Σελ. 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12
Εμφάνιση 16-27 από 27
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    Vodafone - Nova
    DSLAM
    Wind - ΝΙΚΑΙΑ
    Router
    Vodafone Power Station
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Sovjohn Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν χρειάζεται χαρτί και καλαμάρι όπως παλιά. Εξαρτάται όμως από το τι θέλεις να κάνεις εσύ. Θέλεις να συνεχίσεις να είσαι εκεί; Θα σου πουν βάλε οπτική κτλπ. Θέλεις να πας αλλού; Τότε μπορείς να φύγεις αζημίως σίγουρα, εφόσον φεύγεις λόγω βλάβης και όχι από κακόβουλη δική σου συμπεριφορά.

Πρέπει, νομίζω, να λάβεις έγγραφη απάντηση από εκείνους, για να την επισυνάψεις στην ΕΕΤΤ, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό.

Αφού αποφασίσεις τι θέλεις να κάνεις, το βλέπουμε μετά (εγώ θα πρότεινα να πας σε άλλο πάροχο πάντως, θα είσαι υποθέτω eligible για κάποια "τιμή για νέους πελάτες" σε άλλο πάροχο και με την ευκαιρία πήγαινε και σε οπτική). Η καταγγελία σε ΕΕΤΤ μπορεί να είναι αρκετά ολιγόλογη και σε 1-2 σελίδες το πολύ εξαντλείται το θέμα σου.
    Αυτό ακριβώς, τα άλλα όλα όσα αναφέρονται εδώ είναι νάχαμε να λέγαμε.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από antonis_ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στο ξαναλέω, δεν είναι φυσιολογικά πράγματα πουθενά και η Nova είναι μάλλον ο χειρότερος πάροχος.
    Fixed. Και δεν αφορά το τεχνικό κομμάτι και το θέμα ταχυτήτων, αφορά την εξυπηρέτηση, τις διαδικασίες και την εσωτερική τους οργάνωση.
    hnesne

Περιοχή
    Κατερίνη
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300000/150000
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΚΑΤΕΡΙΝΗ
    Router
    Huawei smth
    Εξαιρετικό post Αντώνη!
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από netblues Εμφάνιση μηνυμάτων
    Συμφωνω, αλλα ποιος το κρινει? Ας πουμε αυτος που επωμιζεται το κοστος των συνεχων δηλωσεων βλαβης.
    Δεν είναι ζήτημα κρίσης, είναι συμβατικής υποχρέωσης.

Αυτο ειναι οντως το πραγματικο προβλημα. Το να σου δωσουν router oxi. Βαλε ενα κινητο να κανει tether σε wifi (αν ειχε σημα)
    Με συγχωρείς, ίσως δεν το ανέφερα σωστά. Αναφέρομαι στο σήμα κινητής, για αυτό είπα ότι χρησιμοποιούσα VoWIFI στα κινητά για να μιλάμε σε αυτά.

Επειδή λοιπόν δε πιάνω σήμα κινητής (το Voice δουλεύει γιατί είναι POTS ευτυχώς) μου είναι άχρηστες οι SIM και δεν μπορώ να πάρω data από αυτές.

Οχι, στο ιδιο θα πας, και στο ftth δινουν παραπανω για το overhead.
    Ευτυχώς.

Αυτο ΕΙΝΑΙ αντισυμβατικο, οντως.
    Και αυτό και μόνο θα έπρεπε να αρκεί για να μου προσφέρουν έξοδο από τη σύμβαση. Αλλά -> δες τελευταίο σχόλιο.

Η εναλλακτική που προσφέρεται στον πελάτη, προσφέρεται κατόπιν συνομολογημένης αδυναμίας του παρόχου.
    Το αν ο πάροχος επικαλείται ή όχι προσχηματικά την τεχνική αδυναμία, χάριν της κουβέντας το προσπερνώ (και οπωσδήποτε δε συνιστά θέσφατο το ο,τιδήποτε μπορεί να επικαλείται μια ιδιωτική εταιρεία που εμπλέκεται σε συμβατικές διαφορές με τον οιονδήποτε).

Ο πάροχος συνήψε ένα συμβόλαιο για VDSL, οι νόμοι και το συμβόλαιο δεσμεύουν όλα τα μέρη, και ο πάροχος συμβαίνει να μην είναι ικανός να το υλοποιήσει.
    Αυτό δε σημαίνει ότι ο πάροχος είναι υπεράνω των υποχρεώσεών του έναντι του νόμου και του πελάτη με τον οποίο έχει συνομολογήσει συμβατικούς όρους.
    Ούτε σημαίνει ότι ο πάροχος μπορεί να επιλέγει τους όρους του συμβολαίου που τον βολεύουν, όπως λχ να επικαλείται διάρκεια σύμβασης για τη ρήτρα δέσμευσης ενός συμβολαίου που δεν υλοποιεί λόγω έστω «ανωτέρας βίας».
    Ο πάροχος αναγνωρίζοντας τη δική του αδυναμία, το ελάχιστο που οφείλει είναι να αποδεσμεύσει πρώτα τον πελάτη
    και έπειτα να προσφέρει στον πελάτη την δική του εναλλακτική.
    Τα λένε οι όροι των συμβολαίων, τα λένε οι κανονισμοί, τα λένε οι ευρωπαϊκές οδηγίες, τα λένε οι αρχές του δικαίου και οι νόμοι.
    Ρώτα και στην ΕΕΤΤ αλλά και οποιονδήποτε νομικό που θα ανατρέξει στους όρους της σύμβασης και όχι μόνο.

Και ο πελάτης κατόπιν της αποδέσμευσης, θα επιλέξει ελεύθερα.
    Διαφορετικά δε μιλάμε για εναλλακτική, μιλάμε για εκβιασμό.
    Ο πελάτης που έχει αποδεσμευτεί, έχει αναφαίρετο αποκλειστικό δικαίωμα να κρίνει για το συμφέρον του.
    Ενδιαφέρον κομμάτι στην υπόθεση είναι ότι το τμήμα ακυρώσεων μου προσφέρει ακύρωση χωρίς πρόστιμο, αν λάβει μήνυμα από το τεχνικό τμήμα ότι η βλάβη δεν επιλύεται.

Το τεχνικό τμήμα από την άλλη αρνείται να στείλει ένα τέτοιο μήνυμα προς τις ακυρώσεις, επικαλούμενο ότι προσφέρεται το FTTH ως λύση...

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    2X 1000/500 + 350/80
    ISP
    Ote/FiberGrid/Vodafone
    Router
    Pfsense/FS_Onts/zte5G
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από cosmos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ενδιαφέρον κομμάτι στην υπόθεση είναι ότι το τμήμα ακυρώσεων μου προσφέρει ακύρωση χωρίς πρόστιμο, αν λάβει μήνυμα από το τεχνικό τμήμα ότι η βλάβη δεν επιλύεται.

Το τεχνικό τμήμα από την άλλη αρνείται να στείλει ένα τέτοιο μήνυμα προς τις ακυρώσεις, επικαλούμενο ότι προσφέρεται το FTTH ως λύση...
    Ωραια ολα αυτα , αλλα για τη ταμπακιερα που λενε, μουγγα. Δεσμευση για δυο χρονια γιατι ετσι, δεν παιζει λογω τεχνικης ανεφικτοτητας που λυνεται με μετατροπη.

Σε αυτο εχεις απολυτο δικιο. Ομως τελικα, αντι να σπας τα νευρα σου με την εεττ, κανε φορητοτητα στον οτε και φυγε πρoς τα εκει, εστω και με ftth. Τουλαχιστον δεν θα τους εχει περασει. Το προβλημα οτι δεν εχεις σημα (ουτε με κινητη) δεν επιτρεπει καθυστερησεις.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Vodafone
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από netblues Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ναι, εκτος απο το γεγονος οτι η συμβαση δεν δεσμευεται να δινει ΜΟΝΟ vdsl. (που ειναι και το θεμα μας)
    Σε αυτο διαφωνουμε, γιατι πολυ απλα τα τεχνικα χαρακτηριστικα που αναφερονται ειναι ΜΟΝΟ ταχυτητα, ουτε καν latency. Οι εμπορικοι οροι οπως xdsl , fiber κλπ ειναι απλα λογια (Γιατι μετα θα θυμηθουμε τις παπανζτες που μας πουλαγανε ως fiber ενω ηταν vdsl. Δεν ειδα κανεναν να δικαιωθηκε απαιτωντας να του φερουν την οπτικη της vdsl ΜΕΣΑ στο σπιτι επισης)

