Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 16
    Το avatar του μέλους EvilHawk
    EvilHawk Guest
    Wifi
    Η πόλη της Εδεσσας ανήκει πλέον στην ομάδα των ευρωπαϊκών πόλεων που θα παρέχει στους πολίτες και τους επισκέπτες ελεύθερη ασύρματη πρόσβαση στο Internet. Διαδίκτυο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, πληροφορίες, ενημέρωση, τοπική πληροφόρηση για μικρές επιχειρήσεις θα είναι πλέον ανοικτά σε μεγάλο αριθμό πολιτών της Έδεσσας.

Με απόφαση του Δήμου της Έδεσσας και με υλοποίηση προγράμματος στα πλαίσια της Κοινωνίας της Πληροφορίας η πόλη της Έδεσσας θα προσφέρει την δυνατότητα σε δεκάδες νοικοκυριά ελεύθερης ασύρματης πρόσβασης στο Internet δίδοντας έτσι την δυνατότητα απόκτησης πλήθους πληροφοριών δημιουργώντας νέα δεδομένα. Η ασύρματη πρόσβαση αν και πιο αργή από την ενσύρματη παρέχει εξίσου την δυνατότητα στην πληροφόρηση & την ενημέρωση των πολιτών.

Την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2007 και ώρα 7μμ στην αίθουσα του Δημαρχείου έγινε η επίσημη έναρξη του προγράμματος ελεύθερης ασύρματης πρόσβασης στο Internet από τον Δήμαρχο Έδεσσας Ιωάννη Σόντρα. Παράλληλα έγιναν εισηγήσεις για τα 10 χρόνια της παρουσίας της Έδεσσας στο Internet, την νομοθεσία της ασύρματης δικτύωσης, θέματα ασφάλειας καθώς και για τους τρόπους ασύρματης σύνδεσης στο διαδίκτυο ώστε οι πολίτες να μπορέσουν με τον δικό τους Η/Υ να έχουν πρόσβαση στις λεωφόρους των πληροφοριών.

Σύμφωνα με τα στελέχη του τμήματος πληροφορικής της Δημοτικής Επιχείρησης «Καταρράκτες Έδεσσας» ήδη στους Καταρράκτες, Μουσείο Νερού, Πάρκο Καταρρακτών, Μπατάνι, Πολιτιστικό Κέντρο και Δημαρχείο το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί ενώ για την πόλη της Έδεσσας έχει οργανωθεί ένα σύστημα ψηφιακής ομπρέλας το οποίο υποστηρίζει την ασύρματη πρόσβαση. Οι διαδικασίες εγγραφής καθώς και οι τρόποι πρόσβασης ανακοινώθηκαν κατά την διάρκεια της επίσημης έναρξης του προγράμματος

Να σημειωθεί ότι κάτι τέτοιο γίνεται πρώτη φορά σε τέτοια έκταση στην Ελλάδα από την τοπική αυτοδιοίκηση μιας και παρόμοιες προσπάθειες έχουν γίνει από τα Τρίκαλα (64% κάλυψη της πόλης) και στην Αθήνα μόνο για την περιοχή του Συντάγματος. Για την αναλυτική ενημέρωση των επαγγελματιών (ηλεκτρολόγων & πληροφορικών) ο Δήμος της Έδεσσας έχει προγραμματίσει στις 3 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου σεμινάριο για τους τρόπους σύνδεσης και την αντιμετώπιση προβλημάτων έτσι ώστε οι μη γνωρίζοντες να απευθύνονται στους ενημερωμένους τοπικούς επαγγελματίες του χώρου.

Περισσότερες πληροφορίες για την ελεύθερη ασύρματη πρόσβαση στο Internet στο www.e-dessa.gr.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος EvilHawk : 22-11-07 στις 13:14.

Περιοχή
    Ηράκλειο Κρήτης
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    Ταχύτητα
    15896/1020
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΘΕΡΙΣΣΟΥ
    Router
    Siemens ADSL SL2-141
    SNR / Attn
    6.6(dB) / 25(dB)
    Από το site http://www.e-dessa.gr/ οδηγίες για σύνδεση:

... Βήμα 3 : Ανοίξτε τον Internet Explorer και επιλέξτε μια ιστοσελίδα της προτίμησή σας.
    Η σελίδα επικύρωσης θα εμφανιστεί και στην οποία θα πρέπει να συμπληρώσετε το όνομα (username) και τον κωδικό πρόσβασης (access code),
    όπως αναγράφονται στην προπληρωμένη κάρτα *...
    ... *Μπορείτε να προμηθευτείτε προπληρωμένες κάρτες από το κέντρο πληροφοριών της δημοτικής επιχείρησης (απο 30.06.2008)...
    Δε νομίζεται ότι θα έπρεπε αυτά τα δίκτυα να ήταν δωρεάν και στην ουσία να καλύπτονται από τα δημοτικά τέλη

Φαντάζομαι ότι μέχρι της 30/06/2008 είναι η περίοδος "χάριτος", μετα...
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος evoloution : 22-11-07 στις 13:45.

Περιοχή
    ET IN ARCADIA EGO...
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024, GPRS/3G
    ISP
    ΟΤΕ, Q, Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΣΤΕΝΟ
    Router
    linksyswag200g
    δεν ξέρω αν τα δημοτικά τέλη μπορούν να χρησιμοποιηθούν για όλα τα έργα, ή για συγκεκριμένα έργα.

απο κει και πέρα, καλό είναι να υπάρχει ένα βασικό free και μετά αν θές κάτι παραπάνω να σε χρεώνουν, τουλάχιστον στον δικό μου φανταστικό κόσμο έτσι θα το έφτιαχνα.

Η Έδεσα είναι μια πολύ ωραία πολύ, η περιοχή στους καταρράκτες φανταστική, οπότε μπράβο στον δήμαρχο και στους συμβούλους του. [ας μας πει κάποιος ντόπιος περισσότερα , και γενικά ποια είναι η στάση του Δημ. συμβουλίου απέναντι στην ευρυζωνικότητα, π.χ. αφήνει τις εταιρίες να σκάψουν και άλλα τέτοια]

Περιοχή
    Zauberberg
    Downloads
    13
    Uploads
    0
    Άρθρα
    13
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    HOL
    DSLAM
    H.O.L. - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
    Router
    ZTE ZXHN H168N
    SNR / Attn
    25(dB) / 7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Μπράβο στον Δημο Εδεσσας, που ως επισκέπτης λογω καταγωγης εχω πολυ καλη εντύπωση.

Μακάρι να ακολουθησει τα βηματα του Δ.Τρικαίων και να αναπτυξει και e-δημοτικες υπηρεσίες πανω στο δικτυο.

Περιοχή
    ΛΑΡΙΣΑ
    Downloads
    13
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/30 mbps
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
    Router
    ASUS RT68U
    Για να πιάσεις όλα αυτά τα ασύρματα δημοτικά δίκτυα θέλει ειδικό εξοπλισμό παιδιά?
    Κεραίες ενισχυτές κλπ? Ή αρκεί ένα ασύρματο routerάκι?

Γιατί αμα θες να πληρώσεις καμια 300αρα τις κεραίες, + μηνιαίες συνδρομές με e-κάρτες και να έχεις και αισχρές ταχύτητες (αλήθεια μέχρι πόσο πιάνει?) με κόφτες σε διάφορα sites και υπηρεσίες δε νομίζω ότι θα προχωρήσουν όλα αυτά.

Δεν ξέρω αλλα μου φαίνεται ότι όλοι οι βλάχοι δήμαρχοι μυρίσαν ξαφνικά χρήμα και ξαφνικά μας το παίζουν e-dimarxoi και ΔυτικοΕυρωπαίοι...

Επίσης όλο αυτό το νέφος ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας το σκέφτηκε κανείς?
    Εγώ ακόμα και το wifi στο router μου το κλείνω, όσο αβλαβές και να θεωρείται σήμερα. Αύριο ποιός ξέρει?

Ούτε και πιστεύω ότι θα είναι αξιόπιστη μια τέτοια υπηρεσία. Εδώ οι providers που κάνουν αυτή τη δουλειά αποκλειστικά και πάλι βλέπετε τί προβλήματα υπάρχουν. Φανταστείτε να πρέπει να καλείς το δημο γιατί έπεσε το δίκτυο!
    Θα σου πουν "Tα παράπονά σου στο δήμαρχο"!
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nikgr : 22-11-07 στις 14:27.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Το ελεύθερο δεν είναι συνώνυμο του δωρεάν. Όπως λ.χ. δωρεάν λογισμικό, ελεύθερο λογισμικό ή ανοικτού κώδικα λογισμικό. Το δωρεάν δεν χρεώνεται υποχρεωτικά, το ελεύθερο μπορεί να χρεωθεί.
    Έχω όμως μια άλλη απορία. Νομίζω ότι το ασύρματο διαδίκτυο είναι WiFi και όχι WiMax. Αν είναι σωστό το παραπάνω (γιατί δεν είμαι σίγουρος) γιατί δεν φτιάχνουν WiMax; Σε τι υπερέχει το WIFi, αν υπερέχει;

Το avatar του μέλους minovg
    minovg Guest
    Τα Γιαννιτσά τίποτα;

Περιοχή
    ET IN ARCADIA EGO...
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024, GPRS/3G
    ISP
    ΟΤΕ, Q, Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΣΤΕΝΟ
    Router
    linksyswag200g
    το wimax έχει πολύ πιο δύσκολή αδειοδότηση [μόλις 4 άδειες για όλη την ελλάδα]

αλήθεια το wifi που στήνουν το στήνουν στο ελεύθερο φάσμα ή στα όρια του ελεύθερου;

Downloads
    14
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    12032 kbps / 997 kbps
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΣΜΥΡΝΗ
    Router
    ZTE
    SNR / Attn
    18(dB) / 13(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Ioudas1 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το ελεύθερο δεν είναι συνώνυμο του δωρεάν. Όπως λ.χ. δωρεάν λογισμικό, ελεύθερο λογισμικό ή ανοικτού κώδικα λογισμικό. Το δωρεάν δεν χρεώνεται υποχρεωτικά, το ελεύθερο μπορεί να χρεωθεί.
    Έχω όμως μια άλλη απορία. Νομίζω ότι το ασύρματο διαδίκτυο είναι WiFi και όχι WiMax. Αν είναι σωστό το παραπάνω (γιατί δεν είμαι σίγουρος) γιατί δεν φτιάχνουν WiMax; Σε τι υπερέχει το WIFi, αν υπερέχει;
    Το Wi-Fi υπερέχει στο ότι είναι πιο διαδεδομένο, πιο εύκολο στην υλοποίηση και υπάρχουν περισσότεροι ειδικευμένοι στην εγκατάσταση και τη συντήρησή του. Αντίθετα το Wimax αν και όλοι το θεωρούν πανάκεια, ζήτημα αν υπάρχουν 30-40 άνθρωποι που να μπορούν να το εφαρμόσουν σε όλη την Ελλάδα, αντίθετα το Wi-Fi στο στήνει κι ο κομπιουτεράς της γειτονιάς...

Περιοχή
    Ελευσίνα
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    50000/10000
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΕΛΕΥΣΙΝΑ
    Μιας και βρίσκομαι αυτές τις μέρες στην Έδεσσα ως αδειούχος (από εδώ κατάγομαι και ζει ακόμα η οικογένεια μου εδώ) θα προσπαθήσω να μάθω όσο περισσότερες πληροφορίες μπορώ για το διάστημα που θα είμαι εδώ.Δυστυχώς έχασα την ενημέρωση που έγινε την Δευτέρα 19/11 και θα χάσω και την δευτερη ενημέρωση που θα γίνει στις 3/12(η άδεια μου έπεσε ενδιάμεσα).
    Θα συμφωνήσω με τον k_koulos οτι η Έδεσσα είναι μια όμορφη πόλη(δεν θα μπορούσα να κάνω κι αλλιώς) και όσο για το θέμα της ευρυζωνηκότητας υπάρχει μια περίεργη φάση αυτην την περίοδο.
    Δεν έχει έρθει κάποια εταιρία ακόμα(ακούγεται για τέλος της χρονιάς) αλλά το σκάψιμο δεν ξέρω κατα πόσο θα είναι εφικτό όταν και αν έρθουν καθώς εδώ και 6-7 μήνες όλο το κέντρο ήταν εργοτάξιο καθώς γίνονταν και συνεχίζονται εργα πεζοδρόμησης του κέντρου της πόλης.
    Οπότε ευκαιρία ήταν να έρθει κάποιος αυτή την περιόδο καθως με την ολοκλήρωση του έργου μου φαίνεται πάρα πολύ δύσκολο να δοθεί σε κάποια εταιρία άδεια να (ξανα)σκάψει.
    Η βελτίωση του εαυτού του ανθρώπου είναι μόνο για τους αδύναμους.
    Είναι η αυτοκαταστροφή , αυτή που κάνει τη ζωή του ανθρώπου ενδιαφέρουσα.
    ~ Tyler Durden , Fight Club
    Maybe self-improvement isn't the answer.... Maybe self-destruction is the answer.
    ~ Chuck Palahniuk , Fight Club

Downloads
    8
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    550/55
    ISP
    Cosmote
    Υπάρχει νομοθεσία που υποχρεώνει τον Δήμο να δώσει την άδεια για να ρίξουν οι εναλλακτικοί[αν δεν υπάρχουν αρχαιολογικά στη μέση] και αν δεν την έχει η αρμόδια εταιρία στα χέρια της μέσα νομίζω σε ένα μήνα τότε μπορεί να ξεκινήσει και χωρίς αυτήν.

Το avatar του μέλους 21century
    21century Guest
    Σημασία εχει οτι παλι η Βόρεια Ελλάδα πρωτοπορεί αλλα η περιόδος χάριτος θα μπορούσε να ήταν μεγλαύτερη περίπυο για 1 χρόνο και κάτι. ΑΠο εκεί και μετα θα λειτουργησει στα προτυπα της Δημοτικης επιχειρησης...

Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    4096/256
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
    Router
    D-Link DSL-G624Τ
    ελεύθερη πρόσβαση με προπληρωμένη κάρτα από πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο
    από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για διάδοση της ευρωζωνικότητας, μου ακούγεται λίγο
    περίεργο!!!

Downloads
    12
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    4096/640
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
    Router
    Speetouch
    δώστε τσάμπα στο λαό αφού τα πληρώνει τόσα χρόνια από τα δημοτικά τέληηηη
    που πάνε τόσα λεφτάαα;
    ξυπνάτε ρεεεεεε;
    τέλος

Περιοχή
    Έδεσσα
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    2048/256
    ISP
    Cyta
    Γεια σας παιδιά,
    Η ταχύτητα είναι 128 kbit και δεν είναι ανταγωνίσιμη στους άλλους παρόχους.
    Μέχρι της 15/1/2008 η πρόσβαση είναι δωρεάν για όλους.
    Μετά από αυτήν την ημερομηνία οι δημότες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία θα καταβάλλουν εφάπαξ το ποσό των 30 ευρώ κατά την εγγραφή. Τότε θα τους δίνεται προσωπικό username και password για τη σύνδεση. Άλλο συνδρομιτικό κόστος δεν απαιτείται μέχρι το τέλος του 2009 οπότε και θα γίνει η επαναξιολόγηση του έργου. Όσοι δεν θελήσουν να εγγραφούν θα μπορούν να περιηγηθούν μόνο στο edessacity.gr, αν θέλουν να επισκέπτονται και άλλες τοποθεσίες τότε θα πρέπει να εγγραφούν και να τους αποδωθούν νέα username kai password.
    Για του τουρίστες τώρα το δίκτυο θα είναι ανοιχτό μέχρι το καλοκαίρι. Εάν ο τουρίστας θέλει να χρησιμοποιήσει εκτενέστερα το δίκτυο θα αγοράζει μια κάρτα (κάτι σαν την τηλεκάρτα) και θα συνδέεται με αυτήν. Το edessacity.gr όμως θα εξακολουθήσει να δουλεύει ελεύθερα χωρίς να απαιτείται η αγορά της κάρτας. Κάρτα αξίζει να πάρει όποις θα θέλει να τσεκάρει το μέιλ του πχ ή να σερφάρει και σε άλλες σελίδες.
    Για να συνδεθεί κανείς στο δίκτυο χρειάζεται τουλάχιστον μια ασύρματη κάρτα δικτύου. Θα πρέπει να υπάρχει οπτική επαφή όμως με κάποιο hotspot. Είναι δύσκολο να πιάσεις σήμα μέσα στο σπίτι με μια απλή ασύρματη κάρτα. Στην ταράτσα ενός ψηλού σπιτιού μπορεί και να πιάσει, αλλά μέσα είναι λίγο δύσκολο.
    Εναλλακτικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν κεραίες στην ταράτσα ή στο μπαλκόνι (αρκεί να υπάρχει οπτική επαφή είπαμε) και να κουμπώσουν με ethernet στο pc μας.
    Το wifi παίζει στην ελεύθερη συχνότητα των 2.4 GHz, και όσοι σηκώσουν κεραία δεν απαιτείται ειδική αδειοδότηση όπως συνηθίζεται. Δεν πρέπει να μας τρομάζει η συχνότητα λειτουργίας όσο η ισχύς της συσκευής μας η οποία όμως είναι πολύ χαμηλότερη από τα επιτρεπτά όρια στην περίπτωση αυτή και επίσης πολύ χαμηλότερη από την ισχύ που εκπέμπουν τα κινητά μας τα οπία τα έχουμε και στο κεφάλι μας, ενώ την κεραία την έχουμε πολύ πιο μακρυά από το κεφάλι μας.
    Έτερον εκάτερον. Καλό θα ήταν να την αποφεύγαμε αλλά όλα έχουν τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματά τους.

Για σοβαρές δουλειές η ταχύτητα του δικτύου είναι αστεία. Για αυτούς όμως που θέλουν ένα απλό σέρφινγκ, και ένα μέιλ είναι μια χαρά. Ενδείκνυται για νέους στο χώρο του internet, όπως παιδιά που πάνε σχολείο (και τους βάζουν εργασίες με info από το net), για μεγαλύτερους που θέλουν να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες.

Αυτά.

Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Μηνύματα: 76
    Τελευταίο Μήνυμα: 31-07-09, 04:15
  2. Μηνύματα: 12
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-06-08, 13:46
  3. Ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο στο Παρίσι
    Από petros_gly στο φόρουμ Ειδήσεις
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-07-06, 17:31
  4. Μηνύματα: 26
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-05-06, 01:16