Μου αρέσει πως μετά από όλα αυτά , έρχονται πελάτες στο μαγαζί και λένε , δεν βγάζω πιστωτική και δεν μπλέκω με e-banking γιατί φοβάμαι μην μου φάνε τα λεφτά .
Μια φορά που άλλαξα κωδικό στην Πειραιώς και δεν σημείωσα τον νέο , έπεσαν απανωτά τηλέφωνα και από τις δυο πλευρές (με έπερναν για επαλήθευση) για να μου δώσουν των κωδικό .
Εμφάνιση 31-45 από 54
-
21-02-10, 12:02 Απάντηση: Γιατί δε χρησιμοποιώ ηλεκτρονική τραπεζική (e-banking). #31
-
22-02-10, 20:38 Απάντηση: Γιατί δε χρησιμοποιώ ηλεκτρονική τραπεζική (e-banking). #32
Δεν έχει να κάνει μόνο με την ηλεκτρονική τραπεζική.
Οι Έλληνες είμαστε τεχνοφοβικοί σαν λαός, και το e-banking είναι άλλο ένα πεδίο που εκδηλώνεται αυτή η φοβία μας...
Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλες τους σχετικούς τομείς (e-shopping κτλ.) είμαστε τελευταίοι στην ΕΕ !
Ακόμα και χώρες της (πρώην) Ανατολικής Ευρώπης μας έχουν ξεπεράσει πλέον.
Πηγαίνετε σε οποιαδήποτε τέτοια χώρα και θα δείτε ακόμα και τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ να γίνονται με κάρτες (πιστωτικές-χρεωστικές).
Για τις ΗΠΑ να μην μιλήσουμε.
Είχα μιλήσει με ομογενή εκ ΗΠΑ που δούλεψε στην Ελλάδα για 2 χρόνια και όταν τον ρώτησα για διαφορές στην ζωή (εδώ και εκεί) μου απάντησε "στην αρχή μου φάνηκε παράξενο που εδώ έπρεπε να κυκλοφορώ με πολλά μετρητά πάνω μου... Στις ΗΠΑ παντού πληρώνουμε με επιταγές και κάρτες" !
Και όταν έλεγε "πολλά μετρητά" εννοούσε 200 ευρώ μετρητά στο πορτοφόλι !
-
30-03-10, 18:30 Απάντηση: Γιατί δε χρησιμοποιώ ηλεκτρονική τραπεζική (e-banking). #33
1. Οι γονείς μου λαμβάνουν κάθε μήνα την σύνταξη τους από Γερμανία στην ΕΤΕ και τούς χρεώνει κάποιο ποσό, αυτό μπορεί να αποφευχθεί.
2. Θέλω να καταθέσω λεφτά στην ΑΤΕ από λογαριασμό της ΕΤΕ Internet banking θα πληρώσω πάνω από 0,50 € αν αν ναι γιατί εφόσον όταν κάνω κατάθεση σε ευρωπαϊκή τράπεζα χρεώνουν μόνο 0,50 €.
αλλού ήθελα να το γράψω αλλά δεν το έπαιρνε
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=153326Όσο τα παιδιά είναι μικρά δώσ` τους βαθιές ρίζες, όταν μεγαλώσουν δώσ` τους φτερά
Ινδική παροιμία
-
16-05-10, 16:49 Απάντηση: Γιατί δε χρησιμοποιώ ηλεκτρονική τραπεζική (e-banking). #34
Έχοντας χρησιμοποιήσει e-banking της Πειραίως και της Εμπορικής, πρέπει να πω ότι το πρώτο είναι ΠΟΛΥ καλύτερο. Έχει πολλά ενοχλητικά θεματάκια αυτό της Εμπορικής. Για παράδειγμα, δεν μπορείς να διαλέξεις μόνος σου το username σου αλλά σου δίνουν οι ίδιοι έναν 9ψήφιο (νομίζω) αριθμό. Πρέπει να θυμάσαι 2 αριθμούς δηλαδή. Δεύτερον, για συναλλαγές που απαιτούν επιπλέον ασφάλεια (εμβάσματα κτλ) πρέπει να προμηθευτείς το token που κοστίζει 12 ευρώ. Η Πειραιώς σου στέλνει απλά το extra pin που χρειάζεται με sms στο κινητό που έχεις δηλώσει στο λογαριασμό, πολύ πιο απλό και πάνω απ'όλα, δωρεάν. Το interface της Πειραιώς είναι επίσης πολύ πιο εύχρηστο και έχει περισσότερες δυνατότητες.
Μου έχει λύσει τα χέρια πάντως γενικά. Πληρώνω όλους τους λογαριασμούς μου, το ενοίκιο και χρησιμοποιώ τη webbuy για αγορές online. Η μόνη φορά που χρειάστηκε να πάω σε κατάστημα τα τελευταία 2 χρόνια ήταν για να επανεκδώσω την κάρτα του ΑΤΜ που είχα χάσει (όχι ότι τη χρειάζομαι πραγματικά, "Λεφτά στο Λεπτό" γαρ).
Όσοι μπορούν να τη χρησιμοποιούν πάντως, ας το κάνουν. Όχι μόνο γιατί θα γλιτώσουν οι ίδιοι χρόνο και σπάσιμο νεύρων, αλλά θα κάνουν το ίδιο και για άλλους πελάτες της τράπεζας που πραγματικά δεν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν e-banking. Για να μη μιλήσουμε και για την οικολογική πλευρά του πράγματος.
-
07-06-10, 13:42 Απάντηση: Γιατί δε χρησιμοποιώ ηλεκτρονική τραπεζική (e-banking). #35
Και ομως απο το ταμειο μπορεις να κερδισης χρηματα.. Π.χ
Έμβασμακατάθεση σε άλλον άλλης τράπεζας ...εάν το κάνεις απο ebanking χρεώνεσαι απο το ταμείο λες "είναι συγγενής" και δεν πληρώνεις τίποτα εξτρά καλό ε?
-
07-06-10, 14:02 Απάντηση: Γιατί δε χρησιμοποιώ ηλεκτρονική τραπεζική (e-banking). #36
Το ίδιο ισχύει (χωρίς δικαιολογίες και ψέματα) αν πας να καταθέσεις ποσό σε δικό σου λογαριασμό. Π.χ. από Alpha Bank σε Τράπεζα Πειραιώς. Αν κάνεις έμβασμα από τον ένα δικό σου λογαριασμό Alpha σε άλλο (επίσης δικό σου) στην Πειραιώς, θα χρεωθεί έξοδα εμβάσματος. Αν όμως κάνεις ανάληψη μετρητών από τη μία τράπεζα και κατάθεση σε υποκατάστημα της άλλης, γίνεται ανέξοδα. Αυτό πιστεύω ότι θα έπρεπε να το είχαν λύσει εξ αρχής με μηδενική προμήθεια.
Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety
Τι εστί IBAN, BIC, OUR, SHA, BEN;
"Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present."
-
07-06-10, 14:36 Απάντηση: Γιατί δε χρησιμοποιώ ηλεκτρονική τραπεζική (e-banking). #37
by the way, επειδή χρειαστηκε να ανοιξω ενα λογ/σμο στην eurobank, πρέπει να ομολογήσω ότι εχει ιδιαίτερα ευχρηστο interface, και πολύ χρήσιμες πληροφορίες για κάποιον που δε γνωρίζει (πχ, τι ειναι το ΙΒΑΝ, τι σημαίνει, και πως υπολογιζεται για το λογ/σμο σου)!
(και της μαρφιν ειναι καλό, αλλά απλά καλό. Χρειαζεται security token για τα παντα, και για πολλές υπηρεσίες, δεν ειναι εμφανείς οι χρεωσεις)!Πίστευε και μη ερεύνα....
Ψήφιζε και μη ερεύνα....
-
07-06-10, 14:37 Απάντηση: Γιατί δε χρησιμοποιώ ηλεκτρονική τραπεζική (e-banking). #38
Και ομως απο το ταμειο μπορεις να κερδισης χρηματα.. Π.χ
Έμβασμα κατάθεση σε άλλον άλλης τράπεζας ...εάν το κάνεις απο ebanking χρεώνεσαι απο το ταμείο λες "είναι συγγενής" και δεν πληρώνεις τίποτα εξτρά καλό ε?
Το ίδιο ισχύει (χωρίς δικαιολογίες και ψέματα) αν πας να καταθέσεις ποσό σε δικό σου λογαριασμό. Π.χ. από Alpha Bank σε Τράπεζα Πειραιώς. Αν κάνεις έμβασμα από τον ένα δικό σου λογαριασμό Alpha σε άλλο (επίσης δικό σου) στην Πειραιώς, θα χρεωθεί έξοδα εμβάσματος. Αν όμως κάνεις ανάληψη μετρητών από τη μία τράπεζα και κατάθεση σε υποκατάστημα της άλλης, γίνεται ανέξοδα. Αυτό πιστεύω ότι θα έπρεπε να το είχαν λύσει εξ αρχής με μηδενική προμήθεια.
συμφωνω οτι θα επρεπε να ειναι μηδενικη η χρεωσει αλλα αν βαλεις τον χρονο να πας και να κανεις αναληψει απο την μια τραπεζα και καταθεση στην αλλη τραπεζα και το χρονο αναμονης στο ταμειο
και τον περιορισμο αυτων μεσα στο ωραριο.
τοτε μαλλον αξιζει αυτη η επιβαρυνση.
η χρεωσει θα επρεπε να ειναι μηδενικη γιατι διευκοληνει την τραπεζα με μη ρευστοποιηση πολλων ποσων
αρα αναγκη λιγοτερων μετρητων στα υποκαταστηματα της συνεπως και λιγοτερος κινδυνος απωλειας τους
-
07-06-10, 15:08 Απάντηση: Γιατί δε χρησιμοποιώ ηλεκτρονική τραπεζική (e-banking). #39
Στα πλεονεκτήματα να προσθέσω ότι δε χρειάζεται να κουβαλάς μετρητά πάνω σου κατά τη μεταφορά του ποσού, με ό,τι κίνδυνο συνεπάγεται αυτό.
Επιπρόσθετο μειονέκτημα για τις τράπεζες, αν το υλοποιούσαν δωρεάν για λογαριασμό ιδίου προσώπου, είναι η αύξηση του ανταγωνισμού στα επενδυτικά προϊόντα τους, αφού ο πελάτης θα μπορούσε να μεταφέρει τα χρήματά του, ανέξοδα και ανά πάσα χρονική στιγμή, στην τράπεζα με τους βέλτιστους όρους.Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety
Τι εστί IBAN, BIC, OUR, SHA, BEN;
"Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present."
-
07-06-10, 15:42 Απάντηση: Γιατί δε χρησιμοποιώ ηλεκτρονική τραπεζική (e-banking). #40
Καλα κρασα το θέμα είναι οτι ολοι θα έπρεπε να ειναι όπως στην eurobank που δεν χρεώνει απο οσο ξέρω πολλές υπηρεσίες σε σχέση με αλλα ebanking
-
07-06-10, 17:28 Απάντηση: Γιατί δε χρησιμοποιώ ηλεκτρονική τραπεζική (e-banking). #41
Τσιγγουνεύομαι να δώσω τα 5ε στην πειραιώς!
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ Α' ΕΘΝΙΚΗ
http://slightlymagic.net
-
07-06-10, 17:33 Απάντηση: Γιατί δε χρησιμοποιώ ηλεκτρονική τραπεζική (e-banking). #42
-
07-06-10, 20:11 Απάντηση: Γιατί δε χρησιμοποιώ ηλεκτρονική τραπεζική (e-banking). #43
Εννοώ οτι για να ενεργοποιήσεις το web banking της πειραιώς πρέπει να δώσεις εφάπαξ 5ε.
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ Α' ΕΘΝΙΚΗ
-
07-06-10, 20:16 Απάντηση: Γιατί δε χρησιμοποιώ ηλεκτρονική τραπεζική (e-banking). #44
-
08-06-10, 12:57 Απάντηση: Γιατί δε χρησιμοποιώ ηλεκτρονική τραπεζική (e-banking). #45
Το κόστος έκδοσης κωδικών ανέρχεται στα 5€. Από τη στιγμή που παραλάβετε τους κωδικούς σας έχετε άμεση πρόσβαση στο χαρτοφυλάκιο σας.
Οπότε τα χάνω. Τεσπα.ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ Α' ΕΘΝΙΚΗ
Παρόμοια Θέματα
-
Κρατος υπο τραπεζικη κατοχή.....
Από supermario στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 18Τελευταίο Μήνυμα: 02-06-08, 15:37 -
Γιατί δεν μπορώ να μιλάω ταυτόχρονα στο τηλέφωνο και να χρησιμοποιώ το Internet;
Από hristos 22 στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 20-04-08, 15:10 -
Γιατι να χρησιμοποιω D/L manager?
Από Pieros στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 15-10-07, 14:56 -
Ενιαία αγορά για το retail banking (λιανική τραπεζική) προωθεί η ΕΕ
Από lewton στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 05-05-07, 16:35 -
500.000 Ελληνες χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική τραπεζική
Από lewton στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 11Τελευταίο Μήνυμα: 15-12-06, 10:12
Bookmarks