Σελ. 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12
Εμφάνιση 16-27 από 27
    Το avatar του μέλους sdikr
    sdikr Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από The_StarGazer
    Μπαμπουλας στο κεφαλι μας δηλαδη. Δε μου λες εαν θελω να κανω ζημια γιατι να χρησιμομποιησω το εταιρικο mail μου??? Ποιο ευκολο και γρηγορο δεν θα ηταν να συνδεσω το USB HDD θα ειναι το λιγοτερο 20GB και να γινει ετσι η δουλεια ?? Πως θα το ελεγχεις αυτο ???

υπάρχει η επιλογή μέσω windows server και domain, να απαγορέυεις την πρόσβαση σε αφαιρούμενα μέσα,
    οπότε και 300gb δισκο να πάρεις μαζί τίποτα δεν θα κάνεις.

Οσο για τα προσωπικά δεδομένα, αν θέλεις προσωπικά δεδομένα απο τον προσωπικό σου υπολογιστή μέσω της προσωπικής σου σύνδεσης.

Και να ξεχωρίσουμε το εταιρίκο δίκτυο, με τα προσωπικά δεδομένα, δεν υπάρχουν προσωπικά δεδομένα στο εταιρικό δίκτυο!! (και αν υπάρχουν πρόβλημα αυτών που τα βάλαν)

Το avatar του μέλους Σταύρος
    Σταύρος Guest
    Τα προσωπικά δεδομένα προστατεύονται σε κάθε περίπτωση.
    Δηλαδή :
    αν ο εσωτερικός κανονισμός της εταιρίας απαγορεύει την χρήση των
    υπολογιστών για προσωπικούς λόγους,
    μπορεί να σε τιμωρήσει ή να σε απολύσει επειδή άνοιξες και διατηρείς η-μαίηλ,
    αλλά δεν μπορεί να το παραβιάσει.
    Απαγορεύεται. Για να το κάνει πρέπει να υπάρχει εντολή εισαγγελέα.
    Αν ο εσωτερικός κανονισμός δεν υπάρχει, τότε είσαι ελεύθερος φυσικά να
    διατηρείς η-μαιηλ και ότι άλλο θέλεις.

Αυτό που είπαν μερικοί περί ιδιοκτησίας του υπολογιστή δεν ισχύει γιατί
    δεν μεταβιβάζεται η ιδιοκτησία και στα προσωπικά δεδομένα των
    υπαλλήλων, ακόμα και αν αυτοί παραβούν τον εσωτερικό κανονισμό.

Τέλος, όσα ανάφερε ο Ιέρακας ισχύουν. Και πρέπει να επιβάλονται
    στην ιδιοκτησία. Αν δεν μπορεί, να κλείσει το μαγαζί.
    Στην εταιρία που εργαζόμουν είχανε στις φωτοτυπίες ένα κορίτσι.
    Το κορίτσι έμεινε έγκυος.
    Απαγορεύεται να δουλεύει στα φωτοτυπικά τα οποία έχουν ακτινοβολία.
    Εγινε καυγάς και το κορίτσι δικαιώθηκε.

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sdikr
    υπάρχει η επιλογή μέσω windows server και domain, να απαγορέυεις την πρόσβαση σε αφαιρούμενα μέσα,
    οπότε και 300gb δισκο να πάρεις μαζί τίποτα δεν θα κάνεις.

Οσο για τα προσωπικά δεδομένα, αν θέλεις προσωπικά δεδομένα απο τον προσωπικό σου υπολογιστή μέσω της προσωπικής σου σύνδεσης.

Και να ξεχωρίσουμε το εταιρίκο δίκτυο, με τα προσωπικά δεδομένα, δεν υπάρχουν προσωπικά δεδομένα στο εταιρικό δίκτυο!! (και αν υπάρχουν πρόβλημα αυτών που τα βάλαν)
    Δεν καταλαβες καλα. Αυτο που λεω ειναι οτι η ζημια μπορει να γινει με πολυ πιο ευκολο τροπο απο το e-mail. Και αληθεια. Εσεις τα εχετε disabled αυτα ??

Παντως απο οσα φιλαρακια εχω σε αλλες εταιριες μονο ενας και σε συγκεκριμενο εργο (τραπεζικο) εχουνε τα παντα disabled. Λογικο. Οι υπολοιποι στο full access. Στα Pcια εννοειτε ετσι ?? Μην ακουσω τιποτα για servers.
    Did they get you to trade your heroes for ghosts ?__________________________________________________________________________

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Πάντως έστω και μία πόρτα να μου είχαν ανοίξει προς τα "έξω" ενώ ήθελα να "εξάγω" δεδομένα, θα προσπαθούσα με κανένα proxy που θα έτρεχε τοπικά και σε κάποιο συγκεκριμένο απομακρυσμένο υπολογιστή και κατα προτίμηση θα έκανε encrypt το data stream (δεν το έχω δοκιμάσει).
    /EDIT
    Το πρόβλημα θα ήταν να μεταφέρω το πρόγραμμα προκειμένου να το εγκαταστήσω βέβαια...
    Επίσης, μπορείς πανεύκολα να ανοίξεις ένα κουτί και να βάλεις και ένα δίσκο μέσα.
    Τέλος, δεδομένα μεταφέρεις και μέσω FAX οπότε ίσως και αυτό να ήταν λύση...
    EDIT/

Όταν το 90% των προβλημάτων είναι από insiders (το ποσοστό που διερευνάται είναι μεταξύ των malicious/intentional και των unaware/unintentional), τι να πεις...
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kubiak : 17-03-05 στις 18:33.
    ¶ Τουλάχιστον δύο πράγματα είναι άπειρα: Οι αριθμοί Є R και η ΒΛΑΚΕΙΑ.
    "Όποια κοινωνία παραχωρεί ελευθερία για ασφάλεια, είναι ανάξια και για τις δύο και θα χάσει και τις δύο" B.F.
    ¶ LeT Me HeaR you MaKe DeCiSioNS WiTHouT youR TeLe-ViSioN.

Περιοχή
    Λίγο πιο πάνω
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24MBit, στο όνομα
    ISP
    Μια τρύπα στο
    Router
    Ένα κόκκινο κ
    Wintech, και εσύ αγαπητέ τα λες από την άποψη του εργοδότη.
    Θα ζητήσω εξαρχής συγνώμη για τη φρασεολογία που θα χρησιμοποιήσω, μα πρόσεξε πολύ, και σκέψου, το ακόλουθο: προσωπικά, ΧΕΣΤΗΚΑ για το αν ο καθένας θέλει να το παίξει εργοδότης αν δεν μπορεί, παράλληλα, όντως να είναι εργοδότης. Δεν με ενδιαφέρουν οι οικονομικές δυσκολίες της επιχείρισής του, με ενδιαφέρει το οτι αν δεν δουλεύεις με κάποιες προϋποθέσεις, στο χώρο μας, συναντάς τα χίλια μύρια προβλήματα.

Θα μου πληρώσει, μήπως, κανένας εργοδότης, την εγχείριση κερατοειδή για τα μάτια μου που ίσως χρειαστώ σε 10 - 15 χρονάκια; (ή που θα χρειαζόμουν αν δούλευα σε οθόνη χαμηλής ποιότητας)

Θα μου πληρώσει κανείς την πιθανή εγχείριση για τη μέση μου, που έχει αγκυλωθεί σε καρέκλες;

Θα μου πληρώσει, αν ποτέ, χτύπα ξύλο, χρειαστεί, την εγχείριση στους τένοντες του καρπού που θα έχουν διαλυθεί από τα μη ανατομικά γραφεία, πληκτρολόγια και καρέκλες, στα οποία κατά τα άλλα έπρεπε να ξοδεύω περίπου το μισό καθημερινό χρόνο μου για να έχει αυτός "την επιχείρισή του";

Ο εργοδότης χέστηκε για το πρόβλημα που θα έχει ένας υπάλληλός του. Δεν επηρεάζει την επιχείρισή του. Αν δεν μπορεί, τον απολύει και παίρνει άλλον. Σωστά; Ε, για μάντεψε... Και εγώ χέστηκα για αυτόν, αν έχει τέτοια λογική. Να πάει να πνιγεί, και αυτός και οι όμοιοί του. Αν δεν έχει για να συντηρήσει μια επιχείριση, να μην την δημιουργήσει και να παραμείνει υπάλληλος, μανάβης, γκό-γκό μπόη, ή κι' εγώ δεν ξέρω τι.

Φιλικά
    Παπιάρχοντας
    Good news, everyone...
    http://www.pipesmag.com: Η απόλυτη παράνοια συμπυκνωμένη σε μορφή περιοδικού
    http://www.productivity.gr: Tips, συμβουλές και μέθοδοι για να εργαζόμαστε καλύτερα και ευκολότερα
    http://www.stoopid.gr: Το μεγαλείο της ανθρώπινης ηλιθιότητας.

sdikr Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Ducklord
    Θα ζητήσω εξαρχής συγνώμη για τη φρασεολογία που θα χρησιμοποιήσω, μα πρόσεξε πολύ, και σκέψου, το ακόλουθο: προσωπικά, ΧΕΣΤΗΚΑ για το αν ο καθένας θέλει να το παίξει εργοδότης αν δεν μπορεί, παράλληλα, όντως να είναι εργοδότης.
    Η ασφάλεια του εταιρικου δικτυου δεν έχει καμια σχέση με το αν είναι κακός ή οχι εργοδότης!

Το avatar του μέλους EvilHawk
    EvilHawk Guest
    Η ασφάλεια του εταιρικου δικτυου δεν έχει καμια σχέση με το αν είναι κακός ή οχι εργοδότης!
    Δεν μιλάμε για την ασφάλεια Σπύρο!
    Πάρε όσα μέτρα θές για την ασφάλεια σου , κλείσε την πρόσβαση σε υπηρεσίες που δεν θες να υπάρχουν, αφαίρεσε την πρόσβαση σε removable media, βάλε λέξεις κλειδιά φίλτρα στο firewall, δικαίωμα σου είναι και δεν πρόκειται να σου πεί κανένας τίποτα!

Δεν έχεις όμως δικαίωμα να "κατασκοπεύεις" τους υπαλλήλους σου και αν το κάνεις να είσαι έτοιμος να υποστείς τίς συνέπειες ....

sdikr Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από EvilHawk
    Δεν έχεις όμως δικαίωμα να "κατασκοπεύεις" τους υπαλλήλους σου και αν το κάνεις να είσαι έτοιμος να υποστείς τίς συνέπειες ....
    Δεν λεω οχι, αλλά το θεμα είναι οτι απο την στιγμή που κάτι περνά στο "εταιρικο δυκτιο" δεν είναι πλεον προσωπικό,

EvilHawk Guest
    Δεν λεω οχι, αλλά το θεμα είναι οτι απο την στιγμή που κάτι περνά στο "εταιρικο δυκτιο" δεν είναι πλεον προσωπικό
    Μερικά πράγματα είναι "προσωπικά" όποιο δίκτυο και να εχουν χρησιμοποιήσει για να περάσουν!
    Χμμμ θα σου άρεσε πχ να έχω το δικαίωμα να μπορώ να διαβάζω τα pm σου ή κάποιος στον provider σου να διαβάζει τα emails σου ?

sdikr Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από EvilHawk
    άποιος στον provider σου να διαβάζει τα emails σου ?
    φυσικά οχι,
    αλλά στο εταιρικό δικτυο (θα πρέπει να υπαρχει ανακοινωση) μπορουν αν θελουν να το κάνουν
    μετά ο καθένας κρινει κατα πόσο θα κάνει τις "προσωπικες" τους επικοινωνίες μέσω του εταιρικού δικτύου

EvilHawk Guest
    αλλά στο εταιρικό δικτυο (θα πρέπει να υπαρχει ανακοινωση) μπορουν αν θελουν να το κάνουν
    Εκεί ακριβώς είναι το θέμα ότι δεν επιτρέπεται! Κάνε σε παρακαλώ το κόπο να διαβάσεις την απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για να δείς ακριβώς τί αποτελει προσωπικό δεδομένο ή όχι και ποια όρια δεν πρέπει κάποιος να ξεπεράσει!

Περιοχή
    EU
    Downloads
    19
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    1 κόμμα κάτι
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από wintech2003
    Ενας εργοδότης για να φτιάξει την εταιρία που έχει φτιάξει παίρνει κάποιες αποφάσεις και κάποια ρίσκα που δεν χρειάζεται να τα παίρνουν οι υπάλληλοι. Έχει άλλες ευθύνες που τον βαρένουν πολύ περισσότερο. Όλοι το βλέπετε το θέμα από την μεριά του υπάλληλου.. Δικαιώματα, και τφτ οθόνες.. και 15 λεπτά διάλλημα, και εργονομικά καθίσματα και ότι θέλετε.. Οκ... εγώ τα δίνω.. έλα και εσύ όμως (αναφέρομαι στον Χ υπάλληλο) να υπογράψουμε μαζί την επιταγούλα 30.000 ΕΥΡΩ, προς τον προμηθευτή και όταν λήξει η επιταγή, αμα δεν έχω να σε πληρώσω.. ε θα ξέρεις πάνω κάτω γιατι έγινε (λέξεις κλειδί: τφτ οθόνη και εργονομικό κάθισμα).
    .
    Η αλήθεια είναι ότι έχω γνωρίσει πρώην υπαλλήλους που έγιναν εργοδότες και ...άλλαξαν μυαλά. Αλλοιώς τα έλεγαν και τώρα πια αλλοιώς τα ...τοποθετούν. Το συμφέρον βλέπεις. Είναι σαν να βρίσκονται οι άνθρωποι στις αντίθετες όχθες του ίδιου ποταμού και να τσακώνονται για το αν το νερό κυλά προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά. Μόλις δε, περάσουν απέναντι τα γυρίζουν.
    Θα έπρεπε να το πιάσει από αλλού το θέμα κανείς, αλλά θα πάει μακριά η βαλίτσα. Ξώφαλτσα, περνά σε άλλα threads, καμμιά φορά.
    Lupus pilum mutat, non mentem

Σελ. 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12

Παρόμοια Θέματα

1. νεο Νετ faster βοηθεια
    Από alt10alt10 στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπ
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-01-08, 22:20
  2. Διαχείριση e-mails στο Mozilla
    Από JohnJohn στο φόρουμ Software γενικά
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-05-06, 01:06
  3. Σύνδεση στο νετ με το 9107
    Από afantos στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπ
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-11-05, 14:24
  4. Μηνύματα: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-08-05, 15:31

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •