Παιδιά καλήμερα σε όλους.
Έχω ένα σοβαρό πρόβλημα με την οθόνη του υπολογιστή μου και θα ήθελα την βοήθεια σας.
Εδώ και 2 μέρες μου έχουν εξαφανιστη χρώματα από την οθόνη.
Τουλάχιστον αυτό το χρώμα που δεν φενετε καθόλου είναι το κόκκινο.
Στην αρχή είπα πώς μπορεί να είναι η κάρτα γραφικών, όμως έβαλα μια άλλη που έχω, αλλά και εκεί τα ίδια.
Το μόνο χρώμα που είναι εντάξει, είναι το μπλε.
Εκτός από να πετάξω την οθόνη και να πάρω άλλη, ξέρετε καμιά λύση κανένα κόλπο να κάνω μπας και επανέλθουν ?
Κάπου είχα ακούσει για απομαγνητισμό, αυτό πως διορθώνετε αν είναι κάτι τέτοιο ?
Υπάρχουν ρύθμισης στο bios όταν κάνουμε επανεκκίνηση στον υπολογιστή που να φτιάχνεις κάτι από εκεί ?
Η αν ξερετ κανένα πρόγραμμα για έλεγχο η διόρθωση τέτοιον καταστάσεων.
Δεν ξέρω τι άλλο να γράψω.
Ελπίζω να βοηθήσετε.
Ευχαριστώ
δημητρης
Εμφάνιση 1-8 από 8
-
16-07-05, 15:46 Πρόβλημα με χρώματα οθόνης. βοήθεια #1
-
16-07-05, 15:52 #2
πρέπει να υπάρχει επιλογή στην οθόνη για degauss
-
16-07-05, 19:29 #3
Καλού κακού, έλεγξε και τη σύνδεση του καλωδίου της οθόνης με την κάρτα γραφικών. Θυμάμαι κάποια μηχανήματα στο πανεπιστήμιο δεν εμφάνιζαν σωστά τα χρώματα, επειδή δεν υπήρχε καλή σύνδεση. Μόλις πείραζες το καλώδιο της vga λίγο με το χέρι, τα χρώματα επανέρχονταν κανονικά.
-
16-07-05, 21:05 #4
Όπως λέει και GoofyX μάλλον έχει(ουν) σπάσει κάποια καλωδιάκια από το φις της οθόνης. Δοκίμασε να κουνήσεις λίγο το καλώδιο πέρα-δώθε να δείς αν θα παίξει καλά και αν μπορείς να το σταθεροποιήσεις κάπου.
Το σύνηθες σημείο σπασίματος είναι ακριβώς πριν ή μετά το φεριτάκι (εκείνο το βαρελάκι) πριν το φις που συνδέεται στην κάρτα οθόνης. Αν το καλώδιο της οθόνης σου είναι αποσπώμενο, είσαι τυχερός, πάρε ένα άλλο.. (από τα χοντρά όμως, σαν αυτό που έχει η οθόνη σου ήδη, με φερίτες αν είναι δυνατόν...)
Αν το καλώδιο είναι φιξ και πιάνουν τα χέρια σου με κολλιτίρι, ένα VGA βύσμα + ένας κουμπωτός φερίτης πρέπει να βγαίνουν 3-4 ευρώ από τα καταστήματα ηλεκτρονικών. Κόβεις πριν το σπάσιμο, γυμνώνεις, κολλάς και είναι σαν καινούριο ;-). Ίσως ο ηλεκτρονικός αν του πας την οθόνη να έχει την υπομονή να στην φτιάξει σχετικά φτηνά...
-Κ.
-
16-07-05, 21:27 #5
Μπορει να υπαρχει προβλημα και με το "πιστολι" της οθονης (αν ειναι crt) . Ειναι tft? ειναι παλια?
-
17-07-05, 17:57 #6
[Τουλάχιστον αυτό το χρώμα που δεν φενετε καθόλου είναι το κόκκινο.
Στην αρχή είπα πώς μπορεί να είναι η κάρτα γραφικών, όμως έβαλα μια άλλη που έχω, αλλά και εκεί τα ίδια.
Το μόνο χρώμα που είναι εντάξει, είναι το μπλε.
Εκτός από να πετάξω την οθόνη και να πάρω άλλη, ξέρετε καμιά λύση κανένα κόλπο να κάνω μπας και επανέλθουν ?
Τσέκαρε τη θύρα του υπολογιστή που συνδέεται το καλώδιο της οθόνης, μήπως είναι κάποιο ή κάποια σιδεράκια στραβά;;
-
17-07-05, 18:37 #7
To πιστολι ειναι σιγουρα.
Οπως φανταζομαι θα ξερεις καθε οθονη μεσω 3 χρωματων φτιαχνει ολα τα υπολοιπα (εξου και το RGB, Red-Green-Blue).
Αν χαλασει το ενα μονο χρωμα καταλαβαινεις τι γινεται...
( Μαλλον πας για αλλαγμα...)
-
18-07-05, 15:24 #8
Πήγαινε σε κανένα "συνεργείο" για να σου την φτιάξουν.
Το έχω πάθει κι εγώ. Δεν είναι τίποτα σοβαρό και δε θα πληρώσεις πολλά.
Πρέπει να έχει ξεκολήσει κάποιο καλωδιάκι και να μην λειτουργεί το κόκκινο "πιστόλι".
Παρόμοια Θέματα
-
Βοήθεια σε επιλογή οθόνης
Από Mits στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνεςΜηνύματα: 14Τελευταίο Μήνυμα: 21-06-08, 03:53 -
Άμεση βοήθεια για αγορά οθόνης
Από harry86 στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνεςΜηνύματα: 22Τελευταίο Μήνυμα: 31-03-08, 23:42 -
λιγο βοηθεια στην αγορα οθονης
Από panathas στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνεςΜηνύματα: 12Τελευταίο Μήνυμα: 15-07-07, 02:30 -
Βοηθεια για αγορα LCD οθονης
Από x-ray στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνεςΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 29-01-07, 22:04 -
[Suse] Βοήθεια σε άσχετο!!! πρόβλημα με ανάλυση οθόνης και γραμματοσειρές
Από limassol στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 11Τελευταίο Μήνυμα: 02-11-06, 15:27
Bookmarks