Σελ. 4 από 9 ΠρώτηΠρώτη ... 23456 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 46-60 από 123
    Περιοχή
    Νομός Αττικής
    Downloads
    43
    Uploads
    2
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/150 Mbps
    ISP
    COSMOTE
    Router
    Arcadyan Speedport Smart
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από cmos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σύμφωνα με το αρχικό thread http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=19417 η εξασθένιση (attenuation) είναι αυτή που σε καθε χιλιόμετρο ανεβαίνει κατά 13,81 dB. Εσύ για να έχεις τετοια τέλεια τιμή ή είσαι κολλητά με τον ΟΤΕ ή είσαι σε κανένα mini-dslam δίπλα σου. Περιττό βέβαια να πούμε ότι αν αναβαθμιστεί το DSLΑM που σε εξυπηρετεί θα χτυπάς 24 mbps
    Ο ΟΤΕ έχει ένα κτίριο όπου στεγάζεται το ιστορικό μουσείο του σε απόσταση 300 μέτρα σε ευθεία γραμμή. Μάλλον έχει και DSLAM εκεί μέσα.
    Δεν είμαι σε mini DSLAM.

Πάντως παραξενεύτηκα αρχικά, διότι με τον τύπο που δίνεις φαίνεται να είμαι σε απόσταση 72 μέτρων από το DSLAM. Γι' αυτό υπέθεσα ότι ίσως εννοείς το SNR Margin και όχι το Attenuation, το οποίο είχε μεγαλύτερη σχετική απόκλιση από το δικό σου (1 αντί για 15 dB του δικού σου). Προφανώς ο τύπος δεν δίνει καλές τιμές σε πολύ μικρές αποστάσεις.
    Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety

Τι εστί IBAN, BIC, OUR, SHA, BEN;
    "Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present."

Περιοχή
    Κερατσίνι
    Downloads
    16
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    15500/1024
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ
    Router
    DGN2000 / TL-WA801ND
    SNR / Attn
    9.0(dB) / 8.5(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από cmos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πρέπει να πας εδώ ----> http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=17890
    Μια ερώτηση: Παρόλα αυτά πως υποστηρίζει τα 12Mbps που έχει με τεράστια γράμματα στο κουτί;

Περιοχή
    Νομός Αττικής
    Downloads
    43
    Uploads
    2
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/150 Mbps
    ISP
    COSMOTE
    Router
    Arcadyan Speedport Smart
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από JoeBar Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μια ερώτηση: Παρόλα αυτά πως υποστηρίζει τα 12Mbps που έχει με τεράστια γράμματα στο κουτί;
    Υποστηρίζει ADSL2, το οποίο έχει maximum downstream 12 Mbps και maximum upstream 1,5 Mbps (από τα οποία πιάνει όμως μόνο το 1 Mbps).
    Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety

Τι εστί IBAN, BIC, OUR, SHA, BEN;
    "Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present."

Περιοχή
    Κερατσίνι
    Downloads
    16
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    15500/1024
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ
    Router
    DGN2000 / TL-WA801ND
    SNR / Attn
    9.0(dB) / 8.5(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ipo Εμφάνιση μηνυμάτων
    Υποστηρίζει ADSL2, το οποίο έχει maximum downstream 12 Mbps και maximum upstream 1,5 Mbps (από τα οποία πιάνει όμως μόνο το 1 Mbps).
    Ευχαριστώ για την διευκρήνιση.

Περιοχή
    Από εδώ τα βλέπω ΟΛΑ !!!
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    384/128 (4048/1024)
    ISP
    ΦΧΨnet
    Router
    xxx
    Cmos καλά αυτά που λες αλλά τα λες πολύ περιληπτικά και τους μπερδεύεις…

Attainable Rate είναι συνάρτηση ΠΑΡΑ πολλών παραγόντων ….

Τα πιο σημαντικά είναι:

η απόσταση από τον ΟΤΕ

Σήμα προς θόρυβο SNR Margin (dB):
    Εξασθένηση Attenuation (dB):

Αυτά τα δυο με τιμές και για το upstream kai gia to downstream

Διατομή καλωδίου και συστροφικοτητα αυτού
    Και άλλα πολλά ….
    Άρα δεν υπάρχουν τύποι για να προσδιορίσεις κάτι από αυτά με ευκολία και σίγουρα θα σου ξεφύγουν πολλοί παράγοντες που δεν τους γνωρίζεις …
    Με λίγα λόγια ο τύπος που θα ήταν κάπως αξιόπιστος για ένα αποτέλεσμα θα ήταν αν όχι εξίσωση Νιοστού βαθμού με αποτέλεσμα έξω από την πραγματικότητα η μιγαδική ανάλυση…

