Εμφάνιση 1-14 από 14
    Καλή Χρόνια,

Μένω σε ένα χωρίο της Κρήτης DSL δύστυχος ο ΟΤΕ δεν μας έχει βάλει και ας υπάρχουν αιτήσεις. Θα ήθελα να μάθω αν υπάρχουν και ποιες εταιρίες που μπορούν να μας τοποθετήσουν ασύρματο internet στο χωρίο.

Ευχαριστώ

Περιοχή
    Σπίτι μου...
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Πατριώτισσα αφού δεν απαντάει κανένας σχετικός θα κάνω μια προσπάθεια εγώ .
    Δυστυχώς τα νέα δεν είναι καλά .
    Βασικά μόνο από δορυφόρο μπορεί να γίνει η σύνδεση αλλά θα κοστίσει πολύ .
    Χρειάζεται εγκατάσταση δορυφορικού πιάτου , κάρτα dvb για το pc και μηνιαία συνδρομή.
    Εγκατάσταση μπορεί να γίνει από τεχνικό που βάζει δορυφορικά για τηλεόραση και η κάρτα
    δεν είναι πολύ ακριβή.
    Το πρόβλημα είναι ότι αφ'ενός η συνδομή είναι σχετικά ακριβή αλλά το χειρότερο είναι ότι
    η σύνδεση δεν είναι αμφίδρομη (αυτή κοστίζει πάααααρα πολύ).
    Δηλαδή από το δορυφόρο μόνο κατεβάζεις . Το ανέβασμα γίνεται από την τηλεφωνική
    γραμμή κάτι που σημαίνει πολύ χαμηλή ταχύτητα στο ανέβασμα και το χειρότερο πληρώνεις
    και την χρήση αυτής της σύνδεσης .
    Τιμές μπορείς να δεις εδώ : http://skydsl-shop.gr/catalog/index.php και
    εδώ :http://skydsl-shop.gr/listcats4.php?...t=6&show_cat=6
    Όπως βλέπεις πάει ο κούκος αηδόνι και χωρίς πολύ καλή απόδοση.Έχουν και περιορισμό στον όγκο.
    Τώρα αν μαζευτείτε 3-4 άτομα μπορείτε να μοιράζεται τη σύνδεση και το κόστος αλλά
    τότε χρειάζεστε ασύρματο δίκτυο μεταξύ σας . Δεν κοστίζει πολύ αλλά ποιός θα το στήσει .

Τώρα υπάρχει και μια άλλη περίπτωση αν έχετε οπτική επαφή με κάποιο κοντινό χωριό ή πόλη
    που έχουν DSL.
    Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε κάποιος γνωστός να σας δώσει με ασύρματη ζεύξη .
    Με πιάτα μπορεί η ζεύξη να πάει αρκετά χιλιόμετρα .
    Και πάλι το πρόβλημα είναι στο στήσιμο. Δεν είναι τίποτα τραγικά δύσκολο αλλά πρέπει να το
    κάνει κάποιος που ξέρει . Στις 6 πόλεις πάντως υπάρχουν τεχνικοί για τέτοιες δουλειές.

Καλημέρα,

Ευχαριστώ για την απάντηση σου πατριώτη,
    Είμαστε περίπου 20 άτομα που λέμε να το κάνουμε. Μου είχαν πει ότι σε κάποιο σε χωρίο το έχουν κάνει και το περίεργο είναι ότι η σύνδεση τους με τον δορυφόρο είναι αμφίδρομη άλλα δεν πληρώνουν συνδρομή.

Δίστιχος για μένα δεν θυμάμαι το όνομα του χωριού. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω ποιος θα μας το στήσει. Στο ψάξιμο είμαστε ποιο πολύ εγώ γιατί οι υπόλοιποι δεν έχουν την ιδία πείρα με μένα και όλο το βάρος είναι επάνω μου.

Που θα πάει θα βρεθεί η λύση κάποια στιγμή........

Downloads
    98
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    1024/1024
    Το καλυτερο ειναι να δοσει ο δημος καποιο κονδυλι ειτε για wifi ειτε για satadsl

Σε καθε περιπτωση χρειαζεται ενας γνωστης να σας στησει το δικτυο αλλα και να το συντηρει!
    Η πρωτη λυση ειναι πολυ πιο φτηνη αρκει να στηθει σωστα !!

Περιοχή
    Δυτικό - Γιαννιτσών
    Downloads
    8
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    4096/1024
    ISP
    Conn-x OTE/Otenet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
    Router
    D-Link DSL-2640B
    SNR / Attn
    16(dB) / 45(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Δες και εδώ

http://www.hellas-sat.net/

Καλά τι τιμές είναι αυτές? Αν είναι δυνατόν πανάκριβο. Ο Δήμος έκανε διαγωνισμό για το ποιος την πάρει την εργολαβία. Μίλησα με τον αντιδήμαρχο και μου είπε ότι δεν ξέρει πόσο χρόνο θα πάρει μέχρι να αξιολογήσουν τις προσφορές που πήραν. Καλά κρασιά μπορεί να πάει μέχρι το καλοκαίρι.

Τελικά βρήκα το άτομο που έκανε την εγκατάσταση που σας είχα πει και κλείσαμε ραντεβού το Σάββατο να έρθει στο χωρίο να μιλήσουμε από κοντά (εκτός απροόπτου) . Θα μας βγάλει μια προσφορά για όλο το χωριό (για τα 20 άτομα) αλλά του είπα να μου δώσει και μια προσωπική προσφορά αν είναι να έχω μόνη μου την σύνδεση. Και βλέπουμε. Τι με συμφέρει γιατί αν μπορώ να ανταποκριθώ χρηματικά για προσωπικό δίχτυο σίγουρα θα το προτιμήσω. Will see…..

Θα σας ενημερώσω σχετικά με την συνάντηση.
    Σας εύχομαι μια υπέροχη μέρα

Καλησπέρα,

Λοιπόν συναντήθηκα με τον άνθρωπο και όλα μια χαρά. Σχετικά με αυτό που μου είχαν πει ότι και καλά δεν πληρώνουν συνδρομή όντος δεν πληρώνουν γιατί έγινε μέσο του πανεπιστημίου ΑΛΛΑ τους το έκανε δώρο μόνο και 9 μήνες. Μετά πληρώνουν κανονικότητα.

Περιμένω τώρα την πρόσφορα αφού είδε το χωρίο και που θα μπει ι κεραία και τα σχετικά είπε ότι θα κάνει όσο μπορεί ποιο καλή προσφορά γίνεται. Το καλό είναι ότι τα κεντρικά θα μπουν στην ταράτσα μου μιας και βρίσκομαι στο πιο ψηλό σημείο. Και άλλος ένας αναμεταδότης που θα μπει μέσα στο χωριό.

Το θέμα είναι να βρεθούν τα λεφτά. Είπαμε να βρούμε χορηγούς φυσικά αφού πάρω μέσα στην βδομάδα την τιμή της προσφοράς. Will see……..

Να έχετε ένα υπέροχο απόγευμα / βράδυ
    ΥΓ: Αν κάποιος που μένει Κρήτη και θέλει να με βοηθήσει ως προς τους χορηγούς pm me.

Καλημέρα σας,

Λοιπον τελικό σύνολο μας το εβγαλε 3.500 μαζί με μήνα πάγιο.

Μια ερώτηση, Υπάρχει κάποιος εδω που μπορεί να μου δώσει μία προσφορά σε κάποια πράγματα που χρειάζομαστε? Ή αν ξέρει που μπορώ να ρωτήσω?

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ:

ROUTER MKT LEVEL 5,1 CM9
    802.11ABG, SECTORIAL ANTENNA
    12DBI 120DEG,
    RADIUS AAA, HOTSPOT SOLUTION, POE

ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝ ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ(αναμεταδότης)

MKT LEVEL 4 WDS ENABLED CM9
    802.11ABG, OMNI 8Dbi + POE

Ευχαριστώ

Downloads
    98
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    1024/1024
    www.aerial.net
    www.priveshop.gr
    www.linkshop.gr

Kοπελια τλκ wifi στηνεται? Ή παιρνετε δορυφορικο κ το δινετε wifi ? Μας μπερδεψες.

Δορυφορικο θα βαλουμε. και θα μοιραζετε μετα σε όλο το χωριό

Downloads
    98
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    1024/1024
    Και σας κοστιζει τοσο ε????
    Ρε τους απατεωνες....

Στα λινκ που σου εδωσα υπαρχουν τα προιοντα που αναφερεις, επικοινωνησε μαζι τους για προσφορες
    Φιλικα
    blackshadow84

Σε ευχαριστω θα το κάνω.

Exclamation
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από blackshadow84 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Και σας κοστιζει τοσο ε????
    Ρε τους απατεωνες....

Στα λινκ που σου εδωσα υπαρχουν τα προιοντα που αναφερεις, επικοινωνησε μαζι τους για προσφορες
    Φιλικα
    blackshadow84
    Οχι τα 2000 είναι ο βασικός εξοπλισμός και τα 1500 είναι αυτά που ψάχνω μήπως και τα βρώ λιγο φτηνότερα.

Ασε φίλε μου εδώ που μένω έχω μπλέξει με ********. Όλοι ενδιαφέρονται και κανενας δεν κάνει τίποτα. Και έγω που κάνω μπορεί να μπλέξω κιολας.

Μακάρι να μπορούσα να το έβαζα μόνη μου. Μεγάλο το κοστός δυστιχός

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ssofaki Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οχι τα 2000 είναι ο βασικός εξοπλισμός και τα 1500 είναι αυτά που ψάχνω μήπως και τα βρώ λιγο φτηνότερα.

Ασε φίλε μου εδώ που μένω έχω μπλέξει με ********. Όλοι ενδιαφέρονται και κανενας δεν κάνει τίποτα. Και έγω που κάνω μπορεί να μπλέξω κιολας.

Μακάρι να μπορούσα να το έβαζα μόνη μου. Μεγάλο το κοστός δυστιχός
    helloooooo
    Μπορεις να παρεις κ μια ιδεα απο το awmn.net γι αυτο που θελετε να κανετε..
    Στην ιδια μοιρα με εσας ηταν κ το δικο μας χωριο. Μαζευτηκαμε 10 ατομα περιπου και καναμε κατι παρομοιο με αυτο που θελετε να κανετε και εσεις
    εαν περιμεναμε απο τον οτε η απο την κοινοτητα.... ζησε μαη μου
    για οτι βοηθεια θες pm me

Παρόμοια Θέματα

1. Ασύρματο Internet
    Από karaap στο φόρουμ Ασύρματη Ευρυζωνικότητα
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-06-08, 19:50
  2. Ασυρματο internet
    Από nikitas2 στο φόρουμ Wireless Networking
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-09-07, 16:07
  3. Ασυρματο Internet
    Από dimmi_n στο φόρουμ Wireless Networking
    Τελευταίο Μήνυμα: 25-02-07, 19:34