ΕΧΩ CONN-X 1024ΚBPS ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΙΖΑ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣΠΛΙΤΕΡ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΛΙΤΕΡ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΥΤΕΡ ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΛΙΤΕΡ ΦΕΥΓΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΥΤΕΡ.ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΜΟΝΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΚΕΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΦΙΛΤΡΟ Η ΣΠΛΙΤΕΡ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΤΕ ΕΙΧΕ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΣΠΛΙΤΕΡΣ ΜΕΣΑ ΕΝΩ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ ΕΙΧΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΣΧΗΜΑ ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΤΟ ΡΟΥΤΕΡ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΤΗΛΕΔΩΝΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΙΠΟΤΑ.
Εμφάνιση 1-8 από 8
Θέμα: ΘΕΜΑ SPLITΤERS-ΦΙΛΤΡΩΝ
-
09-03-08, 00:18 ΘΕΜΑ SPLITΤERS-ΦΙΛΤΡΩΝ #1
-
09-03-08, 00:33 ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΦΙΛΤΡΑ #2
ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΙ ΥΑ ΒΑΛΩ ΦΙΛΤΡΟ Η ΣΠΛΙΤΕΡ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΙΧΟ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣΠΛΙΤΕΡ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΛΙΤΕΡ ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΡΟΥΤΕΡ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΔΕΝ ΕΧΩ
-
09-03-08, 00:37 Απάντηση: ΘΕΜΑ SPLITΤERS-ΦΙΛΤΡΩΝ #3
-
09-03-08, 00:39 Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΦΙΛΤΡΑ #4
σε καθε τηλεφωνικη γραμμη πρεπει να τοποθετηθει φιλτρο.
μιλαμε για pstn?ή isdn?
δες λιγο τα παρακατω σχήματα:
pstn:
isdn:
εξηγουν τη συνδεσμολογια ειτε pstn,ειτε isdn.
αν δεν εχεις φιλτρα,περασε απο το πλησιεστερο οτεσοπ και παρε οσα χρειαζεσαι-ενα για καθε τηλ.συσσκευη εκτος απο αυτης που εχεις το σπλιτερ,με το μοντεμ.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος dpa2006 : 09-03-08 στις 00:41.
-
09-03-08, 09:21 Απάντηση: ΘΕΜΑ SPLITΤERS-ΦΙΛΤΡΩΝ #5
εκει που εχω το σπλιτερ με το μοντεμ δεν εχω τηλεφωνικη συσκευη η μονη τηλεφωνικη συσκευη που υπαρχει ειναι στο διπλανο δωματιο της μανας μου εκει τι θα βαλω φιλτρο η σπλιτερ?
........Auto merged post: karafletos6 added 3 Minutes and 30 Seconds later........Τελευταία επεξεργασία από το μέλος karafletos6 : 09-03-08 στις 10:29. Αιτία: auto merged post
-
09-03-08, 14:43 Απάντηση: ΘΕΜΑ SPLITΤERS-ΦΙΛΤΡΩΝ #6
Στην τηλεφωνική πρίζα θα συνδέσεις ένα φίλτρο.
Εναλλακτικά αν έχεις ένα περίσσιο splitter μπορείς να συνδέσεις την τηλεφωνική πρίζα με την είσοδο LINE του splitter και να βάλεις το τηλέφωνο στην έξοδο PHONE (ή POTS) του splitter. Η έξοδος του splitter για το modem/router θα μείνει ελεύθερη. Σ' αυτή την περίπτωση το splitter παίζει το ρόλο απλού φίλτρου για τηλέφωνο.
Να σημειώσω ότι είναι περιττό να παρεμβάλλεις το splitter ανάμεσα στην τηλεφωνική πρίζα και το router όπως περιγράφεις παραπάνω. Μερικές φορές μάλιστα μπορεί να είναι και χειρότερο γιατί ένα προβληματικό splitter μπορεί να "κόβει" από το Internet. Άρα θα ήταν καλύτερο να συνδέσεις το router κατευθείαν στην τηλεφωνική πρίζα. Ουσιαστικά splitter θα χρησιμοποιούσες στην περίπτωση που θα ήθελες να συνδέσεις ένα router και μία τηλεφωνική συσκευή στην ίδια πρίζα όπως δείχνει το βιβλιαράκι με τις οδηγίες που αναφέρεις στο πρώτο μήνυμά σου.
Όλα τα παραπάνω ισχύουν στην περίπτωση που έχεις γραμμή PSTN (αν έχεις συσκευή Netmod τότε έχεις γραμμή ISDN στην οποία χρησιμοποιούμε άλλη συνδεσμολογία)
-
09-03-08, 15:51 Απάντηση: ΘΕΜΑ SPLITΤERS-ΦΙΛΤΡΩΝ #7
Σε ευχαριστω .Πραγματι εχω ενα περισιο σπλιτερ και εχω κανει αυτο που λες δηλαδη εχω συνδεσει τη πριζα με την εισοδο line και εχω βαλει το τηλεφωνο στην εξοδο phone αφηνοντας ελευθερη την εξοδο για το modem/router,αυτα στο δωματιο της μανας μου.Μηπως ειναι καλυτερα να το αντικαταστησω με ενα φιλτρο?Τελος οσο για το μοντεμ με το σπλιτερ στο δωματιο μου λες να συνδεσω κατευθειαν το modem στην πριζα αφου δεν εχω τηλεφωνικη συσκευη.Τελος εχω PSTN και κατι ακομα λες οτι ενα προβληματικο σπλιτερ μπορει να μου κοψει απο το ιντερνετ αν δεν ειναι προβληματικο ειναι ok η και παλι ειναι καλυτερα να συνδεσω το modem κατευθειαν στη πριζα χωρις να παρεμβαλεται σπλιτερ?
........Auto merged post: karafletos6 added 43 Minutes and 20 Seconds later........
μια απαντηση παρακαλω λιγο γρηγοραΤελευταία επεξεργασία από το μέλος karafletos6 : 09-03-08 στις 15:27.
-
09-03-08, 15:57 Απάντηση: ΘΕΜΑ SPLITΤERS-ΦΙΛΤΡΩΝ #8
Ωραία τα έχεις βάλει. Όχι δεν χρειάζεται να αντικαταστήσεις το splitter με φίλτρο. Την ίδια δουλειά κάνουν αρκεί ότι από τα δύο έχεις να σου δουλεύει χωρίς προβλήματα. Μόνο αν παρατηρήσεις προβλήματα (π.χ. να πέφτει το internet όταν σε παίρνουν τηλέφωνο) δοκίμασε να το αλλάξεις. Αλλά και πάλι αυτό είναι ανεξάρτητο από το αν θα βάλεις φίλτρο ή splitter γιατί κάνουν την ίδια δουλειά αν τα συνδέσεις σωστά.
Αυτό που σου λέω για τη σύνδεση modem με την πρίζα είναι ότι το splitter είναι περιττό. Το modem δεν έχει ανάγκη να του κόψεις κάποιες συχνότητες με το splitter για να δουλέψει. Είναι πιο "έξυπνη" συσκευή από ένα τηλέφωνο το οποίο χωρίς φίλτρο ή splitter έχει θόρυβο και δεν δουλεύει σωστά σε ADSL γραμμή.
Ουσιαστικά τα splitter είναι πιο χρήσιμα στην συνδεσμολογία ISDN γραμμών, απλά αν έχεις PSTN μπορείς να τα χρησιμοποιείς αντί για φίλτρο. Η συνδεσμολογία που περιγράφεις στο πρώτο μήνυμα από το βιβλιαράκι με τις οδηγίες με μία πρίζα και splitter με τηλέφωνο και modem απλά μπορεί να διευκολύνει σε περίπτωση που έχεις ΜΟΝΗ πρίζα σε ένα δωμάτιο και θέλεις να συνδέσεις σ' αυτήν τηλέφωνο+modem, διότι με το splitter θα σου πάρει τη μία έξοδο της πρίζας και θα σου βγάλει δύο, από τις οποίες αυτή του τηλεφώνου θα είναι και "φιλτραρισμένη" από το θόρυβο της ADSL. Αν όμως στο ίδιο δωμάτιο είχες ΔΙΠΛΗ τηλεφωνική πρίζα θα ήταν ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ να βάλεις απευθείας το router απευθείας στην μία είσοδο της πρίζας και το τηλέφωνο στην άλλη είσοδο της πρίζας μόνο του μαζί με ένα φίλτρο/splitter.
Παρόμοια Θέματα
-
Σύνδεση splitter & φίλτρων
Από Yiannis32 στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 09-03-07, 22:37 -
Συνδεσμολογία Φίλτρων σε PSTN
Από WKaba_D στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 10Τελευταίο Μήνυμα: 13-12-05, 00:44 -
Σύνδεση Φίλτρων
Από pkiriak στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 29-11-05, 10:53 -
Παραγγελία Φίλτρων
Από antonis_wrx στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 14Τελευταίο Μήνυμα: 23-08-04, 19:50 -
Τιμές Φίλτρων - Πόσο;;;
Από kubiak στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 10Τελευταίο Μήνυμα: 04-03-04, 09:10
Bookmarks