Για παράδειγμα αν δεν βάλεις φίλτρο σε μια PSTN (pots) τηλεφωνική συσκευή θα δεις ΠΧ DN Attenuation 15 Db UP Attenuation 28+ Db

Άρα το upstream δέχεται μεγαλύτερη εξασθένηση (επειδή είναι δίπλα στην συχνότητα της τηλεφωνίας) η αν έχεις κοντά σου μια κεραία εκπομπής RF να έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα (ίσως) …, αν στο εσκαλιτ της πολυκατοικίας (εσωτερικός κατανεμητής) έχει φτιάξει μια αράχνη τον ιστό της άλλο Attenuation θα έχεις μια ηλιόλουστη μέρα και άλλο μια βροχερή με υγρασία 40-50%+ άρα :

Δεν υπαρχει τυπος που να προδιορισεις την αποσταση από τον ΟΤΕ ουτε τιποτε άλλο…

ΥΓ
    Και η Ferrari θα γαμ…ε με τον Μιχάλη αν η Bridgestone είχε ελαστικά με το traction της μισελεν…

Περιοχή
    Γλυφάδα - Αθήνα
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    12000/984
    ISP
    HOL
    DSLAM
    H.O.L. - ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ
    Router
    Netfaster
    SNR / Attn
    9(dB) / 25(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από terra Εμφάνιση μηνυμάτων
    Cmos καλά αυτά που λες αλλά τα λες πολύ περιληπτικά και τους μπερδεύεις…

Attainable Rate είναι συνάρτηση ΠΑΡΑ πολλών παραγόντων ….

Τα πιο σημαντικά είναι:

η απόσταση από τον ΟΤΕ

Σήμα προς θόρυβο SNR Margin (dB):
    Εξασθένηση Attenuation (dB):

Αυτά τα δυο με τιμές και για το upstream kai gia to downstream

Διατομή καλωδίου και συστροφικοτητα αυτού
    Και άλλα πολλά ….
    Άρα δεν υπάρχουν τύποι για να προσδιορίσεις κάτι από αυτά με ευκολία και σίγουρα θα σου ξεφύγουν πολλοί παράγοντες που δεν τους γνωρίζεις …
    Με λίγα λόγια ο τύπος που θα ήταν κάπως αξιόπιστος για ένα αποτέλεσμα θα ήταν αν όχι εξίσωση Νιοστού βαθμού με αποτέλεσμα έξω από την πραγματικότητα η μιγαδική ανάλυση…

Για παράδειγμα αν δεν βάλεις φίλτρο σε μια PSTN (pots) τηλεφωνική συσκευή θα δεις ΠΧ DN Attenuation 15 Db UP Attenuation 28+ Db

Άρα το upstream δέχεται μεγαλύτερη εξασθένηση (επειδή είναι δίπλα στην συχνότητα της τηλεφωνίας) η αν έχεις κοντά σου μια κεραία εκπομπής RF να έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα (ίσως) …, αν στο εσκαλιτ της πολυκατοικίας (εσωτερικός κατανεμητής) έχει φτιάξει μια αράχνη τον ιστό της άλλο Attenuation θα έχεις μια ηλιόλουστη μέρα και άλλο μια βροχερή με υγρασία 40-50%+ άρα :

Δεν υπαρχει τυπος που να προδιορισεις την αποσταση από τον ΟΤΕ ουτε τιποτε άλλο…

ΥΓ
    Και η Ferrari θα γαμ…ε με τον Μιχάλη αν η Bridgestone είχε ελαστικά με το traction της μισελεν…
    Δε διαφωνώ σε τίποτα φίλε terra με αυτά που λες παραπάνω.

Ο μπούσουλας του 13,81dB / km δεν ανακαλύφθηκε από μένα αλλά είναι μια προσέγγιση εξασθένισης για μια διατομή χαλκού 0.4mm και μια συνιθισμένη συστροφικότητα του καλωδίου. Φυσικά δεν εμπεριέχει προβλήματα φίλτρων ή εξασθενίσεων λόγω ...... παρεμβολών ή αστοχιών καλωδίωσης -- αλλά στο 90% των περιπτώσεων βγαίνει αρκετά αληθινή.

Περιοχή
    Βόλος
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    56394/5639
    ISP
    COSMOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ
    Router
    Speedport plus
    SNR / Attn
    18.6(dB) / 35.5(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Μπορεί να μου λύσει κάποιος μια απορία.
    Διάβασα το παρακάτω και θέλω να ρωτήσω γιατί πρέπει πάντα να προηγείται το Upstream και μετά το Downstream και αν θα μπορούσε να συμβεί το αντίθετο.

H Τεχνολογία του ADSL χρησιμοποιεί μια μέθοδο διαμόρφωσης γνωστή ως Discrete MultiTone, ή DMT. Η DMT χωρίζει τις διαθέσιμες συχνότητες για το upstream και το downstream σε μία συλλογή από μικρότερες "λωρίδες" συχνότητας των 4 kHz η κάθε μία (κανάλια). Αρα κατά τη λειτουργία του ADSL, κάθε κανάλι των 4 kHz μεταφέρει ένα τμήμα των kbps ή Mbps της γραμμής.

To ADSL χρησιμοποιεί το φάσμα του πρώτου 1.1Mhz πάνω στο καλώδιο χαλκού και συγκεκριμένα όπως δείχνει η παραπάνω εικόνα :

0 - 4 kHz -> POTS (Plain Old Telephone System) δηλαδή από αυτά τα πρώτα 4kHz περνά την κλασσική τηλεφωνία (μάλιστα με το φιλτρο ή το splitter που έχετε οι συχνότητες αυτές διαχωρίζονται και δίνονται στο τηλέφωνό σας)

26 - 138 kHz -> είναι οι συχνότητες που χρησιμοποιούνται για να περάσουν το uploading από το ADSL modem/router σας (πρόκειται λοιπόν για 110kHz περίπου)

138 - 1100 kHz -> είναι οι συχνότητεςπου χρησιμοποιούνται για να περάσουν το downloading από το ADSL modem/router σας (πρόκειται λοιπόν για 1MHz περίπου)

Περιοχή
    Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης
    Downloads
    8
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/30
    ISP
    NOVA
    DSLAM
    Wind - ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
    Router
    Nokia κάτι
    Path Level
    Fastpath
    Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το αλλάξει ο οτέ ο δικός μας και κανένας οτε του εξωτερικού.
    Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι η εξασθένιση του σήματος καθώς μεγαλώνει η απόσταση, είναι μεγαλύτερη και ξεκινάει από τις υψηλές συχνότητες στον χαλκό πάνω.

Επειδή το upload είναι πολύ βασικό(αν γνωρίζεις το πρωτόκολλο TCP/IP θα καταλάβεις γιατί), οι συχνότητες που καταλαμβάνει είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερες έτσ ώστε αν υπάρχει πρόβλημα με την απόσταση αυτό να εγκλωβίζεται στις υψηλές συχνότητες και άρα στο maximum download rate, και όχι στο upload.

Διαφορετικό λοιπόν είναι να έχεις maximum download ταχύτητα στα 6 από ότι στα 8 mbps, και άλλο πράγμα το upload σου να μην δουλέυει τελείως.
    Antec C8 Constellation
    Asrock X870 PRO RS
    7950X3D
    G.Skill f5-5600j2834f16gx2 (28-34-34-89)
    RX6800XT
    Corsair 850x

Το avatar του μέλους ReCoC
    ReCoC Guest
    Μήπως ξέρετε που μπορώ να μάθω σε ποιο κέντρο είμαι συνδεδεμένος και ποση απόσταση είναι αυτό?? Πηρα το 134 αλλα σημερα (σαββατο) δε δουλεύουν! (θα μου πεις τις αλλες μερες δουλευουν??) και επειδη επειγει σήμερα (θέλω να παω να πάρω το dsl cube) μήπως ξερετε ισως κανενα site που να το λεει?

Περιοχή
    Ηλιούπολη
    Downloads
    39
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Net One Full
    Ταχύτητα
    10240/1024
    ISP
    Net One
    DSLAM
    Net One - ΔΑΦΝΗΣ
    Router
    Speedtouch 780WL
    Αν θυμάμαι καλά πριν κανά δίμηνο ειχα Attenuation (dB) up/down = 32.0 / 32.0 και τωρα έχω Attenuation (dB) up/down = 19.0 / 41.0 . Γίνεται αυτό? Από τον ΟΤΕ μου είμαι γύρω στα 2χλμ και σε καμία περίπτωση στα 4χλμ. Αν τα πράγματα είναι έτσι τότε το ADSL2 μου είναι αχρηστο

Περιοχή
    UK/GR
    Downloads
    15
    Uploads
    0
    Άρθρα
    2
    ISP
    N/A
    Είμαι πολύ ευτυχησμένος γιατί οι μετρήσεις μου δείχνουν ότι μπορώ να πάω το μέγιστο της ADSL2+ για απέχω 1,2KMeters....

Κρίμα όμως που δεν θα βάλω ΠΟΤΕ γιατί οι τιμές θα είναι σαν τις μησθομένες...

Έτσι κι αλλιώς τα πακέτα μπορεί να με κυνηγήσουν και σε αυτές τις γραμμές....

Περιοχή
    ΚΑΤΕΡΙΝΗ
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/0.5G
    ISP
    Nova
    DSLAM
    Forthnet - ΚΑΤΕΡΙΝΗ
    Router
    ZTE H288A
    SNR / Attn
    9.7(dB) / 6.1(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Έχω μια απορία έχω Line attenuation 8 σύμφωνα με τον τύπο είμαι γύρω στα 600μ. Γιατί ο Router μου, δίνει ως τιμή Attainable data rate 6744 δεν θα έπρεπε λογικά να είναι πιο κοντά στο 8000

Περιοχή
    Γλυφάδα - Αθήνα
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    12000/984
    ISP
    HOL
    DSLAM
    H.O.L. - ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ
    Router
    Netfaster
    SNR / Attn
    9(dB) / 25(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ZORO Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έχω μια απορία έχω Line attenuation 8 σύμφωνα με τον τύπο είμαι γύρω στα 600μ. Γιατί ο Router μου, δίνει ως τιμή Attainable data rate 6744 δεν θα έπρεπε λογικά να είναι πιο κοντά στο 8000
    Oλους τους τύπους αλλά και τις μετρήσεις που κάνει το Modem σου μην τα παίρνεις και τόσο τοις μετρητοις. Αν έβαζες ένα άλλο modem (άλλη φίρμα) θα σου έδινε πάλι μια απόκλισση, αν σου αλλάξουν DSLAM πάλι το ίδιο, αν η διατομή του καλωδίου ΟΤΕ δεν είναι αυτή που έχει ο τύπος που έδωσα ή αν έχεις κάπου θόρυβο πάλι τα πράγματα αλλάζουν. Το μόνο που κανουμε είναι εκτιμήσεις. Η ..... νεκροψία θα δείξει τι πραγματικά ταχύτητα θα πιάσεις δηλ. στην πράξη όταν θα βάλεις ADSL2+ και θα δεις που θα συγχρονίσει

Περιοχή
    Πάφος-Κύπρος
    Downloads
    19
    Uploads
    2
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    10240/768
    ISP
    Primetel
    Router
    PTL-VDL-N5
    Συγνωμη που θα βγω off-topic αλλα δεν ηξερα που να το πω. Στην Κυπρο ερχετε σε λιγες μερες μια καινουργια εταιρια η οποια θα προσφερει cable dsl μεχρι τα 22mbps αν δεν κανω λαθος μαζι με cable tv και ολα αυτα γυρω στα 50 ευρω το μηνα για την πιο ακριβη γραμμη !!! Αχ πρεπει να τελειωνω με τις σπουδες μου εδς να παω στη πατριδα χεχεχεχε

Περιοχή
    L.A. Αττικής
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    17775/1023φαϊναλυ
    ISP
    πΟΤΕ
    Router
    2i /108NS/Vigor130&66Ub1
    SNR / Attn
    9,1(dB) / 9(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από gallahant Εμφάνιση μηνυμάτων
    Συγνωμη που θα βγω off-topic αλλα δεν ηξερα που να το πω. Στην Κυπρο ερχετε σε λιγες μερες μια καινουργια εταιρια η οποια θα προσφερει cable dsl μεχρι τα 22mbps αν δεν κανω λαθος μαζι με cable tv και ολα αυτα γυρω στα 50 ευρω το μηνα για την πιο ακριβη γραμμη !!! Αχ πρεπει να τελειωνω με τις σπουδες μου εδς να παω στη πατριδα χεχεχεχε
    Λέγε μας τέτοια , και μετά μην σου φανεί παράξενο αν παρουσιαστούν ξαφνικά προβλήματα υπερπληθυσμού στην Μεγαλόνησσο

Έχει και καλό κλίμα εκεί ε?

Τα ενοίκια από πόσο ξεκινάνε?

Σελ. 4 από 9 ΠρώτηΠρώτη ... 23456 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Υπάρχει διαφορά μεταξύ Splitters ADSL και ADSL2+
    Από FSHOPAXD στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπ
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-07-08, 01:29
  2. aDSL, aDSL2, aDSL2+ Πρόβλημα αποστάσεων και Λύση
    Από geobest99 στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπ
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-07-07, 10:14
  3. ADSL2 και ADSL2+: The specs
    Από Dslmaniac στο φόρουμ Γεγονότα και Απόψεις
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-04-05, 16:01

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας