Εχω Forthnet 2play εδω και ~8 μηνες. Απο το ADSL κομματι ειμαι ικανοποιημενος, οχι και ενθουσιασμενος βεβαια, κλειδωνω στα 12-14Mbps. Χρησιμοποιώ το Modem (CL-110) και το splitter της Forthnet.
Στο τηλέφωνο ομως εχω ένα μεγαλο πρόβλημα: πολλές φορές οταν με καλεί κάποιος ακουει να χτυπαει πολλες φορες μεχρι που κοβεται η γραμμη, ενω σε εμενα χτυπαει το τηλέφωνο μονο μια φορα, που μαλλον ειναι η τελευταια, και μεχρι να το σηκωσω εχει κοπει η γραμμη. Αν ξαναπαρει ο ιδιος αριθμος αμεσως μετα χτυπαει κανονικα και μπορω να το σηκωσω και να μιλήσω.
Το ιδιο προβλημα εχει και γνωστος μου παλι με 2play με ιδιο splitter και hardware.
Εχω μιλησει πολλες φορες με την υποστηριξη της Forthnet και η αιτιολογηση τους ηταν οτι επειδη εχω βαλει στην τηλεφωνικη εξοδο του splitter ολες τις (6) συσκευες δημιουργειται προβλημα. Συγκεκριμενα μου ειπαν οτι "δεν υποστηριζονται τοσες συσκευες" -που ακριβως στη συμβαση το γραφει αυτο;;;- και οτι δεν πρεπει σε ενα splitter να μπαινουν πολλες συσκευες.
Σε συνεννόηση με τον "τεχνικο" εβγαλα μια συσκευη απο την πριζα που φαινοταν να "προκαλεί βραχυκυκλωμα", και απο εκει και μετα δεν βλεπουν καποιο προβλημα στη γραμμη μου, αλλα το φαινομενο συνεχιζεται.
Στην αλλη γραμμη 2play γνωστού μου που συμβαίνει αυτό χρησιμοποιείται το pslitter της forthnet στο οποιο ειναι συνδεδεμενα το modem (το κανει με CL-110 και USR 9108) και ενα τηλέφωνο και σε μια-δυο αλλες πριζες τηλέφωνα με φιλτρα, δηλαδη συνολικα λιγες συσκευες και με την "υποστηριζομενη" συνδεσμολογια.
Οσο για τη δικη μου "περιεργη" εγκατασταση, με το splitter του DSLCube που ειναι ακριβως ιδιο με της Forthnet και Shared LLU Vivodi over ISDN ολα δουλευαν τελεια, οπως και με ADSL OTE (ΑΡΥΣ) over ISDN και splitter Alcatel απο τον ΟΤΕ.
Το προβλημα λοιπον δειχνει να οφειλεται στη Forthnet, για αυτο καλο θα ηταν αν το αντιμετωπιζουν και αλλοι να μαζευτουμε εδω για να δουμε τι θα κανουμε. Προσωπικα περιμενω να τελειωσει το 12μηνο και να γυρισω σε OTE για τηλεφωνο, οσο για DSL το πακετο της ACN με 8static IPs Και ΑΡΥΣ γραμμη δειχνει ιδανικο!
Τελικα ενω στο Internet ΟΤΕ και εναλλακτικοι δινουν το ιδιο πραγμα οποτε εχει νοημα να διαλεξεις απλα το φτηνοτερο, στην τηλεφωνια οι εναλλακτικοι δινουν "περιπου" τηλεφωνο, χωρις καποια τεχνικη δεσμευση (αποσο εψαξα τη συμβαση) και επιπλεον ξεχναμε κατι βασικο: ο ΟΤΕ/ΟΤΕΝΕΤ δραστηριοποιείται στο χωρο του Internet πανω κατω οσα χρονια και οι λοιποι (Forthnet, HOL κλπ), τηλέφωνα ομως ο ΟΤΕ δινει απο το 1949 και στο καθε κωλοχωρι, ενω οι εναλλακτικοι εχουν 1-2 χρονια εμπειρια και μονο σε μεγαλες πολεις. Κοινως δεν εχουν σε καμια περιπτωση τη φερεγγυοτητα του ΟΤΕ οσον αφορα στην τηλεφωνια.
Αν μαζευτουμε αρκετοι ωστε να ειναι εμφανες οτι το προβλημα οφειλεται στη Forthnet μπορούμε να την πιεσουμε να το αντιμετωπισει, ή και να καταγγείλουμε τη σύμβαση.
Εμφάνιση 1-3 από 3
-
13-02-08, 17:11 Forthnet 2play - Χαμενες εισερχόμενες κλήσεις #1
-
16-02-08, 11:59 Απάντηση: Forthnet 2play - Χαμενες εισερχόμενες κλήσεις #2
Μάλλον θα το δώσουν βλάβη στον ΟΤΕ.
| "Anyone can build a fast CPU.
| The trick is to build a fast system."
|____________Seymour Cray...
-
16-02-08, 13:53 Απάντηση: Forthnet 2play - Χαμενες εισερχόμενες κλήσεις #3
Παρόμοια Θέματα
-
Δωρεάν διεθνείς κλήσεις για χρήστες Forthnet 2play
Από gpan στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 100Τελευταίο Μήνυμα: 26-01-08, 09:18 -
Πρόβλημα με εισερχόμενες κλήσεις
Από kaizen στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 23Τελευταίο Μήνυμα: 18-11-07, 14:47 -
Προβλημα με εισερχομενες κλησεις......
Από evripidis στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 12-09-07, 06:44 -
Εισερχόμενες κλήσεις σε e-voice με X-lite
Από kourakos στο φόρουμ Vodafone ADSLΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 04-04-07, 20:53 -
Voxalot και εισερχόμενες κλήσεις
Από ueberkousa στο φόρουμ Skype, Betamax, Sip ProvidersΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 05-02-07, 14:20
Bookmarks