Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 19
    Περιοχή
    Κατερίνη
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    96924/10996
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΚΑΤΕΡΙΝΗ
    Router
    AVM Fritz 7530
    SNR / Attn
    5(dB) / 18(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Καλή σας μέρα και χρόνια πολλά,

θα αγοράσω ένα USR 9106. Θέλω να πάρω και μια WiFi PCMCIA κάρτα για τον φορητό, που τρέχει Ubuntu 5.04 (Linux 2.6 based, με Gnome 2.10).

Ζητούμενα:
    - οπωσδήποτε λειτουργία σε WPA-PSK mode
    - οπωσδήποτε 802.11g
    - καλά θα ήταν να: είναι διαθέσιμη από κανένα online μαγαζί (e-shop, mgmanager, άλλο; )
    - καλά θα ήταν να: υποστηρίζει κανά turbo mode
    - καλά θα ήταν να: παίζει απροβλημάτιστα με το USR 9106 που θα πάρω
    - καλά θα ήταν να: μη χρειάζεεται ndiswrapper, αλλά να έχει native drivers
    - η καλύτερη κάρτα για τα λεφτά μου (έως 35 ευρώ+ΦΠΑ) με απροβλημάτιστη λειτουργία σε Linux

Eυχαριστώ εκ των προτέρων

Περιοχή
    Κατερίνη
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    96924/10996
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΚΑΤΕΡΙΝΗ
    Router
    AVM Fritz 7530
    SNR / Attn
    5(dB) / 18(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Παρεπιμπτόντως, βρήκα αυτήν από USR http://www.mgmanager.gr/view.asp?ID=5390 η οποία παίζει μόνο με ndiswrapper (δυστυχώς). Απόψεις;

Περιοχή
    Kato Trabaraxoula Αθηνών
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    100000/100000
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΧΑΛΑΝΔΡΙ
    Router
    Mikrotik
    Path Level
    Fastpath
    Παρεμπιπτόντως… μήπως το Laptop για το οποίο την θες παίρνει miniPCI (κοίτα τα καπάκια από κάτω, μπορεί να έχει miniPCI υποδοχή, ίσως και εγκατεστημένη κεραία αν είναι από τα τελευταία laptop)…. Υπάρχουν ποιο καλές και φθηνές miniPCI με περισσότερα χαρακτηριστικά και dual band a/b/g και παίζουν σίγουρα σε linux…

Βλέπε wistron CM9 τελευταίο atheros chipset a/b/g και με όλα τα security καλούδια… έχει το privenet με περίπου 45 ευρο νομίζω… σου βρίσκω και εγώ…

Αλλιώς τα 30 euro είναι πολύ λίγα για μια καλή b/g καινούρια… από 65 και πάνω κάτι κάνεις.. βλέπε Proxim Orinoco b/g gold , cisco a/b/g, καμιά netgear wag511… πάντα και με το linux κατά νου… Ότι πάρεις πρέπει να έχει chipset Orinoco, Prism, Cisco και Atheros… αυτές είναι εύκολες στο στήσιμο ενώ πολλές άλλες δεν παίζουν ενώ οι Texas Instruments παίζουν αλλά θέλουν πολύ ντάντεμα..

Just Fold it…. The humanitarian way straight to No 1

Downloads
    7
    Uploads
    0
    Άρθρα
    20
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    2048/256
    ISP
    Conn-x OTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΗΦΙΣΙΑ
    Router
    Alcatel Speedtouch 585v5
    SNR / Attn
    8(dB) / 33,5(dB)
    Την ίδια κάρτα έχω βάλει στο 1 laptop κι λειτουργεί μια χαρά με το 9106 cosmos.
    Μου έκανε διάφορα "περίεργα" στην αρχή στο σετάρισμα, αλλά αυτά μάλλον είχαν να κάνουν με τα windows κι όχι με την ίδια την κάρτα, για την ακρίβεια κάτι δεν πήγαινε τόσο καλά με το WPA-PSK mode, οπότε το απενεργοποίησα κι δεν το έχω ξαναψάξει από τότε.
    Λειτουργεί όμως μια χαρά, κι για την τιμή αγοράς της θεωρώ ότι είναι πολύ καλή αγορά, αλλά κι πάλι τονίζω ότι όλα τα παραπάνω τα δοκίμασα μόνο σε windows.

Περιοχή
    Κατερίνη
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    96924/10996
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΚΑΤΕΡΙΝΗ
    Router
    AVM Fritz 7530
    SNR / Attn
    5(dB) / 18(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Eυχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από NetTraptor
    Παρεμπιπτόντως… μήπως το Laptop για το οποίο την θες παίρνει miniPCI (κοίτα τα καπάκια από κάτω, μπορεί να έχει miniPCI υποδοχή, ίσως και εγκατεστημένη κεραία αν είναι από τα τελευταία laptop)…. Υπάρχουν ποιο καλές και φθηνές miniPCI με περισσότερα χαρακτηριστικά και dual band a/b/g και παίζουν σίγουρα σε linux…
    Νομίζω πως έχει. Είναι ένας Fujitsu-Siemens Amilo D (P4@1.8) 2.5 χρονών IIRC οπότε yok...

Βλέπε wistron CM9 τελευταίο atheros chipset a/b/g και με όλα τα security καλούδια… έχει το privenet με περίπου 45 ευρο νομίζω… σου βρίσκω και εγώ…

Αλλιώς τα 30 euro είναι πολύ λίγα για μια καλή b/g καινούρια… από 65 και πάνω κάτι κάνεις.. βλέπε Proxim Orinoco b/g gold , cisco a/b/g, καμιά netgear wag511… πάντα και με το linux κατά νου… Ότι πάρεις πρέπει να έχει chipset Orinoco, Prism, Cisco και Atheros… αυτές είναι εύκολες στο στήσιμο ενώ πολλές άλλες δεν παίζουν ενώ οι Texas Instruments παίζουν αλλά θέλουν πολύ ντάντεμα..
    Mε βάση αυτά τα φράγκα με βλέπω να καταλήγω στην USR τελικά... Τουλάχιστον παίζει WPA-PSK με ndiswrapper κάτω από Gentoo από ότι λένε τα παλικάρια του τελευταίου.

@zouzouni: Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Για εκεί θα την κάνω μάλλον.

Περιοχή
    Kato Trabaraxoula Αθηνών
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    100000/100000
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΧΑΛΑΝΔΡΙ
    Router
    Mikrotik
    Path Level
    Fastpath
    Texas Instruments παίζουν αλλά θέλουν πολύ ντάντεμα..
    Και τονίζω πάλι…. Ή 5410 είναι Texas…. Με ACX100 drivers για linux???? Καλό δρόμο…

Κάνε και μια βολτα απο το e-bay δεν ξερεις ποτε...

Πάρε ένα αρχειάκι για να ξέρεις τι chipset έχει ποια κάρτα… Well όσες έχουν καταγράψει …
    Attached Files Attached Files

Περιοχή
    Κατερίνη
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    96924/10996
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΚΑΤΕΡΙΝΗ
    Router
    AVM Fritz 7530
    SNR / Attn
    5(dB) / 18(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Και τονίζω πάλι…. Ή 5410 είναι Texas…. Με ACX100 drivers για linux???? Καλό δρόμο…
    Δε γνώριζα για το ACX100, είχα πάρει την απόφαση (μόλις την παράγγειλα TBH) να την πάρω γιατί είδα τη συμβατότητά της με το ndiswrapper στο σχετικό link http://ndiswrapper.sourceforge.net/p...index.php/List και συγκεκριμένα:

Card: US ROBOTICS USR805410 802.11g Wireless Turbo PC Card
    Chipset: TI Texas Instruments ACX 111 54Mbps Wireless Interface
    pciid: 104c:9066
    Driver: US Robotics http://www.usr.com/support/5410/5410...1g_v6.0b15.exe

Also available: zip file from Linuxant

Driver for Netgear WG311V2 works with WPA-PSK+TKIP: http://kbserver.netgear.com/support_...asp?dnldID=770. The driver from US Robotics version 6.0 also works with WPA-PSK+TKIP.

Other: Works. Thanks

Ndiswrapper 0.9. Kernel 2.6.7 Gentoo. US Robotics donated this card to one of the developers, so this card will be fully supported. Thanks to US Robotics for their support. This driver doesn't support power management, so the device will be halted/initialized during suspend/resume, so the interface needs to be reconfigured after resume.
    Mπορεί η ΤΙ να μη βοηθάει, αλλά η USR το έκανε το καλό

Περιοχή
    Kato Trabaraxoula Αθηνών
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    100000/100000
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΧΑΛΑΝΔΡΙ
    Router
    Mikrotik
    Path Level
    Fastpath
    nice!

Περιοχή
    Κατερίνη
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    96924/10996
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΚΑΤΕΡΙΝΗ
    Router
    AVM Fritz 7530
    SNR / Attn
    5(dB) / 18(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Τέλος καλό όλα καλά! Στήθηκε η καρτούλα μια χαρά σε λειτουργία WPA-PSK/TKIP και σε full speed (έως 125Μbps) Ας είναι καλά το ndiswrapper και το wpa_supplicant.

Και για να μην ρωτάω χωρίς να παρέχω: για να δείτε την κάρτα αφού εγκαταστήσετε το ndiswrapper, κατεβάστε το exe των οδηγών για Windows, κάντε cabextract τα περιεχόμενά του σε έναν κατάλογο και μετά κάντε unshield τα *.cab αρχεία που θα δημιουργηθούν. Θα προκύψει μία ιεραρχία καταλόγων. Πάρτε το *.inf αρχείο, ρίξτε το μέσα στον κατάλογο Winxpdrv, μπείτε εκεί μέσα και τρέξτε ndiswrapper -i με όρισμα το inf αρχείο.

Δώστε ndiswrapper -l (για list). Αν όλα πήγαν καλά θα σας έχει βρει την κάρτα και θα πει "driver present, hardware present".

Δώστε τέλος ένα ndiswrapper -m για να οριστούν οι παράμετροι του module ndiswrapper και φροντίστε να βάλετε το module "ndiswrapper" να φορτώνεται στο boot.

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Λίγες οδηγίες περσσότερες; Ειδικά για το wpa_supplicant. Έχω Mandrake 10.1 (kernel 2.6.24) και κάρτα PCI USRobotics 5417 (Broadcom chipset). Ο router είναι ο 9108 με ρυθμίσεις WPA2 & WPA(PSK), WPA rotation interval=0, WPA encryption TKIP & AES, WEP encryption disabled, MAC filter για 1 πελάτη και δεν κάνει broacast to SSID.
    Το ndiswrapper αναγνωρίζει την κάρτα, αλλά δεν μπορώ να μεταγλωττίσω το wpa_supplicant (τελευταία έκδοση από Internet). Αν μπορείς στείλε ένα mini howto (μεταγλώττιση wpa_supplicant, ρυθμίσεις κλπ.).

Ζητάω πολλά;
    Ars longa vita brevis

Περιοχή
    Κατερίνη
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    96924/10996
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΚΑΤΕΡΙΝΗ
    Router
    AVM Fritz 7530
    SNR / Attn
    5(dB) / 18(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Λυπάμαι, αλλά δε χρειάστηκε να κάνω μεταγλώτιση, γιατί το Ubuntu είχε έτοιμα binary packages που στηνόταν με apt (synaptic). Έψαξες στο google για κάποιο binary για Mandrake;

Θυμήθηκα κάτι άλλο όμως, που θα σε επηρεάζει αν έχεις SSID broadcast disabled στο router και παίζεις με ndiswrapper στην κάρτα: στο αρχείο conf του wpasupplicant κάπου έχει μία επιλογή για το πως να παίζει με την κάρτα. Πρέπει να βάλεις την επιλογή που αντιστοιχεί σε ύπαρξη ndiswrapper.

Επιπρόσθετα, μην το ζορίζεις τόσο το πράμα. Προχώρα με πιο απλά settings (λ.χ. απλό WPA, SSID broadcast enabled κτλ). Κάντο να παίζει και μετά άρχισε να σφίγγεις την ασφάλεια.

Όσον αφορά το mini-howto δυστυχώς εδώ και αρκετό καιρό έχω ξηλώσει το Ubuntu, ξαναέβαλα XP (ο αποστάτης), οπότε από μνήμης μόνο μπορώ να σε βοηθήσω...

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Σφάλμα μεγάλο που το ξήλωσες! Βέβαια και εγώ είμαι αναγκασμένος τώρα να είμαι συνδεδεμένος από windows (εννοείται, γιατί δεν παίζει ο router αλλιώς).

Βρήκα και εγώ το binary για τον Μανδραγόρα και θα το δοκιμάσω με τις συμβουλές που μου δίνεις (για το conf εννοείς να δηλώσω για driver της κάρτας το ndiswrapper

Θα δούμε τι θα γίνει...
    Ars longa vita brevis

Το avatar του μέλους spinner
    spinner Guest
    Δηλαδη για Ελλαδα μια που να υποστηριζεται το chipset μεχρι 52Μbps max που θελω εγω που θα βρω ?

Ενδιαφερομαι κυριως για 2.6 πυρηνα αλλα και για 2.4 που ειναι αρκετα σταθερος πια.

Δοκιμασε κανεις καποια απο αυτες που εχει το πλαισιο , e-shop κτλ.. ?

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Κατάφερα να τα κάνω να δουλέψουν στο Mandrake 10.1 - kernel 2.6.8 (κάρτα USRobotics MAXg, Gateway USR9108 MAXg) με το ndiswrapper και το wpa_supplicant, με όλα τα καλούδια ενεργοποιημένα (WPA2, TKIP-AES, MAC filter κλπ.). Ας είναι καλά το ξενύχτι...
    Τώρα γράφω από Linux.
    Ars longa vita brevis

Περιοχή
    Espoo, FI
    Downloads
    41
    Uploads
    0
    Άρθρα
    4
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Elisa
    Router
    Unifi Gateway Max
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από aris_52
    Κατάφερα να τα κάνω να δουλέψουν στο Mandrake 10.1 - kernel 2.6.8 (κάρτα USRobotics MAXg, Gateway USR9108 MAXg) με το ndiswrapper και το wpa_supplicant, με όλα τα καλούδια ενεργοποιημένα (WPA2, TKIP-AES, MAC filter κλπ.). Ας είναι καλά το ξενύχτι...
    Τώρα γράφω από Linux.
    Δώσε καμιά οδηγία προς ναυτιλομένους! Όλο και κάποιος θα βρεθεί που θα του φανούν χρήσιμες οι οδηγίες
    Ανυπόγραφος

Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. PCMCIA κάρτα ήχου + 5.1 ηχεία για φορητό
    Από tsigarid στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνες
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-08-08, 01:07
  2. Ψάχνοντας κάρτα γραφικών και απορίες
    Από ESP1982 στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνες
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-12-07, 02:28
  3. Ψάχνοντας για wifi κάρτα με Atheros chipset
    Από atomsk στο φόρουμ Wireless Networking
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-09-07, 17:26