Καλησπέρα σας,
Χρησιμοποιώ SlackWare 9.1 με πανάρχαιο Kernel (2.4.22) και εξίσου πανάρχαιο KDE (3.1). Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω κάνει την εμφάνιση του όταν προσπαθώ να λάβω και να στείλω αρχεία απο το Xchat (πανάρχαια version εξίσου αλλά δεν θυμάμαι ποια..) και το aMSN (δεν χρησιμοποιώ την τελευταία version του, εχω την 0.72 αν θυμάμαι καλά [δεν είμαι σπίτι για να το επαληθεύσω]).
Όταν είμαι σε Win XP, δεν έχω πρόβλημα στο να λάβω και να στείλω αρχεία απο το MSN χωρίς καμία παραμετροποίηση. Για το mIRC μου παρόλα αυτά, χρειάστηκε να δηλώσω κάποιες πόρτες στα ΝΤΙ-ΣΙ-ΣΙ Options και αυτές τις πόρτες τις άνοιξα προς την ip address του pc μου στο Zyxel 650R που χρησιμοποιώ και έπαιξε κανονικά.
Ενώ λοιπόν έχω κάνει τις ίδιες ρυθμίσεις για το Xchat δεν βλέπω κανένα αποτέλεσμα (άνοιξα δηλαδή τις ίδιες πόρτες κτλ..). Απο BitchX μπορώ να λάβω και να στείλω κανονικά χωρίς να έχω ρυθμίσει κάτι. Ακόμα κοίταξα ποια ports χρησιμοποιεί το aMSN και τα άνοιξα κι αυτά προς την ip address του pc μου αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Είχε κάποιος άλλος παρόμοιο πρόβλημα; Καμιά ιδέα; Χρειάζεται μήπως τίποτα iptables; Όσον αφορά το aMSN μου το έχει κάνει και με όλες τις προηγούμενες εκδόσεις και μου φαίνεται δύσκολο (αλλά όχι απίθανο) να λυθεί με την τελευταία έκδοση..
Αν έχει κανείς κάτι να προτείνει, θα ήμουν ευγνώμων.
Εμφάνιση 1-5 από 5
Θέμα: SlackWare και NAT
-
27-02-05, 00:14 SlackWare και NAT #1
-
27-02-05, 02:13 #2
για slackware δεν ξέρω, αλλά στο suse είχε επιλογή αν θέλεις να κάνεις enable το firewall, μήπως το έχεις κάνει enable;
δεν χρειάζεται μιας και αναλαμβάνει το router αυτή την δουλεια (του firewall)
-
27-02-05, 03:21 #3
Όχι δεν παίζει τέτοια περίπτωση..
Σπάω το κεφάλι μου γιατί απο BitchX μπορώ να λάβω και να στείλω αρχεία κανονικά αλλά απο Xchat και aMSN δεν μπορώ να εχω κανένα file transfer.. είπα μήπως έχει τύχει σε κανέναν κάτι παρόμοιο μπας και βρω καμιά άκρη γιατι η αληθεια ειναι πως δεν μπορώ να σκεφτώ τι άλλο θα μπορούσα να κάνω/ψάξω..
-
27-02-05, 19:58 #4
Αν τρεχεις ΝΑΤ στο Slackware απανω τοτε πρεπει να κανεις port-forwarding μεσω iptables.
iptables -A PREROUTING -t nat -i ppp0 -p tcp --dport 62380 -j DNAT --to 192.168.0.4:62380
Αυτο για παραδειγμα θα κανει forward ολο το traffic απο το ppp και port 62380 στο 192.168.0.4 και port 62380. Προσαρμοσε το αναλογα με τις αναγκες σου
-
28-02-05, 02:16 #5
Thanx, θα το δοκιμάσω
Παρόμοια Θέματα
-
Slackware και grub
Από conpap στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 24-03-08, 16:27 -
Azureus και USR 9107 help με NAT και DHT
Από stathis1980 στο φόρουμ BitTorrentΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 27-05-06, 15:45 -
NAT και 2 pc
Από pigouinos στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 38Τελευταίο Μήνυμα: 23-09-04, 11:52 -
NAT - Edit SUA/NAT Server Set - Επι πλέον θέσεις???
Από boss στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 10Τελευταίο Μήνυμα: 04-04-04, 05:16 -
NAT και Firewalls ?!?
Από iparout στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 11-02-04, 09:29
Bookmarks