Εμφάνιση 1-5 από 5
    Downloads
    18
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    Αναλογα τα κεφια του ΟΤΕ
    ISP
    Conn-x OTE/Otenet
    Router
    Speedtouch 585v6
    Θα προσπαθησω να γινω οσο πιο κατανοητος γινεται γιατι και εγω ο ιδιος ειμαι λιγο μπερδεμενος.

Ξεκιναμε με την υποθεση οτι εχουμε το εξης σετ ηχειων -> LOGITECH Z-5500 5.1 THX DIGITAL SPEAKERS, συνδεσμος ->εδω

Τωρα προχωρω στις ερωτησεις:
    Εχουμε μια μητρικη με on-board καρτα ηχου και οχι καποια προσθετη, με εξοδο SPDIF στην οποια και εχουμε συνδεσει τα ηχεια μας.

Τωρα, ανοιγουμε ενα βιντεακι που εχει πολυκαναλο ηχο 5.1 AC3, ο ηχος θα υποστει καποιου ειδους επεξεργασια απο την on-board καρτα ηχου πριν παει στα ηχεια μεσο SPDIF ή θα παει αναλλοιωτος ; Αν ειναι DTS ; Αν εχει ηχο σε μορφη MP3 ; Αν εχει 5.1 ηχο οχι ομως AC3 αλλα π.χ. AAC ; Τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις ; Φυσικα και παντα μιλαμε για ηχο μονο μεσω SPDIF.

Αλλη ερωτηση τωρα, αυτη την στιγμη εχω μια καρτα Audigy 2 η οποια μεσω ενος software που λεγεται CMSS2, δημιουργει ψευτο-surround ηχο σε ολα μου τα ηχεια (απλα 7.1 της Creative) οταν παιζεται οποιοσδηποτε ηχος ο οποιος δεν ειναι εν γενη surround, αλλα μεσω ματσακωνιας γινεται surround και μπορω να πω οτι μου αρεσει πολυ το αποτελεσμα (περι ορεξεως κολοκυθοπιτα...). Τωρα αν βαλω τα Logitech ηχεια που ανεφερα στην αρχη, θα δημιουργειται καποιο τετοιο αναλογο αποτελεσμα λογω του ενσωματωμενου αποκωδικοποιητη που εχουν ή τουλαχιστον με καποιον αλλον τροπο; Ή απλα θα παιζουν τον ιδιο ηχο σε ολα τα ηχεια ;

Φοβουμαι οτι στην τελευταια μου ερωτηση ισως να μην εγινα απολυτως σαφης. Αν οντως ετσι, πειτε μου και θα προσπαθησω να αναδιατυπωσω με αλλον τροπο την ερωτηση μου. Σε καθε περιπτωση, η απο κατοχους παραθεση εμπειριας απο την χρηση των ηχειων Logitech Z-5500, ειναι κατι παραπανω απο ευπροσδεκτη!

Σας ευχαριστω.
    Μη μου το ιντερνετ ταραττε !

Downloads
    18
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    Αναλογα τα κεφια του ΟΤΕ
    ISP
    Conn-x OTE/Otenet
    Router
    Speedtouch 585v6
    Καποιος ; Κανεις ; Κατι ; Εστω μια ιδεα ;

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    3G/1.5G
    ISP
    Cosmote
    Router
    XGS-ONU-25-20NI pfSense
    Εχουμε μια μητρικη με on-board καρτα ηχου και οχι καποια προσθετη, με εξοδο SPDIF στην οποια και εχουμε συνδεσει τα ηχεια μας.

Τωρα, ανοιγουμε ενα βιντεακι που εχει πολυκαναλο ηχο 5.1 AC3, ο ηχος θα υποστει καποιου ειδους επεξεργασια απο την on-board καρτα ηχου πριν παει στα ηχεια μεσο SPDIF ή θα παει αναλλοιωτος ; Αν ειναι DTS ; Αν εχει ηχο σε μορφη MP3 ; Αν εχει 5.1 ηχο οχι ομως AC3 αλλα π.χ. AAC ; Τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις ; Φυσικα και παντα μιλαμε για ηχο μονο μεσω SPDIF.
    Σε κάθε περίπτωση εφόσον κάνεις ψηφιακή σύνδεση με τα "ηχεία" παρακάμπτεις τόσο το DAC όσο και οποιονδήποτε decoder (DTS / AC3) έχει η κάρτα σου. Στέλνεις το σήμα bit προς bit και ο προενισχυτής που έχουν τα ηχεία αναλαμβάνει τόσο το decoding όσο και την μετατροπή του σήματος σε αναλογικό. Με αυτό γλυτώνεις τις όποιες απώλειες θα είχες αν χρησιμοποιούσες αναλογική σύνδεση αλλά παράλληλα και ένα κάρο καλώδια στην περίπτωση του πολυκάναλου ήχου.

