Υπερ της αποποινικοποιησης, δεν υπαρχει λογος να γεμιζουν οι φυλακες με κοσμο που το εγκλημα του ειναι να καπνιζει κανα τσιγαρο ή να οδηγουνται στο κοινωνικο περιθωριο.
Παντως αυτο που ειπε καποιος για τη σχιζοφρενεια φαινεται οτι ισχυει συμφωνα με ερευνες που διεξαγονται και μη το παιρνεται στα αστεια.
Δεν ειναι καθαρα σωματικη ασθενεια αν και ο εγκεφαλος ειναι τμημα του σωματος και αυτος αλλα ειναι εξισου σοβαρη...δεν οδηγει στο θανατο (τροπος του λεγειν εκει οδηγει σε πολλες περιπτωσεις) αλλα αρωσταινει το ιδιο σου το "ειναι".
Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Είστε υπέρ της αποποινικοποίησης της ινδικής κάναβης?
- Ψήφισαν
- 483. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
-
Είμαι κατά
175 36,23% -
Είμαι υπέρ για συγκεκριμένες ποσότητες,σε συγκεκριμένους χώρους
102 21,12% -
Είμαι υπέρ της αποποινικοποίησης/καλλιέργειας μόνο για προσωπική χρήση
206 42,65%
Εμφάνιση 76-90 από 1679
-
14-01-08, 16:33 Απάντηση: Είστε υπέρ της αποποινικοποίησης της ινδικής κάναβης? #76
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος zaranero : 14-01-08 στις 16:39.
-
14-01-08, 16:36 Απάντηση: Είστε υπέρ της αποποινικοποίησης της ινδικής κάναβης? #77
Λες αστειοτητες. Δεν ορίζεται ψυχολογικός εθισμός. Εθισμός στην ψυχιατρική είναι η αποστεθαροποιηση της μεταγραφής των γονιδίων που κωδικοποιούν για τους υποδοχείς των ναρκωτικών. Επειδή με τη συνεχή χρήση ναρκωτικών ουσιών η μεταγραφή των υποδοχέων συνεχώς μειώνεται (και για αυτό οι χρήστες συνεχώς λαμβάνουν αυξανόμενες ποσότητες του αγωνιστή-ναρκωτικού) ο χρήστης μπαίνει στην "πρέζα". Δηλαδή τα φυσιολογικά οποιοειδή που έχει ο εγκέφαλος δεν είναι αρκετά ώστε να λειτουργήσει μιας και τα επίπεδα των υποδοχέων έχουν μειωθεί και ο χρήστης πια αναγκαστικά θα πρέπει να πάρει την ουσία.
Τέτοια φαινόμενα απλά δεν παρατηρούνται στην περίπτωση του THC, το οποίο όπως είπα κυκλοφορεί και σχεδόν ελεύθερα ως φάρμακο.
Απόψεις σαν του Vasper δυστυχώς εκφράζουν την κλασσική συντηριτική άποψη που δεν βασίζεται σε επιστημονικές ενδείξεις αλλά βασίζεται στην ηθική, δηλαδή ότι κάνει το άνθρωπο τεχνιτά ευτυχισμένο είναι απαράδεκτο. Τέτοιες λογικές δεν μπορούν να περάσουν στον 21ο αιώνα.
Αν και προσωπικά δεν έχω κάνει χρήση ούτε σκοπεύω να κάνω, ξέρω δεκάδες άτομα τα οποία έκαναν χρήση και από συνομιλία μαζί τους ξέρω ότι δεν έχουν κανένα σύμπτωμα εθισμού, κανένα σύμπτωμα του λεγόμενου ψυχολογικού εθισμού και πολλοί από αυτούς έχουν σταματήσει τη χρήση εδώ και χρόνια χωρίς κανένα ζήτημα απεξάρτησης. Αντίθετα όσους καπνιστές φίλους ξέρω, κανείς δεν το έκοψε.
-
14-01-08, 16:53 Απάντηση: Είστε υπέρ της αποποινικοποίησης της ινδικής κάναβης? #78
Εγώ δεν είμαι απλώς υπέρ της αποποινικοποίησης της φούντας αλλά και υπέρ της πριμοδότησης για την χρήση της και επιδότησης για την καλλιέργεια της.
Είναι άλλωστε ηλίου φαεινότερον ότι για την παλέψεις σε αυτή την χώρα πρέπει να αρχίσεις τα ναρκωτικά...!
-
14-01-08, 16:57 Απάντηση: Είστε υπέρ της αποποινικοποίησης της ινδικής κάναβης? #79
Δεν εχει καμμια σχεση η κανναβη με τη κοκα.Δεν μπορουμε να τα αντιμετωπιζουμε το ιδιο.Μπορει να καπνιζεις 12 χρονια καναβη και να το κοψεις μεσα σε μια μερα χωρις να καταλαβεις και πολλα πραγματα.
Εαν κανεις 15g κοκα σε 20 μερες εχεις καλες πιθανοτητες να πας σε ψυχιατρο για να σου δωσει αντικαταθλιπτικα ωστε να επανελθεις σε 6-12 μηνες.
Ειναι τεραστιο λαθος να εξισωνουμε τα μαλακα με τα σκληρα.Εκτος απο τα στατιστικα αλλωστε υπαρχουν και οι εμπειριες....
-
14-01-08, 16:59 Απάντηση: Είστε υπέρ της αποποινικοποίησης της ινδικής κάναβης? #80
Γιατί... ψυχολογικός εθισμός δεν ορίζεται...!!!
http://www.advancedpaintreatment.com...al/default.asp
http://encyclopedia2.thefreedictiona...cal+addictions
http://www.ehow.com/how_2080458_comb...addiction.html
http://www.positivearticles.com/Arti...Addiction/7140
και φυσικά:
http://everything2.com/index.pl?node_id=143954
Side effects of dronabinol can include sleepiness, dizziness, confusion, and rapid heartbeat. Extreme overdoses can cause panic attacks, seizures in epileptics, and possibly hallucinations. Long-term use can possibly result in psychological addiction. Abrupt discontinuation of the drug can cause symptoms such as irritability, insomnia and sweating. In animal studies, dronabinol caused stillbirths and pup mortality, so it's recommended that pregnant women avoid the drug.
Τουλάχιστον το βασίζεις κάπου αυτό που λες;Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vasper : 14-01-08 στις 17:16.
-
14-01-08, 17:05 Απάντηση: Είστε υπέρ της αποποινικοποίησης της ινδικής κάναβης? #81
http://www.rwf.gr/interviews_senaria...terview_id=210
Απλα οσοι δεν εχετε τσιμεντο στον εγκεφαλο θα καταλαβετε πολλα,οι υπολοιποι ας κρυφτουν γιατι ο μπαμπουλας της φουντας ερχεται και θα σας κανει μια χαψια...!Kids In The Back Seat Cause Accidents, Accidents In The Back Seat Cause Kids...
By Pelasgos:"...Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να έχεις job description που είναι ενάντιο στην ιδεολογία σου. Π.χ. φιλελεύθερος δημόσιος υπάλληλος, κομμουνιστής marketing director, χριστιανο- δημοκράτης pimp-show artist. Ακροβάτης risk analyst..."
-
14-01-08, 17:15 Απάντηση: Είστε υπέρ της αποποινικοποίησης της ινδικής κάναβης? #82
Και εγω εχω ψυχολογικο εθισμο με την πρωην μου... Και τωρα που βλεπω και τον αριθμο των ποστ μου,μαλλον εχω ψυχολογικο εθισμο και στο adslgr... Γιατρε ειμαι σοβαρα???
Τι μπορει να κανει το κρατος για αυτο?
Προτεινω να μην κυκλοφορει ελευθερη για να μην την πατησουν σαν και εμενα και αλλοι.
Α, και να κλεισει και το adslgr λογω ψυχολογικου εθισμου που προκαλει σε πολλους..
Ας σοβαρευτουμε λιγο με τα περι ψυχολογικου εθισμου.
Ψυχολογικο εθισμο μπορεις να εχεις στο οτιδηποτε,το κακο ειναι ο σωματικος,βλεπε τσιγαρο ή αλλα σκληρα ναρκωτικα (ζου-ζου και κοκα).
Οποιον τον ενοχλει η φουντα και ο υποτιθεμενος εθισμος της ,καλυτερα να επιστρεψει στον 20ο αιωνα...Τελευταία επεξεργασία από το μέλος haHa : 14-01-08 στις 17:22.
-
14-01-08, 17:18 Απάντηση: Είστε υπέρ της αποποινικοποίησης της ινδικής κάναβης? #83
Και άλλος ένας επιστήμονας... Το βασίζεις και εσύ κάπου αυτό;
Πραγματικά λυπάμαι για την πρώην σου... σύνελθε...!!!
Ξέρετε ποιο είναι το κακό; Προκειμένου να υποστηρίξουν κάποιοι την γνώμη τους, απλά λένε ότι τους κατέβει χωρίς να σέβονται τον συνομιλητή τους... Αυτό είναι το κακό... και όχι ο... σωματικός εθισμός. Κάποιοι είναι ψυχολογικά εθισμένοι στην απαξίωση...Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vasper : 14-01-08 στις 17:20.
-
14-01-08, 17:21 Απάντηση: Είστε υπέρ της αποποινικοποίησης της ινδικής κάναβης? #84
-
14-01-08, 17:26 Απάντηση: Είστε υπέρ της αποποινικοποίησης της ινδικής κάναβης? #85
-
14-01-08, 17:26 Απάντηση: Είστε υπέρ της αποποινικοποίησης της ινδικής κάναβης? #86
Και ναι ο ψυχολογικος εθισμος για οποιον εχει στοιχειωδη νοημοσυνη μπορει να προκληθει απο το οτιδηποτε(οι επιστημονες το λενε).
Μπορουμε να ειμαστε ψυχολογικα εθισμενοι με μια γκομενα,με τον σκυλο μας,με το σεξ, με το οτιδηποτε...
Οσο για την αποποινικοποίηση της κάνναβης δεν βρισκω το λογο να διωκεται,οταν δε διωκεται το καπνισμα (λογω της πολυ πιο συχνης χρησης του προκαλει πολυ μεγαλυτερα προβληματα μακροπροθεσμα) και το αλκοολ ( πηγαινε σε ενα νοσοκομειο να δεις ποση εχουν προβληματα αμεσα ή εμμεσα(πχ αυτοκινητιστικα ατυχηματα) απο το αλκοολ )..Τελευταία επεξεργασία από το μέλος haHa : 14-01-08 στις 17:31.
-
14-01-08, 17:33 Απάντηση: Είστε υπέρ της αποποινικοποίησης της ινδικής κάναβης? #87
Τίποτε απολύτως... καλό είναι όμως ο άνθρωπος να είναι ελεύθερος απ όλα και όχι εξαρτημένος
Προσωπική γνώμη σαφώς και οι αντίθετε απόψεις απόλυτα σεβαστές...
Καλά που το θύμησες... καιρός να αλλάζω forum ..
O ψυχολογικός εθισμός είναι ακόμα χειρότερος απ τον σωματικό και πιο δύσκολα γίνεται η απεξάρτηση απο ψυχολογικούς εθισμούς.. (βλέπε adslgr)
Δικαίωμα του καθενός είναι το να ενοχλείται ή να μην ενοχλείται απ την φούντα και απ τον υποτιθέμενο ή μή υποτιθέμενο εθισμό της όπως και δικαίωμα του καθενός είναι να παραμένει στον 21ο αιώνα είτε του αρέσει είτε όχι η φούντα. Υποδείξεις για το σε ποιόν αιώνα θα ζήσω προσωπικά δεν δέχομαι απο κανέναν αν και ΔΕΝ με ενοχλεί η φούντα ούτε κανένα άλλο σκληρό ή μαλακό. Ενοχλεί όσους τα μεταχειρίζονται...
........Auto merged post: mistral added 6 Minutes and 36 Seconds later........
Και ναί ... σύμφωνα με την ψυχαναλυτική (φροϋδική) σχολή της ψυχιατρικής οι μηχανισμοί εξάρτησης είναι ίδιοι πίσω απ όλες τις εξαρτήσεις. Το άτομο που δημιουργεί εξάρτηση με πρόσωπα το ίδιο εύκολα μπορεί να γίνει εξαρτημένο απο ουσίες ή απο καταστάσεις ή με την εργασία κλπ..
Πάντα με την παραπάνω ψυχαναλυτική ερμηνεία των εξαρτήσεων
Υπάρχουν και διαφορετικές ερμηνείες και σχολές...Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mistral : 14-01-08 στις 17:33. Αιτία: auto merged post
-
14-01-08, 17:35 Απάντηση: Είστε υπέρ της αποποινικοποίησης της ινδικής κάναβης? #88
Υπάρχουν χιλιάδες ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν σωματικό εθισμό. Το ότι υπάρχουν και χιλιάδες λόγοι να προκληθεί ψυχολογικός εθισμός γιατί φαντάζει περίεργο;
Παράδειγμα: ο εθισμός με το σεξ πχ έχει οριστεί ως νυμφομανία...
Οπότε ο ψυχολογικός εθισμός όχι μόνο ορίζεται λοιπόν, αλλά ορίζεται και ανά περίπτωση.
Τώρα η λογική "δεν διώκεται το κάπνισμα, γιατί να διώκεται το χασίς" δεν στέκει. Κακώς δεν διώκεται το κάπνισμα...!!! Επέδειξέ μου το αντίθετο ειδικά την στιγμή που όλοι ξέρουμε ότι το κάπνισμα όχι μόνο προκαλεί δεκάδες είδη καρκίνου αυξάνοντας κατακόρυφα τις πιθανότητες να προκληθεί αυτός σε καπνιστές, αλλά το ίδιο κάνει και στους μη καπνιστές.
Το ότι για κοινωνικούς λόγους δέχομαι αυτή την ανοησία δεν σημαίνει ότι θα δεχτώ να προχωρήσει παρακάτω.
Αυτό το καταλαβαίνεις;
Δεν θέλω φυσικά να φοβάται ο χρήστης (αυτό πρέπει να αλλάξει) αλλά θέλω να φοβάται μέχρι θανάτου ο έμπορος...Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vasper : 14-01-08 στις 17:37.
-
14-01-08, 17:38 Απάντηση: Είστε υπέρ της αποποινικοποίησης της ινδικής κάναβης? #89
- Περιοχή
- Amsterdam
- Downloads
- 26
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 1
- Ταχύτητα
- 100/100Mbps
- ISP
- KPN
@ vasper : αφηνεις να εννοηθει οτι δεν θα ειχα προβλημα αν η κορη μου καπνισει καποτε μαυρο πραγμα που φυσικα δεν ισχυει.
Αλλα επειδη ετυχε να δω τον τροπο που διακινειται το μαυρο στην ελλαδα και τον τροπο που διακινειται στις χωρες που προαναφερα δηλωνω κατηγορηματικα οτι ΑΝ (και λεω ΑΝ) καποτε δοκιμασει θα ηθελα να το προμηθευτει με τον τροπο που το προμηθευομουνα εγω οταν ημουνα στο αμστερνταμ και οχι οπως το προμηθευεται ενας ελληνας στην αθηνα ή στην επαρχια (το εχω κανει και αυτο, δυστυχως).
Ελπιζω να καταλαβαινεις (εστω και αν δεν εχεις ποτε σου νταραβεριστει) τις τεραστιες διαφορες που υπαρχουν μεταξυ Bulldog - Grasshopper και ζεφυριου.
Αν οχι, δυστυχως δεν υπαρχει κανενα λινκ στην γουκιπεντια που να μπορω να στο δωσω για να παρεις χαμπαρι ποιοι και πως διακινουν το ψιλο και ποια ειναι η δικη τους γνωμη για την αποποινικοποιηση (αν και για πολυ διαφορετικους λογους ειναι και αυτοι κατα και μαλιστα πολυ περισσοτερο απο οτι εσυ)
Αυτο δεν θελει να εχει κανεις πτυχια ουτε να ειναι χωμενος στο περιθωριο για να το καταλαβει.
Ειναι η κοινη λογικη.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος wi fi thief : 14-01-08 στις 17:41.
R5 5600G / Gigabyte B550m Aorus elite / 32GB Kingston Fury Beast DDR4 @3200MHz / Sapphire Pulse RX 6600 8GB / Team Group MP33 M2 PCI EXP 3 1TB / Thermaltake Smart BM2 650W / Lian Li Lancool 205 Mesh / Acer Nitro IPS HDR 24.5" 1080p @144Hz / AOC Agon AGK700 Cherry MX Red / Logitech MX Master 3s / Fanatet CSL DD 5nM + McLaren GT V2 Wheel / Thrustmaster T-LCM
-
14-01-08, 17:39 Απάντηση: Είστε υπέρ της αποποινικοποίησης της ινδικής κάναβης? #90
Εδω συμφωνουμε...
Και ισως η αποποινικοποιηση της κανναβης βοηθησει σε αυτο. Ετσι δε θα καταληγουν οι χρηστες να αγοραζουν φουντα πανω-κατω απο τα ιδια καναλια που πουλανε κοκα και πρεζα..
Για παραδειγμα αν απαγορευοταν το κανονικο τσιγαρο και δεν τον πουλαγαν τα περιπτερα,θα το πουλαγαν πολυ πιθανον οι ιδιοι που πουλανε χασις,κοκα και πρεζα.
Δε νομιζω οτι αυτο θα ηταν τοσο θεμιτο.
Για αυτο πρεπει οπωσδηποτε να διαχωριστουν τα ελαφρια απο τα σκληρα ναρκωτικα.
Αλλωστε το κανονικο τσιγαρο (ελαφρυ ναρκωτικο),ηδη κυκλοφορει ελευθερα.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος haHa : 14-01-08 στις 17:47.
Bookmarks