Θα προσπαθησω να γινω οσο πιο κατανοητος γινεται γιατι και εγω ο ιδιος ειμαι λιγο μπερδεμενος.
Ξεκιναμε με την υποθεση οτι εχουμε το εξης σετ ηχειων -> LOGITECH Z-5500 5.1 THX DIGITAL SPEAKERS, συνδεσμος ->εδω
Τωρα προχωρω στις ερωτησεις:
Εχουμε μια μητρικη με on-board καρτα ηχου και οχι καποια προσθετη, με εξοδο SPDIF στην οποια και εχουμε συνδεσει τα ηχεια μας.
Τωρα, ανοιγουμε ενα βιντεακι που εχει πολυκαναλο ηχο 5.1 AC3, ο ηχος θα υποστει καποιου ειδους επεξεργασια απο την on-board καρτα ηχου πριν παει στα ηχεια μεσο SPDIF ή θα παει αναλλοιωτος ; Αν ειναι DTS ; Αν εχει ηχο σε μορφη MP3 ; Αν εχει 5.1 ηχο οχι ομως AC3 αλλα π.χ. AAC ; Τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις ; Φυσικα και παντα μιλαμε για ηχο μονο μεσω SPDIF.
Αλλη ερωτηση τωρα, αυτη την στιγμη εχω μια καρτα Audigy 2 η οποια μεσω ενος software που λεγεται CMSS2, δημιουργει ψευτο-surround ηχο σε ολα μου τα ηχεια (απλα 7.1 της Creative) οταν παιζεται οποιοσδηποτε ηχος ο οποιος δεν ειναι εν γενη surround, αλλα μεσω ματσακωνιας γινεται surround και μπορω να πω οτι μου αρεσει πολυ το αποτελεσμα (περι ορεξεως κολοκυθοπιτα...). Τωρα αν βαλω τα Logitech ηχεια που ανεφερα στην αρχη, θα δημιουργειται καποιο τετοιο αναλογο αποτελεσμα λογω του ενσωματωμενου αποκωδικοποιητη που εχουν ή τουλαχιστον με καποιον αλλον τροπο; Ή απλα θα παιζουν τον ιδιο ηχο σε ολα τα ηχεια ;
Φοβουμαι οτι στην τελευταια μου ερωτηση ισως να μην εγινα απολυτως σαφης. Αν οντως ετσι, πειτε μου και θα προσπαθησω να αναδιατυπωσω με αλλον τροπο την ερωτηση μου. Σε καθε περιπτωση, η απο κατοχους παραθεση εμπειριας απο την χρηση των ηχειων Logitech Z-5500, ειναι κατι παραπανω απο ευπροσδεκτη!
Σας ευχαριστω.
Εμφάνιση 1-5 από 5
-
09-11-07, 23:15 Ερωτηση σχετικα με ηχεια και καρτες ηχου για PC #1Μη μου το ιντερνετ ταραττε !
-
16-11-07, 20:50 Απάντηση: Ερωτηση σχετικα με ηχεια και καρτες ηχου για PC #2
Καποιος ; Κανεις ; Κατι ; Εστω μια ιδεα ;
Μη μου το ιντερνετ ταραττε !
-
16-11-07, 23:07 Απάντηση: Ερωτηση σχετικα με ηχεια και καρτες ηχου για PC #3Εχουμε μια μητρικη με on-board καρτα ηχου και οχι καποια προσθετη, με εξοδο SPDIF στην οποια και εχουμε συνδεσει τα ηχεια μας.
Τωρα, ανοιγουμε ενα βιντεακι που εχει πολυκαναλο ηχο 5.1 AC3, ο ηχος θα υποστει καποιου ειδους επεξεργασια απο την on-board καρτα ηχου πριν παει στα ηχεια μεσο SPDIF ή θα παει αναλλοιωτος ; Αν ειναι DTS ; Αν εχει ηχο σε μορφη MP3 ; Αν εχει 5.1 ηχο οχι ομως AC3 αλλα π.χ. AAC ; Τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις ; Φυσικα και παντα μιλαμε για ηχο μονο μεσω SPDIF.
Αλλη ερωτηση τωρα, αυτη την στιγμη εχω μια καρτα Audigy 2 η οποια μεσω ενος software που λεγεται CMSS2, δημιουργει ψευτο-surround ηχο σε ολα μου τα ηχεια (απλα 7.1 της Creative) οταν παιζεται οποιοσδηποτε ηχος ο οποιος δεν ειναι εν γενη surround, αλλα μεσω ματσακωνιας γινεται surround και μπορω να πω οτι μου αρεσει πολυ το αποτελεσμα (περι ορεξεως κολοκυθοπιτα...). Τωρα αν βαλω τα Logitech ηχεια που ανεφερα στην αρχη, θα δημιουργειται καποιο τετοιο αναλογο αποτελεσμα λογω του ενσωματωμενου αποκωδικοποιητη που εχουν ή τουλαχιστον με καποιον αλλον τροπο; Ή απλα θα παιζουν τον ιδιο ηχο σε ολα τα ηχεια ;
-
17-11-07, 14:40 Απάντηση: Ερωτηση σχετικα με ηχεια και καρτες ηχου για PC #4
Η SPDIF στελνει καθαρα ψηφιακο ηχο (σημα δηλαδη) που δεν εχει επεξεργαστει απο την καρτα ηχου.
Μονο μειονεκτημα οτι δεν εχεις ΕΑΧ στα παιχνιδια.
Την SPDIF δεν την συνδεεις με τα "ηχεια" αλλά με εναν DAC. Αν ο DAC ειναι της πλακας τοτε ο ηχος θα ειναι της πλακας.
Ασχετα με το φορμά πουβρισκεται ο ηχος η συνδεση ειναι ψηφιακη και δεν περναει απο επεξεργασια (μετατροπη σε αναλογικο σημα). Ειτε mp3 ειτε AC3 το ιδιο και το αυτο οσο αφορα το τι στελνει η εξοδος σαν σημα (ψηφιακο). Μην μπερδευεσε με το οτι το mp3 εχει χειροτερη ποιοτητα απο αλλα φορμά, το SPDIF δεν ξεχωριζει, παντα στελνει χωρις επεξεργασια ψηφιακο σημα και το αποτελεσμα εξαρταται απο την ηχογραφηση/συμπιεση/αποκωδικοποιηση του ψηφιακου σηματος (ποιοτητα DAC).
Εδω και χρονια χρησιμοποιω μια SB Live! (την πρωτη που βγηκε) και βαζω μονο drivers, τιποτα αλλο. Ουτε utility ουτε βλακειες. Ειναι full duplex και μαλιστα απο αναλογικη εισοδο (εδω γινεται χρηση ADC) στελνει στην SPDIF χωρις προβληματα ή διαφορα κουλα.
Συνδεμενη με εναν Yamaha Home theather ραδιοενισχυτη.
Πλεονεκτηματα ειναι οτι οσα μετρα καλωδιο και να εχεις δεν εχεις θορυβο ή εξασθενηση σηματος. Καθαρος κρυσταλλινος ηχος ακομα και αν το καλωδιο περναει απο ηχεια, τηλεορασεις, τροφοδοτικα, και οτι αλλο.
Ουτε τα balanced RCA δεν μπορουν να στειλουν τοσο καθαρο ηχο μεσω καλωδιου.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Patentman : 17-11-07 στις 14:40.
-
17-11-07, 16:23 Απάντηση: Ερωτηση σχετικα με ηχεια και καρτες ηχου για PC #5
Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!
Μη μου το ιντερνετ ταραττε !
Παρόμοια Θέματα
-
Καλωδια ηχου και εικονας / χαλασμενα ηχεια
Από Gordito στο φόρουμ Audio, Video και ΦωτογραφίαΜηνύματα: 23Τελευταίο Μήνυμα: 24-01-09, 22:13 -
PCMCIA κάρτα ήχου + 5.1 ηχεία για φορητό
Από tsigarid στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνεςΜηνύματα: 22Τελευταίο Μήνυμα: 07-08-08, 01:07 -
Ηχεια και καρτα ηχου
Από dimpa16 στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνεςΜηνύματα: 26Τελευταίο Μήνυμα: 10-02-08, 15:47 -
Μητρική με οn-board κάρτες ήχου και γραφικών
Από octap στο φόρουμ Motherboards, CPU και memoryΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 19-06-05, 03:56 -
Ήχος με ALSA και el-cheapo κάρτες ήχου
Από cosmos στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 20-05-05, 08:08
Bookmarks