Έφαγα το παραμύθι του RAM σε συγκριτικό με τροφοδοτικά που είχε κάνει πριν κάτι μήνες και πήγα και αγόρασα το TAGAN 480-U01.(το έβγαζε πρώτο)
Όπως έμαθα εκ' των υστέρων, τα συγκεκριμένα τροφοδοτικά καίγονται σε πολλούς και είμαι με την ψυχή στο στόμα κάθε φορά που το σκέφτομαι όταν είμαι εκτος σπιτιού και το PC μένει ανοιχτό πίσω (24/7 ανοιχτό).
Το προβληματάκι που έχω προς το παρόν είναι άλλο όμως. Όταν καμιά φορά τύχη να κλείσει το PC και προλάβει να κρυώσει, με το που το ανοίγω πάλι κάνει ένα θόρυβο σαν να έχει πάρει άνάποδες ένα απο τα ανεμηστηράκια του (έχει 2).
Όταν ζεσταθεί σταματάει μόνο του, αυτο βέβαια μπορεί να πάρει και καμία ώρα.
Έχωσα ένα στυλό στο ανεμηστηράκι που είναι απο την έξω μεριά αλλά δεν είναι αυτό και λογικά είναι το άλλο. Και αυτό δεν είναι λογικό όμως γιατι σύμφωνα με τα specifications το μέσα fan ανοίγει μόνο όταν χρειαστεί, δηλαδή όταν ανέβάσει θερμοκρασία (άτοπο γιατί συμβαίνει όταν το psu είναι κρύο).
Αντιμετωπίζει κανείς άλλος παρόμοιο πρόβλημα με το συγκεκριμένο PSU?
* Όταν δούλεύει κανονικά έιναι πραγματικά εντελώς αθόρυβο (21db), άλλωστε ήταν και ένας απο τους βασικούς λόγους που το πήρα.
** Η αλήθεια έιναι ότι ποτέ δεν εμπιστευόμουν τα συγκριτικά του RAM και των αντιστοίχων περιοδικών (αλλά ειδικά του RAM). Δεν γουστάρω τα νταβατζιλίκια που κάνει στο Πλαισιο.
Εμφάνιση 1-11 από 11
Θέμα: Psu - Tagan Tg480-u01
-
13-02-05, 14:28 Psu - Tagan Tg480-u01 #1
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος octap : 13-02-05 στις 14:32.
-
13-02-05, 14:31 #2
-
13-02-05, 15:24 #3
Φίλε δεν είναι τπτ σημαντικό το προβλημα που αναφέρεις. Υποθέτω ακούς ένα "υπόκοφο" βουητό. Το πρόβλημα προέρχεται από τα λαμάκια του μετασχηματιστή και μάλίστα είναι ένας μπάσος θόρυβος στα Ηζ του ρεύματος(~50) . Ήταν συνηθισμένο πρόβλημα για μια φουρνιά ταγκαν και αν δεν σε ενοχλεί το βουιτό δεν χρειαζεται να ανησυχείς.
-
13-02-05, 15:48 reply #4
δεν ειναι τετοιου είδους ήχος φίλε. Είναι σαν να βρίσκει κάπου το ανεμηστηράκι. Η αλήθεια είναι οτι δεν τυχαίνει και συχνά, μιάς και δεν κρυώνει και ποτέ το pc. Απλα φοβάμαι μήπςσ είναι η αρχη κανενός άλλου προβληματος.
thanks pantws
-
13-02-05, 16:00 #5
Ούτε και εγώ εμπιστεύομαι τα περιοδικά, και ειδικά το RAM, και το πλαίσιο.
Το συγκεκριμένο Tagan το πήρα εδώ και 20 μέρες και είμαι κατευχαριστημένος. Είναι όσο αθόρυβο είναι και το Heroichi που έχω, και δεν αντιμετωπίζω κανένα απολύτως πρόβλημα.
Το πήρα το Tagan λόγω των πολύ καλών σχολίων που διάβασα εδώ στο forum από πολλά μέλη, και από 2-3 reviews στο internet.
Φτάνει (και ξεπερνά) σε όλα τα σημεία, ακόμα και τροφοδοτικά που έχουν 50% μεγαλύτερο κόστος, είναι δε υποδειγματικό όσον αφορά:
- τη σταθερότητα τάσεων που προσφέρει
- τα Α και W που βγάζει
- τον ανύπαρκτο θόρυβο
- το προσεγμένο φινίρισμα και τη συσκευασία
- το πλήθος και ποικιλία συνδέσεων - ανταπτόρων που έχει (για βρες άλλο τροφοδοτικό που να είναι ΚΑΙ ATX2.0 ΚΑΙ EPS12V (για servers) ΚΑΙ PCI-Express ΚΑΙ να έχει όλα τα καλώδια (4άρι + 8άρι 12V - 20άρι + 24άρι βασικό).Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
13-02-05, 16:27 #6
είναι αλήθεια οτι υπήρχε στην αγορά μια παρτίδα ελαττωματικών tagan αλλά το πρόβλημα ήταν γνωστό στα μαγαζιά και οι αντικαταστάσεις σε κάθε περίπτωση γίνανε άμεσα (τουλάχιστον δεν έχω ακούσει/διαβάσει κάτι αντίθετο)
Οι στροφές των ανεμιστήρων του tagan δεν ρυθμίζονται βάσει θερμοκρασίας αλλά βάσει φορτίου!
-
13-02-05, 17:36 οκ #7
Φίλε WAntilles vbmenu_register("postmenu_212758", true);
Δεν ξέρω που ακριβώς έχεις ψάξει σχετικά με το TAGAN. Το ξέρω ότι σε reviews λένε τα καλύτερα, αλλα την αλήθεια συνήθως την βρίσκεις στα forums απο αλιθηνούς users. Είναι πολλά τα παράπονα που διάβασα σε ξένα forums σχετικά με το συγκεκριμένο PSU. Και όταν συμβεί να διαβάσεις για κάποιο κοινό, και μάλιστα σοβαρό πρόβλημα, όπως πχ ότι καίγεται καλό θα είναι να αποφεύγεις τα...μπλεξίματα.
Στο Tom's Hardware πχ που κάναν ένα τρελό τέστ για CPUs το μηχάνημα τα'φτησε (άλλη μια φορά).
Πρόσεξε ότι το ΕΧΩ το TAGAN και δεν μιλάω απαξιωτικά για κάτι που δεν έχω σχέση. Και όπως είπα σε ΟΛΑ μα σε ΟΛΑ τα υπολοιπα έχω μείνει κατα-ευχαριστημένος. Αθορυβο, πολλα καλούδια, τρελη ποιότητα κατασκευής, πολλά connectors, σταθερότητα αναφοράς στα ρεύματα κτλ κτλ
Αλλά δυστυχώς απ'οτι έμαθα εκ των υστερων, υστερεί έναντι AKASA, ANTEC, ΕΝΕΡΜΑΧ, OCZ και άλλα
-
13-02-05, 17:54 #8
δεν πιστεύω οτι υστερεί. Το δικό μου το πήρα περίπου πριν απο ένα χρόνο ,νομίζω οτι ήταν Μάρτιος-Απρίλιος και ήμουνα ο πρώτος που πρότεινα το tagan σαν best bang for buck σε σχετικό thread (τι τροφοδοτικό να πάρω?). Τα τροφοδοτικά της OCZ και της Tagan βγαίνουν απο το ίδιο εργοστάσιο και δεν πιστεύω οτι έχουν τρελές διαφορές. Γενικά είναι πολύ προσεγμένο, τα άτομα είχαν σκεφτεί να βάλουν 24pins βύσμα που θέλουν οι νέες μητρικές βασισμένες στο nforce4 και καλωδια για τροφοδοσια sata σκληρών δίσκων
-
13-02-05, 21:31 #9
Αρχικό μήνυμα από octap
Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
14-02-05, 03:11 #10
Αρχικό μήνυμα από octap
-
14-02-05, 03:13 #11
Αρχικό μήνυμα από octap
Παρόμοια Θέματα
-
TAGAN TG480-U01 & clicking sound
Από πΟΤΕ στο φόρουμ Hardware ΓενικάΜηνύματα: 12Τελευταίο Μήνυμα: 01-09-04, 23:30
Bookmarks