Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 21

Θέμα: Laptop Vs Macbook

Περιοχή
    Λάρισα
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    20480/1024
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    Router
    Thomson Speedtouch 585v8
    Path Level
    Interleaved
    Θέλω να αγοράσω ενα φορητό υπολογιστή και έχω κάποιες δυσκολίες στην επιλογή.
    Εχω ενθουσιαστεί από το macbook αλλά θέλω να δω και τι ανταγωνισμός υπάρχει και σε intel based laptops της ίδιας σχεδόν τιμής, δηλαδή 1100 ευρω
    Η αυτονομια ειναι το σημαντκοτερο κριτηριο, ταχυτητα και να μπορουμε να δουμε καμια ταινιουλα στο τρενακι καλα θα ηταν.
    Περιμένω προτάσεις !!!!!!1

Downloads
    189
    Uploads
    0
    ISP
    N/A
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από dd68 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εχω ενθουσιαστεί από το macbook αλλά θέλω να δω και τι ανταγωνισμός υπάρχει και σε intel based laptops της ίδιας σχεδόν τιμής, δηλαδή 1100 ευρω
    Η αυτονομια ειναι το σημαντκοτερο κριτηριο, ταχυτητα και να μπορουμε να δουμε καμια ταινιουλα στο τρενακι καλα θα ηταν.
    Μια διορθωση:
    To macbook με dvd-rw κοστιζει γυρω στα 1300 ευρω με το φπα.

Τελος για την ταινια στο τρενακι,προσεξε οτι πολυ πιθανον με το macbook να μην μπορεις γιατι ζεσταινεται πολυ και δε θα μπορεις να το βαλεις στα ποδια σου(πολλοι κατοχοι και στο forum εδω εχουν τετοιο προβλημα).

Κατα τα αλλα ειναι ενα πολυ καλο μηχανημα,γρηγορο και με καλη αυτονομια.

Θελεις καποιο μικρο σαν και αυτο(13.3")? Ή δε σε ενοχλει και κατι μεγαλυτερο?

Θελεις κατι ελαφρυ? Γιατι αυτο ειναι με διαφορα το πιο βαρυ 13.3" που κυκλοφορει..

Δες αυτο(εχει και windows vista business,οχι πετσοκομμενα home):
    http://www.play247.gr/index.php?main...oducts_id=7701

Πλεονεκτηματα σε σχεση με το macbook:

Ιδιο βαρος,μεγαλυτερη οθονη 14.1" παρολο που εχουν ιδιο βαρος,
    γρηγοροτερο επεξεργαστη,
    πλατφορμα santa rosa,
    μνημη που αναβαθμιζεται ευκολα στα 2GB με 40 ευρω χωρις να χρειαστεις να πεταξεις την υπαρχουσα(γιατι εχει 1x1024 και οχι 2x512),
    λιγο γρηγοροτερη καρτα γραφικων,
    περισσοτερες usb ( 4 εναντι μονο 2 ),
    modem pstn (για το εξοχικο ή για οπου δεν εχεις dsl),
    card reader ,
    εξοδο tv-out χωρις αγορα εξτρα ανταπτορα(20 ευρω),
    εξοδο για αλλη οθονη υπολογιστη χωρις αγορα εξτρα ανταπτορα(20 ευρω),
    μεγαλυτερο σκληρο,
    pcmcia,
    Fingerprint Sensor για αυξημενη ασφαλεια,
    μαλλον δε θα ζεσταινεται τοσο οσο το macbook,
    πιθανον να κανει και λιγοτερο θορυβο,
    εχει δυνατοτητα να συνδεθει με docking station,
    η hp δε λεει οτι δε συνισταται να το λειτουργεις στα ποδια σου(οπως προτεινει η apple),
    μπορεις να το λειτουργησεις στο ρευμα χωρις την μπαταρια του(για να εξασφαλισεις μεγαλυτερη μακροζωια στην μπαταρια) χωρις να πεσει η συχνοτητα του επεξεργαστη(στο macbook δουλευει τοτε υποχρεωτικα στο 1.0GHz,υπαρχει τροπος να το ξεπερασεις αυτο το προβλημα,αλλα η apple δε το συνιστα)
    δυνατοτητα επεκτασης εγγυησης στα 3 χρονια με 160 ευρω.(στο apple δεν διατιθεται επεκταση εγγυησης),
    εχει καλυτερη αντιπροσωπεια και φθηνοτερο service απο το macbook,
    ειναι 130 ευρω φθηνοτερο απο το macbook.

Μειονεκτηματα σε σχεση με το macbook:
    δεν εχει mac os x με οτι αυτο σημαινει για εσενα,
    δεν εχει camera
    δεν εχει 1000αρα gigabit καρτα δικτυου,εχει απλη 100αρα,
    δεν εχει remote control,
    ειναι πιο χοντρο (με ιδιο βαρος βεβαια),
    αυτονομια το macbook πρεπει να εχει λιγο καλυτερη κυριως λογω μικροτερης οθονης,
    το macbook εχει το magsafe power adapater,
    εχει τη δυνατοτητα με αγορα εξτρα ανταπτορα(20 ευρω) να συνδεθει με dvi με αλλη οθονη, ενω το hp μπορει μονο μεσω κανονικου vga και οχι με dvi,
    δεν εχεις την επιλογη για mac os x(στο apple μπορεις να βαλεις και windows),
    πιθανον σαν design να προτιμας το macbook.

Οπως βλεπεις το hp ειναι γρηγοροτερο , εχει τη δυνατοτητα για επεκταση εγγυησης,δε θα ζεσταινεται τοσο κλπ.Ειναι γενικοτερα καλυτερο.
    Αλλα εχει ενα μειονεκτημα που θα πρεπει εσυ να ζυγισεις και να δεις αν σε ενοχλει: δεν εχει mac os x

Φυσικα μπορεις να βρεις και αλλα μηχανηματα(οχι μονο hp) με παρομοια πλεονεκτηματα και φθηνοτερη τιμη απο το macbook.
    Αλλα δε θα εχουν και αυτα mac os x..
    Οποτε η αποφαση ειναι δικη σου....

Τελος, πες μας τι φορητου ψαχνεις ακριβως(τι χρηση θα του κανεις,αν θα τον μεταφερεις συχνα κλπ κλπ)! Με τι μεγεθος οθονης και με τι βαρος(περιπου)?
    Παιχνιδια θελεις να παιζεις?
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος haHa : 29-08-07 στις 18:35.

Περιοχή
    νότια της Ντίας...
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Cyta Hellas
    Ταχύτητα
    8192/1024
    ISP
    Cyta
    Router
    Pirelli
    Πλην της ιδιαιτερότητας του ΛΣ σε όλα είναι καλύτερο το ΗΡ, δοκιμασμένα!

Περιοχή
    Λάρισα
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    20480/1024
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    Router
    Thomson Speedtouch 585v8
    Path Level
    Interleaved
    Παιχνιδια δεν παιζω κανενα μανατζερ που και που, το θελω καθαρα για τις μετακινησεις μου,εφαρμογες γραφειου και καμια ταινια, δηλαδη σπιτι μου δεν θα τον χρησιμοποιω εχω ηδη υπολογιστη, απλως θελω ενα μικρο με οσο το δυνατο μεγαλυτερη αυτονομια να τρεχει καποιες εφαρμογες γραφειου και browsing και καμια ταινιουλα.

Downloads
    189
    Uploads
    0
    ISP
    N/A
    Mια χαρα τα κανει αυτα το macbook.
    Απλα με λιγοτερα χρηματα μπορεις να παρεις καποιο γρηγοροτερο,με περισσοτερες δυνατοτητες ,καλυτερο service και καλυτερη εγγυηση.

Aλλα δε θα εχει τη χαρη του macbook και δε θα εχει mac os x(αν σε απασχολει αυτο).

Downloads
    189
    Uploads
    0
    ISP
    N/A
    To macbook ειναι 13,3" και εχει βαρος 2.34 kg. Πραγματικη αυτονομια με χαλαρη χρηση(απλο surfing με την φωτεινοτητα στη μεση) γυρω στις 3 ωρες και 30 λεπτα .
    Το hp που σου εδειξα ειναι 14,1" και εχει βαρος 2.4 kg. Πραγματικη αυτονομια με χαλαρη χρηση(απλο surfing με την φωτεινοτητα στη μεση) γυρω στις 3 ωρες και 15 λεπτα.

Αλλα για τη χρηση που το θελεις εγω προτεινω αυτο:
    http://www.play247.gr/index.php?main...oducts_id=7697

Ειναι 12.1",πολυ λεπτο και μολις 1.3 kg. Πραγματικη αυτονομια με χαλαρη χρηση(απλο surfing με την φωτεινοτητα στη μεση) γυρω στις 5-6 ωρες!!
    Βεβαια εχει πιο αργο επεξεργαστη (Intel Core 2 Duo Ultra Low Voltage U7600 1.2GHz Dual Core) και πιο αργο σκληρο (ειναι στις 4200 στροφες)
    Καρτα γραφικων εχει καλυτερη απο του macbook.
    Ειναι με 3 χρονια εγγυηση!

Εγω για τη χρηση που το θελεις θα επαιρνα ενα τετοιο...

Βεβαια τι ταινια θα δεις σε 12.1"...Οχι οτι σε 13.3" ειναι αισθητα καλυτερα τα πραγματα, αλλα ειναι μια βελτιωση.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος haHa : 30-08-07 στις 01:42.

Το avatar του μέλους 21century
    21century Guest
    ΓΙα μενα τα Μακ υπερτερουν σε τομεις αλλα εχουν μονο 1 χρονο εγγυηση και ελλιπη τεχνικη υποστηριξη...

Το avatar του μέλους Director CrisAK
    Director CrisAK Guest
    Ανάμεσα σε MacBook και HP σε τέτοια μεγέθη προτιμητέο είναι το Mac...αλλά έχει το θέμα της θερμοκρασίας που είναι υπαρκτό όπως μπορείς να δεις και σε αρκετά ξένα sites.

Περιοχή
    ΠΕΛΛΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
    Downloads
    15
    Uploads
    6
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    COSMOTE VDSL2
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
    Router
    H1600
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από dd68 Εμφάνιση μηνυμάτων
    MacBook όχι για κάποιον λόγο που να σου τεκμηριώσω, απλά είναι απροβλημάτιστα, αθόρυβα, βολικά, ξέγνοιστα, άλλη φάση. Θα ηρεμήσεις με το MacOs X.

Αν τα βάλεις κάτω το HP είναι καλύτερο αλλά δεν είναι οι ανάγκες όλων ίδιες, και δεν είναι απλώς οι επιδόσεις αυτό που κάνουν έναν φορητό, πραγματικό φορητό.
    Το δικαίωμά σου να μιλάς δεν περιλαμβάνει την υποχρέωσή μου να σε πάρω στα σοβαρά.

Περιοχή
    νότια της Ντίας...
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Cyta Hellas
    Ταχύτητα
    8192/1024
    ISP
    Cyta
    Router
    Pirelli
    Παιδιά δεν έχει την ποιότητα του MacBook Pro το απλό MacBook... και η οθόνη του ειδικά δεν με άφησε καθόλου ικανοποιημένο, ειδικά η γωνία θέασης μαύρο χάλι... το κράτησα πολύ λίγο... αφήστε που ήταν γεμάτο δαχτυλιές συνέχεια λόγω του περίεργου υλικού του, για να μην πω ότι έτριζε κιόλας... ταμπουρώνομαι και περιμένω αλλά αυτή είναι η αλήθεια... πολύ ανώτερο ποιοτικά το ΗΡ... και καθόλου προβληματικό service!

Βέβαια, για το λειτουργικό σύστημα, ούτε λόγος... MacBook δαγκωτό... αλλά αξίζει μόνο και μόνο γι αυτό;

Downloads
    189
    Uploads
    0
    ISP
    N/A
    Πραγματικα οι γωνιες θεασης ειναι δεν ειναι καθολου καλες στο macbook,θυμιζει λαπτοπ πολυ φθηνοτερο και οχι των 1300 ευρω.
    Βαλτε και το προβλημα με τις θερμοκρασιες (και εν δυναμει παραπανω θορυβο,γιατι οταν σε idle ο ανεμιστηρας δουλευει στις 3000-4000 στροφες υπαρχει καποιος θορυβος που αλλα ποιοτικα λαπτοπ δεν συνηθιζουν) και διαφορες αλλες μικρες ιδιοτροπιες(π.χ. οταν ειναι μονο στο ρευμα χωρις μπαταρια δουλευει ο επεξεργαστης στο 1.0GHz λογω αδυναμου τροφοδοτικου).

Προσθεστε οτι ειναι και με διαφορα το πιο βαρυ 13,3" που κυκλοφορει,βαρυτερο και απο μερικα 14.1".Eπιπλεον ειναι και λιγο τσιμπημενη η τιμη του,ενω εχει ψιλοχαλια service και δεν διατιθεται επεκταση εγγυησης.

Απλα αξιζει γιατι ειναι μια οχι πολυ ακριβη λυση για την εισοδο στο mac os x.

Αλλα σε παρομοια χρηματα βρισκεις φορητους καλυτερους ποιοτικα,με καλυτερη οθονη,χωρις περιεργους περιορισμους,με καλυτερη εγγυηση,που δε βρωμιζουν,ελαφρυτερους και πιο γρηγορους.Αλλα αυτοι δεν τρεχουν mac os x...
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος haHa : 31-08-07 στις 02:10.

Περιοχή
    Μαρκόπουλο Μεσογαίας
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    49000/4998
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ
    Router
    I don't remember
    SNR / Attn
    (dB) / 10(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Γιατί τέτοιο κόλλημα με το Mac OS X;

Δεν το έχω δοκιμάσει και είμαι περίεργος.
    Ούτε σε όλους έχει αφαιρεθεί με βάναυσο-γκεμπελικό χειρουργείο, το μέρος του εγκεφάλου που συμπαθεί τον Επίτιμο.

Περιοχή
    Ανω Τουμπα
    Downloads
    30
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    Ταχύτητα
    12173/1020
    ISP
    FORTHnet
    DSLAM
    Forthnet - ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
    Router
    WAG354g
    SNR / Attn
    (dB) / 25(dB)
    Το MacOs X είναι αυτό που θα ήθελαν να είναι τα windows.
    Ελάχιστα προβλήματα, τέλεια λειτουργικότητα, τέλειο εμπορικά

Ουσιαστικά το δίλημμα είναι linux ή MacOSX για μένα. Δηλ. enthusiast που ψάχνεται ή end-user που έχει κατασταλάξει.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος netbuster : 02-09-07 στις 23:28.
    We reject kings, presidents, and voting.
    We believe in rough consensus and running code
    .

Περιοχή
    Λάρισα
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    20480/1024
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    Router
    Thomson Speedtouch 585v8
    Path Level
    Interleaved
    Ο παρακατω υπολογιστης πιστευετε πως κοντραρει το macbook?

http://www.plaisio.gr/product.aspx?c...product=967742

Downloads
    189
    Uploads
    0
    ISP
    N/A
    Βασικα δεν συγκρινονται αμεσα οι δυο αυτοι φορητοι.(επιδοσεις παντως εχουν παρομοιες,λιγο πιο γρηγορο το macbook λογω cpu )

Ο macbook ειναι 400 ευρω ακριβοτερος,εχει λιγο ταχυτερη cpu αλλα ειναι με 13.3" οθονη και 600 γραμμαρια ελαφρυτερος.

Ο sony απο την αλλη εχει 15.4" οθονη, λιγο μεγαλυτερη δηλαδη αλλα και πολυ καλυτερη σε αποδοση(εικασιες)... Μιας και του macbook δεν ειναι τοσο καλη,υστερει μαλιστα ιδιαιτερα σε γωνιες θεασης .
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος haHa : 04-09-07 στις 16:37.

Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Αpple macbook vs pc laptop!
    Από echobox στο φόρουμ Laptop, tablet και mobile computing
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-02-08, 22:20
  2. MACBook or PC Laptop
    Από Mars_Man στο φόρουμ Laptop, tablet και mobile computing
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-12-07, 11:08

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές