Σελ. 3 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 31-45 από 51
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Inalan
    Router
    RB4011iGS+5HacQ2HnD
    Παιδιά, καλημέρα.
    Τελικά οι φοβίες μου σχετικά με το update του Bios με νικήσανε.
    Ξεκίνησα χθές το βράδυ να κάνω το update. Έχω μια mainboard MSI 865PE-Neo2-FIS2R (MS-6728 VER:1). Η έκδοση του BIOS ήταν ΑΜΙ (Α6728IMS V1.3 Η MSI έχει ένα software που λέγεται Live Update3 για αναβαθμίσεις onile (BIOS, drivers, utilities κλπ.).
    Αποφάσισα λοιπόν να το κάνω με αυτό τον τρόπο όπως αναφέρεται και στο επίσημο link της εταιρίας. Η νέα έκδοση του BIOS ήταν V2.5. Κάποια στιγμή λοιπόν βγάζει δύο επιλογές για τον τρόπο (μέσω Windows ή μέσω του DOS). Αποφάσισα λοιπόν να το κάνω μέσω Windows, αφού το προτείνει και η ίδια η εταιρία. Πρίν ξεκινήσει την διαδικασία του update μου ζήτησε να βάλω μία δισκέτα (rescue disk) σε περίπτωση ατυχήματος, για να επαναφέρω την παλιά έκδοση. Μόλις τελείωσε έκανα restrart και μου βγάζει τις παρακάτω ενδείξεις:

Detecting…………
    No device found
    Bios is not installed
    CMOS wrong
    Που σημαίνει ότι δεν πέτυχε το update.

Και μου βγάζει F1 για Run setup και F2 για load default settings
    Πάτησα F2 και μπήκα στο Bios, ρύθμισα να βλέπει P-ATA & S-ATA έκανα save exit και μπήκα κανονικά στα Windows.
    Στο σημείο αυτό έκανα RESTART από τα Windows για να δω ένα δουλεύει γιατί αυτό ήταν το αρχικό μου πρόβλημα και το έκανε κανονικά.
    Συνεπώς ήθελε απαραίτητα update το BIOS.
    Στη συνέχεια επειδή στην ουσία δεν πέτυχε η αναβάθμιση, δοκίμασα από το Live Update3, να κάνω ξανά τη διαδικασία με την δεύτερη επιλογή από DOS. Το αποτέλεσμα ήταν ξανά το ίδιο. Έτσι αποφάσισα να δουλέψω τη rescue disk. Οι οδηγίες της MSI ήταν ότι σε περίπτωση λάθους της αναβάθμισης να σβήσω τον υπολογιστή, να βάλω τη δισκέτα και πατώντας Alt+home πατημένο να ανάψω τον υπολογιστή για να φορτώσει το παλίο Bios από τη δισκέτα. Όταν θα άκουγα 4 beep να βγάλω τη δισκέτα και να κάνω επανεκκίνηση τον Η/Υ. Το αποτέλεσμα; Ακόμα χειρότερο. Ούτε 4 beep ούτε τίποτα, διάβαζε συνέχεια τη δισκέτα, ανάβανε οι συσκευές (CD, DVD) αλλά για αρκετό διάστημα με πατημένο το Alt+Home τίποτα.
    Βγάζω λοιπόν τη δισκέτα κάνω επανεκκίνηση το μηχάνημα και εισπράττω μια ωραία ΜΑΥΡΗ ΟΘΟΝΗ χωρίς τίποτα.

Συμπέρασμα:
    Αλλαγή Μainboard (δυστυχώς)
    Εντωμεταξύ όταν ήδη είχα κάνει το πρώτο update, μπήκα στο forum της MSI (έπρεπε να το είχα κάνει από την αρχή) και κάποιος έγραφε ότι μην κάνετε update από παραθυρικό περιβάλλον το BIOS και μάλιστα έστειλε και email στην εταιρία για να το καταργήσουνε.
    Έχει κάποιος να μου προτείνει πολύ καλή μητρική; Σκέφτομαι για την ASUS P4P800.
    Ευχαριστώ πολύ παιδιά για την βοήθειά σας.
    Τελικά πήγα για μαλλί και βγήκα κουρεμένος.
    CPU: Intel Core I7 920@2,66Ghz,GPU: nVidia Asus ENGTS 250/DI/CUBA 512MD3 ,RAM:3x1GΒ Corsair TR3G1333 PC3@1333Mhz, PSU: Thermaltake 650W,Μοtherboard: Asus P6TD DELUXE, CASE: CoolerMaster ENTURION

