Από την εποχή των Win98 χρησιμοποιώ το Tiny personal Firewall 2.0.15 (Free) το οποίο θεωρώ πολύ ισχυρό αρκεί να ξέρεις πέντε (καλά, έξι ) πράγματα για ports και να έχεις όρεξη να ασχολείσαι.
Έβαλα το τα XP και μαζί ήρθε το Windows Firewall το οποίο στην αρχή δεν με ενοχλούσε (δεν χρειάστηκε να αλλάξω ρυθμίσεις αλλά τώρα με το SP2 αναγκάζομαι να ασχολούμαι και με ρυθμίσεις αυτού.
Πήρα και το USR9105 και προς μεγάλη μου χαρά πρόσθεσα ακόμα ένα Firewall, στην πλούσια συλλογή μου.
Νομίζω αυτά είναι υπερβολικά και σκέφτομαι:
Να απενεργοποιήσω το Windows Firewall.
Να βάλω το Hardware firewall του USR να κάνει βασικά πράγματα ή πράγματα που το software firewall δεν μπορεί να κάνει (μη με ρωτάτε ποια είναι αυτά - θα ψάξω)
Και για όλα τα υπόλοιπα να αφήσω το Tiny Firewall
Τι λέτε e-παλικάρια;
Εμφάνιση 1-10 από 10
Θέμα: Πόσα πια firewall;
-
31-05-05, 10:22 Πόσα πια firewall; #1
-
31-05-05, 10:39 #2
Tο firewall του 9105 σου φτάνει και περισσεύει ειδικά αν:
1. Δεν είσαι logged με admin level account
2. Εχεις αντιϊκό πρόγραμμα με latest definitions
3. Εχεις anti-spyware (πχ lavasoft adware)
4. Δεν χρησιμοποιείς Internet Explorer
5. Εχεις απενεργοποιημένο το uPnP
Τώρα αν για paranoid level μπορείς να έχεις και soft firewall εγκατεστημένο...Τελευταία επεξεργασία από το μέλος aesir : 31-05-05 στις 12:29.
"What is faith then but a persistent hope in the face of relentless doubt."
-
31-05-05, 11:52 #3
Tο firewall του 9105 ΔΕΝ σου φτάνει και περισσεύει ειδικά αν:
1) Έχεις crackarismena προγραμματάκια
2) Αν δέν θές τα προγραμματάκια σου να κάνουν update και check for udates 3 και λίγο(βέβαια μπορείς να τα κάνει off αλλά άμα έχεις πολλά που ψάχνουν για update????)
3)Αν δέν θές να ξοδεύεις BW σε update και check for udates 3 και λίγο
4)Εγκατέστησες ενα πρόγραμμα το οποίο δέν το ξέρεις καλά και ΔΕΝ θέλεις να ξεκινήσεις τρελά connections όπου νάνε χωρίς να το ξέρεις όταν εσύ πχ λείπεις...
5)Έχεις το καλύτερο!!!(σε πιστεύω) antivirus/adware αλλα κόλισες io/trojan worm κτλπ γιατί ε κάποια μλκα έκανες αλλά δέν το κατάλαβες και ξεκινάει πχ connections...
6)To hard firewall κόβει την κίνηση απο έξω πρώς τα μέσα και το softwall την κίνηση απο μέσα πρως τα έξω...CPU:i7 965+Hydro™ MOBO: Classified DDR:3x2GB Corsair 1866C7 GPU........SSD:Intel® X25-M HDD: 2x1TB Speedpoint F1-F3 PSU: Revolution 1050W CASE: Obsidian TFT: ASUS VW266H 26''
-
31-05-05, 12:27 #4Αρχικό μήνυμα από NoYmErOs
Αν κάνεις τα βασικά που ανέφερα πιο πάνω είσαι μια χαρά."What is faith then but a persistent hope in the face of relentless doubt."
-
31-05-05, 13:07 #5
Νομίζω ότι ο NoYmErOs έχει δίκιο.
Εκτός από αυτά που ΜΠΑΙΝΟΥΝ πρέπει να ελέγχουμε και αυτά πού ΒΓΑΙΝΟΥΝ.
Ακόμα και στην περίπτωση νόμιμων προγραμμάτων είναι δύσκολο να τα εμπιστεύεσαι τυφλά. Ποιός μου εγγυάται οτι τα XP δέν έχουν μία λειτουργία να στέλνονται τα στοιχεία του υπολογιστή μου σε έναν server στη microsoft μία φορά στα 3 χρόνια; Είναι θέμα privacy (ελληνικός όρος plz
Μη πούμε και για την περίπτωση τρίτων προγραμμάτων που μπορεί κάλλιστα να κρύβουν trojan εν υπνώσει.
Επιπλέον ένα antivirus/spyware όσο καλό και αν είναι δεν παρέχει προστασία 100%. Χρειάζεται κάποιος χρόνος διάδοσης ιού ή syware και κάποιος αριθμός μολυσμένων υπολογιστών για να το πάρουν χαμπάρι οι εταιρίες αντιικών.
Όσο για το αν είσαι κάκιστος χρήστης με μερικά σπασμένα προγραμματάκια και όχι πλήρως ενημερωμένο antivirus επέτρεψε με να διαφωνήσω. Μάλλον στον μέσο χρήστη αναφέρεσαι
Προσωπικά ένα software firewall πλήρως ρυθμιζόμενο μου δίνει αίσθηση ελέγχου και σιγουριάς ότι μόνο όσα προγράμματα εμπιστεύομαι κάπως έχουν πρόσβαση στο δίκτυο.
-
31-05-05, 13:23 #6
Μάλλον δεν έχετε καταλάβει τι κάνει ο συνδυασμός όσων ανέφερα πιο πάνω... και όπως είπα, αν κάποιος είναι "κακός" χρήστης και πάει γυρεύοντας ε ας βάλει και software firewall. Ο χρήστης που ξέρει που πάει και σερφάρει, τι κατεβάζει και κάνει install, ποιά είναι η "πηγή" των προγραμμάτων, και πάνω από όλα έχει πάρει τις παραπάνω προφυλάξεις δεν το χρειάζεται.
"What is faith then but a persistent hope in the face of relentless doubt."
-
31-05-05, 13:35 #7
aesir, μακάρι να ήταν τόσο απλό αλλά δεν είναι...
100% ασφαλές βέβαια δεν είναι κανένα σύστημα.
Ένας soft πύρινος τοίχος όμως και το σύστημα δεν επιβαρύνει ιδιαίτερα και προσφέρει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας.
Μην ξεχνάς ότι σχεδόν όλοι μας έχουμε κάνει (ή είναι αρκετά πιθανό να κάνουμε), τουλάχιστον ένα λάθος κλικ.¶ Τουλάχιστον δύο πράγματα είναι άπειρα: Οι αριθμοί Є R και η ΒΛΑΚΕΙΑ.
¶ "Όποια κοινωνία παραχωρεί ελευθερία για ασφάλεια, είναι ανάξια και για τις δύο και θα χάσει και τις δύο" B.F.
¶ LeT Me HeaR you MaKe DeCiSioNS WiTHouT youR TeLe-ViSioN.
-
31-05-05, 13:50 #8
Έχμ, το πρώτο link στην υπογραφή μου προσφέρει μία άποψη
ΥΓ: Μην απενεργοποιήσεις το firewall του USR, δεν "μπαίνει στη μέση"
-
31-05-05, 14:38 #9- Δεν χρησιμοποιείς Internet Explorer ή παράγωγο
- Δεν χρησιμοποιείς Outlook ή παράγωγο
- Εχεις απενεργοποιημένο το uPnP (Stop & Disabled)
- Εχεις απενεργοποιημένο το XP SP2 firewall (Stop & Disabled)Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
31-05-05, 15:22 #10
Συμφωνώ με τον aesir με τον όρο όμως ότι έχεις καλό antivirus program (οχι norton ας πούμε). Μου έχει τύχει να "αρπάξω" ιό από ένα crack το οποίο πρόλαβε να γεμίσει ένα κάρο βλακείες το pc προτού το antivirus πάρει πρέφα οτιδήποτε.
Παρόμοια Θέματα
-
Τί μπορώ να κάνω πιά? Ελεος πια με το DSL
Από Sandbird στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 12Τελευταίο Μήνυμα: 11-05-07, 03:26 -
αμάν πιά ρε FORTHnet...μάς έχεις βγάλει απ τα ρούχα μας πιά!!
Από Artemius στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 44Τελευταίο Μήνυμα: 05-03-07, 00:28 -
Firewall ελαφρύ, για εξερχόμενη κίνηση, πίσω από hardware firewall
Από killer_instinct στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 29-01-06, 14:57 -
Firewall επιθέσεις ακόμα και αν υπάρχει hardware firewall
Από Nyo R* στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 18Τελευταίο Μήνυμα: 21-11-05, 00:53 -
ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ: FIREWALL ΣΤΟΝ ROUTER ή SOFTWARE FIREWALL στο PC?
Από ikonsgr στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 18Τελευταίο Μήνυμα: 17-01-04, 16:52
Bookmarks