Σελ. 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 52
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Unhappy
    Καλημέρα,

είμαι περίπου 2 μήνες στη Forthnet και γενικά με το default Siemens CL-110 δεν είχα προβλήματα. Η γραμμή από την αρχή στα 16900 - 17500 !!!

Αποφάσισα το περασμένο Σάββατο να αγοράσω το Linksys WAG200G για καλύτερα, αλλά αντιμετώπισα τις 2-3 τελευταίες ημέρες πολλά disconnects. Επίσης κάποιες φορές ενώ το router έδειχνε κανονικά τη σύνδεση είχα μεγάλες καθυστερήσεις (σερνόταν το internet) ή δεν είχα καθόλου internet και αναγκαζόουν να κάνω reboot το wag200.

Φαντάστηκα ότι κάνουν εργασίες στο δίκτυο και σήμερα επικοινώνησα με το τεχνικό τμήμα της Forthnet και με ενημέρωσαν ότι μάλλον φταίει το Linksys και είναι πολύ εύαίσθητο στο θόρυβο της γραμμής. (Η αλήθεια είναι ότι ήμουν τυχερός και με εξυπηρέτησαν άψογα)

Μου πρότειναν να δηλώσουν βλάβη και προσωρινά για 2-3 ημέρες να καταβάσω τη γραμμή σε ADSL2 (και όχι +) για να μην έχω disconnect, μέχρι οι τεχνικοί να ρυθμίσουν τη γραμμή να συγχρονίζει πιο χαμηλά με βάση τα παραπάνω db. Δηλαδή περίπου στα 15000 για να μην χάνει το σήμα το Linksys. Τους ζήτησα να μην δηλωθεί βλάβη.

Επειδή τέτοια προβλήμα δεν είχα με το τσάμπα Siemens CL-110 είναι δυνατόν να φταίει τελικά το Linksys? Και αυτό μόνο αυτό το ΣΚ? Για πέταμα τελικά τα ~80ευρώ?

Τι λέτε?
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος oal331 : 10-02-08 στις 12:15.

Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    Ταχύτητα
    14000/1021
    DSLAM
    Forthnet - ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
    Ναι είναι. Προσωπικά έχω βάλει το USR που μου έδωσε η forthnet να συγχρονίζει και το wag200g να μοιράζει ασύρματα τη σύνδεση.
    "We're a virus with shoes." -- Bill Hicks

Περιοχή
    Ανάμεσα σε Sentry Gun και Dispenser
    Downloads
    14
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    930/100
    ISP
    Vodafone
    Router
    ΜΤ RB5009
    Δοκίμασε PPPoE, LLC και μικρότερο MTU (1492)
    And how can we win, when fools can be kings ISO-approved?
    [MUSE: Knights of Cydonia]

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Ευχαριστώ για τα replies

Θα δω πως θα "πάει" σήμερα και θα δοκιμάσω τις αλλαγές.

Μήπως ξέρετε και για αυτό: http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=173338 ???

Περιοχή
    Γκύζη, Αθήνα
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    Ταχύτητα
    16445 / 1021
    ISP
    On Telecoms
    DSLAM
    On Telecoms - ΑΘΗΝΑ
    Router
    speedtouch 536
    SNR / Attn
    5.9(dB) / 24(dB)
    Για wag και αποσυνδέσεις κοίτα εδώ http://www.adslgr.com/forum/showthre...=56948&page=55 αν θέλεις.

Περιοχή
    Άνω Βριλήσσια
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    49.997 / 4.996
    ISP
    Wind
    Router
    ZYXEL VMG1312-B10D
    SNR / Attn
    9,5(dB) / 17,7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Εγώ αγανάκτησα με το wag200, έχει πάρα πολλές ιδιοτροπίες. Αφού παιδευόμουν επι ένα μήνα να το ρυθμίσω ιδανικά σε επίπεδο ρυθμίσεων και firmware και όλα έδειξαν να παίζουν ρολόι, στην συνέχεια υπέφερα απο καθημερινούς αποσυγχρονισμούς (όχι αποσυνδέσεις). Απο 12800 είχα φθορά μέχρι τα 8000 και λυνόταν μόνο με reboot αλλά σύντομα και πάλι τα ίδια. Έβαλα 1 βδομάδα τώρα δοκιμαστικά το siemens, και ένα θα πω... ειναι βράχος, ίχνος αποσύνδεσης, συγχρονίσει ψηλότερα απο το wag200, και σταθερότητα στο κλείδωμα, κανένας αποσυγχρονισμός.

Προσωπική μου άποψη: για βαριά χρήση με 24/7 downloading και πιτάρισμα της γραμμής, το siemens δείχνει πιο αξιόπιστο, παραδόξως!!! To linksys by cisco δεν φάνηκε όσο αντάξιο θα περίμενα, θα το βάλω σε bridged mode με το siemens απλά για να έχω ασύρματη αναμετάδοση για το laptop.
    VDSL experience 50 mbps after 2 years of waiting with pOTE

Το avatar του μέλους tolis_01
    tolis_01 Guest
    Είναι γνωστό ότι το wag είναι ευαίσθητο στον θόρυβο. Εγώ αν βάλω το airties που μου δώσανε, μπορεί να κλειδώσω και 2Mbit παραπάνω -αποσυνδέσεις δεν έχω- (αν και δεν με απασχολεί, οπότε δεν το κάνω).

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Shared
    Ταχύτητα
    8192/1024
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
    Router
    CL-110i
    SNR / Attn
    6(dB) / 41(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από oal331 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Επειδή τέτοια προβλήμα δεν είχα με το τσάμπα Siemens CL-110 είναι δυνατόν να φταίει τελικά το Linksys? Και αυτό μόνο αυτό το ΣΚ? Για πέταμα τελικά τα ~80ευρώ?

Τι λέτε?
    Δυστυχώς ναι.

Περιοχή
    ET IN ARCADIA EGO...
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024, GPRS/3G
    ISP
    ΟΤΕ, Q, Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΣΤΕΝΟ
    Router
    linksyswag200g
    δεν είναι νέο το πρόβλημα του wag στο ιδιόκτητο της forthnet! πιθανή λύση μόνο με custom firmwire αλλά δεν πιστεύω οτι κάποιος θα κάτσει στην forthnet να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο, άσε που δεν χρειάζεται απο το cl-110 έχει αποδειχτεί σκυλί!

η καλύτερη λύση είναι να τα γεφυρώσεις αν θές το ασύρματο, και άλλη φορά πριν αγοράσεις κάνε και ένα search στο φορουμ, υπάρχουν πολλές πληροφορίες που δεν ξέρουμε και μας γλυτώνουν!!!

εγώ προσωπικά αν δεν πάρω το ΟΚ απο το φορουμ ούτε πατάκι για το μπάνιο δεν έχω σκοπό να ξαναγοράσω

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Συνήθως το ψάχνω πριν "χώσω" τα ωραία ευρουλάκια μου και αυτή τη φορά τη σύσταση την πήρα από φίλο που το έχει χωρίς πρόβλημα.....

Anyway..... σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις......

Πάντως από το πρωί μέχριο τώρα δεν έχει πέσει η σύνδεση ..... will see

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    ISP
    OTE
    Router
    OPNsense
    Κατά τη γνώμη μου τα linksys είναι τραγικά. Μου φαίνεται λογικό που η cisco έχει αποφασίσει να κλείσει την linksys μέσα στο 2008.

Περιοχή
    ΙΛΙΟΝ
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΙΛΙΟΝ
    καλησπέρα σας.

και εγώ μιά απο τα ίδια το linksys άρχισε πάλι να μήν κλειδώνει στην γραμμή και άν σκεφτεί κανείς οτι είναι το δεύτερο linksys ( απο αντικατάσταση ) ............
    δέν περίμενα ποτέ οτι μία εταιρεία σαν την cisco θa έβγαζε στην αγορά συσκευή σαν το WAG200G ... αvτε τώρα πάλι να τρέχουμε για αντικατάσταση .. και αυτή την φορά όχι linksys

Περιοχή
    ET IN ARCADIA EGO...
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024, GPRS/3G
    ISP
    ΟΤΕ, Q, Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΣΤΕΝΟ
    Router
    linksyswag200g
    το linksys είναι καλό, μην παραπληροφορούμε οτι είναι σκάρτη συσκευή! απλά έχει μια ασυμβατότητα με το δίκτυο της forthnet [που δεν ξέρουμε αν οφείλεται στο linksys ή στην forthnet]

Περιοχή
    ΙΛΙΟΝ
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΙΛΙΟΝ
    1ον δέν υπάρχει παραπληροφόρηση ( μιλάω μόνο για τις 2 συσκευές που δοκίμασα και είναι καθαρά δική μου άποψη δέν προσπαθώ να κάνω δυσφίμιση εξάλου άν δείς καλύτερα το παραπάνω που έγραψα θα καταλάβεις οτι την cisco γενικά την έχω σε μεγάλη εκτίμηση )

2ον δέν μπορεί να φταίει η forthnet γιατί το modem όπως και το προηγούμενο άντεξαν το πολύ 20 μέρες χωρίς καμία αλλαγή έστω και στο firmware .

3ον το πρόβλημα είναι καθαρά στο modem και δέν μιλάμε οτι απλά έκανε ένα disconnect .. όταν ένα modem δέν μπορεί να κλειδώσει στην adsl για τουλάχιστον 1 ώρα ενώ το siemens κλειδώνει σε 5 δευτερόλεπτα .

τότε φίλε μου για εμένα είναι σκάρτο σάν συσκευή ..

μπορεί να φταίει η παρτίδα μπορεί μπορεί να φταίει οποιοσδήποτε ... αλλα το θέμα είναι οτι 2 linksys wag200g δέν κάνουν σωστά την δουλειά τους άν κλείδωνε σε μικρότερη ταχύτητα θα σου έλεγα ναι φταίει η εταιρεία παροχής ... ΑΛΛΑ
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nazghoul : 10-02-08 στις 22:17.

Περιοχή
    Ερυθρός Σταυρός
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    Ταχύτητα
    18724/1024
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ
    Router
    Netgear DNG2000 N+
    SNR / Attn
    8,1(dB) / 15,5(dB)
    Δυστυσώς κι εώ τα ίδια με το WAG354G. Προβλήματα στο ιδιόκτητο.Το siemens και το speedtouch παίζουν σφαίρα χωρίς αποσυχρονισμούς .Κρίμα.Τουλάχιστον γιατί δεν αλλάζουν προμηθευτή αφού το δίκτυο τους δεν ανταποκρίνεται καλα σ αυτά! ΠΡέπει δηλαδή να τα πληρώνεις κιόλας και να παίζουν χειρότερα από τα τσάμπα???

Σελ. 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. D-link 2640B ή LinksysWAG200G ??
    Από Oionos στο φόρουμ Nova ADSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-09-08, 16:18
  2. USR 9112 καλύτερο από USR9108 ?!
    Από Kyaner στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπ
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-05-08, 11:52

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία