Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 24
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    HOL
    DSLAM
    HOL - ΓΑΛΑΤΣΙ
    Router
    Netfaster IAD 2
    Παίδες καλημέρα.....

Όλα καλά και όλα ωραία με τα παιχνίδια νέας γενιάς και τα on-line κι εγώ μέσα είμαι, ασχολείται όμως κανείς με abandonware; Εδώ και αρκετό καιρό συλλέγω παιχνίδια και οφείλω να ομολογήσω οτι (ξανα)ανακάλυψα παιχνίδα τα οποία έγραψαν ιστορία, όχι τόσο για τα γραφικά τους αλλά για το gamplay τους.......

Ενδεικτικά και μόνο αναφέρω δύο απο τα πιο αγαπημένα μου adventure

Day of the Tentacle
    Monkey Island

Το avatar του μέλους mach
    mach Guest
    Προσωπικά έχω ασχοληθεί μόνο για να βρω δυο-τρία παιχνίδια που θα ήθελα να έχω, όπως το syndicate wars και το motorhead. Γενικά, προτιμώ το flying shark και ms pacman στο MAME από το πιο πρόσφατα παιχνίδια στο PC.

Περιοχή
    Αγ. Δημητριος
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    384/128
    ISP
    Otenet
    Router
    us robotics 9105
    Μονο abandonware; Απο spectrum roms μεχρι και πιο συγχρονα adventures (the dig, day of the tentacle κτλ).... Εχω ουκ ολιγα. Και φυσικα εχω και το αναλογο μηχανημα για να τα τρεχω. 486 με dos 6.22. POWER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oσον αφορα το gameplay εδω ειναι που υστερουν τα περισσοτερα συγχρονα. Διοτι συγκρινεται κυριοι το Ravenloft και τα underworld με τα σημερινα rpg's;

Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    10240/1024
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    Router
    ZXHN H108N V2.5
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από loner
    Διοτι συγκρινεται κυριοι το Ravenloft και τα underworld με τα σημερινα rpg's;
    Tώρα αν συμπληρώσω εγώ ότι απλώς στις μέρες μας δεν υπάρχουν RPGs...λέτε να αρχίσει κανένα flame?

Άντε καλά δεν το λέω.

Περιοχή
    Νέα Υόρκη
    Downloads
    6
    Uploads
    2
    Τύπος
    Cable
    Ταχύτητα
    600 Mbps down/20 Mbps up
    ISP
    Spectrum
    Abandonware? Kata kairous me pianei kai emena kati tetoio... Ta agaphmena mou einai ta lemmings (poy exw mia beltiwmenh ekdosh gia windows me tis palies pistes), the incredible machine kai ennoeitai to monkey island... Mporeis na breis poly eykola tetoia paixnidia, egw katebazw eite me to emule h kai apeytheias apo abandonware sites! psakse sto google kai tha breis polla

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    HOL
    DSLAM
    HOL - ΓΑΛΑΤΣΙ
    Router
    Netfaster IAD 2
    Ενοείται φίλε loner πως η συλλογή περιλαμβάνει παιχνίδια και για spectrum κλπ.......αφου απο εκεί ξεκίνησαν όλα....

Οσο για τον 486 γνωρίζει και πάλι μέρες δόξας!!!

Περιοχή
    Inside the Matrix
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΗΦΙΣΙΑ
    Τα abandonware, ήταν ο λόγος που μετάνοιωσα που πούλησα ένα 386DX/40 που είχα πριν χρόνια
    Όχι, όχι για το PC/XT δεν μετάνοιωσα, είπαμε!
    Από abandonware έχω ένα DVDάκι με ΜΑΜΕ και αρκετά παλιά PC games (Prince of Persia, Grand Prix Circuit, Another World και ένα σωρό άλλα...)

Αυτά ήταν παιχνίδια, όχι τα σημερινά με τα τέλεια γραφικά που όλη την ώρα κοπανιέσαι με τους εχθρούς.

gawk, date, finger, wait, unzip, touch, nice, suck, strip, mount, fsck, umount, make clean, sleep: Who needs sex when you have /usr/bin?

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    HOL
    DSLAM
    HOL - ΓΑΛΑΤΣΙ
    Router
    Netfaster IAD 2
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από pascal
    Τα abandonware, ήταν ο λόγος που μετάνοιωσα που πούλησα ένα 386DX/40 που είχα πριν χρόνια
    Από abandonware έχω ένα DVDάκι με ΜΑΜΕ και αρκετά παλιά PC games (Prince of Persia, Grand Prix Circuit, Another World και ένα σωρό άλλα...)

Αυτά ήταν παιχνίδια, όχι τα σημερινά με τα τέλεια γραφικά που όλη την ώρα κοπανιέσαι με τους εχθρούς.
    Προσωπική μου άποψη είναι οτι το mame δεν μπορεί να θεωρηθεί abandonware.....

Θα συμφωνήσω όμως μαζί σου πως τα σημερινά παιχνίδια εχουν καταντήσει μονότονα και το μόνο που κάνουν είναι να ζητούν όλο και περισσότερα resources για να ΄παίξουν.....βλέπε DOOM 3.

Περιοχή
    Αγ. Δημητριος
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    384/128
    ISP
    Otenet
    Router
    us robotics 9105
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από pascal

Oχι ρε ΓΜΤ! Τετοιο εργαλειο; Εγω πουλησα πολυ πιο ανετα το παλιο μου celeron..... Το 486 πλεον εχει 44 mb μνημης και 6,4 gb σκληρο!!!!!!!
    Πω ρε γμτ, και ποια παιχνιδαρα θυμηθηκα; Τhe secrec weapons of the Luftwaffe.......... Γ@ΜΩ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΛΕΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    HOL
    DSLAM
    HOL - ΓΑΛΑΤΣΙ
    Router
    Netfaster IAD 2
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από loner
    Oχι ρε ΓΜΤ! Τετοιο εργαλειο; Εγω πουλησα πολυ πιο ανετα το παλιο μου celeron..... Το 486 πλεον εχει 44 mb μνημης και 6,4 gb σκληρο!!!!!!!
    Πω ρε γμτ, και ποια παιχνιδαρα θυμηθηκα; Τhe secrec weapons of the Luftwaffe.......... Γ@ΜΩ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΛΕΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν μου λέτε ρε παιδιά (επειδή σας βλέπω ζεστούς) ξέρει κανείς κάποιο μαγαζί στην Αθήνα όπου μπορουμε να βρούμε δίσκο, μνήμη ή και καμια κάρτα γραφικών; Θέλω να συμαζεψω λίγο τον 486 που έχω....

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTB
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Nova
    DSLAM
    Wind - ΚΑΛΛΙΘΕΑ
    Router
    TP-Link Archer C7
    Ωραία τα abandonware, δυστηχώς όμως εχουν αλλάξει οι καιροί πλέων. Σήμερα πίσω απο τα παιχνίδια βρίσκονται στρατιές ανθρώπων που δουλεύουν σε αυτά ( όπως στις ταινιές ) και το κυριότερο είναι πλέων πως δεν βγένουν καν παιχνίδια που δε γνωρίζει απο πρίν η εταιρία οτι θα πουλήσουν στα σίγουρα. Απαιτεί τόσα λεφτά η παραγωγή και τόσες "εργατοώρες" που είναι ασύμφορο για μία εταιρία να ρισκάρει με κάτι καινοτόμο ( υπάρχουν βεβαια και αυτοί που βγάζουν καινούργιες ιδεές αλλά είναι λίγοι ). Γιαυτό ο κόσμος εχεί γεμίσει με Doom-clones και warcraft-clones καθώς και τις διάφορες παραλλαγές τους.

Ασε που ο κόσμος απαιτεί πλέων και πολύ περισσότερα. Το Doom 3 το κατακρίνανε πολλοί γιατί δε κάνεις τίποτα άλλο εκτός απο το να σκοτώνεις ( άντε και να ανοίγεις και κανα ντουλάπι με το κωδικό που βρήκες μισό λεπτό πριν ) ενώ παράλληλα το παιχνίδι προσπαθεί να σε "φρικάρει" με τις διαολεμένες τοποθεσίες του και τα τερατάκια που σκάνε μύτη πάνω σου ξαφνικά. ( αυτο το καταφέρνει πολυ καλα μπορώ να πώ ). Παλία αυτα θα αρκούσαν. Σήμερα οχι.

Τι θέλω να πώ ; Τα παιχνίδια παλία στηρίζονταν περισσότερο στο gameplay παρα στα κινηματογραφικά εφφε και γραφικά κλπ, και πάρολο που οι τεχνολογικές τους ικανότητες δέν τους επέτρεπαν ιδιαίτερα πολύπλοκο gameplay ( σήμερα ένας δημιουργός αν αξιοποιούσε όλες τις δυνατότητες που του παρέχονται σε αυτό το τομέα θα μπορούσε να κάνει θαύματα πιστεύω ... αλλα πoιός θα το κάνει αυτό ; ) το απλόικο τους gameplay τα μετέτρεψε σε "κλασσικά αριστουργήματα" - καθώς ώς γνωστόν κατί για να μείνει κλασσικό πρέπει να ακολούθει 2 βασικούς κανόνες. Να είναι απλό ωστε να μπορεί να παιχτεί απο όλους και ταυτόχρονα να είναι εθιστικό. Παράδειγμα το pac-man ...
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος SpartanX : 29-07-05 στις 14:55.

Περιοχή
    Νέα Υόρκη
    Downloads
    6
    Uploads
    2
    Τύπος
    Cable
    Ταχύτητα
    600 Mbps down/20 Mbps up
    ISP
    Spectrum
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από dkaris
    Δεν μου λέτε ρε παιδιά (επειδή σας βλέπω ζεστούς) ξέρει κανείς κάποιο μαγαζί στην Αθήνα όπου μπορουμε να βρούμε δίσκο, μνήμη ή και καμια κάρτα γραφικών; Θέλω να συμαζεψω λίγο τον 486 που έχω....

Χαρίζεται δίσκος 420ΜΒ και άλλος ένας 1.2GB, χρησιμοποιημένοι πολύ και οι δύο αλλά χωρίς προβλήματα με bad clusters και τα συναφή. Μνήμες και κάρτες γραφικών sorry αλλά ο 486 μου ακόμα παίζει με 4.2GB δίσκο! Ελπίζω οι ενδιαφερόμενοι να είναι κοντά στο Ηράκλειο Κρήτης για εύκολη παράδοση...

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    HOL
    DSLAM
    HOL - ΓΑΛΑΤΣΙ
    Router
    Netfaster IAD 2
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από SpartanX
    Ωραία τα abandonware, δυστηχώς όμως εχουν αλλάξει οι καιροί πλέων. Σήμερα πίσω απο τα παιχνίδια βρίσκονται στρατιές ανθρώπων που δουλεύουν σε αυτά ( όπως στις ταινιές ) και το κυριότερο είναι πλέων πως δεν βγένουν καν παιχνίδια που δε γνωρίζει απο πρίν η εταιρία οτι θα πουλήσουν στα σίγουρα. Απαιτεί τόσα λεφτά η παραγωγή και τόσες "εργατοώρες" που είναι ασύμφορο για μία εταιρία να ρισκάρει με κάτι καινοτόμο ( υπάρχουν βεβαια και αυτοί που βγάζουν καινούργιες ιδεές αλλά είναι λίγοι ). Γιαυτό ο κόσμος εχεί γεμίσει με Doom-clones και warcraft-clones καθώς και τις διάφορες παραλλαγές τους.

Ασε που ο κόσμος απαιτεί πλέων και πολύ περισσότερα. Το Doom 3 το κατακρίνανε πολλοί γιατί δε κάνεις τίποτα άλλο εκτός απο το να σκοτώνεις ( άντε και να ανοίγεις και κανα ντουλάπι με το κωδικό που βρήκες μισό λεπτό πριν ) ενώ παράλληλα το παιχνίδι προσπαθεί να σε "φρικάρει" με τις διαολεμένες τοποθεσίες του και τα τερατάκια που σκάνε μύτη πάνω σου ξαφνικά. ( αυτο το καταφέρνει πολυ καλα μπορώ να πώ ). Παλία αυτα θα αρκούσαν. Σήμερα οχι.

Τι θέλω να πώ ; Τα παιχνίδια παλία στηρίζονταν περισσότερο στο gameplay παρα στα κινηματογραφικά εφφε και γραφικά κλπ, και πάρολο που οι τεχνολογικές τους ικανότητες δέν τους επέτρεπαν ιδιαίτερα πολύπλοκο gameplay ( σήμερα ένας δημιουργός αν αξιοποιούσε όλες τις δυνατότητες που του παρέχονται σε αυτό το τομέα θα μπορούσε να κάνει θαύματα πιστεύω ... αλλα πoιός θα το κάνει αυτό ; ) το απλόικο τους gameplay τα μετέτρεψε σε "κλασσικά αριστουργήματα" - καθώς ώς γνωστόν κατί για να μείνει κλασσικό πρέπει να ακολούθει 2 βασικούς κανόνες. Να είναι απλό ωστε να μπορεί να παιχτεί απο όλους και ταυτόχρονα να είναι εθιστικό. Παράδειγμα το pac-man ...

Δεν νομίζω οτι οι εργατοώρες ή ο χρόνος που απαιτεί ένα παιχνίδι για να βγεί αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα για νέες καινοτόμες ιδέες....Ποιά εταιρεία δεν θα επένδυε σε κάτι πρωτοποριακό πέρα απο τα κλασσικά doomοειδή ή warcraftlike παιχνίδια. Μήπως το κόλπο είναι αλλού; Μήπως αυτοί οι κύριοι είδαν οτι βγάζουν περισσότερα απο αυτά τα παιχνίδια λόγω των multiplayer δυνατοτήτων τους; Όταν ξέρει οτι για ένα παιχνίδι adventure (single player) θα πουλήσει X κομμάτια ενώ για ένα fps (βλέπε counterstike, half-life) θα πουλήσει 10Χ λόγω των multiplayer δυνατοτήτων γιατί να αλλάξει πορεία....Servers οπου όλοι θα παίζουν με όλους, θα υπάρχουν πάντα και πάντα κάποιοι νέοι θα αγοράζουν τον τίτλο οπότε νέα έσοδα.....

Και για να μην παρεξηγηθώ ώς πολέμιος αυτής της κατάστασης, κι εγώ παίζω battlefield μετα μανίας, αλλά θα ήθελα μετά απο τόσο καιρό να δώ κάτι διαφορετικό......

Μέχρι να βγεί κατι απλό και εθιστικό ξανά σήμερα ας παίξουμε κανα sensible soccer και βλέπουμε.....

-------

Keep the abandonware community alive

Περιοχή
    Αγ. Δημητριος
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    384/128
    ISP
    Otenet
    Router
    us robotics 9105
    Πολυ, μα παρα πολυ δυσκολο να βρεις κατι.... Μονο σε κανα στοκατζιδικο, αν θα βρεις καποια παλια pci καρτα γραφικων... Αν υποστηριζει το board σου κιολας....

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από dkaris

Κυριως τα adventure παιχνιδια δεν στηριζονται τοσο στα γραφικα οσο στην υποθεση και το gameplay και ασχολουμε με abandonware κανοντας συλλογη απο adventures.
    Αν ειχα και το χρονο να τα παιξω....

Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Περι tattoo ο λογος...
    Από edge_xania στο φόρουμ Εκτός θέματος
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-08-09, 18:33
  2. Περί Evolution ο λόγος....
    Από Green Dragon στο φόρουμ Unix - Linux
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-03-08, 21:31
  3. Περί αοιδών ο λόγος
    Από Ελενα στο φόρουμ Πολιτιστικό στέκι
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-09-07, 23:39