Αλλη ερωτηση τωρα, αυτη την στιγμη εχω μια καρτα Audigy 2 η οποια μεσω ενος software που λεγεται CMSS2, δημιουργει ψευτο-surround ηχο σε ολα μου τα ηχεια (απλα 7.1 της Creative) οταν παιζεται οποιοσδηποτε ηχος ο οποιος δεν ειναι εν γενη surround, αλλα μεσω ματσακωνιας γινεται surround και μπορω να πω οτι μου αρεσει πολυ το αποτελεσμα (περι ορεξεως κολοκυθοπιτα...). Τωρα αν βαλω τα Logitech ηχεια που ανεφερα στην αρχη, θα δημιουργειται καποιο τετοιο αναλογο αποτελεσμα λογω του ενσωματωμενου αποκωδικοποιητη που εχουν ή τουλαχιστον με καποιον αλλον τροπο; Ή απλα θα παιζουν τον ιδιο ηχο σε ολα τα ηχεια ;
    Το θεωρώ απίθανο να παίζουν τον ίδιο ήχο , εάν δεν έχει ο προενισχυτής των ηχείων κάποια προγράμματα dsp από μόνος του μπορείς να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς αυτά της audigy.

I don't care if we have only one percent of the users, as long as they're the best one percent.
    It's a clear choice for quality over quantity, and originality over following the herd. I like that.

Περιοχή
    not in your heart
    Downloads
    24
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL HOL Full
    Ταχύτητα
    6144/1024
    ISP
    HOL
    Router
    Netfaster IAD
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ksipsi Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η SPDIF στελνει καθαρα ψηφιακο ηχο (σημα δηλαδη) που δεν εχει επεξεργαστει απο την καρτα ηχου.
    Μονο μειονεκτημα οτι δεν εχεις ΕΑΧ στα παιχνιδια.
    Την SPDIF δεν την συνδεεις με τα "ηχεια" αλλά με εναν DAC. Αν ο DAC ειναι της πλακας τοτε ο ηχος θα ειναι της πλακας.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ksipsi Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ασχετα με το φορμά πουβρισκεται ο ηχος η συνδεση ειναι ψηφιακη και δεν περναει απο επεξεργασια (μετατροπη σε αναλογικο σημα). Ειτε mp3 ειτε AC3 το ιδιο και το αυτο οσο αφορα το τι στελνει η εξοδος σαν σημα (ψηφιακο). Μην μπερδευεσε με το οτι το mp3 εχει χειροτερη ποιοτητα απο αλλα φορμά, το SPDIF δεν ξεχωριζει, παντα στελνει χωρις επεξεργασια ψηφιακο σημα και το αποτελεσμα εξαρταται απο την ηχογραφηση/συμπιεση/αποκωδικοποιηση του ψηφιακου σηματος (ποιοτητα DAC).

Εδω και χρονια χρησιμοποιω μια SB Live! (την πρωτη που βγηκε) και βαζω μονο drivers, τιποτα αλλο. Ουτε utility ουτε βλακειες. Ειναι full duplex και μαλιστα απο αναλογικη εισοδο (εδω γινεται χρηση ADC) στελνει στην SPDIF χωρις προβληματα ή διαφορα κουλα.
    Συνδεμενη με εναν Yamaha Home theather ραδιοενισχυτη.

Πλεονεκτηματα ειναι οτι οσα μετρα καλωδιο και να εχεις δεν εχεις θορυβο ή εξασθενηση σηματος. Καθαρος κρυσταλλινος ηχος ακομα και αν το καλωδιο περναει απο ηχεια, τηλεορασεις, τροφοδοτικα, και οτι αλλο.
    Ουτε τα balanced RCA δεν μπορουν να στειλουν τοσο καθαρο ηχο μεσω καλωδιου.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Patentman : 17-11-07 στις 14:40.

Downloads
    18
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    Αναλογα τα κεφια του ΟΤΕ
    ISP
    Conn-x OTE/Otenet
    Router
    Speedtouch 585v6
    Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!

Παρόμοια Θέματα

1. Καλωδια ηχου και εικονας / χαλασμενα ηχεια
    Από Gordito στο φόρουμ Audio, Video και Φωτογραφία
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-01-09, 22:13
  2. PCMCIA κάρτα ήχου + 5.1 ηχεία για φορητό
    Από tsigarid στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνες
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-08-08, 01:07
  3. Ηχεια και καρτα ηχου
    Από dimpa16 στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνες
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-02-08, 15:47
  4. Μητρική με οn-board κάρτες ήχου και γραφικών