Σελ. 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12
Εμφάνιση 16-26 από 26
    Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Costinio
    θελω να μοιράσω τη dsl σε 2 σπίτια που βρίσκονται στον ίδιο δρόμο, στην ίδια πλευρά του δρόμου και σε απόσταση 1 τετραγώνου (120 βήματα με τα πόδια). Με το Usr 9106 μέσα στο ένα σπίτι και αυτή εδώ την καρτούλα στο άλλο σπίτι θα γίνει δουλειά? Υπόψη: δεν υπάρχει οπτική επαφή μεταξύ των 2 σπιτιών.

κάπως έτσι είναι η περιοχή --> pic
    Πάρε δύο απο τις μικρότερες κατευθηντικές κεραίες που θα βρεις, δυο set PoE (Power Over Ethernet), δυο wireless clients (τα οποία θα βάλεις σε ad-hoc) και είσαι ΟΚ. Στείσε τις κεραίες, τράβα καλώδια μέχρι τα PC και θα είσαι μια χαρά.

Το είχα έτσι και δούλευε για 1 χρόνο, όταν έμενα μόνος κέντρο γλυφάδα και έπερνα internet από την aDSL του πατρικού μου.

Περιοχή
    Πάτρα
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    512/128
    ISP
    FORTHnet
    Router
    US Robotics 9106
    Επειδή δεν έχω ξανασχοληθεί με δίκτυα και είμαι ψιλοάσχετος μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής και αναλυτικός σε αυτά που μου πρότεινες?
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Costinio : 10-07-05 στις 23:32.

Το avatar του μέλους mach
    mach Guest
    Υπάρχουν 2 είδη κεραιών: οι omni (φαντάσου ότι το σήμα φεύγει σφαιρικά από το κέντρο τους) και οι directional (φαντάσου ότι μπορείς να 'πυροβολήσεις' το σήμα τους όπου εσύ θές, μπορείς να το κατευθύνεις).
    Και με τα δύο είδη μπορείς να κάνεις δουλειά, απλά με τις directional (κατευθυνόμενες) μπορείς να 'στοχεύσεις' από το ένα σπίτι στο άλλο και να μη χρειάζεται μεγάλη ισχύς σήματος (μετριέται σε dbi, όσο περισσότερα dbi, τόσο περισσότερα χρήματα θα δώσεις για την αγορά κεραιών).
    Λογικά, με directional κεραίες και 8-10 dbi μπορείς να καλύψεις και χιλιόμετρο (χονδρότατη προσέγγιση) έαν οι δύο κεραίες 'βλέπονται' τέλεια. Για να έχεις την καλύτερη ποιότητα σύνδεσης ανά dbi, πρέπει η μια κεραία να 'στοχεύει' όσο καλύτερα γίνεται την άλλη χωρίς απόκλιση.
    Σκέψου τις δύο κεραίες σαν ένα μακρύ καλώδιο που συνδέει τα δύο σπίτια.
    Τα δύο σέτ Power over Ethernet είναι για να τροφοδοτούνται οι κεραίες με ρεύμα από το τοπικό σου δίκτυο (ώστε να μη χρειαστείς να τραβάς πολύμπριζα σε περίεργα μέρη). Με PoE, η κεραία (η οποία μπορεί να είναι και στη ταράτσα) θα τραβάει ρεύμα από το hubάκι (ή το switch) στο οποίο είναι συνδεδεμένο τo PC σου.
    Έτσι (μια απλή περίπτωση) αρκεί να συνδέσεις το routeraκι που τραβάει τη DSL γραμμή με ένα hub το οποίο θα δίνει δίκτυο τόσο στο PC του ενός σπιτιού, όσο και στην κεραία του ίδιου σπιτιού. Τα δεδομένα που πάν στη κεραία θα στέλνοται στη κεραία του άλλου σπιτιού, η οποία θα τα δίνει στο εκεί hub (ή κατευθείαν στο εκεί PC, ίσως θα χρειαστείς crossover καλώδιο για αυτό εάν έχεις παλιά κάρτα δικτύου χωρίς autosensing).
    Προσοχή στις κεραίες που θα αγοράσεις. Καλό είναι να βεβαιωθείς ότι είναι της USR ώστε να ταιριάζουν στις υποδοχές του 9106. Ακόμα και της USR να είναι δεν μπορείς να είσαι απολύτως βέβαιος ότι θα ταιριάξουν, παρά μόνο τη στιγμή που θα τις δοκιμάσεις (έχω φάει ήττα με προϊόντα της 3com).

Συνεπώς:

ADSL router -> Hub -> Κεραία > -----αέρας ------ > Κεραία -> Hub ή PC

Προφανώς επειδή το 9106 είναι και switch, δεν χρειάζεται κάν hubακι. Απλά το αναφέρω για τη γενική περίπτωση. Επίσης, η κεραία δεν είναι 'μόνο' κεραία όπως το σκέφτομαι εγώ αλλά ένα από τα 'πολυμηχανήματα' που κυκλοφορούν στη αγορά τα οποία συνδυάζουν AP/κεραία και bridge. Δεν γνωρίζω εάν αυτό εννοούσε ο Al0000. Έχω τη γνώμη ότι αγοράζοντας μόνο απλές κεραίες δεν κάνεις τίποτα εφόσον η δεύτερη κεραία πρέπει να συνδεθεί σε 2ο 9106 στο δεύτερο σπίτι.

Αυτά μπορώ να σκεφθώ. Αν έχει να προσθέσει κάτι ο Al0000 ή εννοούσε κάτι άλλο ας με διορθώσει. Ελπίζω να βοήθησα.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mach : 02-07-05 στις 01:33.

Περιοχή
    Πάτρα
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    512/128
    ISP
    FORTHnet
    Router
    US Robotics 9106
    φίλε mach σ'ευχαριστώ πολύ, ήσουν κατατοπιστικότατος!
    επειδή στην περίπτωσή μου δε θα χρειαστεί hub με switch (respect στο USR...) έχουμε την εξής συνδεσμολογία:
    USR -> Κεραία > -----αέρας ------ > Κεραία -> PC
    Τώρα σχετικά με τις κεραίες: Πρέπει να βρω 2 directional κεραίες για να μπουν στο USR και άλλη 1 για να μπει στην wireless κάρτα, σωστά?
    Και κάτι άλλο: όπως είπα πιο πριν δεν υπάρχει οπτική επαφή μεταξύ των 2 κεραιών και θα είναι πολύ δύσκολο να τις κάνω να έχουν (πρέπει να βγουν με κοντάρι από τα 2 μπαλκόνια και να αιωρούνται κανα 2 μέτρα στον άερα μπαλκόνι! lol). Οπότε με δεδομένο ότι δεν υπάρχει οπτική επαφή, οι directional κεραίες πρέπει να στοχεύουν η μία την άλλη ή να στοχεύουν κάποιο συγκεκριμένο σημείο ενδιάμεσα στο οποίο το σήμα θα κάνει αντανάκλαση? (πχ στην απέναντι πλευρά του δρόμου που φαίνεται και από τα 2 σπίτια)
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Costinio : 10-07-05 στις 23:32.

Το avatar του μέλους mach
    mach Guest
    Και κάτι άλλο: όπως είπα πιο πριν δεν υπάρχει οπτική επαφή μεταξύ των 2 κεραιών και θα είναι πολύ δύσκολο να τις κάνω να έχουν
    Δεν το είδα αυτό πριν, sorry Είναι βασικό να μην υπάρχουν εμπόδια μεταξύ των κεραιών, ακόμα και ένας τοίχος θα δυσκολέψει υπερβολικά την επικοινωνία στις directional κεραίες.

Οπότε με δεδομένο ότι δεν υπάρχει οπτική επαφή, οι directional κεραίες πρέπει να στοχεύουν η μία την άλλη ή να στοχεύουν κάποιο συγκεκριμένο σημείο ενδιάμεσα στο οποίο το σήμα θα κάνει αντανάκλαση? (πχ στην απέναντι πλευρά του δρόμου που φαίνεται και από τα 2 σπίτια)
    Όχι, πρέπει να κοιτάει η μια την άλλη σε ευθεία γραμμή, σαν δύο αυτοκίνητα σε πορεία για μετωπική (κακή παρομοίωση αλλά καταλαβαίνεις τί εννοώ).
    Οπότε, λίγο δύσκολα τα πράγματα για σένα εκτός και αν γίνει καμιά εγκατάσταση με κοντάρια όπως ανέφερες.

Περιοχή
    Πάτρα
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    512/128
    ISP
    FORTHnet
    Router
    US Robotics 9106
    Λοιπόν παιδιά πήγα τον υπολογιστή στο 2ο σπίτι πιο πολύ για πλάκα να δω αν βλέπει τουλάχιστον το ρούτερ που ήταν στο 1ο σπίτι. Όχι απλώς το έβλεπε αλλά είχε και 40% σήμα με ταχύτητα lan στα 11 mbps χωρίς καθόλου disconnects!!!!
    To USR μέσα στο 1ο σπίτι πίσω από κλειστή μπαλκονόπορτα με το ρολό κατεβασμένο και η κεραία της wireless κάρτας στο 2ο σπίτι μέσα στο δωμάτιο και αυτή κανονικά!
    Τι να πω, έχω μείνει άναυδος.... USR rulezzzzz!
    ΕΔΩ είναι και το σχέδιο των 2 σπιτιών να δείτε και μόνοι σας πως είναι η περιοχή και η αποστάσεις!

Downloads
    218
    Uploads
    48
    Άρθρα
    6
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Wind
    Router
    Technicolor DGA4130
    SNR / Attn
    6(dB) / 2.8(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Είσαι τυχερός γιατί έχεις οπτική επαφή.
    Usr
    We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
    I forgot that I might see, so many Beautiful things
    everything that has a beginning has an end
    See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me

Περιοχή
    Πάτρα
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    512/128
    ISP
    FORTHnet
    Router
    US Robotics 9106
    Μα... δεν έχω οπτική επαφή!!! Εαν δεις και το σχέδιο θα το διαπιστώσεις αυτό. Αυτό ήταν το εμπόδιο που φοβόμουνα και τελικά το USR το ξεπέρασε και αυτό! Το σήμα έρχεται με αντανακλάσεις από την απέναντι πλευρά του δρόμου μάλλον (λίγο δύσκολο να διαπερνάει τόσες πολυκατοικίες ). Εντωμεταξύ τώρα το έχω βάλει πιο μέσα στο σπίτι για να διώξω ένα 6m τηλ καλώδιο. Έχει ακόμα 25-30% σήμα!

Περιοχή
    Aθηνα
    Downloads
    34
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Wind
    Τοσο καλο δεν το περιμενα.Εμενα πιανει χαλαρα απο 1ο σε 2ο οροφο πολυκατοικιας αλλα τετοια αποσταση και χωρις προβληματα??......
    Imagination is more important than knowledge

Περιοχή
    Πάτρα
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    512/128
    ISP
    FORTHnet
    Router
    US Robotics 9106
    Έχω μείνει πραγματικά άναυδος κι εγώ από χτες βράδυ που το έστησα... Το ρούτερ στο 1ο σπίτι είναι κανα 5άρι μέτρα πίσω από τη μπαλκονόπορτα (ένα δωμάτιο ολόκληρο δηλαδή) και με τη βοήθεια ενός καθρέφτη που είναι πίσω του έχω 40% σήμα σταθερά! Ακόμα κι αν κλείσω πόρτες/ρολά και στα 2 σπίτια, το σήμα κάτω από 30% δεν πέφτει!
    Αναρωτιέμαι πόσο μακριά θα έπιανε έτσι και υπήρχε οπτική επαφή...

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Και ήθελα να ρωτήσω αν διαπερνά μόλις ένα πάτωμα για να έχω wireless στον κάτω όροφο αλλα έτσι όπως τα ακούω μάλλον δεν θα έχω κανενα πρόβλημα! Τελικά αυτό το Modem/router είναι θησαυρος...και λίγα λέω !!!
    . People like you
    . You live in a dream world
    . You despise the outside
    . And you fear you're the next one

Σελ. 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12

Παρόμοια Θέματα

1. USR 9106: WiFi αποσυνδέσεις
    Από petran στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπ
    Τελευταίο Μήνυμα: 11-04-07, 12:27
  2. wifi με εμβέλεια ... 100Km;
    Από gcf στο φόρουμ Wireless Networking
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-03-07, 12:08
  3. USR 9106 kai wifi
    Από friend στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπ
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-02-07, 17:19
  4. εμβέλεια WiFi
    Από lacie στο φόρουμ Wireless Networking
    Τελευταίο Μήνυμα: 31-07-06, 09:42
  5. USR 9106 Τρόπος Απενεργοποίησης της απο "έξω" πρόσβασης + Κλείδωμα net με WiFi
    Από ndan_gr στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπ
    Τελευταίο Μήνυμα: 25-01-06, 16:16

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία