Εμφάνιση 1-3 από 3
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ
    Καλημέρα σε όλους

Θα ήθελα τα φώτα των ειδικών για να συνδέσω δύο routers μαζί. Πριν λίγες εβδομάδες πέρασα στο ιδιόκτητο δίκτυο της forthnet, οπότε αναγκάστηκα να φλασάρω το usr 9108 από annex B σε annex A. Όλα μια χαρά λοιπόν, και το usr κάνει καλά τη δουλειά του. Συγχρονίζει στα 9000-9500, χωρίς ιδιαίτερες αποσυνδέσεις, και κατεβάζω με καλές ταχύτητες. Το attenuation όμως είναι στα 48 και το noise margin στα 5,5 με 6,5.

Πριν μερικές ημέρες είπα να δοκιμάσω και το speedtouch 530v6 που μου έστειλε η forthnet. Προς μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι το attenuation πέφτει στα 35 ενώ το noise margin εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά στο 6. Το καλό όμως είναι ότι συγχρονίζει 1-1,5 mbps υψηλότερα από το usr, δηλαδή κοντά στα 10500-11000.

Δυστυχώς χρειάζομαι οπωσδήποτε το usr για το wireless και τις 4 ethernet, πάνω στις οποίες έχω στήσει διάφορα πράγματα (όπως δίσκο NAS που τρέχει ftp server, κ.λπ). Δοκίμασα να συνδέσω τα δύο ρούτερ μαζί και εν μέρει τα κατάφερα. Οι ενέργειες που έκανα είναι οι εξής:

Αφού άλλαξα ip τόσο στο usr (192.168.1.2) όσο και στο speedtouch (192.168.1.1), όρισα ως gateway την ip του speedtouch και απενεργοποίησα το wan interface του usr. Απενεργοποίησα τον dhcp server του usr και τον ενεργοποίησα στο speedtouch. Το εύρος των διευθύνσεων του dhcp είναι από 192.168.1.60 μέχρι 192.168.1.253, αφού από το .50 μέχρι το .59 χρησιμοποιώ στατικές ip. Στη συνέχεια, προωθώ θύρες (το αντίστοιχο virtual servers του usr) ώστε να έχω πρόσβαση από internet σε διάφορες υπηρεσίες (στον ftp server, στο web interface του server κ.λπ). Δυστυχώς, δεν τα καταφέρνω. Στο LAN του σπιτιού, επίσης, δεν μπορώ με τίποτα να δω τον δίσκο NAS μέσα στα interfaces του speedtouch, όμως μπαίνω σε αυτόν κανονικά από οποιοδήποτε pc. Πρόσβαση στο internet έχω από όλα τα μηχανάκια μου.

Περιμένω τα φώτα σας λοιπόν!

Downloads
    11
    Uploads
    0
    ISP
    Nova
    α) Καλως ηλθες

β) Δοκιμασε και με τον παρακατω τροπο

Απάντηση: Γεφύρωση router
    Τα ρουτερ που δινει η Forthnet ειναι μονον ενσυρματα και με μια θυρα ethernet.

Αν λοιπον θελουμε να συνδεσουμε πανω τους ενα δευτερο ρουτερ ( μονον ενσυρματο η και ασυρματο ) κανουμε τα εξης :

1) Βαζουμε πρωτο το ρουτερ της forthnet.
    2) Συνδεουμε το τηλεφωνικο καλωδιο εκει και το χρησιμοποιουμε ετσι σαν μοντεμ
    3) Του οριζουμε την ΙΡ σε 192.168.2.1 . Επισης κλεινουμε τον DHCP server και το UNPP. To Firewall δεν ενοχλει αλλα στο ΝΑΤ κανουμε forward την ΙΡ 192.168.1.1
    4) Το καλωδιο ethernet απο το ρουτερ της forthnet, το συνδεουμε στην WAN θυρα του δευτερου μας ρουτερ.

Συνεχιζουμε με το δευτερο ρουτερ
    5) Οριζουμε την ΙΡ του δευτερου μας ρουτερ σε 192.168.1.1
    6) Οριζουμε σαν gateway το 192.168.2.1
    7) Αν θελουμε ενεργοποιουμε το DHCP για να αναθετει ΙPs στα pc που θα συνδεθουν ειτε στις 4 διαθεσιμες ενσυρματες θυρες ειτε ασυρματα ( αν το ρουτερ μας ειναι και wireless )
    8) Αν θελουμε ενα pc μας να ειναι και κατεβαστηρι, δινουμε σε αυτο το pc στατικη IP ( απο το 192.168.1.2 εως το 192.168.1.254 ) ρυθμιζουμε στο port forwarding την θυρα που θελουμε να αφησουμε ανοιχτη για αυτη την ΙΡ.

Αν τελος τα pc μας, ολα η ενα , εχουν "καρφωτες" ΙΡ και δεν τις παιρνουν απο το ρουτερ ( το DHCP ειναι κλειστο ), οριζουμε σε αυτα τα pc το gateway του δευτερου ρουτερ μας, δηλαδη 192.168.1.1

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ
    Καλώς σας βρήκα!

Δυστυχώς, ούτε με αυτόν τον τρόπο πέτυχα τίποτα. Βασικά, χρειάζομαι περισσότερες πληροφορίες για να δω αν γίνεται με τον τρόπο που περιγράφεις. Για παράδειγμα, πώς ρυθμίζω το μόντεμ της forthnet; Το ρυθμίζω σε bridge mode ή κανονικά σε ppoe, οπότε πρέπει να βάλω εκεί τα στοιχεία του λογαριασμού; Στη δεύτερη περίπτωση, τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω στο usr; Bridge mode ώστε να παίρνει τα στοιχεία της σύνδεσης από το speedtouch; Σε αυτή την περίπτωση χάνω τα πάντα από το usr (virtual servers, firewall).

Πάντως, δεν ρύθμισα το ΝΑΤ του speedtouch ώστε να προωθεί την κίνηση στην 192.168.1.1. Πώς γίνεται αυτό; Από όσο το έχω ψάξει (ίσως όχι αρκετά) το speedtouch επιτρέπει την προώθηση της κυκλοφορίας για συγκεκριμένες θύρες και σε συγκεκριμένα μηχανήματα, ή την κυκλοφορία κατευθείαν από το Internet σε συγκεκριμένο μηχάνημα. Νομίζω πως η δεύτερη δυνατότητα είναι αυτό που θέλουμε, όμως δυστυχώς δεν γίνεται καθώς το speedtouch δεν αναγνωρίζει κάποια "συμβατή", κατά τα λεγόμενά του, συσκευή που θα μπορεί να δέχεται την κυκλοφορία από το internet.

Μπέρδεμα η υπόθεση...

Σε ευχαριστώ πάντως για την απάντηση.

Παρόμοια Θέματα

1. Speedtouch + usr 9108
    Από noidjix στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπ
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-06-08, 12:37
  2. Συνδεση 2 Router (Speedtouch 530 + USR 9108)
    Από APsD στο φόρουμ Hardware Γενικά
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-04-08, 19:46
  3. speedtouch 585i v6 ή usr 9108
    Από taspapad στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπ
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-04-07, 02:39
  4. USR 9108, πέφτει η σύνδεση. Γιατί
    Από Ice-Blade στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπ
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-12-06, 02:44
  5. Συνδεση wag354g με USR 9108
    Από pant στο φόρουμ Wireless Networking
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-10-06, 23:58

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας