Καλημερα σας!
Μου παρουσιαστηκε το εξης προβλημα σε ενα λαπτοπ.
Ξεκινωντας τα windows, ολα καλα.. φτανωντας ομως στην Welcome Screen, απο εκει αρχιζει το προβλημα. Κανει περιπου 45 λεπτα με 1 ωρα, για να φωρτωσουν. (Λες και πανε καρε καρε)
Οταν φορτοσουν κατα 99% θα κολλησει το συστημα.
Για να μπω στο Safe Mode μου παιρνει 45 λεπτα και κατι παραπανω.
Διαπιστωσα μεσω του προγραμματος "Process Exlporer" της Sisinternals, οτι το Winlogon τρωει το 97-99% της CPU!!
Με το προγραμμα αυτο του χαμηλωσα το Priority σε Below Normal και απο εκει και περα, μια χαρα!
Τι λετε να φταει?
Εβγαλα τον δισκο απο τον λαπτοπ και τον ετρεξα σε κανονικο PC. Εκει Χρησιμοποιησα το AVG Anti Virus & Anti Spyware. Ολα μια χαρα. (οτι σαβουρα ειχε.. εφυγε)
Τον ξαναβαλα στην θεση του, αλλα το προβλημα επιμενει.
Μπορω να απενεργοποισω το Winlogon?
Και αν δεν μπορω, τι αλλο θα μπορουσα να κανω ωστε να μην καταναλωνει ολους τους πορους της CPU?
Το Λαπτοπ ειναι Acer Ferrari 4000 (4005 WLMI) με 1GB Ram & 2Ghz CPU.
XP GR SP2.
Εμφάνιση 1-15 από 24
Θέμα: Winlogon & CPU at 99%
-
02-02-08, 13:06 Winlogon & CPU at 99% #1
-
02-02-08, 16:02 Απάντηση: Winlogon & CPU at 99% #2
Ρει..... 29 ατομα το ειδανε.. και κανεις δεν ξερει?
Φτου σας!!
-
02-02-08, 16:28 Απάντηση: Winlogon & CPU at 99% #3
Λογικά μυρίζει ιός ή αλλοιωμένη εγκατάσταση των Windows.
Δοκίμασε να το σκανάρεις με κάποιο σοβαρό antivirus π.χ. kaspersky και αν σε βρει οκ δοκίμασε να του κάνεις ένα repair με το cd των windows.
Επίσης αφού μιλάμε για laptop μήπως ο δίσκος είναι γεμάτος όσο δεν πάει;
-
03-02-08, 02:22 Απάντηση: Winlogon & CPU at 99% #4
Τον σκαναρα με AVG,ολα μια χαρα.
Ο δισκος οχι δεν ειναι γεματος. 21.9 GB free.
Ετρεξα και το "Sfc /c" Ελεγχος αρχειων συστηματος.
Τωρα ψαχνω την περιπτωση που βρηκα στο νετ.
"Sounds like a Vundo/WinFixer infection. At this time, no anti-malware tools
can identify and remove all Vundo/Winfixer variants"
Εδω το βρηκα
Απενεργοποιησα επισης πολλα Services και πειραξα το MSconfig.
Δοκιμασα και ενα προγραμμα καθαρισμου της Registry, αλλα τπτ ακομα
-
03-02-08, 03:11 Απάντηση: Winlogon & CPU at 99% #5
πάνε στο κλέιδι (στην registry) HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
Και δες τι έχει στο userinit
Ακόμα δοκίμασε αυτόΤελευταία επεξεργασία από το μέλος sdikr : 03-02-08 στις 03:13.
-
03-02-08, 11:23 Απάντηση: Winlogon & CPU at 99% #6Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
03-02-08, 16:01 Απάντηση: Winlogon & CPU at 99% #7
Καλησπερα σας!
Τωρα που περιμενω να μπει σε Safe Mode, θα δω για και αυτο για τη registry.
Στο μεταξυ ετρεξα το "Hijackthis" και μου βρηκε ενα περιεργο αρχειακι. (dll)
Το ενα το βρηκε να τρεχει μεσα στο windows\system32 και το αλλο στην Registry και κολλουσε μαζι με τον Winlogin και ειναι το αρχειο "kbdpoo.dll"
Μολις πηγα να το σουταρω το AVG το βρηκε σαν ΙΟΣ.
Αλλα δεν καθαριζει, οποτε παω σε Safe Mode μπας και το βγαλω απο εκει περα.
Επισης το "Vundo Fix" δεν βρηκε τπτ.
Sdkir εχω ειχα την 10. Θα κατεβασω και την 11! Αναμενεται.... περιμενω να μπει σε Safe mode και θας σας πω τι εκανε.. και τι δεν εκανε!
Αν θελεται να σας δειξω τι βρηκε το "hijackthis" να σας περασω μια εικονα.. με αυτα που βρηκε.
........Auto merged post: Mr_Wizard added 16 Minutes and 31 Seconds later........
Λοιπον στην Registry βρηκα αυτη την αναφορα:
REG.ZS C:\WINDOWS\SYSTEM32\USERINI32.EXE,
Τωρα τρεχω το AVG και βλεπουμε...Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Mr_Wizard : 03-02-08 στις 16:01. Αιτία: auto merged post
-
03-02-08, 17:29 Απάντηση: Winlogon & CPU at 99% #8
Συγνώμη που θα σου το πω αλλά όσο παιδεύεσαι με το AVG χάνεις το χρόνο σου.
Τη λύση θα τη βρεις με Kaspersky(υπάρχει και trial version) και Spyware Doctor.
Όλα τα άλλα είναι οδοντόκρεμες.
-
03-02-08, 18:56 Απάντηση: Winlogon & CPU at 99% #9
Δλδ, αμα ειναι Νορτον 2004 πειραζει? .. Θα το δοκιμασω και το Κασπερσκι ομως.
Αυτο που μου την σπαει σε ολα τα επωνυμα, ειναι πως σου δεσμευουν μεγαλους πορους απο το πισι σου και σε 1 χρονο ληγουν. Και δεν κανουν και την ΦΟΒΕΡΗ δουλεια. Ειχα νορτον 2004 παντα ενημερωμενο και το πισι Τιγκα στους Ιους. Και λεμε για εποχη 2004-2005!Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Mr_Wizard : 03-02-08 στις 18:57. Αιτία: Ορθογραφια! :P
-
03-02-08, 19:20 Απάντηση: Winlogon & CPU at 99% #10
Το Kaspersky από την έκδοση 6 και μετά είναι πούπουλο.Η μηχανή αντιμετώπισης ιών που περιλαμβάνει όμως δουλεύει αποτελεσματικότατα.
Βέβαια πλέον υπάρχουν και τα spyware τα οποία είναι άλλη κατηγορία.Εκεί το καλύτερο είναι το Spyware Doctor.
Όσο για το Norton,κάποτε ήταν το πρώτο.Τώρα πια είναι παραφουσκωμένο σκουπίδι όπως το Nero.
Το Symantec corporate είναι καλό όμως.
-
03-02-08, 21:18 Απάντηση: Winlogon & CPU at 99% #11
Λοιπον ακου τωρα τι γινεται. Εντοπισα ενα αρχειο εν ονοματι "kbdpoo.dll", το οποιο δεν ξεκολλα με τπτ. Εποπ εχει γινει.
Πηγα Registry, αλλα και απο εκει δεν βγενει. Βρισκεται μεσα στο καταλογο windows\system32 και εχει ενα αυτο, δλδ kbdpoo.dll & kbdpoo.dll.bak . Δυστηχως ομως δεν μπορω να το αντικαταστησω, καωθς οπως φαινεται (λογικα) το bak ειναι το αρχικο αρχειο των Windows, οπως διαβαζω και εδω!
Δυστηχως δεν μου επιτρεπει μετανομασια ή διαγραφη του αρχειου του μεσα απο Safe Mode Command Prompt.
Καμια ιδεα?, καθως αυτο φαινεται να κανει ολη την "βρωμοδουλεια"
Θα μπορουσα ισως να μπω μεσα απο LIve windows XP Bart PE,αλλα δυστηχως τυχαινει και εχω προβλημα με το Admin BIOS Password και δεν μπορω να αλλαξω την σειρα Μπουταρισματος.
Αλλη ιδεα?
-
04-02-08, 01:51 Απάντηση: Winlogon & CPU at 99% #12
Δοκίμασε από μια άλλη εγκατάσταση windows να αντιγράψεις το αντίστοιχο αρχείο σε μια δισκέτα ή σ'ένα USB stick και να δοκιμάσεις να το αντικαταστήσεις.
Αλλιώς αν δεν βρεις το password του bios θα πρέπει να βγάλεις τον δίσκο,να τον συνδέσεις σε άλλο PC και να κάνεις τη δουλειά.
-
04-02-08, 13:10 Απάντηση: Winlogon & CPU at 99% #13
γιατι ταλαιπωριεσαι αδικα...πιο ευκλα θα ειχες κανει Backup τα σημαντικα αρχεια σου,φορματ και νεα εγκατασταση...
Πληρώνω για χάσω τον καιρό μου.....
-
04-02-08, 15:04 Απάντηση: Winlogon & CPU at 99% #14
-
04-02-08, 16:17 Απάντηση: Winlogon & CPU at 99% #15
Ψιτ θειο.. δεν ξερω αν ειδες πιο πανω.. αλλα γραφω πως δεν μπορω να αλλαξω την σειρα των Bootable Devices, λογω χαμενου κωδικου στο ΒΙΟΣ.
Εκτους αυτου τα αρχεια που θελω τα πηρα. (εβγαλα τον δισκο και τον εβαλα σε κανονικο Πισι, μεσω USB).
Λοιπον το αρχειο Kdbpo.dll και το bak του, δεν ειναι αρχεια συστηματος, γιατι στο κανονικο μου πισι, αυτα δεν υπαρχουν. οποτε το Site που αναφερω, ή μουφες λεει.. ή κατι παρομοια site σου χωνουν τον ΙΟ και μετα σου δινουν την λυση.. επι πληρωμη. (περιεργως τα προγραμματα που προσφερουν εχουν να κανουν με dll's και με την Registry)
Τελος παντων το αρχειο δεν επιτρεπει την αλλαγη ιδιοτητων του, συνεπως, ποσο μαλλον την διαγραφη του.
Αφου μεν το διεγραψα χρησιμοποιωντας τον δισκο σε αλλο Πισι, το Registry συνεχει να το αναζητα, καθως επισης δεν επιτρεπεται η αλλαγη/τροποποιηση του κλειδιου αυτου.
Το προβλημα δεν λυθηκε. Το εδωσα σημερα για Recover του ΒΙΟΣ. Μου ειπαν σε 2 μερες.. Εχουμε καιρο...
Οταν το παρω πισω.. μπορω να δοκιμασω την καθε Anti Virus που προτεινεται.. να δουμε τελικα ποιο ειναι το πιο καλο.... Αλλιως σας βλεπω να ζητατε τα λεφτα σας πισω.. αν δεν κανει κανενα απο αυτα την δουλεια του.. και θα μεινετε και με την χαβουζα στο χερι!
Παρόμοια Θέματα
-
Χάθηκε το winlogon.exe
Από archville14 στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 20Τελευταίο Μήνυμα: 16-03-06, 10:33 -
winlogon.exe & υπερδραστηριοτητα
Από mindthegap στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 11-02-06, 02:04 -
Πρόβλημα Winlogon.exe
Από Valerov στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 20Τελευταίο Μήνυμα: 20-12-05, 12:20 -
CPU & Θερμοκρασίες;
Από boss στο φόρουμ Hardware ΓενικάΜηνύματα: 44Τελευταίο Μήνυμα: 07-09-04, 01:11
Bookmarks