Σκεφτομαι να αντικαταστήσω τα 2 κουτια που εχω σπίτι (ενα Heroichi 6Α19 και ενα "πλαίσιο DU09") με 2 απο τα εν λόγω κουτια του τίτλου. τα εχει δουλέψει κανείς ? απο ποιότητα κατασκευής? (το 6A19 ειναι αθανατο). οι δίσκοι στερεωνονται επαρκως να μην κροταλίζει όλο το κουτι? (στο κουτι του πλαισίου μου εχουν γινει τα νευρα τσαταλια). απο ψύξη?
το rebel 9 μου θυμίζει κατι απο kandalf στο πιο οικονομικο. Μ΄αρέσει πολύ που όλες οι θέσεις ειναι 5.25 και σε αφήνει έτσι να τοποθετησεις τα παντα οπου σε βολευουν.
Εμφάνιση 1-15 από 21
-
30-09-07, 11:59 Γνωμες για case "Sharkoon Rebel 9" #1
-
30-09-07, 12:52 Απάντηση: Γνωμες για case "Sharkoon Rebel 9" #2
Μία γνώμη μπορείς να βρεις εδώ:
How-To: Ένας SOHO file server για πολλές χρήσεις
Καταρχήν το κουτί χρησιμοποιείται για σέρβερ χρήση σε χωροταξικά αλλά και ηχοθορυβικά απομακρυσμένο (remote) μηχανάκι και unattended.
Αυτό το λέω γιατί κάποια κριτήρια αλλάζουν, αλλά και κάποια δεδομένα δεν είναι δυνατόν να συλλεχθούν άρα και να βγει άποψη για 2-3 θέματα.
Η γενική άποψη είναι ότι το κουτάκι είναι πολύ καλό, αν αναλογιστούμε δε και τα λεφτά του (€40-50) είναι πραγματικά άπαιχτο.
Καταρχήν να πάρεις το μεγάλο από τα 2.
Μόνο και μόνο με τα 4 ζεύγη μεταλλικών προσαρμογέων 3.5 -> 5.25 που σου δίνει επιπλέον, έχεις ήδη καλύψει τη διαφορά κόστους.
Συν ότι πάνω από τη μισή επιφάνεια της αριστερής πλευράς, την έχει διαμπερή με οπές.
Τώρα από τα υπόλοιπα συν του κουτιού:
1. Όλες οι θέσεις είναι 5.25. Αυτό σημαίνει ότι έχεις μέγιστη ευελιξία, και ότι οι δίσκοι θα αερίζονται πολύ καλά με παθητικό τρόπο.
2. Τα μπροστινά καλύμματα των συσκευών είναι επίσης διαμπερή με οπές για καλό παθητικό αερισμό, και από τη μέσα μεριά τους έχουν φίλτρα σκόνης.
3. Λόγω των 1 και 2 έχεις πολύ καλό παθητικό αερισμό, χωρίς ούτε έναν ανεμιστήρα, άρα με τον ελάχιστο θόρυβο.
4. Τώρα σαν ποιότητα κατασκευής - αν και αυτό είναι πολύ υποκειμενικό - "στο χέρι μου" δια της αφής, δείχνει αισθητά καλύτερη ποιότητα κατασκευής, στιβαρότητας και φινιρίσματος από το XClio που έχω στο "καλό" μου πρώτο μηχανάκι, που έχει τριπλάσιο κόστος.
5. Τα πλαϊνά του καλύμματα ανοίγουν και κλείνουν με 2 χειρομπουλόνια (χωρίς βίδες).
Τα μοναδικά 2 μειονεκτήματα που βρήκα:
α. Τα drives απαιτούν το παραδοσιακό (ξε)βίδωμα για να βγουν/μπουν.
β. Δεν είναι πολύ υπερυψωμένο (π.χ. με στηρίγματα ή ποδαράκια ή ροδάκια) στην κάτω του έδρα. Έχει μόνο πατάκια ύψους μισού με ενός πόντου.
Το α δεν σε πολυνοιάζει αν δεν κάνεις συχνά "αφίξεις-αναχωρήσεις" drives στο σύστημα.
Το β διορθώνεται πολύ εύκολα αν βάλεις από κάτω 2 παχιά άχρηστα στιβαρά βιβλία (π.χ. καταλόγους ΟΤΕ).
Τώρα για το θέμα θορύβου - αν και όπως είπα - δεν έχω πολλά δεδομένα, ωστόσο τις ελάχιστες φορές (1-2) που χρειάστηκε να βγει από τη θέση του, τις πηγές θορύβου του (4 δίσκοι) πραγματικά δεν τις άκουγα πρακτικά καθόλου.
Γενικά, είναι μια πολύ καλή πρόταση, για τα λεφτά της δε άριστη, ειδικά για ρόλο remote-unattended σέρβερ, άπαιχτο.
Κάτι σαν το Lian-Li των πτωχών.Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
30-09-07, 13:25 Απάντηση: Γνωμες για case "Sharkoon Rebel 9" #3
Επειδή το συγκεκριμένο κουτάκι μοιάζει πολύ καλό θέλω να κάνω μια ερωτησούλα... Στις θήκες των 5,25'' μπορούν να μπουν και σκληροί, εφόσον δε χρησιμοποιούνται ως 5,25''; Γιατί τα 2x3,5'' είναι πολύ λίγα, στο economy...
Όπως καταλάβατε ενδιαφέρομαι κι εγώ για ένα κουτί σε αυτά τα λεφτά!Υπάρχει κάτι άλλο αξιολόγο σε αυτό το ποσό;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος liberostelios : 30-09-07 στις 13:26.
-
30-09-07, 13:36 Απάντηση: Γνωμες για case "Sharkoon Rebel 9" #4
Και εγω το Rebel 9 εχω σταμπαρει με τον ανεμιστηρα στο πλαι!Να πω οτι ειμαι κατοχος του Heroichi
και εχω μεινει καταευχαριστημενος!Πολυ καλος σχεδιασμος και η τιμη καλη!Τωρα δε ξερω κατα ποσο αθορυβο 8α ειναι με το ανεμιστηρι στο πλαι και με τους δισκους σε θέσεις 5.25 !!!
Αν καταληξεις σε αυτο παντως αναμενω εντυπωσεις!
-
30-09-07, 14:17 Απάντηση: Γνωμες για case "Sharkoon Rebel 9" #5
Μα δεν βλέπεις τί γράφω παραπάνω;
Φυσικά και γίνεται.
Το value μάλιστα σου δίνει και 4 ζεύγη πλαισιακίων γι' αυτή τη δουλειά.
Αν δεν θες να δώσεις αυτά τα +€10, έχε υπόψη σου ότι τέτοια πλαισιάκια βρίσκεις στη Στουρνάρη, αν και είναι σχετικά δυσεύρετα, αλλά η τιμή τους είναι (πριν από 3 χρόνια που είχα πάρει) €1 ή €2 το ζεύγος.
Άρα λέω ότι σε συμφέρει να πάρεις το Value με τα +€10, και να έχεις και 4 ζεύγη πλαισιακίων.Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
30-09-07, 14:46 Απάντηση: Γνωμες για case "Sharkoon Rebel 9" #6
-
01-10-07, 03:09 Απάντηση: Γνωμες για case "Sharkoon Rebel 9" #7
το value δεν το σκεφτικα λογω του μεγαλου ανεμιστηρα που λογικα θα κανει αρκετο θορυβο. το ολο consept ξεκιναει απο τιν ιδεα να βαζω δισκους οπου θελω και με ενα ραιλ η backplane να μπαινουν και να βγαινουν. Σημαντικο συν για μενα το υψος του. χωραει σε ενα επιπλακι που εχω για τα pc ενω το heroichi oxi. στο heroichi βεβεια εχει λαστιχακια για τους δισκους. μαλλον θα παρς το ενα και μετα βλεπουμε και για το δευτερο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ghostrip : 01-10-07 στις 03:10.
-
01-10-07, 16:41 Απάντηση: Γνωμες για case "Sharkoon Rebel 9" #8Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
01-10-07, 18:05 Απάντηση: Γνωμες για case "Sharkoon Rebel 9" #9
οι δισκοι ας ειναι βιδωτοι. που μαλλον θα τους φτιαξω tray/backplane. αν προλαβω το πηρα σημερα αλλιως απο αυριο.
-
04-10-07, 10:04 Απάντηση: Γνωμες για case "Sharkoon Rebel 9" #10
το πηρα. σαν ποιότητα ενα κλικ κατω απο το heroichi (λεπτότερα τοιχώματα-μεταλλα). σαν χωροταξία καλύτερο. νομίζω θα βολέψουν πολύ οι θεσεις 5.25. στα αρνητικά μόνο ένα ανεμιστηράκι μπροστά. σίγουρα μπορούσαν να βάλουν 2.
-
04-10-07, 13:20 Απάντηση: Γνωμες για case "Sharkoon Rebel 9" #11
-
04-10-07, 14:12 Απάντηση: Γνωμες για case "Sharkoon Rebel 9" #12
Με γειες,με γειες!!!
Με 4 Ευρο παιρνεις ενα 2ο και τελειωσες!
Θελω να σε ρωτησω αν στο μπροστα ανεμιστηρακι εχει φιλτρο για τη σκονη και αν ειναι ευκολο να ανοιγει ωστε να καθαριζεις τη σκονη που μαζευει!
.....κατι κατι αλλο....αν ειναι ευκολο κανε upload καμια φωτο γιατι στο νετ δεν παιζουν κ πολλες!!!
Με γειες και παλι μαν!
-
04-10-07, 16:45 Απάντηση: Γνωμες για case "Sharkoon Rebel 9" #13Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
04-10-07, 18:21 Απάντηση: Γνωμες για case "Sharkoon Rebel 9" #14
βασικα αναφερομουν στον φιλο ghostrip αλλα its OK!
-
14-10-07, 12:04 Απάντηση: Γνωμες για case "Sharkoon Rebel 9" #15
το μονο αρνητικο.... τα καλυμματα των 5.25 είναι εξαιρετικά ασταθή .... και το ανεμιστηρακι που δινει δεν εχει βυσμα για μητρική.
Παρόμοια Θέματα
-
Maiden, "A Matter Of Life And Death", συναυλία στην Αθήνα. Απόψεις, κριτικές, γνώμες
Από DaveMurray στο φόρουμ Πολιτιστικό στέκιΜηνύματα: 22Τελευταίο Μήνυμα: 04-07-07, 16:40
Bookmarks