Το δευτερο (και ουσιαστικοτερο αν το δει κανεις νομικα) ειναι οτι επιχειρουν δεσμευση για 2 χρονια. ΑΥΤΟ ειναι το φαουλ.
    Όχι κάνεις λάθος
    η σύμβαση δεν μιλά μόνο για ταχύτητα αλλά περιγράφει επαρκώς την τηλεπικοινωνιακή υπηρεσία με τα τεχνικά χαρακτηριστικά ήτοι xDSL.
    Δε θα μπορούσε διαφορετικά, για πολλούς λόγους.
    Και αυτός είναι και ο λόγος που για να αλλάξει τα τεχνικά χαρακτηριστικά της υπηρεσίας (xDSL), απαιτείται πρώτα η λύση της υφιστάμενης σύμβασης, και έπειτα υπογραφή διαφορετικής σύμβασης με τα νέα τεχνικά χαρακτηριστικά (οπτική ίνα).
    Δε χωρά θέμα συζήτησης πάνω σε αυτό, είναι κουκιά μετρημένα.

Επίσης περιγράφει και την υποχρέωση του παρόχου ως προς τη διαχείριση βλάβης.
    Εδώ τώρα έρχεται ο πάροχος και λέει στον πελάτη ότι ο πελάτης εκβιαστικά θα πληρώνει μια υπηρεσία που δε λαμβάνει, αλλιώς πάλι εκβιαστικά θα πρέπει να υπογράψει νέα δέσμευση με νέα σύμβαση.
    Ποιός δίνει το δικαίωμα αυτό στον πάροχο και σε οποιονδήποτε; Αν εγώ λχ θέλω μετά το xDSL να μη βάλω ποτέ στο χώρο μου οπτική ίνα, είναι δικαίωμά μου. Και με αυτό το δεδομένο, εγώ μπορεί να έβαλα εξ αρχής την υπογραφή μου στο xDSL.

Για να μην τα πολυλογούμε μια και δεν είναι θέμα φιλοσοφίας,
    υπάρχουν συμβατικές υποχρεώσεις για όλα τα μέρη,
    και υπάρχουν προβλέψεις τί συμβαίνει όταν κάποιο από τα μέρη δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του.
    Κι όταν υπάρχουν αρρυθμίες, υπάρχουν κι οι αρμόδιες αρχές (πχ ΕΕΤΤ) προτού φτάσει κανείς στα δικαστήρια.

Περιοχή
    Κατερίνη
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300000/150000
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΚΑΤΕΡΙΝΗ
    Router
    Huawei smth
    Fixed. Και δεν αφορά το τεχνικό κομμάτι και το θέμα ταχυτήτων, αφορά την εξυπηρέτηση, τις διαδικασίες και την εσωτερική τους οργάνωση.
    Τόσο χάλια ρε παιδιά; Η Voda είναι καλύτερη δλδ;

- - - Updated - - -

Όχι κάνεις λάθος
    η σύμβαση δεν μιλά μόνο για ταχύτητα αλλά περιγράφει επαρκώς την τηλεπικοινωνιακή υπηρεσία με τα τεχνικά χαρακτηριστικά ήτοι xDSL.
    Δε θα μπορούσε διαφορετικά, για πολλούς λόγους.
    Και αυτός είναι και ο λόγος που για να αλλάξει τα τεχνικά χαρακτηριστικά της υπηρεσίας (xDSL), απαιτείται πρώτα η λύση της υφιστάμενης σύμβασης, και έπειτα υπογραφή διαφορετικής σύμβασης με τα νέα τεχνικά χαρακτηριστικά (οπτική ίνα).
    Δε χωρά θέμα συζήτησης πάνω σε αυτό, είναι κουκιά μετρημένα.

Επίσης περιγράφει και την υποχρέωση του παρόχου ως προς τη διαχείριση βλάβης.
    Εδώ τώρα έρχεται ο πάροχος και λέει στον πελάτη ότι ο πελάτης εκβιαστικά θα πληρώνει μια υπηρεσία που δε λαμβάνει, αλλιώς πάλι εκβιαστικά θα πρέπει να υπογράψει νέα δέσμευση με νέα σύμβαση.
    Ποιός δίνει το δικαίωμα αυτό στον πάροχο και σε οποιονδήποτε; Αν εγώ λχ θέλω μετά το xDSL να μη βάλω ποτέ στο χώρο μου οπτική ίνα, είναι δικαίωμά μου. Και με αυτό το δεδομένο, εγώ μπορεί να έβαλα εξ αρχής την υπογραφή μου στο xDSL.

Για να μην τα πολυλογούμε μια και δεν είναι θέμα φιλοσοφίας,
    υπάρχουν συμβατικές υποχρεώσεις για όλα τα μέρη,
    και υπάρχουν προβλέψεις τί συμβαίνει όταν κάποιο από τα μέρη δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του.
    Κι όταν υπάρχουν αρρυθμίες, υπάρχουν κι οι αρμόδιες αρχές (πχ ΕΕΤΤ) προτού φτάσει κανείς στα δικαστήρια.
    Αντώνη, θα συμβούλευες ότι έγραψε παραπάνω ο @Sovjohn; Δηλάδή να φύγω σε τρίτον, και όταν έρθει το πρόστιμο τι; Email προς την Nova επικαλούμενος ότι δε έπρεπε να φάω το φασούλι; Μετά να περιμένω Χ μέρες (πόσες; ) και στη συνέχεια άνοιγμα υπόθεσης στην ΕΕΤΤ;

ΔΕΝ είναι τα λεφτά που με κάναν Τούρκο ξαναλέω. Τους είπα και τους ξαναείπα να μου φτιάξουν το πρόβλημα. Να πάω και σε FTTH ρε αδερφέ, ας υπογράψω και τώρα, αλλά για τώρα να έκαναν ό,τι ενέργειες απαιτούνται με τον ΟΤΕ. Καμία θετική αντίδραση.

Στο chatGPT να μιλούσα, θα του άλλαζα γνώμη. Εταιρικές κονσερβοσυζητήσεις.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Vodafone

- - - Updated - - -

Αντώνη, θα συμβούλευες ότι έγραψε παραπάνω ο @Sovjohn; Δηλάδή να φύγω σε τρίτον, και όταν έρθει το πρόστιμο τι; Email προς την Nova επικαλούμενος ότι δε έπρεπε να φάω το φασούλι; Μετά να περιμένω Χ μέρες (πόσες; ) και στη συνέχεια άνοιγμα υπόθεσης στην ΕΕΤΤ;

ΔΕΝ είναι τα λεφτά που με κάναν Τούρκο ξαναλέω. Τους είπα και τους ξαναείπα να μου φτιάξουν το πρόβλημα. Να πάω και σε FTTH ρε αδερφέ, ας υπογράψω και τώρα, αλλά για τώρα να έκαναν ό,τι ενέργειες απαιτούνται με τον ΟΤΕ. Καμία θετική αντίδραση.

Θα συμβούλευα να μην πας σε τρίτο πάροχο, αν προηγουμένως δεν έχεις λάβει από τον υφιστάμενο πάροχο τη γραπτή διαβεβαίωση πως αποχωρείς αζημίως λόγω ανεπίλυτης τεχνικής βλάβης.
    Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να προσφύγεις στην ΕΕΤΤ.
    Για να προσφύγεις στην ΕΕΤΤ, θα πρέπει να έχεις αποδείξεις.
    Για να έχεις αποδείξεις, θα πρέπει οι επικοινωνίες σου να είναι γραπτές (chat, mail κλπ).
    Για να είναι γραπτές οι επικοινωνίες σου, θα πρέπει να είναι τεκμηριωμένες οι αιτιάσεις σου.
    Για να είναι τεκμηριωμένες οι αιτιάσεις σου, θα πρέπει να είσαι συνεργάσιμος* με τον πάροχο αλλά και να παρουσιάζεις το δίκιο σου και το άδικο του παρόχου.
    * συνεργάσιμος δε σημαίνει να υπογράψεις νέο συμβόλαιο οπτικής ίνας και νέα διετή δέσμευση

Αυτά θα συμβούλευα εγώ. Τα παίρνεις με τη σειρά και προχωράς.
    Όσο για το ποιός είναι καλύτερος πάροχος, είπα τη γνώμη μου ότι αυτά που διαβάζω ότι αντιμετωπίζεις δεν είναι φυσιολογικά για κανένα από τους άλλους παρόχους.
    (Στον πάροχο που είμαι τώρα, ποτέ δεν μου είπαν αυτά που σου λένε όπως και ποτέ δεν αρνήθηκαν να μου στείλουν τεχνικό, για να μη σου πω ότι και ποτέ δε μου εφάρμοσαν χρέωση άσκοπης μετάβασης τεχνικού.)

Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    Vodafone - Nova
    DSLAM
    Wind - ΝΙΚΑΙΑ
    Router
    Vodafone Power Station
    Γραπτή διαβεβαίωση, έτσι έγραψε κι ο Sovjohn κι ας την κρίνει μη απαραίτητη. Για να μην τρέχεις.

Από ΟΤΕ έφυγα για λόγους τεχνικών προβλημάτων και ανακάλυψαν μήνες μετά ότι ήθελαν να εισπράξουν το πρόστιμο και έβαλαν και δικηγορικό γραφείο να καλεί. Ευτυχώς το είχα ζητήσει γραπτά και το είχα κρατήσει. Τους πήρε κανένα μήνα να στείλουν την επιστολή αλλά το έκαναν.

- - - Updated - - -

Να το συζητήσουμε για συγκεκριμένα θέματα που ξέρω. Στη Nova δεν ήξεραν πόσες συνδέσεις είχα μαζί τους, 2 φορές ζήτησα να κάνουμε αναβάθμιση 2 φορές χάθηκαν τα email των αιτήσεων, όσες φορές μίλαγα για αναβάθμιση κάθε υπάλληλος ρώταγε τα ίδια και τα ίδια και ο καθένας έκανε διαφορετικές προσφορές, όσο για το τμήμα διακράτησης μην ανοίξω το στόμα μου - τις λίγες φορές που μίλησα μαζί τους άκουσα τόσες αρλούμπες που ξεχείλισε το ποτήρι και αποφάσισα να φύγω. Χρόνος υλοποίησης 'πολύ σύντομα'. Στη Vodafone την ίδια μέρα πρότειναν καλύτερη τιμή, έστειλαν την αίτηση, τήρησαν τα χρονοδιαγράμματα (10 μέρες), γενικά όλα όπως τα υποσχέθηκαν.

Κι εγώ δεν το περίμενα γιατί στο παρελθόν είχα χάλια εμπειρία με vodafone/hol. Όσο ήμουν ακόμα στη Wind, δεν με είχε ενοχλήσει κάτι.

Εννοείται η εμπειρία του καθενός μπορεί να διαφέρει και πράγματα που εμένα μου φαίνονται τρομερά άλλους να τους αφήνουν αδιάφορους.
    hnesne

Περιοχή
    Cavern III, Hallway VII
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/0.5G
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

- - - Updated - - -

Προσωπικά, θα έφευγα. Θα ζητούσα έγγραφη απάντηση σε παράπονο προς την Nova με σχετικό αίτημα, συνοψίζοντας σύντομα ότι "προτείνεται ως λύση της βλάβης η μετατροπή της υπηρεσίας σε άλλη υπηρεσία, κάτι που δεν επιθυμώ διότι η άλλη υπηρεσία ξεκινάει νέο συμβόλαιο με 24μηνη δέσμευση". Επίσης θα ανέφερα ότι το τμήμα "ακυρώσεων" δέχεται τη λύση της σύμβασης αζημίως αλλά το τεχνικό τμήμα διαφωνεί, πλην όμως δεν υπάρχει αποκατάσταση της βλάβης και εκεί έγκειται η διαφωνία. Θα ενημέρωνα ότι προχώρησα σε αίτηση σε άλλο πάροχο και δεν δέχομαι οποιοδήποτε τέλος πρόωρης αποχώρησης εφόσον υπάρχει τεχνικό ζήτημα που δεν επιλύεται ικανοποιητικά.

Αφου λάβεις την όποια έγγραφη απάντηση, αν όντως αρνηθούν να σου πιστώσουν το τέλος πρόωρης αποχώρησης (γιατί αν το ελέγξει κάποιος μπορεί και να το χαρίσει με τη μία, αν συζητάμε για 4 μήνες κιόλας, νομίζω είναι κλιμακωτά αυτά τα τέλη αποχώρησης καιρό τώρα), πάρε αυτό που έστειλες & την απάντηση και κάνε μια καταγγελία στην ΕΕΤΤ. Θεωρώ δεδομένο κατά 99% ότι κατόπιν αυτού θα σου απαντήσουν ότι λυπούνται κτλ κτλ και πιστώνεται το τέλος πρόωρης αποχώρησης. Μπορεί και να μη λάβεις καμία απάντηση, αλλά δεν το νομίζω, θεωρώ ότι έστω κάποια γενική απάντηση θα σου στείλουν. Παρόλα αυτά αν περάσουν 20 εργάσιμες και δε λάβεις απάντηση, τόσο είναι το περιθώριο αν θυμάμαι καλά, οπότε στέλνεις στην ΕΕΤΤ ότι δεν σου απάντησε ο πάροχος καν.

