με ποίο πρόγραμμα και πως μπορώ να μειώσω τον θόρυβο σε κάποια mp3? με το adobe audition γίνεται? κάποιο άλλο πιο μικρό πρόγραμμα?
Εμφάνιση 1-4 από 4
Θέμα: noise reduction σε MP3
-
08-04-05, 19:27 noise reduction σε MP3 #1
-
08-04-05, 20:41 #2
Δεν ξέρω κανένα μικρό πρόγραμμα, αλλά είμαι σίγουρος πως αν ψάξεις στο google για noise reduction θα βρείς σίγουρα.
Τα προγράμματα που ξέρω εγώ είναι audio-editors όπως sound forge, wavelab, audition, κλπ. Αυτά τα προγράμματα, θα κάνουνε decode το mp3 σε wav, θα μειώσουνε τον θόρυβο με κάποιο noise reduction plugin ή ενσωματωμένο αλγόριθμο, και μετά θα ξανακάνουνε encode το mp3. Η όλη διαδικασία έχει κάποια μειονεκτήματα:
1) κατά το decoding + encoding, μείωνεται η ποιότητα του mp3. Αλλά άν όπως λές έχουνε θόρυβο, τότε με την απομάκρυνση του θορύβου, η αρχική ποιότητα αναμένεται να είναι καλύτερη.
2) Δεν είναι μια αυτοματοποιημένη διαδικασία, δηλαδή δεν βολεύει για μεγάλο αριθμό mp3. Εκτός εάν έχεις mp3 με τον ίδιο θόρυβο (πχ ηχογράφηση όπου ακούγεται ο ήχος από το air-condition), και χρησιμοποιήσεις sound forge + batch converter.
-
08-04-05, 21:43 #3
νομίζω ότι το adobe audition με μιά καλή παραμετροποίηση μπορεί να έχει τέλεια αποτελέσματα..αλλά θα πρέπει να ξέρεις λίγο....
-
18-04-05, 01:15 #4
MAGIX audio cleaner πολυ καλό..
Παρόμοια Θέματα
-
Noise reduction ?
Από Fototzortz στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 29-07-08, 23:42
Bookmarks