Σελ. 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 35
    Το avatar του μέλους sdikr
    sdikr Guest
    Ακούγοντας απο μερικούς το πόσο χάλια ειναι η audigy και πόσο καλή ειναι η terratec ειπα τώρα που παρέδωσε πνέυμα η audigy να πάρω μια terratec aureon 7.1.

με λίγα λόγια η χειρότερη αγορά της ζωής μου!!

Πανω απο όλα δεν έχει software σου δίνει ενα aureon control panel και αυτό ήταν (συγνωμη για κάρτα τον 90+ ευρώ; )

Μετά να κάνει τρελές διακόπες, ακόμα και παράσιτα στον ήχο.

Ειμαι πλεον ενας ευτηχής κάτοχος μιας audigy 2, με το full software (Mixer, thx control panel, equializer, dvd audio) + ενα full παιχνιδί, ! Για 70 ευρά

αν ξανακουσω απο κανέναν για το creative sucks θα γίνει χαμός!!

Περιοχή
    internet
    Downloads
    58
    Uploads
    17
    Άρθρα
    9
    Ταχύτητα
    49999 / 4999
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
    sdikr έχεις δίκιο! Υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες μουσικοί μάλιστα που επειδή δεν έχουν χρήματα για ακριβότερο εξοπλισμό φτιάχνουν μουσική σε audigy 2!

Το πρόβλημα με την Creative συνήθως είναι το λογισμικό και οι drivers. Μπορεί να είναι ικανοποιητικοί για τον μέσο χρήστη αλλά για τον μουσικό έχει ελλείψεις. Εϊναι πολύ... απλοϊκοί και δεν σε αφήνουν να εκμεταλλευτείς πλήρως τις δυνατότητες της κάρτας. Κάτι σαν αυτοκίνητο με αυτόματες ταχύτητες, αλλά όχι από αυτές που αλλάζουν απ'το τιμόνι αλλά από αυτές που αλλάζουν μονάχα μόνες τους.
    Gentoo Linux: mess with the best and you might learn something
    δικτυακή παράσταση | twitter | within specifications
    Αν φτάσω τα 100 και με ρωτήσουν το μυστικό της μακροζωίας θα πω: Πάντα είχα 3 ποτήρια μπροστά μου· ένα με νερό, ένα με καφέ & ένα με αλκοόλ.

sdikr Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από mrsaccess
    Το πρόβλημα με την Creative συνήθως είναι το λογισμικό και οι drivers. Μπορεί να είναι ικανοποιητικοί για τον μέσο χρήστη αλλά για τον μουσικό έχει ελλείψεις. Εϊναι πολύ... απλοϊκοί και δεν σε αφήνουν να εκμεταλλευτείς πλήρως τις δυνατότητες της κάρτας. Κάτι σαν αυτοκίνητο με αυτόματες ταχύτητες, αλλά όχι από αυτές που αλλάζουν απ'το τιμόνι αλλά από αυτές που αλλάζουν μονάχα μόνες τους.
    Αν της audigy ειναι απλοίκοι δεν τολμω να σκεφτω τι είναι της aureon!!

Περιοχή
    internet
    Downloads
    58
    Uploads
    17
    Άρθρα
    9
    Ταχύτητα
    49999 / 4999
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
    Χα χα! Δεν ξέρω για την aureon!

Όπως είπα μιλάω για μουσικούς που χρησιμοποιούν διαφορετικά την κάρτα τους!
    Όπως μία quadro από μία geforce αν γνωρίζεις την διαφορά!

Για μας τους απλούς χρήστες είναι υπεραρκετοί! Το ξέρω! Έχουν πολλές ρυθμίσεις για τα ηχεία και για τα πάντα! Απλά ένα μουσικό δεν τον νοιάζει αν θα κάνει declick στα mp3s...
    Αν φτάσω τα 100 και με ρωτήσουν το μυστικό της μακροζωίας θα πω: Πάντα είχα 3 ποτήρια μπροστά μου· ένα με νερό, ένα με καφέ & ένα με αλκοόλ.

Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    Ταχύτητα
    8192/1024
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΜΑΡΟΥΣΙ
    Router
    THOMSON ST585
    Παιδιά για αυτούς που ενδιαφέρονται να φτιάξουν μουσική με Audigy ή ακόμα και με SBLive υπάρχουν οι kx drivers www.kxproject.com που είναι ASIO, και εκμεταλλεύονται το emu10k1 της sblive και το αντίστοιχο chip της audigy. Με αποτέλεσμα να έχεις πολύ μικρό latency, και onboard εφε. Αυτό που μετράει είναι το latency όμως!!!
    Δεν προσθέτουν τίποτα όμως, σε κάποιον που δεν ασχολείται με δημιουργία μουσικής.
    Τους kx τους δουλεύω εδώ και χρόνια στο pc μου, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Εμένα η Αudigy 2 μου άλλαξε εντελώς την άποψη για την μουσική από το Computer
    (Εννοείται προς το καλύτερο) Αudigy 2 και...ξερό ψωμί

Περιοχή
    df0:devs/
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    Ταχύτητα
    16987/1021
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΠΕΙΡΑΙΑ
    Router
    Siemens CL-110
    SNR / Attn
    6.8(dB) / 30.5(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από moshstef
    Παιδιά για αυτούς που ενδιαφέρονται να φτιάξουν μουσική με Audigy ή ακόμα και με SBLive υπάρχουν οι kx drivers www.kxproject.com που είναι ASIO, και εκμεταλλεύονται το emu10k1 της sblive και το αντίστοιχο chip της audigy. Με αποτέλεσμα να έχεις πολύ μικρό latency, και onboard εφε. Αυτό που μετράει είναι το latency όμως!!!
    Δεν προσθέτουν τίποτα όμως, σε κάποιον που δεν ασχολείται με δημιουργία μουσικής.
    Τους kx τους δουλεύω εδώ και χρόνια στο pc μου, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
    Που είσαι τόσο καιρό άνθρωπε μου, δεν έχω πάρει χαμπάρι τίποτα, άντε μπας και φρεσκαριστεί λίγο η αρχαία SB Live μου...

Περιοχή
    Москва/Афины
    Downloads
    8
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    100МБит/сек
    ISP
    Cosmote
    Router
    Sercomm
    και που να κυκλοφορήσει και η νέα γενιά καρτών ήχου της creative....

Περιοχή
    Ναι, δε σφάξανε!Να ρθεις μετά εσύ και να με βιάσεις;
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    sDSL
    Ταχύτητα
    1024/1024
    ISP
    SuckNet
    Router
    Τι να σου πω ρε μεγάλε;Δεν ξέρω από αυτά τα πράματα!Εγώ ζα έχω!
    'Οχι ρε παιδιά, τι λέτε τώρα!Όλοι αυτοί που λένε ότι η creative είναι γτπ είναι επαγγελματίες μουσικοί, εγνωσμένου κύρους βεβαίως-βεβαίως.Βρίσκουν τις δυνατότητες των καρτών της τιποτένιες και τροχοπέδη του ταλέντου τους.
    Τώρα γιατί η εταιρεία αυτή έχει ισοπεδώσει κάθε ανταγωνισμό δεν το έχω καταλάβει ακόμα.Ίσως με ραδιουργίες βέβαι...Ναι ναι, αυτό είναι το βρήκα!

Το avatar του μέλους ReverseR
    ReverseR Guest
    Terratec sucks too

Η creative δεν είναι τυχαία Νο1. Για allaround λύσεις είναι η καλύτερη, και σε καλές τιμές.
    Ο επαγγελματίας, θέλει άλλα πράγματα δεν θα πάρει creative

Το avatar του μέλους giokas
    giokas Guest
    Εγω παντως προτιμησα 2 φορες την terratec (dmx fire 1024,aureon usb 5.1(rca εξοδους)) και εμεινα πολυ ευχαριστημενος.Δεν εχουν περιττα προγραμματα και drivers που τρεχουν με το ετσι θελω κ δεν ειχα διακοπες στον ηχο.Για mp3 και games χρηση μονο.Οι ρυθμισεις τους δεν μου φανηκαν λειψες.Οσο για την επαγγελματικη χρηση οι καρτες της creative πασχουν απο ταση προενισχυσης στις εξοδους σε αντιθεση ακομα κ με τις terratec (αν κ τελευταια αυτο το εχει διορθωσει η Creative)

Περιοχή
    internet
    Downloads
    58
    Uploads
    17
    Άρθρα
    9
    Ταχύτητα
    49999 / 4999
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
    Επαγγελματική χρήση δεν είναι παίζω μουσική σε club!
    Είναι φτιάχνω μουσική με soundfonts κτλ! Οπότε η προενίσχυση δεν μετράει, μόνο ο επεξεργαστής της κάρτας!

Περιοχή
    Λίγο πιο πάνω
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24MBit, στο όνομα
    ISP
    Μια τρύπα στο
    Router
    Ένα κόκκινο κ
    Βρε παιδιά, δηλαδή ηλίθιοι είναι και αυτοί που τις βρίζουν, ή προκατειλημένοι; Μήπως δεν καταλάβατε ΓΙΑΤΙ τις βρίζουν;

Κεφάλαιο Α: Συμβατότητα
    Η Creative έκανε επιτυχία με τις πρώτες soundblaster. Τόοοοτε, τα παλιά εκείνα χρόνια. Οι διευθύνσεις IRQ του υπολογιστή που η SB "συμπαθούσε" ήταν οι 5 και 7, αν θυμάμαι καλά. Τα χρόνια πέρασαν, οι δεινόσαυροι ψόφησαν και φτάσαμε στο σήμερα, με τα Windows XP να αναλαμβάνουν αυτά την ταξινόμηση των IRQs και το IRQ sharing. Ευτυχώς, στο Linux μπορείς να ορίσεις πως "θα σέβεται τις επιλογές του BIOS" και, κατόπιν, να ορίσεις στο BIOS ντε-και-καλά μία IRQ για ένα εξάρτημα. Στα Windows, όχι. Έτσι, ΑΝ τύχει να έχεις ένα κακοσχεδιασμένο ή προβληματικό εξάρτημα, και έχεις Windows, και σου βγάζει μπλέ οθόνες γιατί έτσι του κάπνισε, η λύση είναι απλή: αλλαγή θέσεως στη θύρα PCI. Πάλι. Και πάλι. Και πάλι.
    Μαντέψτε αν οι Creative θεωρούνται "προβληματικό εξάρτημα". Κάντε και μια γύρα σε hardware forums ανά τον κόσμο να μαζέψετε απόψεις.

Κεφάλαιο Β: Άγχος, στρες, παχυσαρκία...
    Ενισχύοντας την προηγούμενη άποψή μας πως "οι creative είναι φλόμπες", μετρήσεις από διάφορα hardware sites παρουσιάζουν μία παράμετρο που συνήθως δεν υπολογίζεται: το φόρτο CPU. Οι καρτούλες της Creative συνήθως είναι πρώτες (γιέα, γουάου, γιούπι) και παίρνουν βραβεία στη μέτρηση "ποιά κάρτα τρώει πιό πολύ CPU για να δουλέψει". Το βραβείο είναι κάτι το θετικό. Το οτι συμβολίζει ένα 5 με 15% του επεξεργαστή "φαγωμένο" από την κάρτα ήχου, όχι...

Κεφάλαιο Γ: Ψέματα, ψέματα...
    Η Creative είχε ανακοινώσει τις Γ δυνατότητες για "τις επερχόμενες Live". Είχαν τις Δ δυνατότητες. Λίγο μετά, είπε "Φτιάχνουμε Audigy, θα έχουν τις Β δυνατότητες και, φυσικά, θα διορθώσουμε τα προβλήματα ώστε να έχουν και τις Γ δυνατότητες που περιμένατε". Είχαν τις Γ, μα όχι και τις Β. "Σόρυ, άουρ μιστέηκ, νέξτ γουιλ μπη μπέτερ" είπαν, και ανακοίνωσαν τις Audigy 2. Επιτέλους, ο καταναλωτής έχει τις Β δυνατότητες. Με "τεχνάσματα" (από ό,τι διάβασα, δεν δέχονται, για παράδειγμα, σήμα στα 96KHz μα σε χαμηλότερα επίπεδα και το κάνουν εσωτερικά resampling)

Κεφάλαιο Δ: Γιατί πέτυχαν; Υπάρχει κάτι καλύτερο;
    Η απάντηση στο πρώτο είναι "samples, παιχνίδια, marketing". Έχετε δει πολλές διαφημίσεις άλλων εταιρειών σε περιοδικά; Έχετε δει πολλές από τις υπόλοιπες εταιρείες να έχουν σαν βασικό στόχο τον gamer; Και, με τι ασχολείται η πλειοψηφία των πισάδων; Μήηηηπως με τα games; Η Creative δεν είναι, προσέξτε, η καλύτερη εταιρεία, είναι η πιό δημοφιλής. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Ακριβώς διότι είναι η πιο δημοφιλής, χαίρει και μεγαλύτερης υποστήριξης και, άρα, ο μέσος χρήστης έχει και λιγότερες σκοτούρες με αυτήν. Προσοχή: αποκλειστικά ο μέσος χρήστης. Για παράδειγμα, η Live μου σταμάτησε να δουλεύει όταν απέκτησα motherboard με δύο SATA/RAID controllers (MSI K8T Neo FISR, για όποιον ενδιαφέρεται). Μέχρι επανεγκατάσταση τα Windows έκανα. Ψάχνοντας βρήκα πως φρικάρει με τον ένα από αυτούς, όταν υπάρχει ένας συγκεκριμένος συνδυασμός συσκευών αποθήκευσης. Ο χρήστης με τον ένα δίσκο και το ένα DVD δεν θα είχε πρόβλημα... Εγώ θα έπρεπε να πάρω νέα MB, για να είναι συμβατή (αν-είναι-δυνατόν) με τις βλακείες σχεδίασης της Creative..!

ΕΠΙΛΟΓΟΣ: KX drivers
    Οι kx drivers ψιλοσώνουν την αξιοπρέπεια της Creative, μα δεν θα πρέπει να κάνει κανείς το λάθος να τους θεωρήσει την τέλεια λύση, ούτε να νομίσει πως κάνουν τις Soundblaster ανταγωνιστικές σε σχέση με άλλες κάρτες ήχου. Από ό,τι ξέρω, αυτό που κάνουν είναι πως χρησιμοποιούν και τον επεξεργαστή για καλύτερο υπολογισμό της αναπαραγωγής ήχου. Οι κάρτες της Creative εξαρχής είναι αρκετά "βαριές", πόσο μάλλον αν όντως οι KX drivers κάνουν κάτι τέτοιο (πόσο θα πηγαίνει το cpu utilization, 20% ;;; )...

Ένυγουεη
    Αυτάαααααααα

Φιλικά
    Παπιάρχοντας
    Good news, everyone...
    http://www.pipesmag.com: Η απόλυτη παράνοια συμπυκνωμένη σε μορφή περιοδικού
    http://www.productivity.gr: Tips, συμβουλές και μέθοδοι για να εργαζόμαστε καλύτερα και ευκολότερα
    http://www.stoopid.gr: Το μεγαλείο της ανθρώπινης ηλιθιότητας.

Περιοχή
    Επαναπατρισθείς στην Αθήνα
    Downloads
    64
    Uploads
    73
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sotiriskakos
    'Οχι ρε παιδιά, τι λέτε τώρα!Όλοι αυτοί που λένε ότι η creative είναι γτπ είναι επαγγελματίες μουσικοί, εγνωσμένου κύρους βεβαίως-βεβαίως.Βρίσκουν τις δυνατότητες των καρτών της τιποτένιες και τροχοπέδη του ταλέντου τους.
    Τώρα γιατί η εταιρεία αυτή έχει ισοπεδώσει κάθε ανταγωνισμό δεν το έχω καταλάβει ακόμα.Ίσως με ραδιουργίες βέβαι...Ναι ναι, αυτό είναι το βρήκα!
    Ξέρεις πόσα προϊόντα που πωλούνται στην αγορά, είναι τεράστια κοροϊδία-εμπαιγμός, και αυτοί που τα έφτιαξαν θα έπρεπε να είναι στη φυλακή;

Αλλά επειδή η βλακεία είναι άπειρη (ενώ για το σύμπαν δεν είμαστε σίγουροι) πάντα θα υπάρχουν που θα αγοράζουν τις σαβούρες.
    Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.

sdikr Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Ducklord
    Κεφάλαιο Α: Συμβατότητα
    Εγω τα ποιο πολλά προβλήματα που έχω διαβάσει έχουν και μια λέξη με τρια γράμματα που ξεκινά απο V και τελειώνει σε A

Οχι ποτε μου δεν είχα πρόβλημα συμβατότητας με την live/audigy και εχω γεμισει και τις 5 pci που έχει το Board (asus p4c800e deluxe)

Κεφάλαιο Γ: Ψέματα, ψέματα...
    Σε αυτο δεν λέω οχι, στο κάτω κάτω και η Live/audigy/audigy2 έχουν το ίδιο τσιπάκι! κυκλοφορούν μάλιστα τρόποι να κάνεις την απλή Live audigy2 (φυσικά χωρίς τα 24 bit)

Κεφάλαιο Δ: Γιατί πέτυχαν; Υπάρχει κάτι καλύτερο;
    Αυτο ειναι σχετικό!
    Εχουν και το ονομα (απο τις πρώτες εποχε΄ς του ήχου στο pc) αλλά και σαν κάρτες ειναι πολύ καλές

Σελ. 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. terratec κάρτα ήχου πρόβλημα?
    Από spartacus στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνες
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-07-08, 20:25
  2. Terratec Noxon 2 Radio
    Από Robert Fisk στο φόρουμ Audio, Video και Φωτογραφία
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-02-08, 13:24
  3. Creative USB XMOD X-FI XTREME FIDELITY ή Creative X-Fi Extreme Audio Notebook?
    Από boba_sicuanita στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνες
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-02-08, 22:30
  4. Terratec Cinergy 400 TV
    Από melkon στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνες
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-09-07, 23:41

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα