Εμφάνιση 1-4 από 4
    Περιοχή
    not in your heart
    Downloads
    24
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL HOL Full
    Ταχύτητα
    6144/1024
    ISP
    HOL
    Router
    Netfaster IAD
    Καλησπερα, σημερα θα παρουσιασω την επαφη που ειχα με ενα ασυρματο σετ συνομιλιας (επικοινωνιας) της Microsoft ειδικο για το Windows Live Messenger (αλλά και για αλλα).
    Το εν λογω σετ αξιοποιει την τεχνολογια bluetooth για την ασυρματη συνδεση του.
    Θετική η ελλειψη καλωδιων αλλα και η μικρη ενοχληση που παρουσιαζει για μια ευχαριστη συνομιλια.

Ας παμε ομως στις εντυπωσεις που μου αφησε το συγκεκριμενο προϊον:

Παρουσιαση:
    Καταρχην εδω ειναι το προϊον:
    Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  ZX-6000.jpg 
Εμφανίσεις:  166 
Μέγεθος:  22,4 KB 
ID: 23654 Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  headset_front.jpg 
Εμφανίσεις:  167 
Μέγεθος:  17,2 KB 
ID: 23657 Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  headset_back.jpg 
Εμφανίσεις:  164 
Μέγεθος:  20,3 KB 
ID: 23658 Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  transmitter.jpg 
Μέγεθος:  17,0 KB 
ID: 23655

Μικρο σε διαστασεις, ελαφρυ, και απλο.
    Φορτιζει απο εναν ξεχωριστο φορτιστη μεσα σε 5-6 ωρες περιπου, αναλογα με την κατασταση φορτισης της μπαταριας.

Όνομα:  charger.jpg 
Μέγεθος:  9,8 KB 
ID: 23659
    Υποσχεται μεχρι 8 ωρες συνεχους λειτουργιας κατω απο μια πληρη φορτιση.
    Θετικο και αυτο. Αν και 8 ωρες κανεις δεν προκειται να μιλησει το σιγουρο ειναι οτι εχει (υποσχεται) αποθεμα.

Παμε στις απαιτησεις συστηματος.

Όνομα:  requirements.jpg 
Μέγεθος:  31,5 KB 
ID: 23656

Απλα πραγματα, δεν θελει ουτε πανισχυρες καρτες γραφικων, ουτε κανενα φοβερο επεξεργαστη, ουτε κανενα γιγα αποθηκευτικου χωρου.
    Γιατι να θελει αλλωστε ενα απλο μικροφωνο και ενα μεγαφωνο τετοιες απαιτησεις; Ακομα και η ασυρματη λειτουργια bluetooth δεν χρειαζεται κατι φοβερο.

Ομως:
    Η συσκευασια αναφερει οτι λειτουργει κατω απο Windows XP (Pro / Home / Media Center Edition / Tablet PC Edition) and Windows Vista ενω στην σελιδα προϊοντος της Microsoft Hardware αναφερει οτι λειτουργει κατω απο (χρειαζεται) Windows Vista® or Windows® XP with Service Pack 2 (SP2).

Όνομα:  requirements_product page.jpg 
Εμφανίσεις:  148 
Μέγεθος:  9,1 KB 
ID: 23661
    (αποσπασμα της 11/10/2007 απο σελιδα προϊοντος: http://www.microsoft.com/hardware/di...emRequirements )

Δηλαδη πανε τα Windows XP Gold και XP SP1. Τα εφαγε η γατα στον δρομο...
    Παει ισως και το Media Center Edition / Tablet PC Edition αλλά ισως εδω ειναι πιο λιγοι οι παραπλανημενοι λογω της συσκευασιας (αν τυχον ισχυει οτι λεει η σελιδα προϊοντος και οχι η συσκευασια).
    Και αντε τα gold κανεις δεν τα εχει, τους αγοραστες με την εκδοση SP1 (που κυκλοφορει ευρεως) γιατι τους παραπλανει; Αφου η ιδια θεωρει ενα Service Pack σαν νεο λειτουργικο, γιατι στην συσκευασια δεν το διευκρινιζει -οπως κανει σε αλλα προϊοντα ή οπως (οφειλουν) να κανουν αλλες εταιριες;
    Οποτε εδω υπαρχει θεμα συμβατοτητας αλλά και παραπλανησης ισως. Καποιο απο τα δυο ειναι λαθος, αυτο ειναι σιγουρο. Θελει μαντικες ικανοτητες για το ποιο ισχυει.

Τεκμηριωση:
    Το εντυπο υλικο ειναι ανεπαρκες και μη κατατοπιστικο αφου λειπουν οι οδηγιες χρησης.
    Στο παρεχομενο δισκακι CD υπαρχει το προγραμμα εγκαταστασης και αν θυμαμαι καλα λειπουν και απο κει οι οδηγιες χρησης. Κατα την εγκατασταση του προγραμματος οδηγησης διαμορφωνονται οι οδηγιες χρησης μεσω της βοηθειας του προϊοντος.
    Και παλι η τεκμηριωση κρινεται (απο εμενα) ανεπαρκης. Θα επρεπε να εχει τις οδηγιες/καθοδηγηση για την χρηση/ρυθμισεις του Windows Live Messenger, πιστευω.
    Ισως εδω ειναι ενα κομματι που δεν εδωσα μεγαλη σημασια και ισως δεν προσεξα και καλα, ισως υπαρχει καπου/καπως.
    Επιφυλασσομαι για τυχον παραλειψεις δικες μου.

Εγκατασταση:
    Παμε τωρα στην εγκατασταση του προϊοντος.
    Υποθετει κανεις οτι θα ειναι μια απλη υποθεση, ομως...
    Για να γινει εγκατασταση χρειαζεται ενεργη συνδεση στο ιντερνετ, αλλιως το ξεχνας. Μεγαλο αρνητικο αυτο, τι δουλεια εχει να χρειαζεται ενεργη συνδεση στο ιντερνετ? Μηπως να τσεκαρει κατι; Λεω εγω τωρα... Ο νοων νοητω...

Πρωτη αποπειρα εγκαταστασης. Πεταει μηνυμα οτι η Microsoft δεν εχει υπογραψει τα αρχεια και ετσι δεν θα ολοκληρωθει η εγκατασταση. Ακουσον ακουσον, λες και μπηκε και κατεβαζε απο την ταδε σοφτγουερ...μαλιστα λεω, θα εχει γινει καποιο λαθος λογω συνδεσης. Καλα αρχισαμε λεω.
    Με την δευτερη μπηκε και το προγραμμα οδηγησης.

Λειτουργια:
    Αμ, δε! Παρολες τις πολλες προσπαθιες, τον πονοκεφαλο που δημιουργησε λογω προσπαθειων, το ψαξιμο, κτλ αρνηθηκε να δουλεψει. Δεν αναγνωριζοταν η συσκευη (πομποδεκτη) και δεν αναβε το λαμπακι του (κοινως ουτε καν τρεμε το καντηλι του).
    Μετα απο την μαχη που εδωσα και το ποιος θα νικησει παρεδωσα τα οπλα, υποψιαστικα δυο πραγματα.
    α) Δεν προκειται να λειτουργησει κατω απο SP1.
    β) Το συγκεκριμενο κομματι ειναι D.O.A, δηλαδη ελαττωματικο.

Δοκιμαζοντας το σε εναν αλλο Η/Υ με XP SP2 ανακαλυψα οτι σιγουρα ισχυει το β), αν και πολυ πιθανον το α) να ισχυει επισης σε περιπτωση ενος αλλου μη ελαττωματικου κοματιου. Δεν το αποκλειω.

Συμπερασμα:

Βαση της ελλειπους τεκμηριωσης, της αναγκης συνδεσης με ιντερνετ για την εγκατασταση, της κακης συσκευασιας, εως και την πιθανη παραπλανηση που φερει αυτη το προϊον βαση της δικης μου κρισης, και διχως να λαβω υποψη το μερος οτι ηταν ελαττωματικο, κρινεται ως προς αποφυγην.
    Βαθμολογια δεν υπαρχει αφου δεν υπαρχει και τιποτα που να μου εδωσες την εντυπωση πως πρεπει να βαθμολογηθει.

ΥΓ. Το συσκεκριμενο ηταν δωρο. Αγοραστηκε αυτες τις μερες απο το Πλαισιο και μου δοθηκε και η αποδειξη για λογους εγγυησης.
    Ενα + στο Πλαισιο που το πηρε αμεσως πισω και μαλιστα πηρα και τα χρηματα πισω αφου δεν εχω σκοπο να το αντικαταστησω με κατι που δεν θεωρω αξιο αγορας.

ΥΓ2. Ειναι η δευτερη φορα που μενω πληρως δυσαρεστημενος με (hardware) προϊον της εν λογω εταιριας. Το αλλο ηταν ενα χειριστηριο παιχνιδιων, καπου εκει το 2000...
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Patentman : 11-10-07 στις 18:57.

Το avatar του μέλους Gordito
    Gordito Guest
    1) +2 στο Πλαισιο.

2) Εμεις που περναμε καποιες ωρες στους υπολογιστες δεχομαστε τα χειροτερα δωρα. Εγω ειχα παρει μια φορα ενα mousepad "gel" που ειχε τη μια πλευρα φουσκωμενη!!
    Ευτυχως υπαρχουν και οι δωροκαρτες πια....

Περιοχή
    Αμπέλια
    Downloads
    25
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    26mbps+LTE
    ISP
    Home Speed Booster
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΒΑΣΙΛΙΚΟ
    Router
    DN9245X6-10
    μεγεια patent.

Απο SP2 και μετα τα XP εχουν νεους bluetooth drivers. Και καλα αυτο λυνει τα προβληματα.

Επειδη προκειται για δυο απλα bluetooth dongle και headset

τσεκαρε αυτο το νημα http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=135544

Antec P280 | beQuiet S9-700 | Arctic Liquid Freezer II 240 | MSI X470 Gaming Pro Max | R9 5900X | 3600CL16 32GB | RTX3070 | XPG8200Pro | ROG PG258Q

Περιοχή
    not in your heart
    Downloads
    24
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL HOL Full
    Ταχύτητα
    6144/1024
    ISP
    HOL
    Router
    Netfaster IAD
    Ευχαριστω για το link Tony_Montana
    Θα το ψαξω. Χρειαζομαι κατι σε ασυρματο, να μου λυσει καπως τα χερια. Θα δω για τηλεφωνα skype (VoIP) αλλά μαλλον ειμαι ασχετος με το θεμα.

Δωρο ηταν (ουτε καν ηξερα οτι θα το παρει) μιας και το 2play δεν μας εξυπηρετει εφοσον ηδη η ποιοτητα συνομιλιας ειναι απαραδεκτη, ακομα και μεσω ΟΤΕ.
    Τωρα φταιει το δικτυο στο σπιτι της, η γραμμη, κατι αλλο δεν το ξερω. Παντως δυο στις τρεις συσκευες ακουγεται χαλια και μια καπως υποφερτα.
    Οποτε αν βαζαμε και την υποβαθμιση ποιοτητας μεσω 2play ουσιαστικα δεν θα μπορουσαμε να μιλησουμε καθολου.
    Ασε που θα ηθελε να βαλει κατι σε HOL που δινει και δευτερο νουμερο αφου οι δωρεαν συνομιλιες ειναι κατι θετικο στο 2play αλλά το τηλεφωνο δεν μπορεις να το κρατας κατειλημμενο...θελουν και αλλοι να το χρησιμοποιησουν. Ομως αφου δεν εχει σκοπο να βαλει εκεινη αλλά και γω να εβαζα δεν θα μπορουσαμε να μιλαμε ελευθερα τοτε καλυτερα ετσι οπως μιλαμε σημερα...

Ετσι μεσω msn κατι γινεται, εστω και με ενσυρματο headset. Η ποιοτητα ειναι ανωτερη (!!!) απο του σταθερου τηλ (στην συγκεκριμενη περιπτωση).

ΥΓ. καλα για την εκδοση Gold των XP το ηξερα, αλλά στην SP1 υποστηριζεται το bluetooth μεσω (σωστου) οδηγου. Παλαιοτερα που ηθελε ο αδερφος μου ενα dongle για το κινητο του ειχα περασει της widcomm. Αυτοι δεν μπορουσαν να διαφωτισουν την κατασταση στο κουτι; Οχι οτι θα το υπολογιζε αλλά το σωστο σωστο. Και μονο γι`αυτο τον λογο ουτε κουβεντα για το ιδιο (εκτος και αν μου το ξαναφερει πακετο...). Παντως δοκιμαστηκε και σε SP2 μηχανημα.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Patentman : 11-10-07 στις 22:05.

Παρόμοια Θέματα

1. H πρώτη επαφή!
    Από k.karalis στο φόρουμ Unix - Linux
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-02-08, 20:26
  2. Η πρωτη μου επαφη με μακ μπουκ ...
    Από sophiemj στο φόρουμ Apple Hardware και Software
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-03-07, 21:59
  3. Η πρώτη επαφή με xBSD
    Από WAntilles στο φόρουμ Unix - Linux
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-12-05, 18:43
  4. Η πρώτη επαφή μου με τα firewall software...
    Από BeholderX στο φόρουμ Broadband Software
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-02-04, 02:37

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία