Σελ. 2 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 16-30 από 52
    Το avatar του μέλους NIB
    NIB Guest
    Στο γνωστό ελληνικό tracker για bittorrents δεν είναι τόσο άσχημα όσο λέτε τα πράγματα. Αυτή τη στιγμή έχει 4100 seeders και 2700 leechers. Επίσης το ότι έχουμε ασύμμετρες συνδέσεις δεν αποτελεί δικαιολογία. Οι περισσότερες broadband συνδέσεις, ασύμμετρες είναι.

Ακόμα το dslam μπορεί να μην σου επιτρέπει(επειδή είναι πιταρισμένο) να κάνεις upload ενώ κάνεις download. Εγώ είχα αυτό το πρόβλημα για λίγο καιρό. Κατέβαζα με 20-25kB/s και δεν μπορούσα να κάνω upload με καμία κυβέρνηση. Μόλις σταμάταγα το leeching, το upload πήγαινε 10kΒ/s. Παρόλα αυτά, είχα ~1 share ratio. Τώρα το dslam μου αναβαθμίστηκε και μπορώ να κατεβάζω στα 35kB/s(σταθερά) ενώ κάνω upload στα 10kB/s. Και να σερφάρω ταυτόχρονα.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος NIB : 07-03-05 στις 08:00.

ειναι παράλογο να βλέπετε αυτο το θέμα εθνικά...
    με τι στοιχεία δηλ ειστε όλοι τοσο σίγουροι γι αυτό?
    εγω προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα στα ελληνικα downloads οτι και να ναι αυτα...ίδιο ποσοστό "εγκατάλειψης" ας το πούμε βλέπω στα ελληνικά και μη downloads...
    www.eppipides.tk
    το αθλητικού περιεχομένου blog μου
    Elladaraaaaaa...pame moudial?

Περιοχή
    Mos Eisley Cantina
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Έχω την εντύπωση ότι αυτοί που προσεγγίζουν το θέμα από εθνική άποψη, αναπόφευκτα του προσδίδουν κοινωνιολογικές προεκτάσεις. Για παράδειγμα, οι Σκοτσέζοι έχουν τη φήμη του τσιγγούνη και οι Γερμανοί φημίζονται για την πειθαρχία τους. Έτσι θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι και οι νεοέλληνες φημίζονται, ανάμεσα σε άλλα, και για την ιδιοτέλειά τους (τουλάχιστο στις μέρες μας). Επίσης, παίζει ρόλο και η νομοθεσία αλλά και η ενημέρωση του κοινού σε θέματα p2p και πνευματικής ιδιοκτησίας. Θέλω να πω ότι αλλιώς συμπεριφέρονται οι χρήστες σε μια χώρα που φημίζεται για ποινικές διώξεις για τέτοια θέματα και στην οποία οι χρήστες φοβούνται περισσότερο,με αποτέλεσμα μόλις κατεβάσουν κάτι να το βγάζουν από τον shared φάκελο ή να μην κάνουν seeding (χωρίς να θέλω να πω ότι αυτό ισχύει κατ' ανάγκην για τη χώρα μας).

Κακά τα ψέμματα, το πρόβλημα δεν βρίσκεται στις ασύμμετρες συνδέσεις αλλά στην πρακτική να σταματάμε εντελώς το διαμοιρασμό ενός αρχείου, μόλις αυτό κατεβεί.

Περιοχή
    Πιο κοντά απ' όσο νομίζεις
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    -003/001
    ISP
    Saligar Speed Net
    DSLAM
    HOL - ΜΑΡΟΥΣΙ
    Παίζει επίσης και το θέμα της ενημέρωσης!
    Πολύς κόσμος που έτυχε να ακούσει για dsl από τον καιρό που ήρθε στην χώρα, ενώ πριν από ένα δυο χρόνια ούτε που ήξερε τι είναι, αποφάσισε να βάλει αυτό το πως το λένε dsm...bsl...dsl κάπως έτσι νομίζω το λένε σε μια διαφήμιση, γρήγορο ιντερνέτ, 40 φορές περισσότερο λέει η διαφήμιση.

Έτσι κατεβάζει το emule και αρχίζει το κατέβασμα και αγνοεί ότι πρέπει να κρατάει τα κατεβασμένα αρχεία ανοικτά... Πολλοί είναι αυτοί και όχι λίγοι που δεν γνωρίζουν πως λειτουργεί το σύστημα, αν και έιναι τόσο απλό στην τελική!

Και δυστυχώς είναι και θέμα κουλτούρας όπως και να το κάνουμε. Είμαστε κι οι πρώτοι.
    Πήρες την αγάπη μου και την έκανες κουράδα

Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ
    Downloads
    17
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL Tellas Full
    Ταχύτητα
    4096/512
    ISP
    Tellas
    Router
    Speedtouch 585i
    Πέρα από το θέμα νοοτροπίας που σίγουρα παίζει τον κύριο ρόλο στην antishare συμπεριφορά μας, μήπως για κάποιους έχει σημασία και το άγχος του getting traced ; (το 2ο δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο σίγουρα, και επίσης παρατηρώ ότι όλο και πιο έντονο γίνεται). Τι λέτε ;

Το avatar του μέλους TheCondor
    TheCondor Guest
    Το αγχος του να σε πιασουν εγω ποτε δεν το ειχα και ουτε θα το αποκτησω ποτε εκτος αν γκρεμιστουν 5-6 χιλιαδες φουρνοι ταυτοχρονα. Εδω καλα καλα δεν εχουμε dsl το να μας πιασουν μας ενδιαφερει?

Εστω και οτι γινεται κατι, σου την λεει ο isp ( μου εχει τυχει δυο φορες να μου στειλουν forwarded email απο μια εταιρια που ψαχνει copyrighted αρχεια και θελει να σταματησει την παρανομη διακινηση τους και αλλες π@π@ρι@ς ) και εσυ αν θες ειτε σβηνεις οτι εχεις εφοσον τα εχεις κρατησει σε cd/dvd η απλα αλλαζεις isp και τελειωνει η υποθεση.

Ακομα το dsl στην Ελλαδα ειναι σε εμβρυακο σταδιο και κατι τετοια ( το να σε πιασουν ) αποτελουν ονειρα απατηλα για τους παροχους η και για τον πΟΤΕ. Σε μερικα χρονια πιστευω οτι θα τους ενδιαφερει πολυ περισσοτερο ( αυτο προυποθετει οτι στα 'μερικα' αυτα χρονια εμεις ως χρηστες θα εχουμε πολυ καλυτερες συνδεσεις με πολυ λιγοτερο κοστος οποτε και η κινηση θα ειναι μεγαλυτερη και θα ειναι μεγαλυτερο το νομικο κοστος για οποιον παραβει τους κανονες )

Περιοχή
    Μπροστά από το πληκτρολόγιο και το δάκτυλο στο ποντίκι
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    2048/256
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ
    Router
    Speedtouch 510v4
    SNR / Attn
    19,5(dB) / 23(dB)
    Μπρααα δεν με ενδιαφέρουν αρχεία από αυτά που κυνηγάνε οι εταιρίες. Αυτά βρίσκονται πολύ εύκολα χωρίς το internet. Τα αρχεία που ψάχνω δεν έχουν copyright και είναι δυσεύρετα. Δεν τους ενδιαφέρει αυτό, δεν έχει λεφτά. Πάντως όταν κάνεις λύγα και καλά αρχεία share είναι ότι καλύτερο για το τωρινό μας upload.
    Κατεβάζω συνεχώς ακόμα και από την εποχή του 56k. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα και ούτε τώρα έχω (απλός κατεβάζω μεγαλύτερα αρχεία και πιο γρήγορα)

Το avatar του μέλους blizard
    blizard Guest
    Από την στιγμή ρε παιδιά που το download είναι 3 φορές μεγαλύτερο του Upload, πως περιμένουμε να υπάρχει διαθέσιμο ?
    θέλει Sdsl και θέλει πολλά χρόνια για να υπάρξουν άτομα να αφήνουν το Pc ανοιχτό, και να μοιράζουν χωρίς να παίρνουν κάτι πίσω.

Περιοχή
    Elbonia
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    12288/1024
    ISP
    HOL
    Router
    CellPipe 7130
    Το ε-μουλάρι μου ανεβοκατεβάζει και τώρα που μιλάμε. Νιώθω πολύ τυχερός που συμμετέχω σε αυτή την ανταλλαγή και θα ήμουν εξαιρετικά γελοίος αν αρνιόμουν σε άλλους αυτό που θεωρώ δικαίωμά μου.

Δεν ξέρω αν είναι κακή νοοτροπί το να μην μοιράζεσαι. Πιθανότατα είναι απλή βλακεία. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί? Προσθέστε όμως το γεγονός ότι το ελληνικό περιεχόμενο/υλικό είναι ευθέως ανάλογο με τον πληθυσμό των Ελλήνων και τη σύνδεσή τους με ευρυζωνικά δίκτυα. Κοντολογίς αν υπάρχουν 1000 αμερικανοί που θα κάνουν ριπ μια ένα μπλοκμπάστερ, πόσοι Έλληνες θα κάνουν ριπ μια ελληνική ταινία για να την βρίσκουμε εμείς οι υπόλοιποι?

Κατέβασα ένα ντοκιμαντέρ για την κατάληψη του Βερολίνου το 1945 (National Geographic) και ενώ το σπικάζ είναι στα αγγλικά, οι υπότιτλοι ειναι στα Σλοβένικα! Κάποιος Σλοβένος προφανώς πέρασε το βίντεο σε .avi και το μοίρασε. Μπήκε στον κόπο για να εξυπηρετήσει και εμένα μεταξύ άλλων. Του βγάζω το καπέλο, θέλω να του μοιάσω.

Εδώ και 5 χρόνια (από εποχή napster) έχω σύνδεση 1Μbps στο γραφείο και πρέπει να έχω κατεβάσει έκτοτε με διάφορα P2P σχεδόν ολόκληρο το Internet. Τα περισσότερα τα είχα πάντα shared και αν δεν καιγόταν ο σκληρός που τα είχα αποθηκευμένα λόγω έκρηξης του τροφοδοτικού θα τα είχα ακόμα. Anyway πάντα μοιράζω τα κατεβασμένα και χάρηκα πολύ το e-mule έχει credit system γιατι άνθρωποι σαν εμένα που μοιράζουν πάνω από 10GB ανά πάσα στιγμή έχουν προτεραιότητα έναντι άλλων που για δικούς τους λόγους δεν θέλουν να δώσουν.

Από τότε που έβαλα dsl στο σπίτι το PC κάνει upload σχεδόν μόνιμα, ειδικά τις ώρες που λείπω. Τριήμερο έφυγα τις προάλλες και τον άφησα να ανεβάζει. Τριήμερο θα φύγω για Καθαρή Δευτέρα και θα τον αφήσω να δίνει. Γιατί να κάθεται? Όταν εγώ κατεβάζω εδώ και 5 χρόνια δεν είναι δίκαιο να συνεισφέρω όπως μπορω?

Η βασική ιδέα του P2P είναι να μοιράζεσαι αυτό που έχεις επειδή κάποιος άλλος το μοίρασε σε σένα. Τη νοοτροπία του "να κατεβάζω εγώ και οι άλλοι να πάνε να γα..." την έχω συναντήσει πολλές φορές και την έχω κατακρίνει κατάμουτρα στους τύπους αυτούς. Δεν μασάω.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Οβελίξ : 08-03-05 στις 23:26.
    Αν έχεις γράψει τα περισσότερα μηνύματα σε ένα thread, ήρθε η ώρα να σταματήσεις.

Το avatar του μέλους NIB
    NIB Guest
    Από την στιγμή ρε παιδιά που το download είναι 3 φορές μεγαλύτερο του Upload, πως περιμένουμε να υπάρχει διαθέσιμο ?
    θέλει Sdsl και θέλει πολλά χρόνια για να υπάρξουν άτομα να αφήνουν το Pc ανοιχτό, και να μοιράζουν χωρίς να παίρνουν κάτι πίσω
    Όπως είπα, η μεγάλη πλειονότητα των broadband συνδέσεων είναι ασύμμετρες. Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να μην έχεις 1:1 share ratio. Απλώς σταμάτα να κατεβάζεις πράγματα για λίγο καιρό. Δεν είναι ανάγκη να κατεβάζεις 24/7. Κατέβασε κάτι, κάντο seed μέχρι 1:1 και μετά κατέβασε κάτι άλλο.

Το avatar του μέλους blizard
    blizard Guest
    Μου ζητάς για κάθε ώρα που κατεβάζω και μου κατεβάζουν στο full πχ, να αφήνω τον υπολογιστή ανοιχτό άλλες 2 ώρες, μόνο για upload αυτή τη φορά...(?)

Δύσκολο μου φαίνεται με τα 128Κ μόνο ... ίσως μετά από αρκετά χρόνια, που θα έχουμε βαρεθεί εντελώς το download, να βρεθούν άτομα να δίνουν πολλά και να παίρνουν λίγα μέσο των p2p.
    (αλλιώς δεν μπορεί να έρθει ισορροπία )

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Ρε παιδια δεν ειναι μονο κακη νοοτροπια. Εγω πχ τι σκ@τ@ share να κανω με την 56αρα dial up ??? Με 3.5 k κατεβαζω εαν το βαλω να κανει και upload... "Hooray what we burned" (ζητω που καηκαμε).
    Θα παει στο 1.5 και για να κατεβασω το mp3 θα μου παρει 2 ωρες. Παει και η καρτα δηλαδη. (

Τωρα εαν ειχα μια Τ3 ή εστω 384/128 ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ εε τοτε αλλαζει το θεμα !!
    Did they get you to trade your heroes for ghosts ?__________________________________________________________________________

Το avatar του μέλους NIB
    NIB Guest
    Μου ζητάς για κάθε ώρα που κατεβάζω και μου κατεβάζουν στο full πχ, να αφήνω τον υπολογιστή ανοιχτό άλλες 2 ώρες, μόνο για upload αυτή τη φορά...(?)

Δύσκολο μου φαίνεται με τα 128Κ μόνο ... ίσως μετά από αρκετά χρόνια, που θα έχουμε βαρεθεί εντελώς το download, να βρεθούν άτομα να δίνουν πολλά και να παίρνουν λίγα μέσο των p2p.
    (αλλιώς δεν μπορεί να έρθει ισορροπία )
    Μα αυτό κάνω εγώ και εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι στο κόσμο. Μπορείς να κάνεις upload σχεδόν 1 gig την ημέρα(με 12kB/s upload). Μην κατεβάζεις ότι βλακεία βλέπεις, κατέβαζε μόνο τα “απαραίτητα”.

Περιοχή
    Elbonia
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    12288/1024
    ISP
    HOL
    Router
    CellPipe 7130
    ΝΙΒ, μην του κολλάς. Εδώ βρίσκει ακατανόητο το να αφήνει ανοιχτό τον υπολογιστή μονο και μόνο για να μοιράζει. Και βάζει δικαιολογία τα 128upload. Και φυσικά περιμένει "να βρεθούν άτομα που να δίνουν πολλά" χαχαχαχα. Έτσι, έτσι. Οι άλλοι θα φέρουν την άνοιξη, όπως πάντα. Αυτός στο μεταξύ απλώς θα κατεβάζει.

Χαρακτηριστικό δείγμα της νοοτροπίας που λέγαμε.
    Αν έχεις γράψει τα περισσότερα μηνύματα σε ένα thread, ήρθε η ώρα να σταματήσεις.

Περιοχή
    Παγκρατι - Αθηνα
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    15.996/935
    ISP
    Net One
    Router
    Speedtouch 780WL
    SNR / Attn
    9,5(dB) / 21,5(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από NIB
    Εν μερη σωστη αποψη...

Σελ. 2 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Rip ή κάτι άλλο?
    Από fz6 στο φόρουμ Networking
    Τελευταίο Μήνυμα: 25-01-08, 11:13
  2. Κοροιδια ή κατι αλλο;
    Από antaran στο φόρουμ ADSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-10-07, 16:01
  3. Cosrair η κατι αλλο?
    Από sgiannios στο φόρουμ Motherboards, CPU και memory
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-04-07, 11:42