Εμφάνιση 1-6 από 6
    Το avatar του μέλους Kostas1010
    Kostas1010 Guest
    γεια σας παιδια. Πηρα πριν 3 μέρες μία GA-K8NS Ultra-939 με έναν Athlon 64 3000. Ολα ωραία και καλά. Αφού τα έστησα ολα στο κουτί μαζί με 2 ακόμη ανεμιστήρες (κουτιού), κάνω τον σχετικό έλεγχο στο bios, πάω στο PC Health στο bios και ενεργοποιώ τις επιλογές για όλους τους fans (cpu, system και power) ώστε να έχω σήμα ηχητικό αν κάτι πάει στραβά... βάζω τα Windows XP και όλα είναι μία χαρά. (θα το ήθελα..)Την επομένη ανοίγω το pc και αφού μπήκε στα windows ακούω ένα συνεχόμενο μπιιιπ..Κοιτάω και βλέπω ότι ο CPU FAN δεν δουλεύει!!..Αφού έφαγα το κόσμο να δω τι γίνεται, πάω στο bios και απενεργοποιώ τις επιλογές για τους fans του κουτιού..ξανακάνω boot και ω..του θαύματος ο CPU FAN δούλεψε κανονικά..Οχι όμως για πολύ γιατί τελικά το ξανάκανε και απενεργοποίησα και την επιλογή του CPU FAN...Για να μην σας κουράζω άλλο δοκιμάζω να κάνω update στο bios, έκανα αλλά τελικά μιά από τα ίδια γιατί η μητρική είναι καινούργια..Επειδή δεν είναι δυνατόν να έχω όλες τις επιλογές απενεργοποιημένες και ιδίως του cpu, και αυτό γιατί αν κάτι πάει στραβά και δεν το πάρω χαμπάρι, θα κάψω τον cpu δηλαδή? δεν το καταλαβαίνω αυτό..Εχει τύχει σε κανέναν αυτό το πρόβλημα? και τι να κάνω πριν την αλλάξω ή την πετάξω...Το μόνο που ξέρω να πω είναι ότι δεν είναι δυνατόν μία καινούργια μητρική να έχει τέτοια bugs?? conflicts?..πως να τα πω?..και να μην το έχουνε δοκιμάσει και ιδίως ένα όνομα σαν της Gigabyte..Είναι απαράδεκτο..Ax που είσαι MSI μου?...

Περιοχή
    Москва/Афины
    Downloads
    8
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    100МБит/сек
    ISP
    Cosmote
    Router
    Sercomm
    καταρχάς τι ακριβώς ενεργοποιείς? υποθέτω οτι ρυθμίζεις την ταχύτητα του ανεμιστήρα σε σχέση με την θερμοκρασία του επεξεργαστή. Το να μην δουλεύει το ανεμιστηράκι είναι λογικό αν έχεις θέσει να λειτουργεί μετα τους πχ 30 C

Kostas1010 Guest
    ενεργοποιώ τις επιλογές που λένε cpu fan fail warning, system fan fail warning..κλπ
    υποθέτω ότι εννοεί ότι θα με ειδοποιήσει όταν ο fan σταματήσει να δουλεύει έτσι?

Kostas1010 Guest
    και κάτι άλλο υπάρχει και μία άλλη επιλογή που λέει πότε θα υπάρξει warning για τον cpu οταν ανέβει η θερμοκρασία του. Εγώ το έχω βάλει π.χ., στους 60 βαθμούς γιατί δεν έχει χαμηλότερη θερμοκρασία για να διαλέξω..ο cpu παρόλο που είναι ο 3000 νομίζω ότι δουλεύει πολύ χαμηλά, δηλαδή περίπου 30 βαθμούς..αυτό
    μου δείχνει το bios

Περιοχή
    Москва/Афины
    Downloads
    8
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    100МБит/сек
    ISP
    Cosmote
    Router
    Sercomm
    τα cpu fan fail warning και system fan fail warning σημαίνουν είτε αυτό που είπες είτε οτι θα κάνει το μηχάνημα shutdown αν καταλάβει οτι ο ανεμιστήρας της cpu δεν λειτουργεί. Το άλλο warning που λες για τους 60 βαθμούς είναι μάλλον shutdown temperature. Δες και στο manual της μητρικής για ακριβέστερη επεξήγηση

Downloads
    33
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    95500/10996
    ISP
    Cosmote
    Router
    FritxBox 530
    SNR / Attn
    9.1(dB) / 17(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Eχω ακριβως την ιδια συνθεση με σενα,και αντιμετωπισα το ιδιο προβλημα,που δεν ειναι προβλημα νομιζω γιατι το ανεμιστηρακι δουλευει κανονικα και οι θερμοκρασιες ειναι χαμηλες,μαξιμουμ 31ο,χωρις να ειμαι ειδικος νομιζω οτι καποιο καλωδιακι η led δεν εχει δυνδεθει με αυτο το αποτελεσμα ,κατα ταλλα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απ την μητρικη και τον επερξεγαστη ,το μονο προβλημα που ειχα με την μητρικη ηταν δεν ειχαν δισκεττα μεσα στην συσκευασια για τους οδηγους Sata κι ευτυχως που ειχα προχειρο τον παλιο και αντεγραψα τους οδηγους.Επισης η επιλογη στα bios <Top Performance> κανει ενα μικρο overclocking +4% με πολυ καλο αποτελεσμα...ΑΝ βρεις ακρη ενημερωσε

Παρόμοια Θέματα

1. οδηγος update bios για μητρικες gigabyte!!
    Από johnnyo. στο φόρουμ Motherboards, CPU και memory
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-08-08, 21:08
  2. New Gigabyte board? GIGABYTE GA-MA78GPM-DS2H
    Από greg3301 στο φόρουμ Motherboards, CPU και memory
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-07-08, 09:26
  3. επιλογή μητρικής: gigabyte ga k8ns pro?
    Από crimson στο φόρουμ Motherboards, CPU και memory
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-11-04, 15:09

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία