Σελ. 172 από 308 ΠρώτηΠρώτη ... 152162167170171172173174177182192 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 2.566-2.580 από 4612
  1. #2566
    Εγγραφή
    20-11-2002
    Περιοχή
    Κουκάκι, Αθήνα
    Μηνύματα
    636
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    15054/1021 Kbps
    ISP
    Cyta Hellas
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ
    Router
    TG788vn v2
    SNR / Attn
    7,1(dB) / 16(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Λίγο μπερδεδομένους σας βλέπω εδώ. Ας τα αναλύσουμε ένα-ένα:
    1) Υπάρχει μια σύγχυση μεταξύ α) του last mile, β) του αστικού/μητροπολιτικού αλλά και εθνικού δικτύου και γ) του διεθνούς δικτύου. Το ότι ο όμιλος ΟΤΕ έχει και μια θυγατρική που πουλά διεθνή κυκλώματα δεν σημαίνει ότι θα κρίνουμε την επίδοση του last mile του με βάση αυτό. Το ότι ο όμιλος ΟΤΕ/Cosmote δραστηριοποιείται σε πολλά markets (χονδρική διεθνών, χονδρική ADSL/VDSL last mile, λιανική ADSL/VDSL, κινητή τηλεφωνία κ.λπ.) δεν σημαίνει ότι «έχει το καλύτερο connectivity» απαραίτητα.

    2) Σε ό,τι αφορά το διεθνές δίκτυο, η OTEGlobe συναγωνίζεται παρόχους όπως η Seabone (το αντίστοιχο δίκτυο της Telecom Italia) τόσο σε επίπεδο dark fiber (επίγεια και υποθαλάσσια, κάποια ως μέλος σε consortiums, όπως π.χ. τελευταία το AAE-1) όσο και σε IP connectivity και κόμβους. Η Inalan που αναφέρθηκε, φαίνεται να είναι πελάτης της Cogent η οποία είναι υπερπολλαπλάσιο δίκτυο της OTEGlobe σε όλες τις διαστάσεις (είναι σταθερά στο top-5 δικτύων παγκοσμιώς), αν και το μέγεθος και η ποιότητα του δικτύου της στην Ελλάδα μάλλον υστερεί των υπολοίπων. Edit: φαίνεται έχει πλέον και connectivity από την Telecom Italia (βλ. παρακάτω).

    Οι περισσότεροι πάροχοι έχουν connectivity από τον όμιλο Telecom Italia (TI Sparkle/Seabone/MedNautilus) που είναι επίσης μεγαλύτερη της OTEGlobe και διαθέτει και θυγατρική με κόμβους και fiber landing stations (Χανιά, Κορωπί) και datacenter στην Ελλάδα (Μεταμόρφωση). Άλλοι πάροχοι στην Ελλάδα (π.χ. Wind, HOL τουλάχιστον παλιότερα) διασυνδέονται με την PCCW Global, διεθνής κολοσσός (με έδρα το Hong Kong) που επίσης δραστηριοποιείται με κυκλώματα στην Ελλάδα. Τουλάχιστον ένας πάροχος, η Cyta, διασυνδέεται με διεθνή κυκλώματα της Telia Carrier, επίσης διεθνής κολοσσός (με έδρα την Σκανδιναβία) που έχει κόμβο στη Σόφια, όπου και φαίνεται να τη βρίσκει η Cyta. Η Vodafone έχει connectivity μέσω του διεθνούς δικτύου της Vodafone (παλιά είχε κύκλωμα από την γερμανική Vodafone/πρώην Arcor· νομίζω πλέον έχει από το global δίκτυο της Vodafone, της παλιάς Cable&Wireless, ενώ δεν είμαι σίγουρος αν έχουν κρατήσει και κάποια από τα διεθνή της HOL, φαντάζομαι πως ναι).

    Telia, Seabone/TI Sparkle και PCCW είναι όλες στο baker's dozen 2016 της Dyn. Η Vodafone/C&W δεν είναι στους πρώτους 13 αλλά μιλάμε σίγουρα για ένα δίκτυο μεγάλο και υπερπολλαπλάσιο της OTEGlobe.

    Όλα αυτά δεν είναι για να πω κάτι κακό για το δίκτυο της OTEGlobe· το δίκτυο της OTEGlobe προφανώς δεν είναι μικρό για τα ελληνικά δεδομένα, είναι μάλλον ποιοτικό και αξιόπιστο, και σίγουρα το μεγαλύτερο διεθνές που ανήκει σε ελληνικό όμιλο. Ας ελπίσουμε να επιζήσει (η Deutsche Telekom/DTAG έχει επίσης ένα αρκετά μεγάλο διεθνές δίκτυο και είναι απορίας άξιο πώς δεν έχει απορροφήσει την OTEGlobe).

    β) Το καλό bandwidth = καλό latency προφανώς δεν ισχύει (όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω) αλλά το καλό ή μεγάλο δίκτυο = καλό latency είναι επίσης ένας μύθος. Προφανώς εξαρτάται πάντα του προορισμού, ωστόσο εξαρτάται και από πολύπλοκες συμφωνιών και peering agreements μεταξύ μεγάλων παρόχων. Παράδειγμα: η ΟΤΕGlobe, η TI Sparkle, η PCCW και η Cogent έχουν όλες κόμβο και κυκλώματα στην Ελλάδα, ωστόσο για εμπορικούς λόγους δεν ανταλλάζουν κίνηση μεταξύ τους στην Ελλάδα (εξ' όσων γνωρίζω). Ως πελάτης της Cogent (και μόνο της Cogent) θα βγω εξωτερικό για να βρω π.χ. έναν server στην Cosmote ή έναν site φιλοξενούμενο στο datacenter της MedNautilus στη Μεταμόρφωση. Εδώ υπεισέρχεται το GR-IX (και άλλα αντίστοιχα exchanges του εξωτερικού) που βοηθούν να κρατηθεί μια κίνηση τοπική.

    γ) …και μιας που λέμε για GR-IX, το ότι η Forthnet έχει καλό δίκτυο, μόνο ας ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί. Χρεωκοπημένο δίκτυο που είχε αφήσει κυκλώματα Αθήνας-Θεσσαλονίκης saturated και να σηκώνουν latency για μήνες και που εξακολουθεί να έχει την υπεροψία να είναι ο μοναδικός πάροχος στην Ελλάδα που ενώ έχει ανοιχτό peering policy σε internet exchanges του εξωτερικού, αρνείται να κάνει settlement-free peerings με οποιονδήποτε πλην ΟΤΕ και ΕΔΕΤ στην Ελλάδα. Ακόμη και αν αυτή είναι η CloudFlare.

    δ) Μία ακόμη παρανόηση παραπάνω ήταν ότι μεγάλο δίκτυο = καλό δίκτυο, ή ότι ο αριθμός των IPs ή prefixes ενός δικτύου έχει σχέση με την ποιότητα των routes του. Προφανώς η Inalan δεν έχει πολλές IPs, αφού δεν έχει πολλούς πελάτες. Προφανώς δεν είναι συγκρίσιμος πάροχος με τον ΟΤΕ σε capacity εθνικής ή διεθνούς διασύνδεσης, Ωστόσο, τα metrics που (πιθανώς) μας ενδιαφέρουν είναι α) ο λόγος εθνικού και διεθνούς connectivity προς το bandwidth που έχει πουλήσει (oversubscription ratio) β) σχεδόν ισοδύναμα, αν το δίκτυο γίνεται saturate π.χ. σε ώρες αιχμής, γ) τα ίδια για το τοπικό/εθνικό backbone/backhauling και δ) η ποιότητα των routes (paths & latencies) που λαμβάνει. Η Inalan φαίνεται να έχει διεθνή διασύνδεση από την Cogent και την TI Sparkle και να κάνει peering ανοιχτά στο GR-IX. Διόλου κακό, αν και προφανώς η διασύνδεση μόνο με ένα διεθνή πάροχο δεν είναι θετικό στοιχείο για λόγους redundancy (και, λιγότερο, ποιότητα paths). Αν αγόραζε transit π.χ. και από την MedNautilus (κάτι που υποψιάζομαι θα χρειαστεί να κάνει σύντομα, αν πάει καλά) και εφόσον διαθέτει αρκετό capacity για τον αριθμό των πελατών που έχει, μάλλον δεν θα είχε δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τα προϊόντα του ΟΤΕ τουλάχιστον σε bandwidth & latency διεθνών.

    ε) Εγώ προσωπικά είμαι πελάτης της Cyta (δεν έχω κάποιο affiliation, επαγγελματικό ή μη ούτε με τη Cyta ούτε με κανέναν άλλο πάροχο). Η Cyta έχει peerings με τους περισσότερους παρόχους στο GR-IX και κάνει ανοιχτά peerings, έχει ιδιωτικό peering με τη Forthnet (γιατί Forthnet…), κάνει ανοιχτά peerings στα μεγάλα διεθνή exchanges της Ευρώπης (AMS-IX, DE-CIX, LINX) και με paths ινών προς αυτά που είναι σύντομα και έχουν χαμηλό latency, έχει την TI Sparkle και την Telia ως upstreams, δεν έχω παρατηρήσει ποτέ κάποιου είδους congestion ενώ εδώ και λιγότερο από μία εβδομάδα δίνει και IPv6 στο last mile.

    στ) Για την ιστορία, το latency από (very) well-connected υποδομή στο Amsterdam είναι (με αύξουσα σειρά latency για IPv4):
    • Cosmote 44.9ms σε IPv4/IPv6 (απευθείας peering με OTEGlobe στο AMS-IX),
    • Cyta 50.6ms σε IPv4/IPv6 (απευθείας peering με Cyta στο AMS-IX)
    • Inalan 53.1ms (Telia -> Cogent -> Inalan)
    • Vodafone 53.5ms (απευθείας peering με Vodafone group στο AMS-IX)
    • Forthnet 58.8ms σε IPv4 και 89.7ms σε IPv6 (απευθείας peering με Forthnet στο AMS-IX, το IPv6 μάλλον έχει κακό return path)
    • Wind 65ms (μέσω peering με PCCW στο AMS-IX)


    Από την ίδια υποδομή σε hub της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ (Ashburn):
    • Vodafone 127.8ms (απευθείας peering με Vodafone Global στο Ashburn)
    • OTE 140.3 (Zayo -> OTEGlobe στο Λονδίνο -> OTE) IPv4, 120.5ms IPv6 (Vodafone Global -> OTEGlobe -> ΟΤΕ)
    • Inalan 140.7ms (Telia -> Cogent στο Ashburn -> Inalan)
    • Wind 153ms (PCCW στο Ashburn -> Wind)
    • Forthnet 154ms IPv4 (Telia -> Seabone στο Ashburn -> Forthnet), 174.9ms IPv6 (HE -> Forthnet στο Amsterdam)
    • Cyta 166ms (Cyta -> Telia στο πήγαινε, PCCW -> Cyta στο έλα), 128ms IPv6 (Cyta -> HE στο πήγαινε, PCCW -> Cyta στο έλα)


    ενώ από hub της δυτικής ακτής των ΗΠΑ (Palo Alto):
    • ΟΤΕ 180.5ms IPv4 (Zayo -> OTEGlobe στο Λονδίνο -> ΟΤΕ), 181ms (Vodafone Global -> OTEGlobe -> ΟΤΕ)
    • Vodafone 182.5ms (απευθείας peering με Vodafone Global στο Palo Alto)
    • Wind 204.4ms (NTT -> Seabone στο Palo Alto -> Inalan)
    • Forthnet 206.5ms (NTT -> Seabone στο Palo Alto -> Forthnet), 239ms IPv6 (HE -> Forthnet στο Amsterdam)
    • Inalan 207.3ms (NTT -> Seabone στο Palo Alto -> Inalan)
    • Cyta 213.4ms IPv4 (Telia -> Cyta στη Σοφια), 181.6ms IPv6 (HE -> Cyta στη Φρανκφούρτη)
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος paravoid : 30-04-17 στις 23:17.

  2. #2567
    Εγγραφή
    16-10-2008
    Μηνύματα
    3.283
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    ISP
    -
    Απλά να υπενθυμίσω ότι μιλάμε για οπτική 100/100 με 27ευρώ (χωρίς καμία δέσμευση, δε σ'αρέσει φεύγεις) και τη συγκρίνουμε με τον πιο ακριβό χαλκό 50/5 (~40άρα / μήνα ελάχιστο ή 2 χρόνια δέσμευση αν είσαι νέος).
    Προφανώς αν η ερώτηση ήταν οπτική 100/100 ΟΤΕ με 27ευρώ χωρίς δέσμευση ή οπτική 100/100 από Inalan με 27ευρώ χωρίς δέσμευση, θα επέλεγα ΟΤΕ.

    Αυτή τη στιγμή πιο πιθανό είναι τα 5mbps upload του ΟΤΕ να φανούν λίγα (πχ. streaming και torrenting ενώ παίζεις online games) παρά το λίγο μεγαλύτερο latency σε κάποια destinations.
    Έχω ξεχάσει τι είναι το QoS γιατί αυτή η γραμμή απλά δε μπουκώνει με τίποτα.

    Δεδομένων των συνθηκών, ο μοναδικός λόγος που θα προτιμούσα OTE θα ήταν αν ήμουν πολύ fan μιας υπηρεσίας ή ενός παιχνιδιού ή αν πρόκειται για κάποια δουλειά που τα
    services/game server/vpn server θα είχαν αρκετά χειρότερη απόδοση (latency ή ταχύτητα) με Inalan απ'όσο έχει με ΟΤΕ και θα μου χαλούσε/καθυστερούσε σε μεγάλο βαθμό την απόλαυση/δουλειά.
    Σε κάθε άλλη περίπτωση με τα υπάρχοντα δεδομένα, Inalan και μόνο.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος johnson : 01-05-17 στις 02:29.

  3. #2568
    Εγγραφή
    18-08-2003
    Περιοχή
    3491
    Μηνύματα
    5.151
    Downloads
    19
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    16000/800
    ISP
    Conn-x OTE/Otenet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΡΗΣ
    Router
    C876
    SNR / Attn
    9(dB) / 8(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Θα παρακαλούσα να αποφύγουμε να γυρίσουμε και αυτό το θέμα σε "ο ISP X είναι καλύτερος από τον ISP Ψ" και να μείνουμε σε αναφορά πραγματικών δεδομένων και πραγματικών προβλημάτων. Συγκρίσεις πακέτων και κριτηρίων επιλογής μπορούν να γίνουν σε άλλα νήματα.

    στον paravoid για το ιδιαίτερα επιμορφωτικό post του

    Μιας και πιάσαμε την inalan, τουλάχιστον το δίκτυο στο οποίο είναι το lg.inalan.gr δε δείχνει να διαφημίζεται στο grix, με αποτέλεσμα τα νούμερα για το latency να μην είναι απαραίτητα αντιπροσωπευτικά για εγχώριους προορισμούς. Δε γνωρίζω αν στο ίδιο δίκτυο υπάρχουν και πραγματικοί συνδρομητές ή μόνο υποδομή της εταιρίας. Μόλις βρω λίγο χρόνο, θα την προσθέσω στον σχετικό πίνακα.
    In theory, practice is the same as theory.
    In practice, it isn't.

  4. #2569
    Εγγραφή
    28-10-2009
    Μηνύματα
    1.869
    Downloads
    27
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    219.995/21.999
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΣΜΥΡΝΗ
    Router
    Speedport Plus+RT AX 82U
    SNR / Attn
    14(dB) / 28,5(dB)
    και απο αυτα που ειπε ο paravoid βλεπουμε οτι αν και ολες σχεδον οι εταιρειες εχουν διασυνδεση στο εξωτερικο με "καλυτερες" εταιρειες απο την OTEGLOBE εν τελη αυτο δεν φαινεται στα ping, πιθανα (αν και δεν γνωριζω) να οφειλετε αυτο και στα χρηματα που δινουν για να "νοικιασουν" αυτην την "διασυνδεση"

  5. #2570
    Εγγραφή
    20-11-2002
    Περιοχή
    Κουκάκι, Αθήνα
    Μηνύματα
    636
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    15054/1021 Kbps
    ISP
    Cyta Hellas
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ
    Router
    TG788vn v2
    SNR / Attn
    7,1(dB) / 16(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από djpar Εμφάνιση μηνυμάτων
    και απο αυτα που ειπε ο paravoid βλεπουμε οτι αν και ολες σχεδον οι εταιρειες εχουν διασυνδεση στο εξωτερικο με "καλυτερες" εταιρειες απο την OTEGLOBE εν τελη αυτο δεν φαινεται στα ping, πιθανα (αν και δεν γνωριζω) να οφειλετε αυτο και στα χρηματα που δινουν για να "νοικιασουν" αυτην την "διασυνδεση"
    Το δείγμα, τόσο από τη δική μου πλευρά, όσο και από την πλευρά του οικοσυστήματος διεθνών κυκλωμάτων στην Ελλάδα (που είναι βασικά 2-3 εταιρίες) είναι πολύ μικρό για να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα για το αν ένας πάροχος DSL είναι καλύτερος από έναν άλλον με κριτήριο το latency.

    Νομίζω ότι το μόνο συμπέρασμα που μπορεί να βγει είναι το ότι π.χ. η παρουσία της Forthnet σε AMS-IX/DE-CIX/LINX δεν είναι ενδεικτική του μεγέθους ή ποιότητας του διεθνούς δικτύου της.

    Κατά τα άλλα ισχύει προφανώς γενικά το «ό,τι πληρώνεις παίρνεις» και στα διεθνή κυκλώματα.

  6. #2571
    Εγγραφή
    16-10-2008
    Μηνύματα
    3.283
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    ISP
    -
    Πάντως εδώ στο adslgr υπάρχουν εργαλεία που είναι published και εκτελούν pingtest προς πάρα πολλούς προορισμούς για να παρθεί μια γενική εικόνα απόδοσης της σύνδεσης...
    Από τους isp στην Ελλάδα μόνο τη Forthnet δε βλέπω μέσω gr-ix.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος johnson : 01-05-17 στις 17:15.

  7. #2572
    Εγγραφή
    15-09-2009
    Ηλικία
    43
    Μηνύματα
    772
    Downloads
    15
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Vodafone
    Router
    H300s
    SNR / Attn
    9(dB) / 34(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Ο paravoid !

    Πρέπει το ποστ σου να γίνει ISPLeaks: https://goo.gl/zam95r !
    Μπορείς να συμμετέχεις και εσύ πολύ εύκολα στην ερευνά/αντιμετώπιση διάφορων ασθενιών, δωρίζοντας υπολογιστικούς πόρους του υπολογιστή σου:


    (κλικ στην εικόνα)


  8. #2573
    Εγγραφή
    27-08-2006
    Περιοχή
    Κηφισιά
    Ηλικία
    37
    Μηνύματα
    321
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Router
    Speedport Plus
    Path Level
    Interleaved
    Εκανα μεταβαση απο ΟΤΕ + VDSL σε Wind + VDSL. Εννοειται ιδιος συγχρονισμος, ιδιο router (W9980) αλλα απο οπου και να κατεβασω, Apple, FTP otenet, nvidia, εχω αρκετα τραγικη ταχυτητα. Δεν παει ποτε πανω απο 2.5ΜΒ/s και κανει και σκαμπανευασματα κατα την διαρκεια του download. π.χ. τωρα κατεβαζω ενα ipsw απο Apple και η ταχυτητα παιζει απο 1.5 μεχρι 2.5ΜΒ/s.

    Στο speedtest.net (με ΟΤΕ server) παιζει σε φυσιολογικα επιπεδα η γραμμη (46Mbit down 4.9 up)

    Επισης, απο private tracker κατεβαζει καλα, 4.8 με 5.2ΜΒ/s.

    Ειναι και 2 η ωρα το πρωι, που δεν εχει πολυ traffic. Τοσο χαλια ειναι με το εξωτερικο η Wind? Με ολα τα ξενα site τοσο χαλια ταχυτητες κατεβασματος;
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Shadowjump : 06-05-17 στις 02:09.

  9. #2574
    Εγγραφή
    16-10-2008
    Μηνύματα
    3.283
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    ISP
    -
    Αν χρησιμοποιήσεις download manager και βάλεις πολλά connections θα πιάσεις τη ταχύτητα που είχες και πριν στο σύνολο (για αυτό και οι νορμάλ ταχύτητες στο torrenting).
    Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν είναι κακός ο πάροχος. Θα έπρεπε να έχει αντίστοιχη 'άνεση' ακόμα και με 1 connection.

  10. #2575
    Εγγραφή
    05-11-2004
    Ηλικία
    33
    Μηνύματα
    3.762
    Downloads
    44
    Uploads
    0
    Άρθρα
    30
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    200/200 Mbps
    ISP
    Inalan
    Router
    EdgeRouter™ X
    Μιλώντας για την OTEGlobe, γνωρίζει κανείς γιατί το content της Google, τo κάνει resolve άλλες φορές στον cache που έχει η OTEGlobe και άλλες φορές (τις περισσότερες) σε LHR ή FRA.

    Την συμφέρει αυτή η δρομολόγηση;

    IPv6 νομίζω δεν κάνει ποτέ resolve στον local cache ας πούμε

    Μόνο YouTube stream host είναι πάντα resolved locally
    OK boomer

  11. #2576
    Εγγραφή
    18-08-2003
    Περιοχή
    3491
    Μηνύματα
    5.151
    Downloads
    19
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    16000/800
    ISP
    Conn-x OTE/Otenet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΡΗΣ
    Router
    C876
    SNR / Attn
    9(dB) / 8(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από globalnoise Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μιλώντας για την OTEGlobe, γνωρίζει κανείς γιατί το content της Google, τo κάνει resolve άλλες φορές στον cache που έχει η OTEGlobe και άλλες φορές (τις περισσότερες) σε LHR ή FRA.

    Την συμφέρει αυτή η δρομολόγηση;

    IPv6 νομίζω δεν κάνει ποτέ resolve στον local cache ας πούμε

    Μόνο YouTube stream host είναι πάντα resolved locally
    Τον τελικό έλεγχο σε αυτό δεν τον έχει η oteglobe αλλά η google. Η oteglobe μπορεί να σημάνει ότι τα τάδε δίκτυα είναι πελάτες της, αλλά τον τελικό λόγο τον έχει πάντα η google. Από περιέργεια, τι content συγκεκριμένα βλέπεις να μη σερβίρεται από google cache ?
    In theory, practice is the same as theory.
    In practice, it isn't.

  12. #2577
    Εγγραφή
    28-03-2006
    Περιοχή
    KV G434
    Ηλικία
    49
    Μηνύματα
    42.601
    Downloads
    23
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    310/31
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΕΡΜΟΥ
    Router
    RB4011iGS+5 ONT: G-010G-R
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από globalnoise Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μιλώντας για την OTEGlobe, γνωρίζει κανείς γιατί το content της Google, τo κάνει resolve άλλες φορές στον cache που έχει η OTEGlobe και άλλες φορές (τις περισσότερες) σε LHR ή FRA.

    Την συμφέρει αυτή η δρομολόγηση;

    IPv6 νομίζω δεν κάνει ποτέ resolve στον local cache ας πούμε

    Μόνο YouTube stream host είναι πάντα resolved locally
    Το μόνο που μου έρχεται από τοπικό "cache" είναι το yt σε ν4.
    Το google.gr σε ν4 και ν6 όπως και το yt σε ν6 έρχονται απ έξω.
    | "Anyone can build a fast CPU.
    | The trick is to build a fast system."
    |____________Seymour Cray...

  13. #2578
    Εγγραφή
    05-11-2004
    Ηλικία
    33
    Μηνύματα
    3.762
    Downloads
    44
    Uploads
    0
    Άρθρα
    30
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    200/200 Mbps
    ISP
    Inalan
    Router
    EdgeRouter™ X
    Όπως είπε ο deniSun. YouTube stream host έχω πάντα από τοπικό cache. Είτε v4 είτε ω6

    Όλο το υπόλοιπο content παίζει. Ενδεικτικά, αυτή τη στιγμή:

    Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  Screen Shot 2017-05-06 at 17.35.58.png 
Εμφανίσεις:  30 
Μέγεθος:  175,8 KB 
ID: 183009

    Και ταυτόχρονα:

    Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  Screen Shot 2017-05-06 at 17.36.23.png 
Εμφανίσεις:  24 
Μέγεθος:  78,1 KB 
ID: 183010

    Makes sense αυτό που λες για το οτι τον λόγο τον έχει η Google, γιατί και με 8.8.8.8 τα ίδια resolve γίνονται

    Λέτε να είναι άξιο για report στην Google?
    OK boomer

  14. #2579
    Εγγραφή
    18-08-2003
    Περιοχή
    3491
    Μηνύματα
    5.151
    Downloads
    19
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    16000/800
    ISP
    Conn-x OTE/Otenet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΡΗΣ
    Router
    C876
    SNR / Attn
    9(dB) / 8(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Θα εξετάσω μερικές σελίδες της Google μόλις βρω χρόνο για να δω από που τραβάει τι περιεχόμενο, αλλά γενικά να έχετε στο νου σας ότι είναι ανούσιο να κάνει cache δυναμικό περιεχόμενο. Το ggc χρησιμοποιείται για στατικό περιεχόμενο, που αποτελεί και την πλειοψηφία του όγκου.
    In theory, practice is the same as theory.
    In practice, it isn't.

  15. #2580
    Εγγραφή
    05-11-2004
    Ηλικία
    33
    Μηνύματα
    3.762
    Downloads
    44
    Uploads
    0
    Άρθρα
    30
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    200/200 Mbps
    ISP
    Inalan
    Router
    EdgeRouter™ X
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από SfH Εμφάνιση μηνυμάτων
    Θα εξετάσω μερικές σελίδες της Google μόλις βρω χρόνο για να δω από που τραβάει τι περιεχόμενο, αλλά γενικά να έχετε στο νου σας ότι είναι ανούσιο να κάνει cache δυναμικό περιεχόμενο. Το ggc χρησιμοποιείται για στατικό περιεχόμενο, που αποτελεί και την πλειοψηφία του όγκου.
    Ναι δεν λέω, απλά από Forthnet που χρησιμοποιείται στον χώρο εργασίας μου, το 90% των domain είναι από cache
    OK boomer

Σελ. 172 από 308 ΠρώτηΠρώτη ... 152162167170171172173174177182192 ... ΤελευταίαΤελευταία

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία
  • Το HTML είναι εκτός λειτουργίας