Χαιρετώ την κοινότητα!
Προσφατα μπηκα κι εγω στο club των 2Play Forthnet members, και αρχισα με προβληματα - τα οποια ανεφερα σε αλλα threads.
Το προκειμενο προβλημα ειναι *ισως* τεχνικης φυσεως.
Ενω τις ημερες μετα την ενεργοποιηση μου (παρα τα προβληματα) γινοταν συγχρονισμος και συνδεση μου στο Internet, με ενεργοποιημενο το πρωτοκολλο PPoE (το οποιο ηταν προτροπη υπαλληλου της Forthnet) απο το απογευμα της Παρασκευης 18-12-2008 επαψα να ειμαι συνδεδεμενος.
Ενω γινοταν συγχρονισμος, δεν μπορουσε να συνδεθει στο account.
Οπως ηταν φυσικο καλεσα πολλακις την τεχνικη υπηρεσια της Forthnet και μου εδωσαν πολλες λυσεις οι οποιες δεν επιασαν τοπο (μεχρι και το γεγονος οτι το καλωδιο ADSL ειναι μεγαλυτερο απο 2 μετρα μου ειπαν), και τελικα δεν βρηκα ακρη.
Αυτα μεχρι σημερα, οποτε και πειραματιστικα με τις ρυθμισεις του router μου και αλλαξα το πρωτοκολλο απο PPoE σε PPoA και ειδα οτι...ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ επιτυχως μετα απο 3 μερες (ενω με το PPoE δεν συνδεεται)!
Καλεσα το Τεχνικο Τμημα και μου ειπαν οτι καλυτερο ειναι σε PPoE και οτι δεν καταλαβαινουν γιατι δεν δουλευει σε αυτο το πρωτοκολλο ενω το PPoA δεν συνισταται..
Η ερωτηση μου ειναι η εξης: Γνωριζετε αν υπαρχουν προβληματα λειτουργιας σε πρωτοκολλο PPoA οντας σε ADSL+2 και αληθευει οτι θα εχω προβληματα?
Εμφάνιση 1-15 από 18
-
20-01-08, 18:35 Siemens CL 110 : Αυτοματη αλλαγη απο PPoE σε PPoA? #1
-
20-01-08, 19:13 Απάντηση: Siemens CL 110 : Αυτοματη αλλαγη απο PPoE σε PPoA? #2
Εγώ έχω διαβάσει στο adslgr.com ότι το PPoA είναι για Adsl, ενώ το PPoE για Adsl +2.
To καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το αφήσεις σε PPoA και να συγκρίνεις ταχύτητες και την όλη συμπεριφορά-στατιστικά της σύνδεσης με PPoA σε σχέση με πριν.
Επίσης στα στατιστικά της γραμμής στο CL-110 σου λέει στα πόσα Κbits κλειδώνει.
Κατέβασε και από σταθερούς server μεγάλα αρχεία και δες με τις ταχύτητα κατεβάζει.
Αν σε ικανοποιεί και ανταποκρίνεται στα θεωρητικά στατιστικά της γραμμής σου, το αφήνεις ως έχει.
Κατέβασε:
http://supportdownload.apple.com/dow....4.10Intel.dmg
ftp://ftp.forthnet.gr/pub/linux/kern....6.11.7.tar.gz
ftp://ftp.forthnet.gr/pub/fedora/updates/6/SRPMS/Τελευταία επεξεργασία από το μέλος w4tt4n4b3 : 20-01-08 στις 19:21.
-
20-01-08, 19:39 Απάντηση: Siemens CL 110 : Αυτοματη αλλαγη απο PPoE σε PPoA? #3
To PPPoA αφορά dslam που συνδέονται μέσω ΑΤΜ φυσικού επιπέδου (PPPoverATM) και το PPPoE για αυτά που συνδέονται μέσω ethernet (PPPoverEthernet). Αν το dslam στο οποίο συνδέεται η γραμμή σου ειναι ΑΤΜ τότε φυσικά δεν θα συνδέεσαι με PPPoE. Αστο PPPoA. Κι εγώ είμαι σε ΑΤΜ dslam....
-
20-01-08, 22:27 Απάντηση: Siemens CL 110 : Αυτοματη αλλαγη απο PPoE σε PPoA? #4
Ευχαριστω για τις απαντησεις
Ναι οπως εξηγω παραπανω, για 3 ημερες μετα την ενεργοποιηση της συνδεσης μου ημουν σε PPoE.
Και ξαφνικα μια μερα (χωρις να κανω κατι, καποια αλλαγη, ρυθμιση) δεν συνδεεται στο Internet και καταλαβα μολις σημερα οτι γι αυτο οφειλεται το PPoE.
Οταν το γυρισω σε PPoATM συνδεεται μια χαρα.
Tα στατιστικα της γραμμης, ειναι τα ιδια σε DS, Noise, L.A. πανω-κατω.
Για το κατεβασμα, δεν θυμαμαι, γιατι δεν θυμαμαι ακριβως με τι ταχυτητα μπορουσα να κατεβασω με PPoE για να την συγκρινω τωρα με PPoATM.
Παντως απο την ATI που κατεβασα drivers (και χρησιμοποιω το site ως μετρο της ταχυτητας χρονια τωρα) βλεπω πως φτανει max στα 350kbps ενω το DS και με PPoE και με PPoATM ειναι στα 10700-10900kbps...Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Jimmos : 20-01-08 στις 22:30.
-
21-01-08, 13:44 Απάντηση: Siemens CL 110 : Αυτοματη αλλαγη απο PPoE σε PPoA? #5
Στα πόσα συγχρονίζει το ρούτερ.
| "Anyone can build a fast CPU.
| The trick is to build a fast system."
|____________Seymour Cray...
-
21-01-08, 20:28 Απάντηση: Siemens CL 110 : Αυτοματη αλλαγη απο PPoE σε PPoA? #6
Moλις ανεφερα παραπανω για το DS. 10000+και ψιλα για DS και 879 UPs.
Και οι τιμες ειναι ιδιες (πανω-κατω με πολυ μικρες διαφορες της ταξεως των 100-200kbps) με PPoE αλλα και με PPoATM.
-
22-01-08, 05:39 Απάντηση: Siemens CL 110 : Αυτοματη αλλαγη απο PPoE σε PPoA? #7
Δε νομίζω πως θα έχεις κάποιο πρόβλημα λόγω PPPOA, και εγώ έτσι το έχω επειδή έχω παρατηρήσει πως συνδέεται πιο γρήγορα. Ταχύτητες μέχρι 18-19mbps και χωρίς αποσυνδέσεις.
-
22-01-08, 13:59 Απάντηση: Siemens CL 110 : Αυτοματη αλλαγη απο PPoE σε PPoA? #8
Ενημερωτικα απο αυτα που ξερω και απο αυτα που μου ειπαν στο τηλ. οι τεχνικοι, οσοι ειναι στο ιδιοκτητο της Forthnet *πρεπει* να χρησιμοποιουν το PPoE.
Το PPoA ειναι παλιο πρωτοκολλο κυριως για adsl(1) πελατες της.
-
22-01-08, 15:44 Απάντηση: Siemens CL 110 : Αυτοματη αλλαγη απο PPoE σε PPoA? #9
Πάντως με 16,5 attn κλειδώνεις πάρα πολύ χαμηλα... εγώ με 23 κλειδώνω στα 16000/1021....
-
22-01-08, 17:19 Απάντηση: Siemens CL 110 : Αυτοματη αλλαγη απο PPoE σε PPoA? #10
Ναι το ξερω αυτο ειναι αλλο προβλημα και το ειχα εξ αρχης..
Κατι πρεπει να παιζει με τις πριζες στο σπιτι μου ή την γραμμη της περιοχης μου, γιατι οταν αποσυνδεσω πληρως την 2η πριζα και το splitter της ανεβαζω στα 20000/900 αλλα ριχνει το Noise πολλες φορες και κατω απο 6..
-
29-01-08, 12:39 Απάντηση: Siemens CL 110 : Αυτοματη αλλαγη απο PPoE σε PPoA? #11
Στην δικη μου συνδεση αλλαξε αυτοματα απο PPPoE se PPPoA και δεν μπορω να ξαναμπω με την προηγουμενη..!!!
Πηρα στο τμημα Τ.Υ και μου ειπαν εαν δεν εχω αποσυνδεσεις οτι δεν πειραζει..εντωμεταξυ εχω χασει σε ταχυτητα αλλα δεν αποσυνδεεεται το Router(SiemensCl-110)
Το εκανα Reset μεσω του Setup αλλα η PPPoE εχει εξαφανιστει ...με την Νικολουλη θα την βρω..???
-
29-01-08, 22:02 Απάντηση: Siemens CL 110 : Αυτοματη αλλαγη απο PPoE σε PPoA? #12
Ξαναετρεξα το setup και αλλαξα το Πρωτοκολο σε PPPoE αλλα δεν πιανω την ταχυτητα που ειχα αρχικα ,ειναι κατω κατα 2-----2.500
-
29-01-08, 23:01 Απάντηση: Siemens CL 110 : Αυτοματη αλλαγη απο PPoE σε PPoA? #13
-
29-01-08, 23:33 Απάντηση: Siemens CL 110 : Αυτοματη αλλαγη απο PPoE σε PPoA? #14
Δεν ξερω τι παιζει αλλα εδω και καποιες μερες με αυτην την ταχυτητα μπαινω..!!!
-
30-01-08, 00:34 Απάντηση: Siemens CL 110 : Αυτοματη αλλαγη απο PPoE σε PPoA? #15
Παρόμοια Θέματα
-
Conn-x 8 Mbps και PPoE/PPoA
Από Davout στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 13-06-09, 10:30 -
9106 wireless PPOE ή PPOA
Από GPAP στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 06-07-07, 16:56 -
PPOA vs PPOE παιζουν ρολο στα disconnects?
Από ison στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 17Τελευταίο Μήνυμα: 29-06-07, 23:26 -
PPoA, PPoE και.. RFC ???
Από Antonis Papadopoulos στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 21Τελευταίο Μήνυμα: 04-09-05, 11:56 -
Can't connect to PPoE/PPoA server. Παλι ο ΟΤΕ φταίει;
Από NikosK στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 11-11-04, 00:34
Bookmarks