Εμφάνιση 1-6 από 6
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL Vivodi Full
    Ταχύτητα
    768/192
    ISP
    HOL
    Για σας.

Έχω vista στον σκληρό μου. Στο δε σκληρό μου έχω κάνη τον διαμερισμό σε 3 κομμάτια. Δύο κομμάτια των 20 γιγα και ένα των (περίπου) 150.Στον 150 έχω φυσικά τα vista , τα άλλα δύο είναι τελείως άδεια.

Δεν ξέρω πολλά πράγματα απο Linux(τώρα αγόρασα ένα βιβλίο αλλα δεν το έχω διαβάσει ακόμα) , ωστόσο θέλω να ασχοληθώ σχεδον αποκλειστικά σε αυτό με προγραμματισμό (c++,python κ.τ.λ.). Συγκεκριμένα θα μου άρεσε να μάθω να ανοίγω τα προγράμματα και να αλλάζω το κώδικα και γενικά να πειράζω τα πάντα.

Την προϋγούμενη φορά που προσπάθησα να το γράψω linux στον ίδιο σκληρό με τα vista... χάλασα τα αρχεία εκκίνησεις των vista

Ερωτήματα:

(α)Θέλω να γράψω δύο linux(ή unix) στους δύο 20 giga , ο ένας να έχει ένα εύκολος και ο άλλος ο καλύτερος δυνατό για την δουλεία που τον θέλω να κάνει(δλδ κατα ουσία προγραμματισμός), ποια κατα την γνώμη σας να διαλέξω;(έχω διαβάσει δυστηχώς ΠΟΛΛΑ πάνω σε αυτό!)

(Β)Πώς μπορώ να γράψω τα linux.... αλλα να είμαι σίγουρος πως δεν θα πειραχτούν τα vista;Το έχω ψαξει αλλά δεν τα κατάφερα όπως σας είπα.

Ο υπολογιστής μου είναι :athlon 64 bit, radeon X800 , 1,5 ram(ddr1)
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Tomkarachris : 30-03-08 στις 17:19.

Το avatar του μέλους pcman
    pcman Guest
    α) Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσεις 2 διανομές για να κάνεις τόσο τις εύκολες όσο και τις δύσκολες δουλειές σου. Οι περισσότερες διανομές κάνουν και για τα 2. Οπότε σε συμβουλεύω να ενώσεις τα 2 partitions και στο partition που θα προκύψει να βάλεις μία διανομή εκ των (K)Ubuntu, Linux Mint και Mepis.

β) Ο μόνος τρόπος για να είσαι σίγουρος 100% για την ασφάλεια των δεδομένων σου πρέπει να τα κάνεις πρώτα ένα back - up. Σε γενικές γραμμές η εγκατάσταση του Linux (το Linux και οι διανομές) δεν επηρεάζει άλλα partitions εκτός από το partition που εγκαθίσταται, εκτός κι αν του ζητήσεις εσύ να τα "πειράξει", του ζητήσεις π.χ. να τα κάνει format. Οπότε πρέπει να είσαι σίγουρος ότι εγκαθιστάς το Linux στο σωστό partition. Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του, θα εγκαταστήσει μαζί του και έναν boot loader (Grub ή Lilo) με τον οποίο θα εντοπίσει άλλα λειτουργικά, π.χ. Windows ή μια άλλη διανομή Linux. Αν τελικά εγκαταστήσεις 2 διανομές Linux, μία από τις 2 πρέπει να βάλει τον boot loader, στην άλλη δεν χρειάζεται. Υπάρχει περίπτωση ο ένας boot loader να διαγράψει άλλον boot loader και να μπει στη θέση του, αλλά δεν χρειάζεται ν' ανησυχείς γιατί ο ένας και μοναδικός boot loader που θα υπάρχει εγκατεστημένος θα αναγνωρίσει όλα τα λειτουργικά που έχεις στους σκληρούς σου και θα μπορείς να επιλέγεις απ' αυτόν πιο λειτουργικό θα κάνεις boot.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL Vivodi Full
    Ταχύτητα
    768/192
    ISP
    HOL
    Σε ευχαρηστώ πολύ!

Στο μόνο που έχω αμφιβολίες και θα το ψάξω είναι τη λειτουργικό σύστημα να βάλω. Σκευτόμουν για παράδειγμα(αν και δεν ξέρω πολλά πράγματα) στον ένα 20 να βάλω freebsd και στον άλλο 20 ή Ubuntu ή debian.
    Εσείς τη λέτε;

Το avatar του μέλους chek2fire
    chek2fire Guest
    To freebsd είναι αρκετά δύσκολο. Δοκίμασε το desktopbsd που έχει και αρκετά εύκολο installer. Πάντως εγκατέστησε το bsd πρώτα και τέλος το ubuntu.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL Vivodi Full
    Ταχύτητα
    768/192
    ISP
    HOL
    αποφάσησα να βάλω το netbsd(την άλλη εβδομάδα θα το εγκαταστήσω λόγο φόρτου εργασίας :P) .Για τον άλλο 20 γιγα δεν ξερω τη να βάλω... χμμ.. μαλλον Ubuntu

To αποφάσησα γιατί : έχει τον πιο καλογραμένο κώδικα και για ένα αρχάριο σαν εμένα είναι ότι πρέπει για να ξεκινήσω να πειράζω!!*

*(Αυτό μου θυμίζει να πειράζω γκόμενα.... δεν αλλάζει και πολύ βέβαια!)
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Tomkarachris : 31-03-08 στις 00:21.

Περιοχή
    Planet-Linux
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Forthnet
    Router
    ZyXEL 660HW
    http://distrowatch.com/
    εδω μπορεις να βρεις τα παντα απο διανομες του linux.
    welcome

Παρόμοια Θέματα

1. Vista και XP στον ίδιο δίσκο?
    Από johnyb98 στο φόρουμ Windows
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-04-08, 20:49
  2. XP και Vista στον ίδιο δίσκο
    Από pankou στο φόρουμ Windows
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-06-07, 00:27
  3. windows και linux στο ίδιο PC
    Από nitrakias στο φόρουμ Software γενικά
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-12-06, 22:51

Tags για αυτό το Θέμα