Εχωντας βαλει εδω και μερες στους browsers μου τον proxy της vivodi (proxy.vivodi.gr) ειδα τρομερη βελτιωση για να μην πω οτι το browsing πραγματι ανταποκρινεται στη γραμμη μου με downloads που φτανουν τα 42kb/sec μετρημενα με snmp απο το μοντεμ.
Φυσικα οταν "βγαινεις" με τον proxy αυτο που συμβαινει ειναι ο Proxy που εχει Ip στο range 80.x.x.x (το static pool της vivodi) να κανει το request για εμας στα site Που επισκεφτομαστε και να μας δινει την απαντηση. Ταχυτητα καταπληκτικη..
Τρεχοντας ομως ενα p2p προγραμμα παρατηρω οτι η ταχυτητες με δυσκολια ξεπερνουν τα 10-15κβ/sec, τραγωδια δηλαδη..
Βγαζωντας τον proxy απο τους browsers (και ετσι φτανω στα sites Με το ταπεινο 83.x.x.x dynamic ip μου) παρατηρω οτι η ταχυτητα πεφτει σημαντικα, σε απελπιστικα επιπεδα.
Συμπερασμα: To static pool IPs της vivodi εχει προσβασει σε σημαντικα μεγαλυτερο bandwidth απο το dynamic.
Μια τεκμηριωση του παραπανω μπορει να γινει με την αμεση αντιπαραθεση του κειμενουν απο τα δυο links τους site της vivodi σχετικα με τις παρεχομενες υπηρεσιες των συνδρομων dslnet και dslnet static.
http://www.vivodi.gr/site/content.php?sel=89
http://www.vivodi.gr/site/content.php?sel=90
Δυστυχως δεν γνωριζω αν η διαφορα αυτη υπηρχε πριν απο μηνες, παντως τωρα ειναι εμφανες οτι στην dslnet static εχουν προσθεσει τις p2p υπηρεσιες Και το Online gaming οι οποιες φυσικα εκλειπουν απο την "απλη" συνδρομη.
Με απλα λογια οσοι χρηστες διαμαρτυρονται για αναποτελεσματικοτητα της συνδρομης τους Dslnet στα P2P Και στο Online gaming κατα τη vivodi Κακως κανουν γιατι αυτα τα προσφερει "εγγυημενα" στο ακριβο πακετο dslnet static ! Καλα κρασια λοιπον...
Εμφάνιση 1-15 από 16
-
16-01-05, 16:21 Ψιλα γραμματα ή καλα κρασια ; #1
-
16-01-05, 17:14 #2
Απο μια γρηγορη ερευνα που εκανα στο http://web.archive.org ειδα οτι αυτη η διαφοροποιηση μεταξυ των δυο συνδρομων ηταν απο παντα..
-
16-01-05, 17:55 #3
Εαν ισχυει αυτο οτι τρωμε κοφτη (που δεν το πιστευω τοσο πολυ ακομη) τοτε η VIVODI φοβαμαι οτι σε λιγο καιρο θα ψαχνει πελατη με το δικανο
Παντως απο δικη μου ερευνα μου φαινεται οτι πιο πολυ ισχυει αυτο που εγραψε ενας φιλος οτι η VIVO εχει σοβαρο προβλημα με server(s?) στο Λονδινο οπως του μετεφερε ενας insider της vivodi.Εχω shared 256/128 απο το dslam Αμπελοκηπων(ισως το πιο πιταρισμενο της εταιριας και ιπ 83.171.χχχ.χχχ) και οτι δεν φευγει εκτος ελλαδος πεταεi.Με το εξωτερικο ειναι το προβλημα!!!ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ PROXY οταν βαλω proxy ολα δουλευουν ρολοϊ.ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΘΕΛΩ ΑΓΑΠΗΤΕ ΤΕΧΝΙΚΕ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ VIVODI ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ(και το διαβαζεις ειμαι σιγουρος) ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΚΟΦΤΗ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΗΚΩΣΕΙ....μαλλον εσεις θα χασετε(ΠΕΛΑΤΕΣ!!!!!
)
-
16-01-05, 18:05 #4
VIVODI TEST(webtest.vivodi.gr/bw)
Result ΧΩΡΙΣ PROXY
From our server (80.76.39.173) to your terminal (83.171.XXX.XXX)
With payload: 256 KB
Download time: 6,46 s
Bandwidth: 316,89 Kbps (39,61 KBps)
Result(ME PROXY)
From our server (80.76.39.173) to your terminal (80.76.39.2)
Download time: 6,69 s
Bandwidth: 306,24 Kbps (38,28 KBps)
-
16-01-05, 18:29 #5
ΦΙλε μου δες ligo το thread warcraft kai lag...αυτα λεω... σε Ρ2Ρ και σε παιχνιδια σερνεται... ιπητηδες λες ε?
-
16-01-05, 18:46 #6
Απλά εκεί δεν πιάνει ο proxy!! Είναι απλό! Και κάτι άλλο... Μην προσπαθούμε να βγάλουμε από την μύγα ξίγκι! Ας δουλέψουν πρώτα σωστά οι γραμμές και μετά βλέπουμε ποιες υπηρεσίες δουλεύουν σωστά και ποιές όχι...
-
16-01-05, 19:07 #7
ΡΕ ΣΕΙΣ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ !!! ΟΙ ΟΤΕΝΕΔΕΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ?
-
16-01-05, 19:18 #8
ποιο? :-)
-
16-01-05, 23:20 #9
Βαριέμαι να γράφω κατεβατά πάλι... αλλά μάλλον κάποιοι έχετε μπερδέψει την βούρτσα με την π.....!
Για παράδειγμα όταν γράφει η ακατανόμαστη: "Στατική διεύθυνση IP για On-Line Gamming, Peer-to-Peer file sharing και άλλες απαιτητικές χρήσεις του Internet, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα των DSLnet υπηρεσιών της Vivodi Telecom."
Προφανώς και αναφέρεται ο ποιητής στο ότι αφού έχεις σταθερό IP άρα είσαι σε θέση(κάτι σαν ψευτοκόμβος) να στήσεις με άνεση τους server σου(πχ on-line gaming κτλ) και σε καμία περίπτωση διαφορά ώς προς την ποιότητα της υπηρεσίας(bandwidth) που για τους adsl users είναι και η ουσία!!!
Το Peer-to-Peer μπορεί να το γράψανε για να γεμίσουνε την παράγραφο...
Τώρα βέβαια αν προκύψει κάποιο πρόβλημα και μπορεί η εταιρεία να σώσει κάποιον... ε φυσικό είναι να σώσει αυτόν που στάζει τα περισσότερα!
Αυτό που αναφέρεις ισχύει(τουλάχιστον έτσι επιβάλεται) σε σύνδεση sdsl όπου εκεί όντως BW=εγγυημένο... τώρα βέβαια vivodi είναι αυτή και άν κρίνω από τους σχεδόν 2 τελευταίους μήνες πολύ αμφιβάλω και γι' αυτό!
Το μόνο σίγουρο με αυτούς εκεί μέσα είναι ένα: άλλα γράφουν(βλέπε dynamic ip), άλλα θέλουν να πουν και άλλα κάνουν!
Με λίγα λόγια απλά VIVODI ή στα Ελλήνικος Βιβόδι!
-
17-01-05, 01:07 #10
@boss μπορει και να εχεις δικηο, μπορει και οχι ομως, εξαλλου δεν διευκρινιζει τι εννοει power users, εμενα ομως η διατυπωση μου βρωμαει οτι υπονοει και καλυτερες επιδοσεις..Γιατι οταν μιλαει για απαιτητικες χρησεις τι εννοει ο ποιητης;
Προς το παρον βεβαια τα στατικ εχουν καλυτερες επιδοσεις και αυτη ειναι η πραγματικοτητα
-
17-01-05, 02:13 #11
Συμφωνώ απόλυτα με τον Boss. Πολύ απλα ενοούν ότι με static ΙP μπορείς να κάνεις σταθερούς game και οτιδήποτε άλλο servers. Είναι αδύνατον να συμβαίνει το οτιδήποτε άλλο
-
17-01-05, 15:39 #12
Πιστεύετε οτι αυτοί που πληρώνουν λιγότερα έχουν την ίδια πρόσβαση σε bandwidth με όσους έχουν static?Μα ρε παιδιά, αυτός είναι ο λόγος που έγινε όλο αυτό το θέμα της "αναβάθμισης" εξαρχής.
Ήθελαν να κάνουν τον διαχωρισμό των static και dynamic και έφεραν όλα τα static σε άλλο subnet.Όταν έχεις ενα σύνολο users σε ένα subnet τους κάνεις ΟΤΙ ΘΕΣ.Τους δίνεις όσα resources ΘΕΣ.Αυτό κάνει οι vivodi,αυτό κάνουν ΟΛΟΙ.Απλά,μερικοί το κάνουν καλήτερα,π.χ. έχουν bandwidth για να υποστηρίξουν τους μεταφερόμενους users.
Η vivodi,βλέποντας οτι χάνει φράγκα απο την στατικότητα των dynamic,είπε να κάνει μια "ξεπέτα" και το πλήρωσε πολύ ακριβά,ίσως ακριβότερα απ' οτι θα της στοίχιζε να μεγαλώσει το bandwidth.Η νεκροψία θα δείξει.Και είμαι σίγουρος γι' αυτό.
Το proxy δεν είναι και η καλύτερη λύση.Στο τέλος αν πέσουμε ΟΛΟΙ επάνω τους θα ψοφίσει και αυτό
-
18-01-05, 10:59 #13
καλα ρε whitehed 256 εχεις πως πιανεις Bandwidth: 306,24 Kbps (38,28 KBps)
ενω εγω με 384
From our server (80.76.39.173) to your terminal (83.171.218.128)
Download time: 6,55 s
Bandwidth: 312,87 Kbps (39,11 KBps)
πως γινετε αυτο
-
18-01-05, 20:11 #14
Τα test από το site της ακατανόμαστης είναι άσχετα και άσκοπα.... θέλετε να κάνετε μετρήσεις ε τότε πρέπει να πάτε σε κανένα σοβαρό site!
Βασικά οι μετρήσεις είναι για τους "άπιστους θωμάδες" γιατί κάθε σοβαρός user δεν έχει ανάγκη κάθε φορά τα μετρητίρια για να καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά στο δίκτυο του κάθε isp που χρησιμοποιεί@
-
18-01-05, 20:17 #15
EEEE τι να πω απο τοτε που μπηκε η γραμμη τοσο μου δινει... 8)
Παρόμοια Θέματα
-
μπυρες-κρασια (φτηνο αλκοολ) και φτηνο φαι
Από KLG στο φόρουμ The Meeting pointΜηνύματα: 65Τελευταίο Μήνυμα: 22-11-12, 20:12 -
Σύνθεση για γραφείο + κάτι ψιλά
Από kyrnikos στο φόρουμ Συνθέσεις Η/Υ και αναβαθμίσειςΜηνύματα: 9Τελευταίο Μήνυμα: 20-02-08, 22:57 -
Προαστιακός...και τα ψιλά....
Από sculper στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 26Τελευταίο Μήνυμα: 12-05-07, 20:44 -
Αναλυση στα "ψιλα" γραμματα των Ορων Συμβασης μιας ADSL Σύνδεσης
Από Sebu στο φόρουμ Γεγονότα και ΑπόψειςΜηνύματα: 18Τελευταίο Μήνυμα: 07-10-06, 19:05
Bookmarks