Περιοχή
    ΔΙΟΝΥΣΟΣ
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    17034/1007
    ISP
    OTE
    Router
    NetFaster IAD
    SNR / Attn
    9(dB) / 24(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από jkarabas
    Παιδιά, καλημέρα.
    Ξεκίνησα χθές το βράδυ να κάνω το update. Έχω μια mainboard MSI 865PE-Neo2-FIS2R (MS-6728 VER:1). Η έκδοση του BIOS ήταν ΑΜΙ (Α6728IMS V1.3 Η MSI έχει ένα software που λέγεται Live Update3 για αναβαθμίσεις onile (BIOS, drivers, utilities κλπ.).
    Αποφάσισα λοιπόν να το κάνω με αυτό τον τρόπο όπως αναφέρεται και στο επίσημο link της εταιρίας. Η νέα έκδοση του BIOS ήταν V2.5. Κάποια στιγμή λοιπόν βγάζει δύο επιλογές για τον τρόπο (μέσω Windows ή μέσω του DOS). Αποφάσισα λοιπόν να το κάνω μέσω Windows, αφού το προτείνει και η ίδια η εταιρία. Πρίν ξεκινήσει την διαδικασία του update μου ζήτησε να βάλω μία δισκέτα (rescue disk) σε περίπτωση ατυχήματος, για να επαναφέρω την παλιά έκδοση. Μόλις τελείωσε έκανα restrart και μου βγάζει τις παρακάτω ενδείξεις:

Detecting…………
    No device found
    Bios is not installed
    CMOS wrong

Πάτησα F2 και μπήκα στο Bios, ρύθμισα να βλέπει P-ATA & S-ATA έκανα save exit και μπήκα κανονικά στα Windows.
    Στο σημείο αυτό έκανα RESTART από τα Windows για να δω ένα δουλεύει γιατί αυτό ήταν το αρχικό μου πρόβλημα και το έκανε κανονικά.
    Στη συνέχεια επειδή στην ουσία δεν πέτυχε η αναβάθμιση, δοκίμασα από το Live Update3, να κάνω ξανά τη διαδικασία με την δεύτερη επιλογή από DOS. Το αποτέλεσμα ήταν ξανά το ίδιο. Έτσι αποφάσισα να δουλέψω τη rescue disk. Οι οδηγίες της MSI ήταν ότι σε περίπτωση λάθους της αναβάθμισης να σβήσω τον υπολογιστή, να βάλω τη δισκέτα και πατώντας Alt+home πατημένο να ανάψω τον υπολογιστή για να φορτώσει το παλίο Bios από τη δισκέτα. Όταν θα άκουγα 4 beep να βγάλω τη δισκέτα και να κάνω επανεκκίνηση τον Η/Υ. Το αποτέλεσμα; Ακόμα χειρότερο. Ούτε 4 beep ούτε τίποτα, διάβαζε συνέχεια τη δισκέτα, ανάβανε οι συσκευές (CD, DVD) αλλά για αρκετό διάστημα με πατημένο το Alt+Home τίποτα.
    Βγάζω λοιπόν τη δισκέτα κάνω επανεκκίνηση το μηχάνημα και εισπράττω μια ωραία ΜΑΥΡΗ ΟΘΟΝΗ χωρίς τίποτα.

Συμπέρασμα:
    Εντωμεταξύ όταν ήδη είχα κάνει το πρώτο update, μπήκα στο forum της MSI (έπρεπε να το είχα κάνει από την αρχή) και κάποιος έγραφε ότι μην κάνετε update από παραθυρικό περιβάλλον το BIOS και μάλιστα έστειλε και email στην εταιρία για να το καταργήσουνε.
    Αν ειναι με ενα λαθος update να αλλαζουμε mobo τοτε ζητω που καηκαμε.Προφανως εβαλες λαθος εκδοση bios ή αυτο που περασες ειναι corrupted....
    Πηγαινε στο manual σου και δες πως θα κανεις flash στη mobo σου και μετα προχωρα με σωστα φορματισμενη και καινουργια δισκεττα στην αναβαθμιση του BIOS σου στο τελευταιο final και οχι beta version....
    Δεν εχει παθει τιποτα η mobo, αλοιμονο αν τα παραταγαμε ετσι ευκολα!

Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Inalan
    Router
    RB4011iGS+5HacQ2HnD
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από dpan
    Αν ειναι με ενα λαθος update να αλλαζουμε mobo τοτε ζητω που καηκαμε.Προφανως εβαλες λαθος εκδοση bios ή αυτο που περασες ειναι corrupted....
    Πηγαινε στο manual σου και δες πως θα κανεις flash στη mobo σου και μετα προχωρα με σωστα φορματισμενη και καινουργια δισκεττα στην αναβαθμιση του BIOS σου στο τελευταιο final και οχι beta version....
    Δεν εχει παθει τιποτα η mobo, αλοιμονο αν τα παραταγαμε ετσι ευκολα!
    Συμφωνώ απόλυτα φίλε μου, dpan εννοείτε ότι δεν θα τα παρατήσω εύκολα, απλά το manual γράφει κάτι τέτοιο στο συγκεκριμένο πρόβλημα.
    Όλα αυτά που ανέφερες τα έχω δοκιμάσει, αλλά όταν η ώρα είναι 12:00 τη νύχτα, καταλαβαίνεις. Αύριο το πρωϊ θα το φέρω στη δουλεία μου και με το φώς της ημέρας ίσως να είμαι πιο τυχερός. Δεν τα παρατάω εύκολα όταν υπάρχει ένα πρόβλημα.
    Σ΄ευχαριστώ πολύ για το κουράγιο που μου δίνεις να' σαι καλά.
    CPU: Intel Core I7 920@2,66Ghz,GPU: nVidia Asus ENGTS 250/DI/CUBA 512MD3 ,RAM:3x1GΒ Corsair TR3G1333 PC3@1333Mhz, PSU: Thermaltake 650W,Μοtherboard: Asus P6TD DELUXE, CASE: CoolerMaster ENTURION

Περιοχή
    ΔΙΟΝΥΣΟΣ
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    17034/1007
    ISP
    OTE
    Router
    NetFaster IAD
    SNR / Attn
    9(dB) / 24(dB)
    Τιποτα φιλε μου και μακαρι να το εχεις συντομα ετοιμοπολεμο το μηχανακι σου
    Δεν ειναι τιποτα...Ασε που τα περισσοτερα mobos εχουν δυνατοτητα επαναφορας bios και crash free bios οποτε καταλαβαινεις οτι και μ@λ@κι@ να κανεις το εχουν προβλεψει ωστε να το επαναφερεις στην αρχικη του κατασταση.Manual και how tos στο internet ψαξε :-)

Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Inalan
    Router
    RB4011iGS+5HacQ2HnD
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από dpan
    Τιποτα φιλε μου και μακαρι να το εχεις συντομα ετοιμοπολεμο το μηχανακι σου
    Δεν ειναι τιποτα...Ασε που τα περισσοτερα mobos εχουν δυνατοτητα επαναφορας bios και crash free bios οποτε καταλαβαινεις οτι και μ@λ@κι@ να κανεις το εχουν προβλεψει ωστε να το επαναφερεις στην αρχικη του κατασταση.Manual και how tos στο internet ψαξε :-)
    Απο το πρωϊ φίλε μου dpan στη δουλειά, στο internet είμαι. Το manual μόνο που δεν το έχω φάει στο τέλος απο το διάβασμα. Έχει η μητρική ένα jumber γι΄αυτή τη δουλεία που κάνει reset clear data, το δοκίμασα και αυτό αλλά τίποτα. Θα την βρώ πιστεύω την άκρη. Πάντως όπως και να΄χει το πράμα θα έχεις νέα μου.

Περιοχή
    Στη μόνη πόλη που γράφεται με 2 'σ' και προφέρεται με 2 'λ'
    Downloads
    25
    Uploads
    2
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    11000/1023
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΡΟΣΤΑΝ
    Router
    Netgear DGN2000
    SNR / Attn
    4(dB) / 30.5(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Και προς μελλοντική γνώση:
    ΠΟΤΕ update του BIOS μέσα από Windows!

Ποτέ, όχι όπως λέμε "ποτέ μη χρησιμοποιείτε IE, Windows, Norton Whatever".
    ΠΟΤΕ όπως: "πΟΤΕ δε θα έχουμε 20Mbps για 20€"

jkarabas, δοκίμασε τη διαδικασία rescue (της δισκέτας) αντικαθιστώντας το παλιό bios αρχείο (.bin?) με το νέο.
    Επίσης δοκίμασε όταν κάνεις clear cmos να αφήσεις το jumper για αρκετά δεύτερα (30-40) και ο Η/Υ να μην είναι στο ρεύμα (βγάλε την τροφοδοσία).

Περιοχή
    Επαναπατρισθείς στην Αθήνα
    Downloads
    64
    Uploads
    73
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από yiapap
    Και προς μελλοντική γνώση:
    ΠΟΤΕ update του BIOS μέσα από Windows!
    Ακριβώς yiapap.

Το φωνάζω μήνες.

Άλλος ένας λόγος για τον οποίο η συνιστώμενη στα παρακάτω πρακτική:

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=14736

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=14735

Είναι χρησιμότατη.

Διότι στο μικρό FAT-xx partition-άκι στην αρχή, έχει το DOS κομμάτι των 98SE (το τελευταίο real-mode DOS που βγήκε) ώστε να χρησιμεύει καί στην αναβάθμιση BIOS & firmwares.
    Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.

Περιοχή
    Βούλα
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    4800/512
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
    Router
    BAUDTEC TW263R4-B0
    SNR / Attn
    6,1(dB) / 58,2(dB)
    Παιδιά, καλημέρα.

Detecting…………
    No device found
    Bios is not installed
    CMOS wrong

Συμπέρασμα:

φίλε jkarabas

νομίζω ότι παρεξήγησες τα μηνύματα που είδες μετά την αναβάθμιση του BIOS που έκανες.
    Η μητρική συμπεριφέρθηκε φυσιολογικά και έχασε όλες τις ρυθμίσεις (αφού έκανες αναβάθμιση).
    Το μήνυμα BIOS not installed το έλαβες λόγω του ότι η CMOS είχε "καθαριστεί" και η μητρική δε γνώριζε πως να βρει δίσκους και πιθανότατα επειδή έχει κάποιον RAID controller σε ειδοποίησε ότι δεν εγκατέστησε το BIOS του RAID! Κατά συνέπεια η αναβάθμιση μάλλον πέτυχε και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μετά από τις ρυθμίσεις που έκανες στο BIOS τα Windows ξεκίνησαν κανονικά. Δυστυχώς νόμιζες ότι η διαδικασία απέτυχε (παρόλο που σου έλυσε και το πρόβλημα όπως γράφεις) και προτίμησες να επαναφέρεις κακώς το παλιό BIOS.

Επίσης ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ μην ξανακάνεις αναβάθμιση BIOS μέσα από τα Windows!
    Υπολογιστής: εκατομμύρια ηλίθιοι που δουλεύουν με την ταχύτητα του φωτός.

Περιοχή
    Μπροστά από το πληκτρολόγιο και το δάκτυλο στο ποντίκι
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    2048/256
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ
    Router
    Speedtouch 510v4
    SNR / Attn
    19,5(dB) / 23(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από HawkPilot
    νομίζω ότι παρεξήγησες τα μηνύματα που είδες μετά την αναβάθμιση του BIOS που έκανες.
    Η μητρική συμπεριφέρθηκε φυσιολογικά και έχασε όλες τις ρυθμίσεις (αφού έκανες αναβάθμιση).
    Το μήνυμα BIOS not installed το έλαβες λόγω του ότι η CMOS είχε "καθαριστεί" και η μητρική δε γνώριζε πως να βρει δίσκους και πιθανότατα επειδή έχει κάποιον RAID controller σε ειδοποίησε ότι δεν εγκατέστησε το BIOS του RAID! Κατά συνέπεια η αναβάθμιση μάλλον πέτυχε και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μετά από τις ρυθμίσεις που έκανες στο BIOS τα Windows ξεκίνησαν κανονικά. Δυστυχώς νόμιζες ότι η διαδικασία απέτυχε (παρόλο που σου έλυσε και το πρόβλημα όπως γράφεις) και προτίμησες να επαναφέρεις κακώς το παλιό BIOS.
    Συμφωνώ.

Περιοχή
    Επαναπατρισθείς στην Αθήνα
    Downloads
    64
    Uploads
    73
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Path Level
    Fastpath
    HawkPilot & Retire έχουν δίκιο.

Εξάλλου, απαράβατος κανόνας:

Πάντα αμέσως μόλις κάνουμε το 1ο cold restart μετά από BIOS update, μπαίνουμε μέσα και πατάμε Load BIOS Default -> Save -> Exit -> Cold restart

Και μετά κάνουμε ο,τιδήποτε άλλο.

π.χ. ξαναμπαίνουμε για να το ρυθμίσουμε ξανά σωστά.
    Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.

Περιοχή
    Καλλιθέα - Αθήνα
    Downloads
    93
    Uploads
    6
    Ταχύτητα
    15000/1021
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΚΑΛΛΙΘΕΑ
    Router
    TD5136v2
    Φίλε jkarabas, σύμφωνα με το link αυτό (της MSI) λέει τα εξής:
    BIOS Recovery Feature

For AMI BIOS

Rename the desired AMI BIOS file to AMIBOOT.ROM and save it on a floppy disk. e.g. Rename A569MS23.ROM to AMIBOOT.ROM

Insert this floppy disk in the floppy drive. Turn On the system and press and hold Ctrl-Home
    to force update. It will read the AMIBOOT.ROM file and recover the BIOS from the A drive.

When 4 beeps are heard you may remove the floppy disk and restart the computer.
    1. Σίγουρα έχεις προσέξει το παραπάνω link;
    Αυτό εδώ: Ami Flash BIOS Procedure; (Εδώ αναφέρει τη διαδικασία flash με boot δισκέττα, απο folder του σκληρού, για κάθε έκδοση των Windows).
    2. Σίγουρα στη rescue δισκέττα έχει το σωστό όνομα το αρχείο του BIOS(AMIBOOT.ROM);
    3. Αναφέρεις οτι πρέπει να πατήσεις Alt+Home ------> Ctrl+Home αναφέρει το site !

ΥΓ. MSI μητρική έχω κ' εγω (παλαιότερη βέβαια: K7T266 Pro2) και flash έχω κάνει δυο φορές με το παραπάνω τρόπο χωρις κανένα πρόβλημα.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Rick_641 : 12-05-05 στις 02:16.

Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Inalan
    Router
    RB4011iGS+5HacQ2HnD
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από HawkPilot
    φίλε jkarabas

Επίσης ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ μην ξανακάνεις αναβάθμιση BIOS μέσα από τα Windows!
    Παιδιά καλημέρα σε όλους σας και ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
    Φίλε μου HawkPilot η δισκέτα που έφτιαξε το backup απο τα windows δεν έπαιξε και είναι τελικά λογικό γιατί πήγα να επαναφέρω την παλιά έκδοση και γι΄αυτό ο λόγος ύπαρξης μαύρης οθονής χωρίς BOOT. Τελικά χθές το βράδυ (απαντώ παράλληλα και στον φίλο μου τον Rick_641) ότι ακουλούθησα τις οδηγίες της MSI, κατέβασα το κατάλληλο ROM File για την έκδοση που έκανα update και τελικά το Ctrl+Home (συγνώμη είχα κάνει Ctrl+Home και όχι Alt+Home όπως σας είχα πεί), δούλεψε κανονικά και επανέφερα τον υπολογιστή ένα βήμα πριν την μαύρη οθόνη. Συνεπώς μπαίνω κανονικά στα Windows και έχεις απόλυτο δίκιο για τον RAID Controller, διότι όταν μπαίνω μετά απο login στα XP μου προτείνει να γίνει εγκατάση για τον RAID Controller. Άρα δηλαδή πιστεύεις ότι η έκδοση του νέου BIOS δεν είναι η σωστή επειδή δεν περιλαμβάνει τον Raid Controller; Πώς θα γίνει τώρα σ΄αυτή τη φάση να τρέξει κανονικά το Bios; χωρίς τα μυνήματα λάθους; Μήπως η έκδοση που έβαλα δεν είναι η σωστή για τον Raid Controller; Έκανα load default settings του Bios αλλά όταν το κάνω προσπαθεί να κάνει Boot απο τη δισκέτα. Όταν το έκανε αυτό δεν μπορούσα μετά να ξαναμπώ στο Bios και αναγκαζόμουνα να ξανακάνω την διαδικασία του Ctrl+Home.
    Είχα την εντύπωση ότι δεν είχε γίνει σωστή η εγκατάσταση του νέου Bios και ετοιμαζόμουνα σήμερα να ξανακάνω τη διαδικάσια ΜΟΝΟ ΑΠΟ DOS . Τι με προτείνεις να κάνω;
    Μήπως έπρεπε να τρέξω τα update ένα-ένα με τη σειρά για να καταλήξω στη τελευταία έκδοση;
    Εάν κάνεις update μόνο την τελευταία έκδοση του Bios λογικά δεν κάνει fixed και τα προβλήματα των προηγούμενων εκδόσεων;
    Ήθελα επίσης να σας πώ ότι το είχα ακουστά ότι ΠΟΤΕ FLASH ΑΠΟ WINDOWS αλλά με παραπλάνησε το γεγονός ότι ολόκληρη MSI το πρότεινε.
    Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον που δείχνετε.

Περιοχή
    Στη μόνη πόλη που γράφεται με 2 'σ' και προφέρεται με 2 'λ'
    Downloads
    25
    Uploads
    2
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    11000/1023
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΡΟΣΤΑΝ
    Router
    Netgear DGN2000
    SNR / Attn
    4(dB) / 30.5(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Μήπως έπρεπε να τρέξω τα update ένα-ένα με τη σειρά για να καταλήξω στη τελευταία έκδοση;
    Εάν κάνεις update μόνο την τελευταία έκδοση του Bios λογικά δεν κάνει fixed και τα προβλήματα των προηγούμενων εκδόσεων;
    Όχι. Τα updates είναι προσθετικά (cumulative).Υπάρχει όμως ΣΟΒΑΡΗ πιθανότητα το BIOS του RAID να γίνεται update με άλλη διαδικασία (άλλη δισκέτα, άλλο bin/rom)

Ήθελα επίσης να σας πώ ότι το είχα ακουστά ότι ΠΟΤΕ FLASH ΑΠΟ WINDOWS αλλά με παραπλάνησε το γεγονός ότι ολόκληρη MSI το πρότεινε.
    Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Δε χρειάζεται να απολογείσαι

Περιοχή
    Βούλα
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    4800/512
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
    Router
    BAUDTEC TW263R4-B0
    SNR / Attn
    6,1(dB) / 58,2(dB)
    Smile
    ...
    Άρα δηλαδή πιστεύεις ότι η έκδοση του νέου BIOS δεν είναι η σωστή επειδή δεν περιλαμβάνει τον Raid Controller; Πώς θα γίνει τώρα σ΄αυτή τη φάση να τρέξει κανονικά το Bios; χωρίς τα μυνήματα λάθους; Μήπως η έκδοση που έβαλα δεν είναι η σωστή για τον Raid Controller; Έκανα load default settings του Bios αλλά όταν το κάνω προσπαθεί να κάνει Boot απο τη δισκέτα. Όταν το έκανε αυτό δεν μπορούσα μετά να ξαναμπώ στο Bios και αναγκαζόμουνα να ξανακάνω την διαδικασία του Ctrl+Home.
    ...
    Ο RAID Controller έχει δικό του BIOS (συνήθως) και δεν έχει καμία σχέση με το BIOS της μητρικής. Το μήνυμα που σου βγάζει είναι φυσιολογικό αν δεν έχεις δίσκους σε διάταξη RAID. Αν πριν την αναβάθμιση δεν έβλεπες αυτό το μήνυμα τότε πιθανότατα ο Controller ήταν απενεργοποιημένος.

...
    Είχα την εντύπωση ότι δεν είχε γίνει σωστή η εγκατάσταση του νέου Bios και ετοιμαζόμουνα σήμερα να ξανακάνω τη διαδικάσια ΜΟΝΟ ΑΠΟ DOS . Τι με προτείνεις να κάνω;
    ...
    Τα updates είναι αυτόνομα και δε χρειάζεται να έχεις εγκαταστημένη την προηγούμενη έκδοση για περάσεις την τελευταία. Αν το αρχείο που κατέβασες και εγκατέστησες είναι η τελευταία έκδοση τότε έχεις κάνει σωστά την αναβάθμιση και δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο.

...
    ...
    Από μία άποψη καλώς ακολούθησες τις οδηγίες της MSI μια και είναι ο κατασκευαστής του προϊόντος και άρα αυτός που το ξέρει καλύτερα από όλους. Αλλά οι παλιές καραβάνες (πχ yiapap, WAntilles και άλλοι) γνωρίζουν ότι σε multitasking λειτουργικό είναι τρομερά επικίνδυνο να αναβαθμίζεις BIOS γιατί απλά μπορεί να "μπλεχτεί" κάποιο άλλο από τα προγράμματα που τρέχουν ταυτόχρονα και να σου κάνει τη ζημιά.

Γι' αυτό υπάρχουν forum σαν αυτό. Για να βοηθούμε ο ένας τον άλλον. Όπως σε βοήθησαν όλοι μέσω αυτού του νήματος έτσι πιστεύω και εσύ σε κάποια άλλη περίπτωση στο μέλλον θα βοηθήσεις κάποιον άλλο !
    Υπολογιστής: εκατομμύρια ηλίθιοι που δουλεύουν με την ταχύτητα του φωτός.

Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Inalan
    Router
    RB4011iGS+5HacQ2HnD
    Φίλοι μου και φίλε HawkPilot, προσπαθούσα να πνιγώ σε μια κουταλιά νερό.

1. Η αναβάθμιση του BIOS έγινε κανονικότα και μάλιστα μέσα απο τα Windows. Η MSI πριν προχωρήσεις στο update αυτόματα σου βγάζει ποιές εφαρμογές τρέχουν στο tray σου και δεν προχωρεί, εάν δεν τις κλείσεις. Και εγώ πολύ παλιός είμαι στο χώρο και αν θυμάσε τα παλιά χρόνια το update του Bios ήθελε κότσια για να το κάνεις. Όσοι το κάνανε υπήρχε κάποιος λόγος. Σε εμένα προσωπικά δεν μου έτυχε ποτέ. 'Εφτασε η στιγμή και το έκανα. Αποδείχτηκε τελικά σκληρό καρύδι η MSI. Έτοιμος ήμουνα να τους στείλω email. Όσο ζείς μαθαίνεις.

2. Σωστά λές ότι οι RAID controllers έχουν δικό τους BIOS (τσιπσετ), συνεπώς ο controller ήταν enable μέσα απο το BIOS. Τον απενεργοποίησα και αυτό ήταν.

3. Όταν άναβα το Η/Υ έβγαινε η Logo Screen της εταιρίας με αποτέλεσμα να μην βλέπω απο πίσω τι τρέχει. Την απενεργοποίησα απο το BIOS και είδα επιτέλους τα σωστά διαγνωστικά και το νούμερο της version του νέου Bios.

4. Το αρχικό μου πρόβλημα με το Restart λύθηκε τελικά. (Αναβάθμιση BIOS)

Αυτή τη στιγμή απολαμβάνω το PC μου χάρη στη βοήθεια όλων σας. Σας ευχαριστώ πολύ.Εννοείτε ότι έχω την υποχρέωση να βοηθήσω στο μέλλον και να είσαι σίγουρος ότι θα το κάνω (το έχω ξαναπεί http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=16876). Εξάλλου αυτός είναι και ο σκοπός πιστεύω της ύπαρξης αυτού του καταπληκτικού Forum.

Επίσης ανακάλυψα λόγω του προβλήματος αυτές τις μέρες και ένα χρήσιμο link www.badflash.com για ακραίες ζημιές στο chipset του Bios. (Εύχομαι ποτέ να μην συμβεί σε κανέναν).

Σελ. 3 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Προβλημα φορτωσης των winXP.
    Από te00 στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακά
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-11-07, 20:12
  2. Μηνύματα: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-04-06, 14:20
  3. Γιατι Shutdown στο bootarisma των winxp??
    Από jimmaras στο φόρουμ Windows
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-05-05, 16:52
  4. winXP + sp2 ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
    Από vls στο φόρουμ Windows
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-01-05, 18:54
  5. Πρόβλημα με τα WallPaper των WinXP
    Από PALADIN στο φόρουμ Windows
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-06-04, 16:24

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές