Άρα πιστεύεις ότι δεν χρειάζεται να αυξήσω μόνος μου τo snr στο 8? Όταν είναι στο 6 (default) η γραμμή πάει μια χαρά απλά μία φορά στις 3 μέρες είναι down για κανά 10λεπτο...
Εμφάνιση 61-75 από 435
-
17-07-08, 00:51 Απάντηση: DMT Tool: Πώς να το αξιοποιήσετε στο έπακρο #61
-
17-07-08, 01:36 Απάντηση: DMT Tool: Πώς να το αξιοποιήσετε στο έπακρο #62
Ένα desynch κάθε τρεις μέρες δε νομίζω ότι είναι ιδιαίτερο πρόβλημα. Μπορείς να το πας και στα 7db αν θέλεις (μέση λύση).
-
25-07-08, 19:13 Απάντηση: DMT Tool: Πώς να το αξιοποιήσετε στο έπακρο #63
Kαλησπέρα παιδιά.
Έβαλα πρόσφατα το Speedtouch 585 V6 σε γραμμή η οποία λειτουργούσε με attenuation 20db (upstream) και 17db (downstream), δηλαδή απ'ότι καταλαβαίνω άριστο, αλλά με noise margin μόλις 9db, που μου φαίνεται ύποπτο (όλα αυτά χρησιμοποιώντας 3com router της κακιάς ώρας, το οποίο κλείδωνε στα 11 και κάτι Mbits). Με το Speedtouch έχω 11.770Mbits σε 9,5dB downstream snr και 19db attenuation.
Πηγαίνει κάτι στραβά με την γραμμή μου που πρέπει να ελέγξω ή είμαι καλά? Υποτίθεται ότι η Tellas αναβάθμισε τις γραμμές στα 24Mbits μέγιστο, και γι'αυτό μου κάνει εντύπωση που με αυτά τα χαρακτηριστικά γραμμής (και ειδικά το καλό attenuation) κλειδώνω σχετικά "χαμηλά", στα 12Mbits. Περίμενα κάτι γύρω στα 15 με 16Mbits τουλάχιστον.
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.
ΥΓ: Tα στατιστικά του Speedtouch δείχνουν επίσης output Power (Up/Down) [dBm]:12,0 / 19,0.
-
25-07-08, 21:17 Απάντηση: DMT Tool: Πώς να το αξιοποιήσετε στο έπακρο #64
Χάνεις γύρω στα 2-3Mbps από το κενό κοντά στα 1800kHz, το οποίο οφείλεται σε φιλτράρισμα αυτών των συχνοτήτων από το DSLAM της Tellas (δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι'αυτό από τη μεριά σου), αλλά ακόμη κι έτσι κλειδώνεις αρκετά χαμηλά.
Πιθανότατα λοιπόν η γραμμή δεν είναι ελεύθερη να πιάσει max rate, αλλά υπάρχει και άνω όριο στην ταχύτητα. Οι αναβαθμίσεις στην Tellas απ'όσο ξέρω βρίσκονται σ'εξέλιξη κι αν ρίξεις μια ματιά σ'αυτό το thread, θα δεις ότι επικρατεί μια σύγχυση για το ποια ακριβώς πολιτική εφαρμόζεται από τον ISP, πότε θα ολοκληρωθεί το μεταβατικό στάδιο και άλλα σχετικά.
-
26-07-08, 22:46 Απάντηση: DMT Tool: Πώς να το αξιοποιήσετε στο έπακρο #65
Καλησπέρα!
Ξερει κανείς αν το DMT δουλεύει με κλειδωμένα router, οπώς το 780 τις NETONE;
Κατέβασα τις εκδόσεις 7,35 και 8,07 και καμία δε μπορούσε να συνδεθει με το router μου.
Επίσης να πώ οτι το συγκεκριμένω router δε μου επιτρέπει να συνδεθώ πάνω του μεσω telnet.F . U . B . A . R .
