Συνεχιζονται οι διακοπες τους πηρα τηλεφωνο και μου ειπαν οτι φταιει το sn 16/6 τωρα νωριτερα 16/8 και ειπαν οτι το κατωτερο πρεπει να ειναι πανω απο 10 ,χθες το απογευμα επεσε τρεις φορες,
το παλιο 530 δεν το εχω δοκιμασει γιατι δεν θα εχω τηλεφωνο αφου μου πηραν το CISKO
Εμφάνιση 46-60 από 75
-
18-03-08, 19:32 Απάντηση: Αντικατάσταση Cisco ATA με Speedtouch 780 με πρωτοβουλία της εταιρίας #46
-
18-03-08, 20:27 Απάντηση: Αντικατάσταση Cisco ATA με Speedtouch 780 με πρωτοβουλία της εταιρίας #47
Ήρθε σήμερα το δεύτερο 780WL το οποίο και κατεβάζει ρυθμίσεις κανονικά.
Το πρόβλημα είναι ότι ενώ με το Cisco ATA 186 τα τηλέφωνα της Vivodi παίζουν κανονικά, με το 780WL δεν έχω εισερχόμενες ούτε από σταθερό ούτε από κινητό. Εννοείται ότι δηλώθηκε αμέσως βλάβη. Το έχει πάθει κανείς άλλος;
Επίσης έμαθα ότι θα αλλάξουν όλα τα ρούτερ τους με 780 ακόμα και τα Vood.
Γενικότερα πάντως πολύ κλειδωμένο το βλέπω και δε μ' αρέσει. Έχει καταφέρει να συνδεθεί σε αυτό με το DMT;
-
18-03-08, 22:25 Απάντηση: Αντικατάσταση Cisco ATA με Speedtouch 780 με πρωτοβουλία της εταιρίας #48
και σε εμένα το ίδιο έγινε ...δες πιό πάνω και με πήγαν σε vood.....
-
19-03-08, 00:00 Απάντηση: Αντικατάσταση Cisco ATA με Speedtouch 780 με πρωτοβουλία της εταιρίας #49
-
19-03-08, 01:24 Απάντηση: Αντικατάσταση Cisco ATA με Speedtouch 780 με πρωτοβουλία της εταιρίας #50
Εμένα πάντως μου τηλεφώνησαν εδώ και ένα μήνα για την αντικατάσταση..κι ενώ έγινε η εγκατάσταση στη σύνδεση που έχω στο γραφείο, για το σπίτι που υπήρχε ένα πρόβλημα για το πότε θα ορίζαμε το ραντεβού μου υποσχέθηκαν ότι θα με καλούσαν ξανά σε 10 λεπτά...ακόμη με παίρνουν. Προσπάθησα να πάρω εγώ να μάθω ενδιάμεσα τι συμβαίνει βέβαια...αλλά άντε να βγάλεις άκρη μαζί τους...
-
19-03-08, 01:28 Απάντηση: Αντικατάσταση Cisco ATA με Speedtouch 780 με πρωτοβουλία της εταιρίας #51
-
19-03-08, 01:33 Απάντηση: Αντικατάσταση Cisco ATA με Speedtouch 780 με πρωτοβουλία της εταιρίας #52
Δεν ήξερα ότι έπρεπε να το σκάσω από τη δουλειά για να μου αντικαταστήσουν το μόντεμ...
...και στην τελική, τους είπα να το φέρουν μαζί με αυτό που θα έφερναν στο γραφείο...αυτό θα φιξάριζε ο τύπος που θα τηλεφωνούσε σε 10 λεπτά.
Μίλησα και με τους τεχνικούς (όχι μόνο πρώτης γραμμής) και με τις νέες συνδέσεις..και με αρκετά τμήματα..αλλά καμία ανταπόκριση.
-
19-03-08, 09:56 Απάντηση: Αντικατάσταση Cisco ATA με Speedtouch 780 με πρωτοβουλία της εταιρίας #53
Υπάρχουν εξελίξεις στα προβλήματα που ανάφερα σε προηγούμενα posts (συνεχείς αποσυνδέσεις, χαμένες κλήσεις, πρόβλημα στο fax και πολλά άλλα).
Πήγα το modem προσωπικά στη Vivodi για έλεγχο.
Απαίτησα την επιστροφή του παλιού modem και του SiscoATA που δεν έγινε δεκτό βέβαια.
Μετά από κανένα μισάωρο αναμονή μου το επέστρεψαν (780) λέγοντάς μου οτι το ξανασετάρανε και οτι όλα θα είναι καλά.
Μόλις πήγα σπίτι και το έβαλα πάνω είχα αμέσως αποσύνδεση.
Μετά θυμήθηκα να κοιτάξω μία ρύθμιση που μου ανέφεραν όταν ήμουν εκεί:
"Μέσα από το modem να πάω Toolbox>Parental Control και να δω αν ήταν ενεργοποιημένο. Αν ναι ΝΑ ΤΟ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΩ."
Πραγματικά ήταν ενεργοποιημένο και το απενεργοποίησα.
Από τότε (3 μέρες) έχει κάνει ελάχιστες αποσυνδέσεις (2-3) κυρίως τις πρωινές ώρες.
Έχω κάνεις πολλές δοκιμές σε down και up και όλα δείχνουν καλά.
Το μόνο πρόβλημα που εξακολουθεί να υπάρχει είναι οτι δεν λειτουργεί το card sharing και ακόμη ενώ έχω κανονικά εισερχόμενες-εξερχόμενες τηλεφωνικές κλήσεις από όλους τους παρόχους σε ένα test με ένα φίλο μου που είναι κι αυτός στη Vivodi εγώ μπορώ και τον καλώ κανονικά και μπορούμε και μιλάμε, όταν με καλεί αυτός δείχνει το τηλέφωνό μου να μιλάει συνέχεια (το ίδιο ισχύει και για της δύο γράμμες) χωρίς βέβαια εγώ να μιλάω ή να έχω αποσύνδεση.
Το πρόβλημα το έχω ήδη αναφέρει και περιμένω τις εξελίξεις χωρίς βέβαια να είμαι και σίγουρος οτι το πρόβλημα είναι από εμένα ή από το φίλο μου.
Να σημειώσω οτι δοκίμασα να βάλω το 585 χωρίς ATA και δουλεύει κανονικά, αλλά όταν πήρα για δοκιμή το ATA του φίλου μου για να δω αν θα έχω και τηλέφωνο αυτό δεν δούλεψε (πιθανόν στα ATA να έχουν κάποιες ρυθμίσεις που να βλέπουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις της κάθε γραμμής).Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kastel : 19-03-08 στις 10:00.
-
19-03-08, 10:56 Απάντηση: Αντικατάσταση Cisco ATA με Speedtouch 780 με πρωτοβουλία της εταιρίας #54
Αποτέλεσμα μπορεί να έχει αλλά γενικά είναι λίγο κουφό να φταίει το Parental Control για τις αποσυνδέσεις. Υπάρχει και μια ακόμα επιλογή η οποία έχει κατηγορηθεί για υψηλό CPU Usage κολλήματα και γενικά διάφορα προβλήματα, το Web Browsing Interception. Ενώ θεωρητικά είναι άσχετο με αυτά τα προβλήματα υπάρχουν αρκετές αναφορές για αυτό. Δοκίμασε το και αυτό και δες. Θα το βρεις στο Speedtouch --> Configuration --> Configure --> Web Browsing Interception:
Μήπως ο φίλος που καλείς έχει ακόμα DSLphone και γενικά είναι με το Cisco 186;
-
19-03-08, 11:52 Απάντηση: Αντικατάσταση Cisco ATA με Speedtouch 780 με πρωτοβουλία της εταιρίας #55
Πράγματι έχει DSLPhone με 585 και ATA αλλά από τη συζήτηση που είχα με τον τεχνικό που του ανάφερα το πρόβλημα μου είπε πως δεν τίθεται ζήτημα ασυμβατότητας.
Όσο για το Web Browsing Interception δεν το πειράζω ακόμη μιας και προς το παρών δεν έχω πρόβλημα με αποσυνδέσεις, ταχύτητες κ.τ.λ.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kastel : 19-03-08 στις 11:54.
-
19-03-08, 11:58 Απάντηση: Αντικατάσταση Cisco ATA με Speedtouch 780 με πρωτοβουλία της εταιρίας #56
Ναι ναι καλά! Απλά όσοι έχουν Vood & 780 μπορούνε να καλέσουν τα Cisco 186 αλλά όχι το αντίθετο. Το δήλωσα βλάβη αρκετές φορές και η απάντηση τους ήταν να μην ανησυχώ γιατί θα διορθώνονταν όλα με το 780. Αν αυτό δεν είναι πρόβλημα τότε τι είναι. Έτσι και έγινε αλλά τώρα δε δουλεύουν οι εισερχόμενες...τώρα με κάλεσαν και είπαν ότι έγινε λάθος από αυτούς στην εσωτερική φορητότητα.
-
19-03-08, 14:17 Απάντηση: Αντικατάσταση Cisco ATA με Speedtouch 780 με πρωτοβουλία της εταιρίας #57
Για δώστε καμιά βοήθεια ρε παιδιά.....Η Vivodi αποφάσισε να αναβαθμίσει τον εξοπλισμό μου (speedtouch 585 wireless router + cisco ATA) για την DSL phone που εχω και εγώ βλακωδώς δέχτηκα. Εδώ να πώ πως "μπαίνω" στο internet απο το laptop μου wirelesly και "πάνω" στο laptop μου έχω το home network μου (printers, printer servers, 2 extra υπολογιστές) που ΔΕΝ συνδέεται στο internet. Άρα internet έχω μόνο στο Laptop.
Με το που άλλαξε ο εξοπλισμός σε Speedtouch 780WL έχω το εξής πρόβλημα: οταν έχω το home network πάνω στο laptop (ethernet) δεν βλέπει ο explorer σελίδες (dns error). Μόλις κανω unplug το βύσμα του δικτύου όλα τέλεια. Επίσης πλέον τα σήματα του συναγερμού του σπιτιού δεν περνούν στο κέντρο κατι το οποίο πρίν γινόταν.
Έχω παίξει με τα IP adresses του σταθερού δικτύου (static) αλλά τίποτε.
Πήγα στη Vivodi για να γίνει firware upgrade στον router (τώρα φοράει 6.2.17.5) σε r.7.2 που είδα οτι έχει βγεί και άκουσα διάφορα του τύπου πρέπει να κάνουμε upgrade στον server, δεν κάνουμε uprade στις συσκευές αυτές κοκ.
Εν τέλει ζητάω πίσω το ΑΤΑ και μου λένε πως δεν το υποστιρίζουν πλέον.
Έχει κανείς αντίστοιχο θέμα;
Υπάρχει κάποιος που μπορεί να συστήσει αλλο wireless voip router που να έχει δουλέψει με vivodi χωρίς τετοια θεματα;
Ευχαριστώ
-
19-03-08, 14:22 Απάντηση: Αντικατάσταση Cisco ATA με Speedtouch 780 με πρωτοβουλία της εταιρίας #58
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ariadgr : 19-03-08 στις 14:23.
-
20-03-08, 16:03 Απάντηση: Αντικατάσταση Cisco ATA με Speedtouch 780 με πρωτοβουλία της εταιρίας #59
-
20-03-08, 18:19 Απάντηση: Αντικατάσταση Cisco ATA με Speedtouch 780 με πρωτοβουλία της εταιρίας #60
Μετά από μερικές μέρες λειτουργίας με το Alcatel 780WL έχω να αναφέρω ότι η γραμμή κυριολεκτικά πετάει. Συγχρονίζω αναγκάστηκα πλέον στα 8064/704 (λόγω αδυναμίας ρυθμίσεις του SNR) και είναι καρφωμένο στα torrents στα 880-900. Επίσης έχει ανέβει δραστικά και το upload (για άγνωστο λόγο) και εκεί που είχα μέχρι 70kb/s πλέον φτάνει τα 80-82kb/s.
Ιδιαίτερη εντύπωση μου προκαλεί το γεγονός ότι αυτό που φοβόμουν πιο πολύ φαίνεται να μη δημιουργεί κανένα πρόβλημα. Επειδή είμαι σε Adsl1 η γραμμή μου έχει SNR 3,5 - 4,5 στα 8Mbps αλλά παρόλα αυτά έχει uptime μερικές μέρες χωρίς προβλήματα. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι.
Το άλλο ευχάριστο νέο ότι κατάφερα να δημιουργήσω Administrator account και έχω κανονικά πρόσβαση με telnet/ftp, δουλεύει το DMT χωρίς δυνατότητα αλλαγής SNR λόγω firmware και επίσης κατάφερα να το επαναφέρω στην αρχική του κατάσταση χωρίς πρόβλημα. Νομίζω επίσης ότι έχω όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις για Internet & Voip ώστε να παίξει στα 780 εκτός Vivodi. Αν έχει κάποιος 780 που δεν είναι ρυθμισμένο από τη Vivodi ας στείλει ένα μήνυμα να δούμε τι παίζει.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kanenas3 : 20-03-08 στις 18:20.
Παρόμοια Θέματα
-
Πώληση του 100% των μετοχών της Tellas και αλλαγή γενικής εικόνας της εταιρίας?
Από liomelissinos στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 30-07-07, 22:09 -
How To: Ρυθμίστε το ενσωματωμένο ATA στο SpeedTouch 716wl (v5) και 780
Από kostas_pav στο φόρουμ Alcatel Thomson ADSL modems και routersΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 26-01-07, 18:26 -
Speedtouch 530+cisco ata 186+voipbuster+ασυρματο
Από timkos36 στο φόρουμ Voice over IP (VoIP) Sip/Iax HardwareΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 04-05-06, 20:23 -
hp deskjet 3820:ελαττωματικο-αρνηση εταιριας για αντικατασταση
Από πονοκεφαλος στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 21-11-05, 17:09
Bookmarks