Μέχρι τώρα ο WEB SERVER & DNS SERVER δούλευε μία χαρά με τη χρήση μίας static IP και ενός ADSL USB modem. Τώρα κάτι έχει πάθει το Modem και δεν μπορώ να βρω κάτι αντίστοιχο για να λειτουργήσει ο server μου. Θα ήθελα αν γίνεται να μου πει κάποιος πώς μπορώ να στήσω των server μου πίσω από ένα router χρησιμοποιώντας την μία static IP.
Έχω προσπαθήσει διαβάζοντας κάποια άρθρα στο Internet αλλά δεν έχω καταφέρει να τον θέσω σε λειτουργία. Αυτό που έχω κάνει είναι ότι ορίσει Port forwarding τις θύρες 80 και 53 για web server και DNS server αλλά κάτι κάνω λάθος στις ρυθμίσεις των windows.
Αν κάποιος έχει στήσει κάτι αντίστοιχο ας μου δώσει μερικές οδηγίες για το πώς μπορώ να το κάνω.
Να σας ενημερώσω ότι ο server λειτουργεί με Microsoft Small Business Server 2000.
Ευχαριστώ
Εμφάνιση 1-4 από 4
-
20-12-07, 22:10 Web server και dns server πίσω από router #1
-
21-12-07, 11:15 Απάντηση: Web server και dns server πίσω από router #2
Από την στιγμή που μας λες ότι παλιά σου δούλευε μια χαρά με USB modem τότε για να σου δουλέψει με router χωρίς να κάνεις πολλές αλλαγές πρέπει το router σου να τον προγραμματίσεις σε λειτουργία bridge και όχι σαν router.
Αυτό σημαίνει ότι απλά θα "μεταφέρει" την static IP στον server και δεν θα κάνει δρομολόγηση πακέτων (routing). Καλό θα ήταν ο server σου να έχει δύο κάρτες ethernet. Μία για να συνδέεται στο δίκτυο σου και μία για να συνδέεται στο router αλλά και με μία γίνεται η δουλειά ρυθμίζοντας να έχει δύο IP.
Τώρα εάν θέλεις να το δουλέψεις σαν router τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα γιατί πρέπει να αλλάξεις πολλές ρυθμίσεις και στον server σουΤελευταία επεξεργασία από το μέλος s_samaras : 21-12-07 στις 11:16.
-
21-12-07, 11:28 Απάντηση: Web server και dns server πίσω από router #3
Επίσης μπορείς να ορίσεις τον server σε DMZ (δλδ ουσιαστικά να μην κόβεις πόρτες προς το συγκεκριμένο IP) οπότε θα λειτουργεί όπως πριν από πλευράς ασφάλειας.
ΟΜΩΣ... Αν δεν κάνεις αυτό που λέει ο s_samaras τότε ο server θα έχει ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ (private) IP. Άρα πιθανά πρέπει να κάνεις ρυθμίσεις στις υπηρεσίες (http, dns κτλ.) για το ποιο IP εξυπηρετούν (σε ποιο IP "ακούν").Όσο πιο βαθιά βάζουν το χέρι οι εταίροι στις τσέπες μας, τόσο πιο κοντά φθάνουν στα @@ μας
-
21-12-07, 15:10 Απάντηση: Web server και dns server πίσω από router #4
Νομίζω ότι τα κατάφερα. Δεν ξέρω πώς αλλά λειτουργεί. Έκανα Virtual Server ή όπως αλλιώς λέγετε Port forwarding και ο server λειτούργησε αλλάζοντας μερικές IP στον DNS server.
Το πρόβλημα είναι ότι θέλω να κάνω μία καθαρή εγκατάσταση και δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω. Αυτό που θα κάνω είναι να πάρω ένα ghost το partition για να μπορέσω να το επαναφέρω αν κάτι πάει στραβά.
Μία χάρη θέλω ακόμα. Έχω τρία domain για σελίδες στον server. Μπορεί κάποιος να μου δώσει οδηγίες για το πώς θα στήσω ftp server για κάθε μία από τις σελίδες για να μπορούν να ανεβάζουν ή να κατεβάζουν αρχεία αυτοί που έχουν τις σελίδες;
Παρόμοια Θέματα
-
VPN server πίσω από NAT & Client πίσω από proxy
Από hedgehog στο φόρουμ NetworkingΜηνύματα: 28Τελευταίο Μήνυμα: 08-08-08, 17:03 -
[Microcom] ftp server πίσω από microcom router 2636
Από teob88 στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 12-05-07, 17:31 -
Στήσιμο IIS Web server πίσω από 9108
Από johnli στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 27Τελευταίο Μήνυμα: 17-08-06, 11:58 -
web server πίσω απο ICS
Από The_Mentor στο φόρουμ Alcatel Thomson ADSL modems και routersΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 22-11-05, 15:23 -
Περι Web - Ftp - Mail server / DNS Server
Από andonisvoug στο φόρουμ Broadband SoftwareΜηνύματα: 9Τελευταίο Μήνυμα: 13-11-03, 09:04
Bookmarks