-
12-08-08, 17:50 Απάντηση: DMT Tool: Πώς να το αξιοποιήσετε στο έπακρο #66
ανακαλυψα οτι δουλευει και με το dlink dsl2640b με το πρωτο firmware κατεβαζει ακομα και το noise margin .(DMT v8.07)
Θελω να ρωτησω υπάρχει καποιο άλλο παρόμοιο πρόγραμμα;
-
12-08-08, 22:20 Απάντηση: DMT Tool: Πώς να το αξιοποιήσετε στο έπακρο #67
-
13-08-08, 09:11 Απάντηση: DMT Tool: Πώς να το αξιοποιήσετε στο έπακρο #68
Γιατρέ μου, πως τα βλέπεις τα πραγματα?
ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Καλώδιο cat6 απευθειας απο το καφαο σε οχι επιτoiχια πριζα (που έβαλε ο τεχνικός του οτε) και απευθειας στο speedtouch.
Στο σπίτι λειτουργεί γραμμή isdn με adsl και εγω εκανα νεα τηλεφωνική σύνδεση pstn μόνο για adsl γιατι λόγω αποστασης με την isdn είχα προβλήματα.
Ενώ με την pstn δεν είχα κανένα πρόβλημα το τελευταίο μήνα εχει τρελαθεί στις αποσυνδέσεις και κανει εως και κανα 3ωρο να συνδεθει (βρίσκει, χανει κ.ο.κ)
Δήλωσα για πολλοστή φορα βλάβη αλλά.....
τι μου συμβαίνει? Δε μπορώ να βγάλω άκρη.
screenshot κατα τη διαρκεια των προβλημάτων.
"κάλλιον τό προλαμβάνειν, παρά τό θεραπεύειν΄΄Ιπποκράτης.
-
13-08-08, 15:39 Απάντηση: DMT Tool: Πώς να το αξιοποιήσετε στο έπακρο #69
Στο σιτε δεν βρίσκω κάποια έκδοση για το draytek vigor 2700. ξέρετε αν υπάρχει κάποια έκδοση που να είναι συμβατή;
-
13-08-08, 16:01 Απάντηση: DMT Tool: Πώς να το αξιοποιήσετε στο έπακρο #70
@soularav σε τι προφίλ είσαι; Αν είσαι στα 2Mbps, δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα από αυτό το snapshot. Θα βοηθούσε ένα γράφημα SNR Monitoring, ιδιαίτερα αν καταφέρεις και το ξεκινήσεις λίγο πριν αρχίσουν τα προβλήματα, ώστε να δούμε αν υπάρχουν συγκεκριμένες "προβληματικές" συχνότητες.
Επίσης ρίξε μια ματιά μήπως υπερθερμαίνεται το ρούτερ. Δοκίμασε να το κλείσεις για λίγο μόλις αρχίσει τις αποσυνδέσεις και δες πώς συμπεριφέρεται μετά.
@jpgr κοίτα μήπως κάποιο από τα ρούτερ που υποστηρίζονται έχει το ίδιο chipset με το δικό σου. Αν και αφού δεν αναγράφεται στο site πιθανότατα δεν υποστηρίζεται, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
-
13-08-08, 19:15 Απάντηση: DMT Tool: Πώς να το αξιοποιήσετε στο έπακρο #71
Ναι το προφίλ μου είναι 2mbps (Sorry i forgot it.
)
Το πρόβλημα παραμένει αλλάζοντας router, άρα δε νομίζω να φταίει το αρχικό router (βλ. speedtouch) και η αυξημένη θερμοκρασία που ούτος η άλλως αναπτύσσει
Για το γράφημα σου παραθέτω αρχικά αυτό που δίνει το siemens cl-110 (μήπως σε βοηθήσει περισσότερο. Την ώρα που το πήρα η γραμμή δεν είχε πρόβλημα.)
Θα έχω το νου μου να ετοιμάσω και το γράφημα snr monitor.
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και την υπομονή που δείχνεις στου καθενός μας το πρόβλημα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος soularav : 13-08-08 στις 19:31.
-
13-08-08, 22:47 Απάντηση: DMT Tool: Πώς να το αξιοποιήσετε στο έπακρο #72
Έχει κάποια gaps το φάσμα, αλλά δε φαίνονται ανησυχητικά. Σ'αυτό συνηγορεί και το σχετικά καλό SNRM που έχεις. Αυτό που πρέπει να δούμε είναι αν υπάρχουν συχνότητες που "καταρρέουν" και σου ρίχνουν τη γραμμή (το γράφημα SNR-Monitoring).
Δεν έχεις παρατηρήσει κάποιο pattern στο κάθε πότε το κάνει, έτσι;
-
13-08-08, 23:09 Απάντηση: DMT Tool: Πώς να το αξιοποιήσετε στο έπακρο #73
Συνήθως το πρόβλημα ειναι κατα το βράδυ, το πρωι που ξυπνάω εχει συγχρονίσει, υπαρχουν και σποραδικά κάποια παραστρατήματα κατα τη διάρκεια της ημέρας αλλα μετά απο κανα 2ωρο ολα εντάξει, για παραδειγμα εχθές μετα απο αρκετές ημέρες κανονικής λειτουργίας το προβλημα εμφανιστικε γύρω στη μία το βράδυ και ξανασυγχρόνισε σημερα το πρωί γυρω στις 10.
Πρωι- Πρωι με το που ανοιξαν δηλωσα βλαβη. Μεχρι στιγμής όλα οκ. -Να μη το ματιάσω!-
Λες να καναν τιποτες οι του ΟΤΕ? Will see......"κάλλιον τό προλαμβάνειν, παρά τό θεραπεύειν΄΄Ιπποκράτης.
-
16-08-08, 19:07 Απάντηση: DMT Tool: Πώς να το αξιοποιήσετε στο έπακρο #74
Να 'μαι πάλι.... 12/8 πολύωρο πρόβλημα συγχρονισμού, δήλωση βλάβης
13/8 και 14/8 όλα οκ ούτε μία αποσύνδεση....
Από το πρωί 15/8 μέχρι και τώρα δεν έχω ίντερνετ, δεν συγχρονίζει με τίποτε -γράφω με την"ασφαλείας" adsl over isdn που έχω-
δες σε παρακαλώ το screenshot που πήρα. Φυσικά δήλωσα σήμερα το πρωί -με τη δροσούλα- πάααααααααλι βλάβη....
Καμιά βοήθεια να βγάλω άκρη?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος soularav : 16-08-08 στις 19:51.
-
16-08-08, 21:34 Απάντηση: DMT Tool: Πώς να το αξιοποιήσετε στο έπακρο #75
Παρακολούθησε αν θέλεις ξανά το SNR με το SNR-Monitoring, αλλά αυτή τη φορά κλίκαρε και το κουτάκι που λέει snrft, ώστε να δούμε και τη διακύμανση του SNR ανά συχνότητα και όχι μόνο του ολικού.
Πάντως δυστυχώς, το ολικό SNR έχει τα μαύρα του τα χάλια από τις διακυμάνσεις. Γκρεμοτσακίζεται στην κυριολεξία κάθε τρεις και λίγο. Δε νομίζω να μπορέσεις να κάνεις και πολλά πέρα από το να δηλώσεις βλάβη, πράγμα που το έχεις κάνει ήδη.
Παρόμοια Θέματα
-
DMT tool - help
Από striants στο φόρουμ Broadband SoftwareΜηνύματα: 48Τελευταίο Μήνυμα: 21-02-16, 00:24 -
WAG200 and dmt tool.
Από Exarxeia στο φόρουμ Linksys ADSL modems και routersΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 07-11-08, 13:12 -
Philips Router Dmt tool
Από christos79 στο φόρουμ Broadband SoftwareΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 21-03-08, 23:50 -
G.DMT: Πως ρυθμίζεται στο SpeedTouch 536?
Από sdim στο φόρουμ Alcatel Thomson ADSL modems και routersΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 25-06-07, 13:20
Bookmarks