Γράφω αυτό το μήνυμα μετά από μία μέρα συνεχών αλλαγών και τεστ σε IP, Routing tables και έχοντας μειώσει κατά πολύ το προσδόκιμο ζωής των κλιπ ασφαλείας των RJ-45 βυσμάτων των Cat5e μου...
Το συμπέρασμα είναι ότι δεν γίνεται να έχω PC που να παίρνει Real IP με PPP Extension από το 9106 και να λειτουργεί (το PC) και ως Router για το Internet για τους wireless clients του 9106 (αν καταφέρει να συνδεθεί κάποιος υπό αυτές τις συνθήκες).
Τεσπα, απλά μου δημιουργήθηκαν μερικές απορίες στην πορεία που πρέπει να τις λύσω... Καταρχήν στο web interface του 9106, έχει επιλογή να οριστεί δεύτερη IP για το LAN interface... Τι ρόλο βαράει αυτή η επιλογή; Όταν την ενεργοποιώ (το PPP Ext πρέπει να έιναι off για να υπάρχει το link network στο αριστερό navigation) εμφανίζεται ενα Interface br0:0 στο telnet. Είναι απλά ένα alias και τι χρησιμότητα μπορεί να έχει;
Το bridge πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε; Τι τους πειράζει να έχουν routed το wireless interface με το wired μπας και καταλάβουμε κι εμείς τι γίνεται;
Και το πιο σημαντικό από όλα... είναι φυσιολογικό που το br0 Interface έχει μια τελείως αντε γεια broadcast διεύθυνση; δηλαδή εγώ να δουλέβω 10.2.24.0/27 και αυτό να έχει bcast 10.255.255.255 (αν θυμάμαι καλά). Το λέω γιατί τις μέρες που δεν δούλεβα PPP Ext το μόνο πρόβλημα που υπήρχε ήταν ότι οταν υπήρχαν wireless clients και wired συνδεδεμένοι στο 9106 τότε οι μεν δεν έβλεπαν τα windows shares των δε που γίνεται με broadcasting... (αν έψαχνες explicitly τον \\10.2.24.1 για παράδειγμα ωστόσο λειτουργούσε κανονικά).
Πάντως περίεργο δεν είναι; Να χρησιμοποιείς ένα χαρακτηριστικό μιας συσκευής (PPP Extension) και να απενεργοποιείται ένα άλλο (Wireless AP).
Εμφάνιση 1-5 από 5
-
07-07-05, 05:42 PPP Extension και Wifi και Bridging = Πανικός #1
-
07-07-05, 23:29 #2
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
Αρχικό μήνυμα από GD_19
We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
I forgot that I might see, so many Beautiful things
everything that has a beginning has an end
See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me
-
08-07-05, 03:40 #3
Προφανώς, αλλά αυτή η δήλωση αναφέρεται στο ότι μόνο ένας υπολογιστής μπορεί να έχει internet αφού δεν κάνει πλέον NAT το 9106. Οπότε η μένεις με έναν υπολογιστή ή κάνεις router τον υπολογστή αυτόν.
Αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι το 9106 αχρηστεύεται ως Wireless Access Point! Ένα bridge είναι απλά μετά. Αν δεν ξέρει τι να κάνει τα πακέτα που παίρνει από το wireless interface ας τα κάνει route στο PC που παίρνει την real IP και ας τα κάνει αυτός ότι θέλει ώντας router.
-
08-07-05, 03:44 #4
Αρχικό μήνυμα από GD_19
-
08-07-05, 05:17 #5
Τι να πω, ίσως να αγνοώ κάτι στον τρόπο που λειτουργεί το PPP Extension. Πάντως περίεργο μου φαίνεται...
Παρόμοια Θέματα
-
[Sagem] PPP και g.dmt
Από linkinp στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 08-02-08, 23:42 -
[Baudtec] Πρόβλημα με baudtec wifi και ασύρματη σύνδεση μέσω wifi usb
Από tsioy στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 11-10-07, 08:03 -
Bridging/Half bridging στο jetspeed 520 - Κάποιος να βοηθήσει ?
Από madvool στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 12Τελευταίο Μήνυμα: 06-07-05, 19:27 -
USR9106 και bridging στο ethernet interface - Πώς γίνεται; - IP Extension
Από GD_19 στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 07-04-05, 12:32 -
Πανικός + Πάλι Πανικός
Από lacie στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 33Τελευταίο Μήνυμα: 04-09-04, 05:01
Bookmarks