Καλησπέρα παιδιά,
είμαι κάτοχος ενός SAGEM 1500WG (ROHS) το οποίο μου έδωσε ο ΟΤΕ όταν έκανα σύνδεση 8mbps το καλοκαίρι. Όλα δουλεύανε μια χαρά μέχρι πριν δυό μέρες που αποφάσισα να κάνω upgrade το firmware, στην έκδοση 3.0.5c από την ιστοσελίδα του ΟΤΕ (επίσημο upgrade).
Aπό εκείνη την στιγμή και μετά το modem ενώ βλέπει και συγχρονίζεται με την ADSL δεν μπορεί με τίποτα να συνδεθεί στην otenet ώστε να έχω internet. Δοκίμασα όλους τους πιθανούς συνδιασμούς, default username και password, άλλαξα κωδικούς, ρυθμίσεις στο ATM interface του modem, αποτέλεσμα κανένα.
Προσπάθειες να επιστρέψω στην αρχική έκδοση firmware του modem απέβησαν άκαρπες καθώς το modem δεν δέχεται downgrade.
Μήπως έχει κανείς καμία ιδέα τι μπορώ να κάνω ή έστω ποιες είναι οι ενέργειες για αντικατάσταση του modem από τον ΟΤΕ?
Ευχαριστώ
Υ.Γ. Συμβουλευτικά για όλους, το μεγαλύτερο λάθος μου ήταν που δεν πήρα back up πριν ξεκινήσω την διαδικασία......![]()
Εμφάνιση 1-10 από 10
-
26-03-08, 12:34 Πρόβλημα σε sagem 1500WG μετά από αναβάθμιση firmware #1
-
26-03-08, 13:26 Απάντηση: Πρόβλημα σε sagem 1500WG μετά από αναβάθμιση firmware #2
Σύγουρα βάζεις το σωστό User name ?
Στο λέω γιατί οι περισσότεροι κάνουν το ίδιο λάθος.
Το User name είναι της μορφής username@otenet.gr και ΟΧΙ σκέτο username...
Eαν δε σου δώσει Ιντερνετ και πάλι κάνε PrintSCREEN το σημείο όπου έχεις τα LOG του modem σου και δείξε το μας για να καταλάβουμε τι συμβαίνει ....
Εχεις κανένα κόκκινο λαμπάκι αναμένο ?
-
26-03-08, 13:59 Απάντηση: Πρόβλημα σε sagem 1500WG μετά από αναβάθμιση firmware #3
Γεια και πάλι,
ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση
έχω βάλει σωστά και το username και το password. Χρησιμοποίησα και τα default που δίνει η otenet,
otenet@otenet.gr
otenet
και τα δικά μου στοιχεία, μα καμία επιτυχία.
Σε ότι αφορά τα λαμπάκια είναι όλα πράσινα και ανάβουν σταθερά, power - ADSL - wireless - LAN. Το μόνο λαμπάκι που ανάβει κόκκινο είναι το Alarm, επειδή δεν μπορεί να ολοκληρώσει την σύνδεση.
Screenshots δεν μπορώ να στείλω αυτή την στιγμή, βρίσκομαι στην δουλειά μου, αλλά έχω δοκιμάσει όλες τις πιθανές ρυθμίσεις που βρήκα διαθέσιμες σε φορουμ και στο διαδίκτυο.
Αργότερα το απόγευμα θα ανεβάσω κάποια απλά για να σιγουριά.
Υ.Γ. Το επάγγελμα μου είναι προγραμματιστής, χωρίς να θέλω να το παίξω ειδικός ή υπεράνω, απλά να ξεκαθαρίσω ότι έχω επαφή με υπολογιστές και με δίκτυα.
-
26-03-08, 16:01 Απάντηση: Πρόβλημα σε sagem 1500WG μετά από αναβάθμιση firmware #4
Εαν είσαι σύγουρος για τα SETTINGS όπως VPI 8 VCI 35 ADSL Modulation etc. , τότε φλάσαρε και πάλι το Firmware που έβαλες γιατί όντως δεν μπορείς να κάνεις Downgrade, γύρνα σε FACTORY DEFAULTS και ξανασετάρησε από την αρχή..
Δεν πιστεύω με τίποτα να έχει κρασάρει το Router σου με ένα Firmware Upgrade....
Kάτι άλλο παιζει πυ περιμμένει στην γωνία για να το βρούμε...
-
26-03-08, 16:11 Απάντηση: Πρόβλημα σε sagem 1500WG μετά από αναβάθμιση firmware #5
Το έχω επαναφέρει το modem σε default settings 2 φορές και έκανα όλες τις ενέργειες που προτείνει ο ΟΤΕ από την αρχή. Αλλά τίποτα δεν άλλαξε
. Πάντως και η επαναφορά στις αρχικές ρυθμίσεις του modem δεν αλλάζει την έκδοση του firmware, για αυτό εστίασα ότι το πρόβλημα μπορεί να προέρχεται απο εκεί.
Πιθανόν πάντως να έχει χαλάσει το modem, ίσως με τις διακοπές ρεύματος δεν ξέρω και απλά να ψάχνουμε ψίλους στα άχυρα......
Μόλις μπορέσω θα στείλω screenshots με τις ρυθμίσεις του modem με σκοπό να αποκλέισουμε κάθε πιθανότητα.
Anyway ευχαριστώ και πάλι.....
-
26-03-08, 16:56 Απάντηση: Πρόβλημα σε sagem 1500WG μετά από αναβάθμιση firmware #6
Δοκίμασε τα Firmware που έχω πειράξει....
Πρώτα φότρωσε αυτό http://rapidshare.com/files/93720316/1540WG.bin
Θα σου κάνει το modem 1540WG (ISDN) και δε θα σου χρονίζει το ADSL....
Mην ανυσηχείς....
Μετά βάλε αυτό http://rapidshare.com/files/93718424/1500WG.bin θα σου ξαναγυρίσει το MODEM σε 1500WG (PSTN) και θα σου χρονίσει κανονικά το ADSL....
Aυτό το κάνουμε γιατί για κάποιο λόγο ίσως έχεις χαλασμένο IMAGE και σου κρέμμασε το CODE για το authentication procedure...
Mε τον τρόπο αυτό αλλάζεις εντελώς ΒΟΟΤLOADER και διορθώνεις τα όποια σφάλματα στον κώδικα....
Εαν όμως σου χάλασε το HARDWARE τότε αναγκαστικά πρέπει να αλλάξεις MODEM ή να σου φτιάξω ένα Firmware με την παλιά Version Hackaρισμένο έτσι ώστε να σου αφήσει να κάνεις DOWNGRADE....
-
26-03-08, 17:01 Απάντηση: Πρόβλημα σε sagem 1500WG μετά από αναβάθμιση firmware #7
ΟΚ θα δοκιμάσω τις αλλαγές που μου προτείνεις όταν πάω σπίτι
και θα απαντήσω τι έγινε, για να είναι διαθέσιμο σε όλους......
-
27-03-08, 11:19 Απάντηση: Πρόβλημα σε sagem 1500WG μετά από αναβάθμιση firmware #8
Καλημέρα και πάλι,
προσπάθησα χθες το βράδυ όλους τους πιθανούς συνδιασμούς με τα firmware που μου πρότεινες:
απο 1500 σε 1540, 1540 σε 1500 και ότι άλλες εκδόσεις βρήκα 2.0.2, 2.2.38, 3.0.6c.
Τα γενικά συμπεράσματα είναι πως το modem όποια έκδοση firmware και αν έχει στο status του εμφανίζει πάντα την έκδοση 3.0.6c.
Στο security log της συσκευής αναφέρει πάντα "Timeout in LCP negotiatons".
Downgrade δεν γίνεται με κανένα τρόπο.
Στην έκδοση 1540 που μετατρέπει την συσκευή, δεν βλέπει καν ADSL πράγμα που είναι λογικό.
Νομίζω πως καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως το πρόβλημα είναι μάλλον στο hardware της συσκευής και μόνος τρόπος να λυθεί το πρόβλημα είναι η αλλαγή με μία καινούργια.
Παραθέτω και δύο screenshots απο το status και atm1 του modem για σιγουριά.
Ευχαριστώ και πάλι...
ΑΤΜ1
Status
-
28-03-08, 01:03 Απάντηση: Πρόβλημα σε sagem 1500WG μετά από αναβάθμιση firmware #9
Δεν βλέπουμε ΤΙΠΟΤΑ,
είναι πολύ μικρές οι φωτο και δε διακρίνω τίποτα....
ΤΕΣΠΑ...
Θα κοιτάξω να σου φτιάξω ένα DOWNGRADE Firmware μπας και....
Κάνε SAVE ένα Config και στείλτο μου στο dagalidi@otenet.grΤελευταία επεξεργασία από το μέλος Dagalidis : 28-03-08 στις 01:06.
-
11-05-08, 20:21 Απάντηση: Πρόβλημα σε sagem 1500WG μετά από αναβάθμιση firmware #10
αν μπορω να βοηθησω και εγω πρωτα αν βαλεις νεο firmware πρεπει να ειναι για οτενετ pots η isdn .Kατοπιν μπορουμε αν θελουμε να βαλουμε της εργοστασιακες ρυθμησεις τελος το τελευταιο firmware ειναι εδω http://www.sagem.com/support/site/mo...hp?page=driver το περνας και εισαι ετοιμος Ανδρεας αυτο εκανα εγω βαλε συθμησεις και ετοιμος
Παρόμοια Θέματα
-
Πρόβλημα μέτα από αναβάθμιση
Από gorgis16 στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 05-04-08, 19:43 -
[Tornado] Copperjet 1622 : recovery μετά από αποτυχημένη αναβάθμιση firmware
Από tuxosaur στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 15-01-08, 04:29 -
[Sagem] Sagem 1500WG Firmware upgrade
Από understatement στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 37Τελευταίο Μήνυμα: 03-01-08, 19:19 -
Πρόβλημα μετά απο Firmware
Από vardeos στο φόρουμ Linksys ADSL modems και routersΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 30-03-07, 23:15 -
Αδυναμία σύνδεσης 520ι μετά από αναβάθμιση firmware
Από vastonly στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 04-05-06, 01:51
Bookmarks