουτα απο τους υπολοιπους μαναβηδες της αγορας.KOYKAKI : Τρύπα στην γεωγραφία των ευρυζωνικών συνδέσεων!!
-
19-05-25, 12:11 Απάντηση: INALAN: ταχύτερο δίκτυο στις μετρήσεις της OOKLA, στις Αθήνα και Θεσσαλονίκη #29
Ξαναλέω, είναι σα να δέχεσαι το γεγονός ότι οι μεν προσφέρουν πακέτα μόνο FTTH και οι δε έχουν ακόμα συνδέσεις σε xDSL, ως κάτι θέσφατο, κάτι στο οποίο δεν έχουν ελέγχο, κάτι που δεν είναι στρατηγική τους απόφαση και επιλογή.
Η Inalan θα μπορούσε αν ήθελε να κουμπώσει σε μια ΟΚΣΥΑ και να παρέχει xDSL. Έχει επιλέξει, στρατηγικά, να μην ασχολείται με tech του 2003.
Οι τρεις συστημικοί θα μπορούσαν να είναι πιο σοβαροί στις επενδύσεις τους (ειδικά οι δύο εκ των τριών) και να έχουν κάνει phase out τα xDSL. Έχουν επιλέξει στρατηγικά να βάζουν FTTx με το σταγονόμετρο και να βγάζουν εν έτει 2025 προσφορές για χαλκό. (Η Vodafone τη στιγμή που μιλάμε έχει promo που τρέχει για το "Fiber" (= FTTC) 100, για «Υψηλές ταχύτητες έως 100Mbps για video streaming & online gaming χωρίς διακοπές» (λολ) στη φανταστική τιμή των 24,90€ - από 28€.)
Ο πάροχος Α επέλεξε να μην επενδύσει, άρα να μην κάνει upgrades, άρα εγώ ως πελάτης έχω αργές ταχύτητες. Ο πάροχος Β επέλεξε να κάνει επενδύσεις, και έχω ως πελάτης γρήγορες ταχύτητες. Υπάρχει μια μέτρηση που λέει ότι on avg οι πελάτες του παρόχου Β έχουν γρηγορότερες ταχύτητες από τους πελάτες του παρόχου Α. Γιατί αυτό είναι άδικη σύγκριση;
Τέλος, ας κάνω ένα άλλο υποθετικό σενάριο μήπως βοηθήσει στο επιχείρημα. Έστω πάροχος X, δίνει μόνο πακέτα FTTH 300/30, αλλά με overbooking 500:1, γεμάτο και congested uplink με transits, στο speedtest πιάνεις 30 tops. Έστω πάροχος Y, δίνει μόνο πακέτα FTTH 300/30, αλλά με overbooking 50:1, overprovisioned στο transit του, στο speedtest πιάνεις πάντα 300. Θα ήταν δίκαιη σύγκριση τα στατιστικά της Ookla ή πάλι μήλα με πορτοκάλια; Αν ναι γιατί ναι, αν όχι, γιατί όχι; Ο ένας πληρώνει λιγότερα για λιγότερο capacity και έχει congestion, ο άλλος διαστασιολογεί σωστά, δεν τσιγκουνεύεται τα upgrades, πληρώνει περισσότερα για capacity, και έχει καλύτερο επίπεδο υπηρεσιών, δηλαδή εγώ εν τέλει ως πελάτης παίρνω μεγαλύτερο value for money. Όχι;
-
19-05-25, 12:18 Re: Απάντηση: INALAN: ταχύτερο δίκτυο στις μετρήσεις της OOKLA, στις Αθήνα και Θεσσαλονίκη #30
Bookmarks