Στον όποιο νέο πάροχο πας, π.χ. ΟΤΕ, θυμάμαι εμπειρικά ότι για περιπτώσεις που έχουν FTTH δυνατότητα αλλά δεν υπάρχει η υποδομή εγκατεστημένη ακόμα, συνιστούν να κάνεις σύνδεση/μεταφορά σε κάτι άλλο, π.χ. ADSL/VDSL και μόλις ενεργοποιηθείς καπάκι να ζητήσεις μετατροπή (αναβάθμιση) σε FTTH. Είναι γρηγορότερο και έχεις μια κάποια υπηρεσία μέχρι να γίνει η κατασκευή.

Εγώ θα πρότεινα αν θέλεις στο μέλλον να μην παίξεις μπαλάκι πινγκ πονγκ όπως τώρα, να πας στον πάροχο που έχει περάσει οπτικές στην περιοχή σου. ΟΚ, ή σε τρίτο πάροχο, up to you (HCN ίσως αν έχεις εκεί στα βόρεια), πάντως θα είσαι πιο σίγουρος ότι σε περίπτωση βλάβης/διακοπής/κτλπ θα μιλάς με έναν πάροχο μόνο, που ΟΚ δεν είναι κακό (εκτός φυσικά αν το κόστος είναι δυσθεώρητο οπότε ΟΚ.)

ΥΓ: Αυτό αφορά καθαρά προσωπική εμπειρία, αλλά αν πας σε Cosmote, θα προτιμούσα να γίνει η σύμβαση από κατάστημα Cosmote/Γερμανός αντί για τηλεφωνικά ή online. Έχουν άλλη διαδικασία και άλλο τμήμα εξυπηρέτησης για τα online και είχα παρατηρήσει μεγαλύτερη καθυστέρηση σε διάφορα διαδικαστικά. Π.χ. έπρεπε να σου σταλεί το router από τα κεντρικά και μετά να έρθει εντολή ότι θα γίνει ραντεβού με τεχνικό για την σύνδεση/ενεργοποίηση στο χώρο σου, ενώ από κατάστημα σου δίνανε το FTTH router στο χέρι και δεν περίμενες πότε θα σταλεί το courier, αν φαίνεται ότι το παρέλαβες, και τέτοια. Για Vodafone δε γνωρίζω.

- - - Updated - - -

Θα συμβούλευα να μην πας σε τρίτο πάροχο, αν προηγουμένως δεν έχεις λάβει από τον υφιστάμενο πάροχο τη γραπτή διαβεβαίωση πως αποχωρείς αζημίως λόγω ανεπίλυτης τεχνικής βλάβης.
    Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να προσφύγεις στην ΕΕΤΤ.
    Για να προσφύγεις στην ΕΕΤΤ, θα πρέπει να έχεις αποδείξεις.
    Για να έχεις αποδείξεις, θα πρέπει οι επικοινωνίες σου να είναι γραπτές (chat, mail κλπ).
    Για να είναι γραπτές οι επικοινωνίες σου, θα πρέπει να είναι τεκμηριωμένες οι αιτιάσεις σου.
    Για να είναι τεκμηριωμένες οι αιτιάσεις σου, θα πρέπει να είσαι συνεργάσιμος* με τον πάροχο αλλά και να παρουσιάζεις το δίκιο σου και το άδικο του παρόχου.
    * συνεργάσιμος δε σημαίνει να υπογράψεις νέο συμβόλαιο οπτικής ίνας και νέα διετή δέσμευση

Αυτά θα συμβούλευα εγώ. Τα παίρνεις με τη σειρά και προχωράς.
    Όσο για το ποιός είναι καλύτερος πάροχος, είπα τη γνώμη μου ότι αυτά που διαβάζω ότι αντιμετωπίζεις δεν είναι φυσιολογικά για κανένα από τους άλλους παρόχους.
    (Στον πάροχο που είμαι τώρα, ποτέ δεν μου είπαν αυτά που σου λένε όπως και ποτέ δεν αρνήθηκαν να μου στείλουν τεχνικό, για να μη σου πω ότι και ποτέ δε μου εφάρμοσαν χρέωση άσκοπης μετάβασης τεχνικού.)
    Μπορεί να φύγει επίσης και να του πιστωθεί το τέλος αποχώρησης μετά. Η διαδικασία με την αναμονή έγγραφης απάντησης και καταγγελία ΕΕΤΤ μπορεί να κρατήσει 2 μήνες. Μέχρι τότε δεν θα έχει υπηρεσία (και μπορεί και να του πουν κανένα επικό "δεν έχετε ανοιχτή βλάβη, ούτε δεδομένα σας δίνουμε" και να γελάμε, το είχαν πει αυτό σε σύνδεση Nova συγγενή μου παρόλο που την βλάβη την έκλεισαν οι ίδιοι χωρίς επίλυση).

Δεν είναι περίεργο ή ασύνηθες να υπάρχει διαφωνία για τέτοια πράγματα, μπορεί να δικαιωθεί σχετικά εύκολα και μετά την αποχώρηση, αρκεί να έχει υποβάλλει εγγράφως τις αντιρρήσεις του στον πάροχο και να ενημερώνει ότι θα προχωρήσει σε φορητότητα/διακοπή σύνδεσης για τους ΑΒΓ λόγους.
    Beneath this mask, there is an idea, Mr Creedy, and ideas are bullet-proof!

Περιοχή
    CRETE
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    Οτι να ναι
    ISP
    ΑΜΑΝ
    Router
    Netgear
    SNR / Attn
    ??(dB) / ??(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Nα "επιλέξει" να πάει σε οπτική μαζί τους .. Οι εργολαβοι τι σκαβουν τσαμπα ; . Και να εχει sim ρουτερ οτε εντωμεταξυ αν δε θελει να του βγαλουν καρκινο

Περιοχή
    Κατερίνη
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300000/150000
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΚΑΤΕΡΙΝΗ
    Router
    Huawei smth
    Ευχαριστώ όλους σας για τις ξεκάθαρες οδηγίες δράσης.

Στην πολυκατοικία υπάρχει ήδη πελάτης οπτικής (σε ΟΤΕ).

Πρέπει να βρω τώρα ένα mail επικοινωνίας στη Nova για να στείλω το αίτημά μου για δικαίωμα αποχώρησης χωρίς πρόστιμο λόγω της κατάστασης. Ακόμα περιμένω να μου στείλουν το αντίγραφο της σύμβασης δυστυχώς όμως...

Περιοχή
    Cavern III, Hallway VII
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/0.5G
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
    Ευχαριστώ όλους σας για τις ξεκάθαρες οδηγίες δράσης.

Στην πολυκατοικία υπάρχει ήδη πελάτης οπτικής (σε ΟΤΕ).

Πρέπει να βρω τώρα ένα mail επικοινωνίας στη Nova για να στείλω το αίτημά μου για δικαίωμα αποχώρησης χωρίς πρόστιμο λόγω της κατάστασης. Ακόμα περιμένω να μου στείλουν το αντίγραφο της σύμβασης δυστυχώς όμως...
    Αν υπάρχει ήδη πελάτης οπτικής, θα είναι ακόμα πιο γρήγορη η μετάβασή σου, ζήτημα λίγων ημερών (γιατί αν χρειαζόσουν εγκατάσταση είναι ζήτημα εβδομάδων). Εμπρός, φύγε
    Beneath this mask, there is an idea, Mr Creedy, and ideas are bullet-proof!

Περιοχή
    Κατερίνη
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300000/150000
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΚΑΤΕΡΙΝΗ
    Router
    Huawei smth
    Took the plunge, μου έκαναν καλούτσικη προσφορά για κουπόνι στα 300 στα 26 ευρώ οπότε παραμένω μπας και κερδίσω 2-3 μέρες με δίκτυο. Στο βίο μου με τη Forthnet κατά τα άλλα ήμουν εξαιρετικά ευχαριστημένος (μόνη γκρίνια η ποιότητα του VoIP στην POTS VDSL, αλλά αυτή είναι άλλη ιστορία).

Δε θα μάθω (τώρα τουλάχιστον) τι θα έπαιζε αν το προχωρούσα με ΕΕΤΤ. Νοιώθω μόνο τύψεις που ασχοληθήκατε σε βάθος με το πρόβλημά μου. Ελπίζω να είσαι χρήσιμα τα posts σε κάποιον τρίτο.

Και πάλι ευχαριστώ όλους σας!

Σελ. 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία