Καλημέρα!ειμαι σε μια εργασία ενα 6μηνο κ λόγω του οτι βρήκα καλύτερη εργασία θα παραιτηθώ..
Εχω ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ..
Ποσο καιρο πριν ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να τους ενημερώσω οτι παιραιτούμαι?
Εμφάνιση 1-15 από 45
Θέμα: παραίτηση απο εργασία..
-
08-11-07, 08:28 παραίτηση απο εργασία.. #1
-
08-11-07, 08:29 Απάντηση: παραίτηση απο εργασία.. #2
Περίπου 2 εβδομάδες. Το γράφει μέσα στη σύμβασή σου.
-
08-11-07, 08:35 Απάντηση: παραίτηση απο εργασία.. #3
Μια φορά, πάντως, έχω δει να καλούν τρεις εργαζόμενους Παρασκευή απόγευμα, αφού έχουν πάει σπίτι τους για ΣΚ, και να τους λένε ότι απολύονται, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει εμείς από την πλευρά μας να ειδοποιούμε εβδομάδες πριν.
Μην με πείτε κακό, αλλά, χμμμ, maxcp στην περίπτωση απόλυσης θα σε ειδοποιούσαν δύο εβδομάδες πριν ? Αν ναι, τότε συμφωνώ να τους ειδοποιήσεις κι εσύ, αλλιώς διαφωνώ.
Παρακαλώ, μην μου πει κανείς, ότι δεν είναι επαγγελματική συμπεριφορά αυτή, γιατί τόσα χρόνια σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, έχω δει τι επαγγελματίες αρπακολλατζήδες είναι οι συντριπτικά περισσότεροι.
-
08-11-07, 08:42 Απάντηση: παραίτηση απο εργασία.. #4
vagskarm +10,ετσι ειναι..
fadasma δεν το θυμάμαι γιαυτο ρωτώ..Κ αν αυτες τις 2 εβδομαδες επειδη θα τα πάρουν,θα με χώνουν σε ασχετες με εμένα δουλειες?
ειναι σιγουρο οτι ειναι 2 εβδομάδες κ οχι 1 μήνα?
vagskarm η ελλαδα ειναι το θέατρο του παραλόγου..Εγω εργαζομαι ισως στην μεγαλυτερη βιομηχανία της ελλάδας κ δίνουν συμβάσεις χωρις τα προβλεπόμενα επιδόματα κ φυσικα οποτε χρειαστουν σε χώνουν ασχετες δουλειες με το αντικείμενο σου,δουλειες εργάτη,για να μην προσλάβουν κόσμο..Τελευταία επεξεργασία από το μέλος maxcp : 08-11-07 στις 08:45.
-
08-11-07, 08:46 Απάντηση: παραίτηση απο εργασία.. #5
Την κατάσταση που επικρατεί εκεί εσύ την ξέρεις. Τώρα αν τους πεις τελευταία μέρα ότι παραιτείσαι, και σου πουν ότι παραβιάζεις την σύμβασή σου, ε, ας σε απολύσουν
Ορισμένες επιχειρήσεις νομίζουν ότι μια και δουλεύουμε σ' αυτούς τους σούπερ-ντούπερ, πρέπει να τους πληρώνουμε, όχι να μας πληρώνουν.
edit: Σου εύχομαι να είναι καλύτερα εκεί που θα πας, απ' όλες τις απόψεις.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vagskarm : 08-11-07 στις 08:47.
-
08-11-07, 08:51 Απάντηση: παραίτηση απο εργασία.. #6
χαχα σωστος vagskarm,απολύστε με τότε
ευχαριστώ πολυ
-
08-11-07, 08:56 Απάντηση: παραίτηση απο εργασία.. #7
Την προηγούμενη ημέρα. Δεν μπορούν να σου πούν τίποτα. Αυτοί δεν θα σε ενημερώσουν ποτέ ότι σε απολύουν δύο βδομάδες νωρίτερα. Οπότε αν βρήκες κάτι καλύτερο πάρε και το τελευταίο μεροκάματο και πες αντίο.
-
08-11-07, 09:00 Απάντηση: παραίτηση απο εργασία.. #8
nmavro73 σε ευχαριστώ πολύ! απλα ρωτώ γιατι αν γραφει η συμβαση αορίστου χρονου οτι πρεπει να το πείς 2 εβδομάδες νωρίτερα τοτε ειναι ικανοι να με χώσουν σε άσκετες με μένα δουλειες(πχ εργατη) για αντίποινα..
-
08-11-07, 10:29 Απάντηση: παραίτηση απο εργασία.. #9
Μα δεν μπορούν να σε υποχρεώσουν. Απ' όσο γνωρίζω και θυμάμαι, δεν υπάρχει "νόμος" που να λέει ότι πρέπει να ενημερώσεις Χ διάστημα πριν φύγεις. Κάποιες εταιρίες έχουν κάτι σαν μάνιουαλ εσωτερικών διαδικασιών το οποίο υπογράφεις και εκεί λέει π.χ. πως αν είσαι 6 μήνες στην εταιρία πρέπει να ενημερώσεις για αποχώρηση 1 βδομάδα πριν, αν είσαι έναν χρόνο 2 εβδομάδες κ.ο.κ. αλλά ακόμη και αυτό δεν είναι δεσμευτικό για σένα.
Καλύτερα να το διευκρινίσεις με ένα τηλεφώνημα σε κάποια Επιθεώρηση Εργασίας πάντως
-
08-11-07, 10:43 Απάντηση: παραίτηση απο εργασία.. #10
απο ότι έψαξα στο νετ για συμβάσεις αοριστου χρονου λέει 2 εβδομάδες ..
να δω τι χώσιμο θα φάω αυτες τις 2 εβδομάδες με τους μεγαλοτσιφλικάδες που μπλέξαμε στην ελλαδα
-
08-11-07, 10:47 Απάντηση: παραίτηση απο εργασία.. #11
Επιμένω να επικοινωνήσεις με την Επιθεώρηση Εργασίας.
-
08-11-07, 10:48 Απάντηση: παραίτηση απο εργασία.. #12
θα το κάνω aria,ευχαριστώ πολυ!
-
08-11-07, 10:56 Απάντηση: παραίτηση απο εργασία.. #13
- Περιοχή
- @ SNR Land
- Downloads
- 19
- Uploads
- 1
- Άρθρα
- 1
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 102400/10240
- ISP
- Wind
- Path Level
- Fastpath
Νομικά δεν χρειάζεται καμία προειδοποίηση.
Λόγω όμως ότι ο εργασιακός τομέας στην Ελλάδα είναι πολύ μικρός θα πρέπει να δώσεις ένα notice τουλάχιστον 3 εβδομάδες πριν.
Και φυσικά αυτο θα φανεί καλά και στην νέα σου εταιρεία. Δεν θα σχηματίσουν και την καλύτερη εντύπωση για σένα αν τους πεις " τα παρατάω την Παρασκευή και Δευτέρα ξεκινάω μαζί σας " γιατί θα σκεφτούν ότι κάτι αντίσχτοιχο θα κάνεις και σε αυτούς σε περίπτωση δυσαρέσκειας στη νέα σου δουλειά ή σε περίπτωση που βρεις πάλι κάτι καλύτερο.
Όλοι μας κοιτάμε πάντα για το καλύτερο, αλλά καλό ειναι να είμαστε πάνω απ όλα σωστοί και να φεύγουμε με το κεφάλι ψηλαSocii stamus Cadimus dividui
-
08-11-07, 10:57 Απάντηση: παραίτηση απο εργασία.. #14
η συμβαση με την εταιρεια που υπεγραψες, τι λεει;
στη δικη μου συμβαση με την εταιρεια, λεει για ενα μηνα πριν. Αυτο ομως δεν τηρειται και εχω δει ατομα να δηλωνουν παραιτηση μια ή δυο εβδομαδες πριν. Αν θελησει η εταιρεια τοτε μπορει να κινηθει νομικα αλλα αυτο δε γινεται συνηθως γιατι ειναι τσαμπα κοπος, χρονος, χρημα και δεν ξερω αμα θα κερδισουν.ΓΑΠ "το ΔΝΤ καταδικάζει μια χώρα στην …υπανάπτυξη"
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ "Δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε στο ΔΝΤ"
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (29/8/2008) «Με την περαίωση υπάρχει ένα νέο χαράτσι...»
-
08-11-07, 10:58 Απάντηση: παραίτηση απο εργασία.. #15
Συγγνωμη αλλα απο τη στιγμη που εχεις βρει αλλη δουλεια, τι σε απασχολει αν θα σε χωσουν;;;
Σε χωνουν αυτοι;
Τους γραφεις στα......παλια σου τα παπουτσια. Πινεις το καφεδακι σου και κανεις αυτα που ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
Δηλαδη αν δεν κανεις την δουλεια που σε χωσανε τι θα γινει; Θα σε απολυσουν; Αφου ετσι κι αλλιως θα φυγεις.Δικηγοροι, ζωγραφοι, δημοσιογραφοι, πολιτικοι. Οι μονοι ανθρωποι στον κοσμο που μπορουν να κανουν το μαυρο.....ασπρο
"Look in the doubt we've wallowed
Look at the leaders we've followed
Look at the lies we've swallowed
And I don't want to hear no more"
Παρόμοια Θέματα
-
Εργασία στο εξωτερικό: Γνώμες/απόψεις, τι ισχύει από ασφαλιστικά/φορολογικά/συνταξιοδοτικά
Από lewton στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 8231Τελευταίο Μήνυμα: 13-06-25, 19:06 -
Παραίτηση Μαγγίνα
Από lewton στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 65Τελευταίο Μήνυμα: 22-12-07, 20:54 -
Την παραίτηση Μαρτιγόπουλου ανακοίνωσε ο ΟΤΕ
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 24Τελευταίο Μήνυμα: 26-09-07, 12:03
Bookmarks