θα βγούμε Off Topic αλλα οταν λέμε για Drums
εχουμε Αυτόν
αυτόν
και αυτόν
+100000000Να προσθέσω κι εγώ τον αγαπημένο μου Jerry Garcia, εκτός των άλλων και για ένα από τα καλύτερα live album όλων των εποχών (Live/Dead).
γενικά τα Live Των Dead ήταν γα**τα αυτοί και οι Jefferson Airplane ηταν γεννημένοι για Live (Α ρε γαμωτο να μην προλάβουμε τις εποχές του Filmore West )
Εμφάνιση 46-60 από 80
-
30-12-07, 00:01 Απάντηση: Καλύτερος Κιθαρίστας Ever #46
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jefferson : 30-12-07 στις 23:51.
-
30-12-07, 11:32 Απάντηση: Καλύτερος Κιθαρίστας Ever #47
ενας από τους ντράμερς που μου άρεσαν ειναι ο Mike Shrieve και το σολο του στο woodstock με Santana - Soul Sacrifice, εδω
επίσης απο τo phychedelic rock μην ξεχναμε τους curved air και την φανταστική Sonja Kristina, αλλα με αρκετά πιό δυσκολο στυλ, πολύ λιγοτερο εμπορικό
εδώ και εδώ
jefferson, thx ρε μαν για τα λινκς, πολύ ωραία, την καταβρήκα . .
live-dead, γ@μ@ει,
σχετικά με ατα Live παρατηρήστε την Grace στο woodstock εδώ πως ψαχνει να βρεί τις κλιμακες της (κλεινει το ένα το αυτί κλπ) γιατί δεν υπάρχει "μικροφωνική" και ο κατάλληλος ανθρωπος να μαϊμουδέψει την φωνη της για να μην φανει η ατέλεια οπως γινεται σημεραΤελευταία επεξεργασία από το μέλος PALADIN : 30-12-07 στις 11:43.
-
30-12-07, 16:10 Απάντηση: Καλύτερος Κιθαρίστας Ever #48
Παιδιά ένας είναι ο καλύτερος Drummer
MIKE PORTNOY
Για μένα πάντως είναι ο καλύτεροςLenovo ThinkPad T470- Huawei P20 Pro
-
31-12-07, 00:00 Απάντηση: Καλύτερος Κιθαρίστας Ever #49Σ' αυτούς που έχετε πει θα προσθέσω και τους Roy Buchanan, Alvin Lee
Μέχρι και ο Hendrix έπαθε πλακα όχι μόνο η κιθάρα του αλλά όλη η εμφάνιση του γ@@@@σε
επίσης απο τo phychedelic rock μην ξεχναμε τους curved air και την φανταστική Sonja Kristina, αλλα με αρκετά πιό δυσκολο στυλ, πολύ λιγοτερο εμπορικό
εδώ και εδώ
Κλπ
H Janis Joplin Φυσικα ειναι μαζί με την Grace εκτος συναγωνισμού
Εδω μερικές φωτογραφίες από το WoodstockΤελευταία επεξεργασία από το μέλος jefferson : 31-12-07 στις 00:43.
-
02-01-08, 04:08 Απάντηση: Καλύτερος Κιθαρίστας Ever #50
Φίλτατε, PALADIN, κατ'αρχάς να σου πω ότι δεν θεωρώ ότι είναι υποχρεωτικό οι "δάσκαλοι" να χαίρουν -αντικειμενικά ή υποκειμενικά- πάντοτε ίσης ή μεγαλύτερης εκτιμήσεως από τους "μαθητές" τους. Και ας φέρω τρία παραδείγματα από τη λεγόμενη "σοβαρή" μουσική: πόσοι άραγε θυμούνται τον Beauchamp ως μέντορα του Lully, τον Buxtehude ως βασικό πρότυπο του Bach στο όργανο, ή μνημονεύουν και τον Haydn κάθε φορά που επαινούν το ταλέντο του μαθητή του, Beethoven?!
Λοιπόν, για να σου απαντήσω για όσους μου ανέφερες πιο συγκεκριμένα: Ο Santana ΔΕ με τρελαίνει ιδιαιίτερα (ίσως φταίει το είδος μουσικής), ο Duane Allman αν και πολύ καλός θεωρώ ότι επισκιάστηκε τελικά (στο ευρύτερο είδος που υπηρετούσε) από το τρίδυμο Collins/Gaines/Livgren, Roy Buchanan shoot me αλλά ΔΕΝ έχω ακούσει, και όσο για τους μεγάλους των Blues που αναφέρεις, ναι μεν εκτιμώ τη συμβολή τους γενικώς μιλώντας, αλλά o αμιγής Blues ήχος/μουσική δεν είναι exactly my cup of tea: προτιμώ τους ...επιγόνους που "ακούμπησαν" σε αυτό απλώς για να πάνε πιο πέρα, σε πιο [hard] rock ή και progressive ήχους και μελωδίες... Σε κάθε περίπτωση, παρ'ολο που τόσο ο Blackmore όσο και Roth αλλά και ο Malmsteen τους οποίους υπεραγαπώ, δηλώνουν ως ίνδαλμα/πρότυπό τους τον Hendrix, δεν αισθάνομαι άβολα που προσωπικά δεν τρελαίνομαι μαζί του! ;-)
Just my two cents...Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Frealaf : 02-01-08 στις 04:14.
-
02-01-08, 04:29 Απάντηση: Καλύτερος Κιθαρίστας Ever #51
1)Hendrix
-Eddie Van Halen
-Randy Rhoads (ΟΓΚΟΛΙΘΟΣ)
-Dimebag Darrell Abbott
-Ritchie Blackmore
-Jeff Loomis
Και κοιταζωντας προς το μελλον εχω ελπιδες για τον Corey Beaulieu...Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Collective_Soul : 02-01-08 στις 04:42.
AMD FX-8320 | HYPER 212 EVO | 2X ARCTIC COOLING F12 PWM 120MM | CORSAIR CARBIDE 200R | ASUS M5A97 R2.0 | Kingston HyperX 1600MHZ@1866 9-10-9 2X4GB | ASUS 760 GTX OC DCUII @1300/7000 | THERMALTAKE SE SMART MODULAR 630W
-
11-01-08, 21:40 Απάντηση: Καλύτερος Κιθαρίστας Ever #52
Σαν ηλεκτρικοί κιθαρίστες πιστεύω Garry Moore,Steve Vai,Malmsteen kai Satriani
αλλά γενικά σαν κι8αρίστας Paco de lucia απλά γιατι ο ανθρωπος(αν είναι) δεν τον πιάνει κανενας απο αυτούς χωρίς πένα...
-
13-01-08, 17:43 Απάντηση: Καλύτερος Κιθαρίστας Ever #53Σαν ηλεκτρικοί κιθαρίστες πιστεύω Garry Moore,Steve Vai,Malmsteen kai Satriani
αλλά γενικά σαν κι8αρίστας Paco de lucia απλά γιατι ο ανθρωπος(αν είναι) δεν τον πιάνει κανενας απο αυτούς χωρίς πένα...
Birelli Lagrene
http://www.youtube.com/watch?v=WI5P9REpiPM
Οπως επισης και τον μελωδικοτατο ΚΥΡΙΟ John Mc Laughlin
http://www.youtube.com/watch?v=vXheH...eature=related
-
14-01-08, 22:00 Απάντηση: Καλύτερος Κιθαρίστας Ever #54
Rory gallagher for ever!!!
-
23-01-08, 15:08 Απάντηση: Καλύτερος Κιθαρίστας Ever #55
frealaf,
ούτε εγω είμαι δογματικός και πιστεύω ότι οι μεταγενεστεροι (δυνητικά) θα πρέπει να είναι πολύ καλυτεροι από τους παλαιότερους για να υπάρχει εξέλιξη, όχι μόνο στην μουσική αλλα σε όλους τους τομείς.
Απλά πιστεύω ότι ο Bill Gates και οι αλλοι που αναφέρω δεν ειναι δασκαλοί κανενός, αυτοί ειπαν τοτε αυτά που είχαν να πούν και άλλαξε το τοπίο για πάντα.
Παρόμοιες καταστάσεις υπάρχουν και σε άλλους τομείς όπως οι χρυσές δεκαετίες του Ελληνικού Κινηματογράφου με Κωσταντάρα, Παπαγιαννόπυλο, Βουγιουκλάκη κλπ τους οποίους οι συγχρονοι ηθοποιοί ουτε στο 10% δεν φτάνουν. Τις ταινίες της Αλίκης θα τις βλέπουν και μετά από 30 χρόνια και θα γελάνε το ίδιο όπως την πρώτη φορά. Αυτοί, οι παλιοί δεν προσπάθησαν να διδάξουν κανεναν, ουτε πήγαν να το παίξουν δάσκαλοι απλά έτσι τους βγηκε.
Το ίδιο συνέβει και με το ροκ στα 60ς και 70ς, αυτοί δεν το παίξαν δάσκαλοι απλά ετσι τους βγηκε και ο κόσμος τους τοποθετεί ακόμα στην πρώτη θεση.
Όλα τα μεταγενέστερα ειναι επανάληψη των παλιών, λίγο αλλαγμενα, λιγο διασκευασμενα και λίγο αλλιώς αλλα τα ιδια σολα και τα ίδια πράγματα. Πολλά γρουπάκια βγηκαν και θα βγούν το θέμα ειναι ποιό θα μεινει σε βάθος χρόνου και θα το ακούει ακόμα ο κόσμος γιατί αυτό κάτι λέει, δεν ειναι τυχαίο.
Κι'εγώ ακούω αυτά που λές εσυ και μου αρέσουν, δεν τα απορρίπτω καθόλου αλλά η αξία την οποία δίνω στο oldschool ειναι εντελώς διαφορετική και από θέμα ποιότητας ήχου ειναι πολύ καλύτεροι (αυτό ειναι αντικειμενικό κριτηριο) από το newschool ακομα και με πολύ πιό "πρωτόγονα" μεσα.
Τελικά, σημασία εχει να ακούμε αυτό που μας ευχαριστεί και αυτό που μας κάνει να βρούμε την ψυχή μας,
απλά το συζητάμε εντελώς θεωρητικά το όλο θεμα, και σιγά μην αισθάνεσαι εσύ άβολα επειδή ο Malmsteen, ο Vai ή ο Satriani εχουν σαν ειδωλο τον Hendrix,
@jefferson,
πές τιποτα για την ψυχεδέλεια των 60s να μας φτιάξεις.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος PALADIN : 23-01-08 στις 21:34.
-
23-01-08, 19:31 Απάντηση: Καλύτερος Κιθαρίστας Ever #56
Paladin αυτό που έχει αξία είναι το ότι έχουν περάσει τόσα χρόνια και ακόμα παραμένουν στο μυαλό αυτών που τους άκουσαν
για πόσους από τους σημερινούς κιθαρίστες μπορείς να το ισχυριστεί κανείς αυτό; άγνωστο ο χρόνος θα δείξει
αλλά μέχρι να δείξει μονό κάτι σαν τον Hendrix θα τους θυμόμαστε 38 Χρονιά από τον θάνατο τους γιατί ειδικά ο Hendrix άλλαξε το τρόπο που παιζοτανε η κιθάρα εώς τότε
Spoiler:
-
23-01-08, 20:36 Απάντηση: Καλύτερος Κιθαρίστας Ever #57
Αγαπημένος μου είναι ο Joe Satriani. Tώρα τελευταία ανακάλυψα τον Andy McKee.
-
24-01-08, 00:28 Απάντηση: Καλύτερος Κιθαρίστας Ever #58
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος manicx : 24-01-08 στις 00:33.
-
10-02-08, 05:58 Απάντηση: Καλύτερος Κιθαρίστας Ever #59
- Περιοχή
- Athens, Greece, Greece
- Downloads
- 14
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 6
- Ταχύτητα
- 1024/256
- ISP
- Conn-x OTE/Otenet
ποποοοο δεν είχα ακούσει για το συγκεκριμένο live καταπληκτικό!
προστέθηκε στο φάκελο που έχω ειδικά για το do you feel like we do. λολ thx. SoBizarre
- Επιτρέψτε μου να προσθέσω στη list των κιθαριστών τον Mike Oldfield ιδιαίτερος!
και ανατρεπτικός μουσικοσυνθέτης. . . .Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mosaic : 10-02-08 στις 06:01.
- - «Ανθολογία της Οικονομίας»
Φιλόμουσοι της Τεχνολογικής Κοινότητας, "Άρωμα Γυναίκας" στο SNR.grτο ραδιόφωνο του ADSLgr.com
Πρόληψη/Ενημέρωση «Χρέος μας…η ζωή» . . .
-
13-02-08, 06:05 Απάντηση: Καλύτερος Κιθαρίστας Ever #60
Μερικοι αναφερατε τον jimi hendrix πολυ υπερτιμημενο.........
Ο κιθαριστας , δεν ειναι μονο τεχνικη , ταχυτητα,παπαδαριο και αγιος ο θεος . Πρεπει να εχει ΦΑΝΤΑΣΙΑ , να βρισκει κατι καινουργιο....η ταχυτητα δεν ειναι φυλακη...ειναι εργαλειο(αν και πολλοι κιθαριστες το παρακανουνε ,βλεπε yngiwe malmsteen)
O hendrix ειχε ΦΑΝΤΑΣΙΑ . Δεν ειχε καλυτερη τεχνικη απο τον ritchie blackmore για παραδειγμα αλλα εισηγαγε πολλα σχετικα με την κιθαρα....
1)ΗΧΟΣ , ο τροπος με το οποιο χρησιμοποιουσε τους ενισχυτες με παραπανω ταση στο ρευμα(νομιζω)εβγαζε εναν τελειως διαφορετικο ηχο για την εποχη του
2)Τα εφφε , το wah , το fuzz και ο τροπος που τα χειριζοτανε εκανε την κιθαρα τελειως ROCK(μαζι με eric clapton , jeff beck κλπ)
3)Οι παραγωγες του στο studio
4)Το υβριδικο παιξιμο , ρυθμικο και solo στο τραγουδι Little wing και στο Red House....πως το πετυχαινε αυτο?Χρησιμοποιουσε τον αντιχειρα για το ρυθμικο μερος και τα υπολοιπα δακτυλα για τα solo ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ
Και επαναλαμβανω....υπηρχαν ,υπαρχουν και ΘΑ υπαρχουν κιθαριστες με πολυ καλυτερη ΤΕΧΝΙΚΗ απο τον jimi hendrix...αλλα με λιγοτερη φαντασιαΣου γράφω πάλι από ανάγκη
η ώρα πέντε το πρωί
το μόνο πράγμα που 'χει μείνει
όρθιο στον κόσμο είσαι εσύ......
Παρόμοια Θέματα
-
Ποιός είναι ο καλύτερος?
Από mikou13 στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 11-01-08, 21:04 -
καλύτερος κωμiκός ever
Από loukoumaki στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 27Τελευταίο Μήνυμα: 15-12-07, 11:02 -
Καλυτερος τροπος συνδεσης
Από whoiswho στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 26-11-07, 01:57 -
Καλύτερος Ftp Server...
Από Antonis Papadopoulos στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 20-11-05, 19:21 -
Καλύτερος Mail Server
Από BoGe στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 13Τελευταίο Μήνυμα: 18-11-05, 21:09
Bookmarks