Σελ. 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 47
    Το avatar του μέλους Blaxocowboys
    Blaxocowboys Guest
    Ο καθένας μπορεί να προτείνει το ΠΙΟ αγαπημένο του Software ( ένα ), αιτιολογόντας το γιατί, καθώς και κάποια γενικά χαρακτηριστικά περί. Έτσι ούτως ώστε να μας δωθεί η ευκαιρία να γνωρίσουμε κάποια λογισμικά και γιατί όχι, να τα υιοθετήσουμε.

Ξεκινώ, πάρτε το δικό μου ΠΙΟ αγαπημένο που ακούει στο όνομα: Ad Muncher

Γιατί; Απλά, βλέπω καθαρότερες σελίδες, χωρίς άχρηστες διαφημίσεις και αναδυόμενα παράθυρα και παράλληλα φορτώνονται αρκετά γρηγορότερα.

Χαρακτηριστικά;

-Block advertising in all browsers.

-Kill unwanted popups in all browsers.

-Speed up page loading, thanks to the missing ads and pop up windows.

-Prevent annoying site behaviors.

-Block many spyware, adware and dialer installers.

-Work immediately out of the box, thanks to the most extensive advertising filter list available.

-Remove banners in programs like ICQ, Morpheus, Kazaa, Grokster, PalTalk, iMesh, Bearshare, LimeWire, etc.

-Filter quickly and reliably, thanks to eight years of constant development and feedback from users.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Η μόνη ασυμβατότητα, αφορά τα Vista με ενεργοποιημένο το UAC ( έλεγχος λογαριασμού χρήστη ). Σε περίπτωση που κάποιος έχει Vista με απενεργοποιημένο το UAC ( όπως εγώ ), δεν θα συναντήσει πρόβλημα. Αυτά, για την τελευταία σταθερή έκδοση ( 4.71 ) και καθ'οδόν βρίσκεται η 4.72 ( αυτή τη στιγμή σε Beta ), η οποία θα παρέχει φουλ Vista υποστήριξη.

Μπορείτε να το κατεβάσετε, παρέχει 30 μέρες περίοδο αξιολόγησης ( Trial ) και σας το συνιστώ Α-Ν-Ε-Π-Ι-Φ-Υ-Λ-Α-Κ-Τ-Α ~ http://www.admuncher.com/

Δείτε μερικά στατιστικά μόνο απ΄τον Νοέμβριο έως σήμερα:

Ad Muncher Usage Statistics for v4.71 Build 28140/1812

Adverts removed by Ad Muncher: 13,325

Approximate bandwidth saved: 104 MB

Counter started: Νοεμβρίου 3, 2007

Και ένα ζωντανό παράδειγμα το πως βλέπω εγώ την αγαπημένη μας σελίδα του Adslgr και πως κάποιος που δεν έχει την ανάλογη προστασία:
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails 2008-01-26_014429.png  

2008-01-26_014457.png  

Περιοχή
    Επαναπατρισθείς στην Αθήνα
    Downloads
    64
    Uploads
    73
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Path Level
    Fastpath
    Άκρως επικίνδυνο software.

Αντί αυτού να εφαρμόζετε αυτά:

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=14350

Συν Adblock Plus + Flashblock + Tab Mix Plus.
    Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.

Blaxocowboys Guest
    Άντε, καλά.

Ειδήμων.

4 χροναλάκια μετρώ, παρέα με το γελάδι.

Το ad block plus, ούτε τα μισά δε γραπώνει. Εκτός αν προχωρήσω σε 1545656 ενέργειες όπως αναφέρεις.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Blaxocowboys : 26-01-08 στις 14:14.

Περιοχή
    Επαναπατρισθείς στην Αθήνα
    Downloads
    64
    Uploads
    73
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Blaxocowboys Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το ad block plus, ούτε τα μισά δε γραπώνει.
    ΟΚ, ό,τι πεις εσύ.

Άντε και καλή αγροτο-επιδότηση.
    Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.

Το avatar του μέλους Gordito
    Gordito Guest
    Στεγνη διαφηνιση δεν ειναι το νημα;
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Gordito : 26-01-08 στις 16:01.

Περιοχή
    Νομός Αττικής
    Downloads
    43
    Uploads
    2
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/150 Mbps
    ISP
    COSMOTE
    Router
    Arcadyan Speedport Smart
    Μπορείς να το δεις και σαν διαφήμιση, αλλά δε μου φαίνεται κακό, να προτείνει τεκμηριωμένα κάποιος το λογισμικό που του φαίνεται καλό, ακόμα κι αν έχει κέρδος από αυτό.

Προσωπικά έχω γλιτώσει από το 90% των διαφημίσεων με συνδυασμό firefox, adblock, adblock filterset.G updater, τα οποία είναι απολύτως δωρεάν και λειτουργικά, ανεξαρτήτως OS.

Μιας και κάνω πολλές διαφορετικές εργασίες στον υπολογιστή, δυσκολεύομαι να ξεχωρίσω ένα πρόγραμμα σαν το καλύτερο. Πολλοί προγραμματιστές έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, oπότε θα ξεφύγω από την αρχική ερώτηση του νήματος και θα απαντήσω πιο γενικά. Θα αναφέρω κάποια προγράμματα ή πακέτα προγραμμάτων (ακόμα και λειτουργικά συστήματα) που μου έχουν φανεί πολύ χρήσιμα τον τελευταίο καιρό.

firefox, outlook, windows xp pro sp2, MS word, MS excel, λεξικό magenta, AVG Free edition, Spybot S&D, Ad-aware, a-squared, mirc, Erdas Imagine, Matlab, xampp, ultra vnc, "Σήμερα", rainlendar, 7-zip, Media Player Classic Unicode, Gimp, Windows Powertoys, Acronis Disk Director Suite, Acronis True Image, Registry First Aid, UBCD4WIN, Ubuntu 7.04 live cd.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ipo : 26-01-08 στις 16:28.
    Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety

Τι εστί IBAN, BIC, OUR, SHA, BEN;
    "Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present."

Περιοχή
    Chicago, Illinois
    Downloads
    96
    Uploads
    25
    Άρθρα
    14
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/0.5G
    ISP
    Nova
    Tα αγαπημένα μου είναι :

Ccleaner , Free Registry Cleaner , Auslogics SysDefrag , Firefox , Faststone Image Viewer , Azureus , Photoshop CS3 ,Pov Ray SMP , Live Messenger , Avira AntiVir , DVD Decrypter , HHD Free Hex Editor (για .exe αρχεία ) , Super (για encoding - decoding video και audio ), Rocket Dock
    For those who come after.

Περιοχή
    Athens
    Downloads
    22
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    COSMOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ
    Router
    Speedport Plus 2
    Path Level
    Interleaved
    Tα All time classic:

-Ccleaner
    -Live messenger
    -Kaspersky (τωρα τελευταια δοκιμαζω free βεβαια)
    -μTorrent
    -PerfectDisk
    -Spyware Doctor
    -KM Player
    -Intenrnet Download Manager
    -Thunderbird
    -Winamp
    -TuneUp Utilities
    -Everest
    -SUPER
    -Object η Rocket Dock
    -Ιnfran View (Τωρα ανακαλυψα το Faststone Image Viewer και δεν βλεπω να το αλλαζω ξανα)
    -cFosSpeed

Aυτα μπαινουν βρεξει-χιονισει. Tα υπολοιπα παιζουν κατα καιρους αναλογα αν τα χρειαζομαι η αν θελω να δοκιμασω κατι αλλο.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ardi21 : 26-01-08 στις 18:18.
    No Justice - No Peace

Περιοχή
    θεσσαλονικη
    Downloads
    80
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    Ταχύτητα
    20480/1024
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - Ν. ΚΕΡΔΥΛΛΙΑ
    Router
    speedtouch TG585v7
    firefox,dvdshrink,dvddecrypter,imgburn,clonedvd,spybot s&d,daemon tools,vlc,powerdvd5,gomplayer,mediplayerclassic,convertxtodvd,tweaknow reg cleaner,diskeeper,hdd health,du meter,tune-up utilities,avg free και αλλα πολλα

Blaxocowboys Guest
    Καλά, άκυρο εντελώς το θέμα. Σβήστε το να τελειώνουμε.

Πάντως προσυπογράφω, ουδεμία διαφήμιση, ουδέν κέρδος. Μπορώ να το αποδείξω κιόλας εφόσον χρειαστεί, με προσωπικό μήνυμα. Έχω ακράδαντο στοιχείο.

Μόνο ο IPO κάπως προσέγγισε σωστά το θέμα ( αν εξαιρέσουμε τις υποθέσεις περί κέρδους ).

Εν τέλει, μ'αρέσει που τόνισα ότι θα μιλούσαμε για ΕΝΑ, ΤΟ ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ+ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ.

Ο σκοπός ήταν, απ'τις αράδες διαφόρων προγραμμάτων που ο καθένας έχει έρθει σε επαφή, να μας παρουσίαζε το όποιο του έχει κάνει περισσότερη εντύπωση/διευκόλυνση/λειτουργικότητα. Και φυσικό επακόλουθο, η πολυγνωσία. Φανταστείτε δηλαδή, μια ξεχωριστή παρουσίαση απ'τον καθένα. Πιστεύω θα ήταν ενδιαφέρον θέαμα.

Τώρα κάποιοι μίλησαν για διαφήμιση με σκοπό το κέρδος και κάποιοι άλλοι, μας αράδιασαν μια λίστα από διάφορα ονόματα χωρίς το παραμικρό ενδιαφέρον για τον αναγνώστη.

Ίσως μια άλλη φορά παίδες.

Downloads
    16
    Uploads
    0
    ISP
    Εξωτερικό
    Εγώ πάντως νομίζω ότι η πιο σημαντική εφαρμογή που υπάρχει στην υπολογιστή μου είναι ο Total Commander.

Εϊναι σαφέστατα καλύτερο σε όλους τους τομείς από τον browser των Windows με ένα interface ίδιο από την εποχή του 8088 με τον τότε Norton Commander.

Εγώ τον λατρεύω κυρίως γιατί με αποδεσμεύει από το mouse, και συνεπώς επιταχύνει την χρήση του filesystem του υπολογιστή μου.

Μοναδικό ελάτωμα? Ότι δεν έχει ενσωματωμένα shortcuts για κάποια από τα Special Folders του συστήματος.

ΥΓ εγώ δεν το είδα σαν διαφήμιση.Και δεν καταλαβαίνω γιατί προέκυψε πρόβλημα.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος chat1978 : 26-01-08 στις 23:00.
    Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για κάποια χαζά λάθη, αλλά υπάρχει θέμα με τα μάτια.
    Αν τα djmixes2k και tranceaddict μιλάνε βαθιά στην ψυχή σου, pleaaaaase στείλε μου πμ.

Περιοχή
    Chicago, Illinois
    Downloads
    96
    Uploads
    25
    Άρθρα
    14
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/0.5G
    ISP
    Nova
    Ωχ μου φαίνεται ότι θα έπρεπε να διαβαζουμε εμείς καλύτερα το πρωτο post .

Λοιπόν , το πιο αγαπημένο μου είναι το PovRay SMP ακόμη beta. Πληροφορίες και εδώ .

Είναι ένα προγραμμα για rendering εικόνων μεσω εντολών σε κονσόλα . Στα Windows γίνεται και μεσω του GUI που παρουσιάζουμε .
    Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  2008-01-26_210638.jpg 
Εμφανίσεις:  10 
Μέγεθος:  82,7 KB 
ID: 29053
    Εικόνα 1.1 PovRay σε περιβάλλον Windows Vista Home Premium

Οπως παρατηρείτε , είναι ένα πρόγραμμα που βασίζεται σε δικη του scripting language και η εκμάθηση της μπορεί να γίνει μεσω της ενσωματωμένης βοήθειας του PovRay ή μεσω online tutorial (ενδεικτικά http://library.thinkquest.org/3285/)

Το ίδιο το πρόγραμμα έχει στην πλάτη χρόνια εξέλιξης και πια έχει φτάσει στο σημείο που χρειαζόταν να φτασει εδώ και τρία χρόνια : να χρησιμοποιεί πλήρως μία CPU , κυρίως με δύο πυρήνες και πάνω . Στους μονοπύρηνους Intel χωρίς HTT ( από Intel Pentium 2 έως Pentium 4 - όχι τους τελευταίους όμως Prescott ) ή AMD Athlon (K6 , K7 , K8 μονοπύρηνοι ) απλά φτάνει και η προηγούμενη έκδοση .

Ας δούμε προσεκτικότερα .

1.Παρουσίαση των βασικών εργαλείων και panels

Όνομα:  povray.jpg 
Εμφανίσεις:  2 
Μέγεθος:  18,8 KB 
ID: 29058
    Eικόνα 1.2 Εργαλεία του PovRay

Στο 1 βλεπουμε τα κυριότερα εργαλεία του PovRay . Απο το μενού επιλογών καθώς και από το panel με τα μεγαλύτερα εικονίδια εχουμε με ευκολία πρωτη εικόνα με τις βασικότερες επιλογές . Χαρακτηριστικό φυσικά είναι το Run που ξεκινάει το Rendering

Στο 2 βλεπουμε την δευτερη σειρά panel με κυριότερο το μενου αριστερα με τις αναλύσεις στις οποίες θελουμε να γίνει rendering μία εικόνας . Το μενού αυτό εξαρταται από το ποιο αρχείο .ini έχουμε επιλέξει πατώντας το κουμπί Ini. Oι αναλύσεις αλλαζουν φυσικά και μεσω Tools ---> Edit Resolution INI file (και μετα επανεκκίνηση προγραμματος )
    Εν συνεχεια εχουμε ενα πεδίο στο οποίο μπορούμε να εισαγουμε προσωρινές εντολές .
    Πιο δεξιά έχουμε κουμπιά για βοήθεια και επικοινωνίας με το site .

Στο 3 εχουμε τα tabs των αρχείων .pov που επεξεργαζεται .

2.Rendering εικόνας

Εδω προσεχουμε το αρχείο του beta προγραμματος να το έχουμε βαλει έχοντας ΗΔΗ εγκαταστησει την stable έκδοση .

Λοιπόν , θα κανουμε τα βασικά για rendering μίας εικόνας με την βοήθεια των ήδη ενσωματωμένων .pov αρχείων για εκμαθηση .

Α.Επιλογή sample αρχείου

Ανοίγουμε ενα αρχείο από File --> Open File .
    [B][U] στο C:\Program Files\POV-Ray for Windows v3.6\scenes\advanced Eκεί εχει τα περισσότερα samples . Επιλεγουμε το biscuit.pov

Όνομα:  βισκουιτ.jpg 
Εμφανίσεις:  0 
Μέγεθος:  76,7 KB 
ID: 29059
    Eικόνα 1.3 Επιλογή αρχείου

Β.Αρχίζει το rendering .

Ανοίγει το αρχείο και εμφανίζεται το κείμενο μεσα του στο παραθυρο .

Πριν από αυτό επιλεγουμε resolution (δείτε εικόνα 1.2) ή φτιαχνουμε δικιά μας ή επιλεγουμε όπως προείπαμε ένα από τα presets .ini αρχεία .

Μετά παταμε απλά Run και αρχίζει ή στο δεύτερο άδειο πλαίσιο βαζουμε στοιχεία όπως

Κώδικας:
    +w1024 +h768
    σε περιπτωση που το .ini είναι κατι αλλο εκτός του resolution ini και παταμε Run .

Θα αρχίσει το rendering .

Γ.Εικόνα και περαιτέρω επιλογές

Ορίστε ένα τμήμα της εικόνας που βγαίνει από το rendering . Είναι απλή , χωρίς radiosity στοιχεία και τελειωνει το rendering σύντομα .

Όνομα:  εικόνα.jpg 
Εμφανίσεις:  3 
Μέγεθος:  76,9 KB 
ID: 29062
    Εικόνα 1.4 Biscuit εικόνα

Εχει πληθος επιλογών αλλα το καλύτερο είναι αυτό : να φτιαξετε μία δικιά σας

Επίσης εχει και ένα benchmark μεσα καταπληκτικό με ενσωματωμένα όλα τα καλλωπιστικά στοιχεία (radiosity , light sources , shapes , shadings κλπ ) .

Αυτά
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος flamelab : 26-01-08 στις 23:06.
    For those who come after.

Περιοχή
    Νομός Αττικής
    Downloads
    43
    Uploads
    2
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/150 Mbps
    ISP
    COSMOTE
    Router
    Arcadyan Speedport Smart
    Συμφωνώντας με την παρατήρηση του δημιουργού του νήματος και πιστεύοντας ότι η αρχική του σκέψη (που τώρα κατάλαβα) είναι πολύ καλή, θα προσθέσω μερικά στοιχεία από τη δική μου εμπειρία. Στο post #6 ανέφερα μία λίστα με προγράμματα που βρίσκω πολύ χρήσιμα τον τελευταίο καιρό. Πιστεύω ότι για τα πιο σύνθετα από αυτά, υπάρχουν χρήστες με μεγαλύτερη εμπειρία για να τα παρουσιάσουν, οπότε θα σχολιάσω ένα από τα σχετικά απλά, το Rainlendar.

Πρόκειται για δωρεάν ημερολόγιο για windows και linux που εμφανίζεται στο desktop στην ακόλουθη transparent μορφή.

Όνομα:  rainlendar.PNG 
Εμφανίσεις:  11 
Μέγεθος:  238,6 KB 
ID: 29064

Δέχεται skins, αλλά και το default είναι πολύ όμορφο και πρακτικό. Υποστηρίζει ελληνική γλώσσα.

Μπορεί κανείς να προσθέσει εύκολα και γρήγορα τα ραντεβού του στις διάφορες ημέρες, να τα επισημάνει ανάλογα με τη σπουδαιότητά τους. Ακόμα μπορεί να ορίσει ειδοποίηση για το κάθε γεγονός. Επίσης υποστηρίζει to do list και event list. Βασικό του πλεονέκτημα, κατά την άποψή μου, είναι ότι είναι ελαφρύ, λειτουργεί άψογα χωρίς να νιώθεις την παρουσία του όταν δεν το χρειάζεσαι, βοηθάει στην οργάνωση και υπενθύμιση δραστηριοτήτων, παρέχοντας άμεση εποπτεία των γεγονότων του μήνα. Βέβαια, όταν πρέπει να σε ειδοποιήσει για κάποιο γεγονός, το κάνει αποτελεσματικά.

Η pro έκδοση (15 ευρώ κοστίζει) συνεργάζεται με το ημερολόγιο του outlook.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ipo : 27-01-08 στις 00:18.
    Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety

Τι εστί IBAN, BIC, OUR, SHA, BEN;
    "Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present."

Περιοχή
    Athens
    Downloads
    22
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    COSMOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ
    Router
    Speedport Plus 2
    Path Level
    Interleaved
    Πολυ καλο.

Αν μπορουσε να ενσωματωθει και στην sidebar των Vista θα ηταν πραγματικα τελειο...
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ardi21 : 27-01-08 στις 00:11.
    No Justice - No Peace

Περιοχή
    Κάπου
    Downloads
    15
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Wind - ΚΩΣ
    Router
    AVM Fritzbox 7590
    SNR / Attn
    9(dB) / 10(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Το αγαπημένο μου εργαλείο στα Windows το format.com :P
    οσο για το linux το screen φυσικά.

Σελ. 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. To πιο ωραίο forum είναι build-in στην πολυκατοικία μου
    Από DSLaManiaC στο φόρουμ The fun section...
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-04-08, 13:49
  2. Πως θα κάνω το HP λάπτοπ μου πιό γρήγορο;;;;;
    Από Green Dragon στο φόρουμ Laptop, tablet και mobile computing
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-01-08, 20:18
  3. Πως θα κάνω το pavilion μου πιό αθόρυβο?
    Από nikgr στο φόρουμ Laptop, tablet και mobile computing
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-01-08, 01:36
  4. Το Ubuntu μου είναι πιο αργό από τα windows XP....
    Από Φανερός Πράκτωρ στο φόρουμ Unix - Linux
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-02-06, 19:21
  5. Θα μπορουσατε να μου πειτε ποιοι δισκοι χτυπάνε πιο σπανια
    Από Kirril στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακά
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-04-04, 18:34

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία